Gay Alicante · Kaupunkiopas

Gay Alicante · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Alicanteen? Sitten homo-Alicanten kaupunkioppaamme on sinua varten

 

Alicante | Alacant

Alicanten yhteisön pääkaupunki ja osa Valencian yhteisöä. Alicante on satamakaupunki Costa Blancalla, jossa asuu hieman yli 300,000 750,000 ihmistä ja XNUMX XNUMX asukkaan suurkaupunkialueen sydän, mikä tekee siitä Espanjan kahdeksanneksi suurimman.

Kreikkalaiset ja foinikialaiset perustivat tänne kauppasatamia, koska asutukset ulottuivat esihistoriallisiin aikoihin, ennen kuin kartategolaiset ja roomalaiset valloittivat heidät. Se oli maurien miehittämä 13-luvun lopulle asti. Espanjan sisällissodassa se oli viimeinen republikaanien uskollinen kaupunki, jonka Franco miehitti.

1980-luvulla Alicanten satama romahti teollisesti, mutta viime vuosina se on vakiinnuttanut asemansa turistiristeilyjen huippukohteena. Itse asiassa kaupunki on tullut tunnetuksi suosituimpana matkailukohteena, jossa vierailijat houkuttelevat kaupunkiin sen kauniit rannat ja miellyttävä ilmasto.

 

Gay kohtaus

Vaikka läheisellä Benidormilla on enemmän tarjottavaa homoseksuaaleille, Alicantessa on silti hyvä valikoima yrityksiä, jotka palvelevat homoasiakkaita. Täältä löydät baarit, saunat ja risteilyklubi, useimmat tapahtumapaikat ovat lähellä merenrantaa. Heinäkuussa on vuosittainen Pride-festivaali.

 

Matka Alicanteen

Lentokoneella

Alicante–Elchen lentoasema (ALC) on Espanjan viidenneksi vilkkain lentokenttä ja se sijaitsee noin 9 kilometriä Alicantesta lounaaseen. se on enimmäkseen yhdistetty eurooppalaisiin kohteisiin halpalento- ja tilauslentoyhtiöillä, joilla on osa Pohjois-Afrikkaan. Lippuvarustajat tarjoavat yhteydet eurooppalaisiin solmukohtiin.

Bussilinja C6 lähtee 20 minuutin välein klo 6–11 ja vie sinut kaupungin keskustaan ​​noin 20 minuutissa. Liput maksavat 3.85 € yhteen suuntaan ja niitä voi ostaa kuljettajalta.

Taksit jäävät helposti kiinni saapuvilta, mutta sesonkiaikana saatat jonottaa jonkin aikaa, jos et ole tilannut tai järjestänyt matkaa etukäteen. Matkat maksavat noin 20-25 € ja kestävät noin 10-15 minuuttia keskustaan. Autonvuokraus on saatavilla terminaalissa.

Veneellä

Alicante on suosittu risteilykohde ja kaupunkiin voi saapua risteilyaluksella. Se on 15 minuutin kävelymatkan päässä satamasta kaupunkiin, mutta siellä on myös ilmainen bussikuljetus. Myös säännölliset lauttayhteydet Baleaarien saarille sekä lautat Algeriaan.

Junalla

Alicantesta on hyvät yhteydet alueen kohteisiin, mutta useita suoria junia kulkee Madridiin (3 tuntia) ja Barcelonaan (5 tuntia) päivittäin. Suurista kaupungeista voit liittyä Euroopan rautatieverkkoon ja matkustaa kauemmaksi.

Liikkuminen Alicantessa

Jalka

Jos oleskelet Vanhassakaupungissa, huomaat, että suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä on aivan oven takana, joten kävellen liikkuminen on melko turhaa. Sinun tulee käyttää julkista liikennettä vain, jos sinun on matkustaa kauemmaksi tai huonolla säällä.

Bussilla

Bussi kulkee noin klo 6–30, ja saatavilla on rajoitettuja yöbussipalveluja. Yksittäiset matkat alkavat 11 eurosta ja ne voidaan ostaa kuljettajalta. Ladattava kortti 1.25 matkalla maksaa 10 € (+ kortti 7.25 €) ja sen voi ostaa TAM:n toimistosta keskustorin läheltä.

Raitiovaunulla

Enimmäkseen lähiliikenteessä, tämä on hyödyllinen tapa matkustaa, jos oleskelet kauempana tai päiväretkiä pitkin Costa Blancalla. Sinkkujen hinta on 1.35 €/vyöhyke ja palautus 2.30 €. Lippuja voi ostaa asemien automaateista.

 

Missä yöpyä Alicantessa

Alicantessa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Alicanten parhaat hotellitarjoukset löydät sivuiltamme Gay Alicante -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Santa Barbaran linna - yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista. Tämän vaikuttavan linnan rakensivat maurit 9-luvulla. Kukkulan huipulta on upeat näkymät Alicanteen (älä huoli, siellä on hissi!).

rannat - Luonnollisesti yksi Alicanten vetonauhoista on sen upeat hiekkarannat. Postiguet Beach on kaupungin keskustassa, mutta lyhyen matkan päässä on 7 km:n hiekkaranta, joka on San Juanin ranta.

tabarca - lyhyt lauttamatka vie sinut saarelle, joka on loukussa toiseen aikakauteen! Tabarca on kuin elävä, hengittävä aikakapseli ja villieläinten suojelualue. Ota käteistä mukaan, sillä saarella ei ole pankkiautomaatteja.

Alicanten arkeologinen museo (MARQ) - Arkeologinen museo tarjoaa esineitä kivikaudelta lähtien, ja se tarjoaa multimedian Alicanten ja ympäröivän alueen historian oppitunnin.

Keskusmarkkinat - saada elämän tuntua Alicanten paikallisena suunnata keskusruokatorille. Täältä löydät laajan valikoiman tuoretta ruokaa, mukaan lukien tuoreet merestä poimitut merenelävät. Löydät myös kukkamarkkinat backc:n ulkopuolelta.

Aseguradan modernin taiteen museo (MACA- ilmainen museo, jossa on yllättävän hyvä kokoelma. Voit nähdä Picasson, Miron ja Braquen sekä muiden paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Kun käydä

Ei ole yllättävää, että kesät ovat täällä poikkeuksellisen miellyttäviä, joten Alicante on turistimagneetti kesäkuukausina. Talvet ovat suhteellisen leutoja, ja tammikuun keskilämpötila on 12 °C. Välttääksesi väkijoukkoja ja nauttiaksesi miellyttävästä säästä, pyri saapumaan myöhään keväällä tai alkusyksystä.

Kuten monet Espanjan kaupungit, Alicante isännöi monia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Näitä ovat karnevaalit juuri ennen paastoa, naamioparaateja ja ulkoilmakonsertteja. Las Hogueras de San Juan on kaupungin pääfestivaali kesäkuussa, ja siellä poltetaan erityisesti valmistettuja monumentteja ja ammutaan ilotulitteita.

 

Raha

Espanja on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.