Ateena

Homo Ateena · Kaupunkiopas

Ensimmäinen matka Ateenaan? Sitten homojen Ateenan kaupunkiopassivumme voi auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan Z.

Ateena

Ateena on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, jonka historia on yli 3,000 vuotta. Monet pitävät kaupunkia sivilisaation syntymäpaikkana, ja se on täynnä kulttuuria ja arkeologisten monumenttien aarreaitta.

Nykyään kaupunki on Kreikan pääkaupunkiseudun pääkaupunki, ja sitä pidetään yhtenä Etelä-Euroopan tapahtumarikkaimmista ja vilkkaimmista kohteista. Ateena on läpikäymässä merkittävää muutosta uudistumisen kannalta. Vuosien säästötoimien jälkeen graffiteilla peitetyistä rakennuksista tulee taidegallerioita, hylätyt autotallit muutetaan kahvioiksi ja innovatiiviset yrittäjät elävöittävät kaupungin ravintolamaailmaa.

Ateenassa on myös energinen ja monipuolinen homoelämä, joka on kasvanut viime vuosina. Kohtaus on edennyt maanalaisesta valtavirtaan, ja sellaisenaan homomatkailijat voivat löytää useita homokeskeisiä paikkoja ympäri kaupunkia.

Homooikeudet Kreikassa

Homoseksuaali dekriminalisoitiin vuonna 1951. Miesten prostituutio on ollut laillista toukokuusta 2006 lähtien. Laajat syrjinnän vastaiset lait tulivat voimaan vuonna 2014, mikä lisäsi rajoitettua suojaa, joka oli ollut saatavilla vuodesta 2005 lähtien.

Seksuaalisen suostumuksen ikäraja on kaikilla 15 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avoliittosopimukset astuvat voimaan 24. Nämä samaa sukupuolta olevien siviililiitot myöntävät kaikki oikeudet avioliittoon adoptiota lukuun ottamatta.

Kreikan ortodoksinen kirkko kuitenkin pitää homoseksuaalisuutta edelleen syntinä. Ulostulo voi silti olla haaste monille homoille. ILGA-Europen LGBT+-oikeuksia koskevan vuoden 2016 raportin mukaan Kreikka sijoittui 15. sijalle 49 Euroopan maasta.

Gay kohtaus

Ateenan homomaailma on kehittynyt nopeasti muutaman viime vuoden aikana. Suurin osa kohtauksesta sijaitsee Gazin alueella, josta on tullut "homokylä" (lähellä Kerameikosta / ΣΤ.ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ metroasemaa). Yöelämä alkaa myöhään Ateenassa. Paria poikkeusta lukuun ottamatta suurin osa homobaareja avaudu vasta klo 10 ja asiat alkavat olla kiireisiä puolenyön aikoihin. Sodade 2 on ollut Ateenan tunnetuin homotanssiklubi yli 15 vuoden ajan ja sillä on kaksi tanssilattiaa, jotka soittavat valtavirran hittejä ja kreikkalaisia ​​hymnejä. Klubilla on erityisen kiireistä viikonloppuisin. BIG oli ensimmäinen karhubaari Ateenassa ja tarjoaa edelleen vieraille ystävällisen ja vieraanvaraisen ilmapiirin. Baari on suosittu lämmittelypaikka matkailijoille, jotka etsivät myöhemmin suurempia klubeja.

Yleiset asenteet voivat olla varsin konservatiivisia, joten et näe montaa sateenkaarilippua lentämässä. Kohtaus ei ole maan alla, mutta hieman vähemmän in-you-face verrattuna muihin Euroopan suuriin kaupunkeihin. Ateenalaiset ovat kuitenkin erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Homomatkailijat voivat odottaa samaa kohtelua kuin kaikki muut kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa.

Ateena

Gay-hotellit Ateenassa

Ihanteellinen paikka yöpyä Ateenassa riippuu siitä, mitä matkailijat haluavat tehdä kaupungissa vietellään. Niille, jotka haluavat tutustua Parthenoniin ja muihin antiikin kreikkalaisiin rakennuksiin ja monumentteihin, hotellit Syntagma Squarella ja sen ympäristössä tarjoavat ihanteellisen tukikohdan kaikkiin lähellä oleviin historiallisiin nautintoihin. Central Athens -hotelli sijaitsee Plakan alueen sydämessä ja hotellin kattoravintola ja baari tarjoavat vieraille upeat ja vertaansa vailla olevat näkymät Akropolikselle. Kaikki huoneet ovat täysin ilmastoituja ja mukavasti ja siististi kalustettuja.

Tuore hotelli sijaitsee lähellä Ateenan homoaluetta ja tarjoaa homomatkailijoille modernit ja äänieristetyt huoneet, joista he voivat tutustua kaikkeen Ateenan homoelämän tarjontaan. Tässä tyylikkäässä boutique-hotellissa on vaikuttava kattouima-allas, hyvin varustettu kuntosali ja baari, jotka takaavat vieraille mukavan ja tyylikkään oleskelun.

Katso luettelo suosituista hotelleistamme erinomaisella paikalla Ateenan nähtävyyksiin ja homoelämään tutustumista varten vierailemalla Gay Ateena -hotellit -sivu.

Gay saunat Ateenassa

Muinaisille kreikkalaisille Ateenan saunat olivat tila yhteydenpitoon, rentoutumiseen ja rentoutumiseen, ja nykyajan Ateenan homot ovat yhtä intohimoisia saunakulttuuriin.

Paremman kokemuksen saamiseksi homomatkailijoiden kannattaa harkita vierailua Alexander Sauna -miesten kerho. Klubi on avoin kaiken ikäisille ja vartalotyypeille, ja se tarjoaa valikoiman palveluita kolmessa kerroksessa, mukaan lukien pimiöhuoneet, hierontahuoneet, teemaleikkihuoneet ja yksityiset mökit. Klubi isännöi myös säännöllisesti teemailtoja, joissa on stripeshow-esityksiä ja tanssijoita.

Ateena

Saapuminen Ateenaan

Ateenan kansainvälinen lentokenttä (Eleftherios Venizelos) sijaitsee 17 mailia (27 km) kaupungin keskustasta. Lentokenttä on yhteydessä Ateenan metrojärjestelmään (linja 3 - Blue Line), ja junat kulkevat 30 minuutin välein klo 6-30. Liput maksavat 11-30 €.

Metro sulkeutuu puolenyön aikoihin, joten jos lentosi saapuu lentokentälle hieman ennen puoltayötä tai sen jälkeen, taksi veloittaa vähintään E49 Ateenan keskustaan. Kokeile ja varaa lento, joka saapuu hyvissä ajoin ennen puoltayötä. Myös Uber-hinnat ovat samat kuin taksihinnat.

X95-bussireitti kulkee lentokentältä Syntagma-aukiolle kaupungin keskustassa 15 minuutin välein ja maksaa 6 euroa. Taksi lentokentältä kaupunkiin maksaa 40-60 € vuorokaudenajasta ja määräpaikasta riippuen.

Pireuksen satama, Euroopan suurin matkustajasatama, yhdistää Ateenan Kreikan saariin Egeanmerellä. On usein lauttayhteyksiä Kykladeille (mukaan lukien Mykonos), Kreetalle jne.

Liikkuminen Ateenassa

Ateena on valtava kaupunki, mutta suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä ja suosituista ostosalueista on Plakan, Monastirakin ja Psirin keskusalueilla tai niiden lähellä. Suurin osa näiden keskeisten alueiden nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä toisistaan, vaikka tämä riippuukin lämmönsietokyvystäsi.

metro

Metrojärjestelmä on helppo tapa liikkua Ateenassa, mukaan lukien Gazin homokylään (Kerameikos-asema linjalla kolme) ja sieltä pois. Hinnat ovat hyviä ja metrojunat ovat täsmällisiä, turvallisia ja siistejä.

Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ja maksaa 1.40 €. Päivälippu maksaa 4.50 € (sekä metrolla että linja-autolla). Lippuautomaatit toimivat sekä kreikaksi että englanniksi. Lipun ostamisen jälkeen sinun on vahvistettava se käytettäväksi.

Punainen linja (linja 2) kulkee Anthoupolista Aghios Dimitriosiin ja Blue Line (linja 3) kulkee läntiseltä Egaleon asemalta Monastirakin ja Syntagman keskusalueiden läpi sekä koillisille esikaupunkialueille ja lentokentälle. Karttoja voi noutaa miltä tahansa asemalta, ja ne ovat yleensä helposti ymmärrettäviä.

bussi

Päälinja-autoverkostoa hoitaa Ethel (kreikaksi = ΕΘΕΛ). Kaupungin läpi kulkee kolmesataa reittiä. Sähköbussiverkostossa on 48 raitiovaunupysäkkiä eri puolilla kaupunkia.

Taksi

Taksit Ateenassa tarjoavat erinomaista vastinetta rahalle ja voivat olla erittäin tehokas kulkuväline joillakin reiteillä. Taksien saaminen Ateenassa voi olla vaikeaa, etenkin ruuhka-aikoina.

Ateena

Tekemistä Ateenassa

Ateena on täynnä temppeleitä, monumentteja ja historiallisia ja legendaarisia kohteita. Parhaita asioita on mm.

  • Tutustu Parthenoniin ja Erechteioniin
  • Sukella syvemmälle historiaan Akropolis-museossa
  • Vieraile ensimmäisten nykyaikaisten olympialaisten paikalla Panathenaic-stadionilla
  • Katso vahdinvaihto Kreikan parlamentissa
  • Vaella Plakan muinaisilla kaduilla
  • Shoppaile Monastirakin markkinoilla
  • Tutustu Zeuksen temppeliin ja Hadrianuksen kaareen

UKK

Visa

Koska Kreikka on Euroopan unionin jäsenvaltio, matkustajat muista unionin maista voivat tulla maahan ilman viisumia. EU:n ulkopuolella matkustavien on kuitenkin haettava Schengen-viisumia, joka mahdollistaa matkustamisen koko Schengen-viisumialueella. Tarkista maastasi tulevien matkustajien viisumivaatimukset ennen matkaa.

Milloin vierailla

Ateenassa vallitsee välimerellinen ilmasto ja runsaasti auringonpaistetta. Kesät ovat kuivia ja kuumia ja keskilämpötila on 22 °C (72 °F) ja 32 °C (90 °F) välillä, vaikka ne voivat nousta 40 °C:seen.

Kaupungissa on epämiellyttävän kuuma elokuussa, jolloin paikalliset yleensä lähtevät lomalle. On hyvä aika vierailla, koska siellä saattaa olla vähemmän ihmisiä, mutta odotettavissa on erittäin kuuma ja kostea lämpötila.

Talvilämpötilat vaihtelevat 7 °C:sta 44 °C:seen (15 °F), sadetta ja satunnaisesti lunta. Toukokuuta ja kesäkuuta pidetään ihanteellisena vierailuajana, sillä sen enimmäkseen aurinkoiset päivät ovat leudompia ja miellyttävämpiä.

Ostokset

Ateena tarjoaa ostajalle runsaasti valinnanvaraa kirpputoreista tavarataloihin. Ermou-katu on tärkein kävelykatu, joka kulkee Syntagma-aukiolta Monastirakin asemalle.

Jos haluat tehdä ostoksia saman katon alta, kokeile Maroussin kaupunginosassa sijaitsevaa Golden Hallia. Nerantziotissan rautatieaseman vieressä Attiki Odoksen varrella sijaitsevassa Mallissa on yli 200 myymälää, ruokapaikkaa ja viihdettä.

Attica, Panepistimioun valtava tavaratalo, on Kreikan suurin tavaratalo yli 360 myymälällä.

Jos haluat värikkäämmän ja aistinvaraisemman ostokokemuksen, tutustu paikallisiin markkinoihin. Monastirakin kirpputori on loistava paikka vaeltaa läpi monipuolisen tavaravalikoiman; odottaa löytävänsä kaikkea huonekaluista vaatteisiin, keräilyesineistä vinyylilevyihin.

Ateenan keskustori (Agora) on vilkasta toimintaa, jossa on upea valikoima oliiveja, juustoja, mausteita, lihaa, hedelmiä, vihanneksia ja paikallisia erikoisuuksia. Se on todellinen herkku aisteille.

Raha

Kreikka on osa euroaluetta. Käteisautomaatit ovat laajalti saatavilla, vaikka monet perivät maksun, jos käytät ulkomaista korttia. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Valuutanvaihtopisteitä on helppo löytää. Valuuttakurssit eivät ole erityisen kilpailukykyisiä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli