aucklandin siluetti yöllä

Gay Auckland · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Aucklandissa? Sitten homo Aucklandin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

aucklandin siluetti yöllä

Auckland

Auckland tunnetaan "purjeiden kaupunkina" upeasta luonnollisesta Waitemata-satamasta ja valtavasta määrästä purjeveneitä. Auckland on tärkein kansainvälinen portti Uuteen-Seelantiin, sen kaupallinen keskus ja Polynesian suurin kaupunki.

Kaupungissa on hämmästyttävä sekoitus kulttuureja ja vaikutteita, jotka heijastuvat sen ravintolavalikoimasta moniin festivaaleihin. Aucklandissa on myös maan suurin homoelämä.

 

Gay kohtaus

Aucklandin homomaailma on erittäin ystävällinen ja rento, vaikka se tuntuu pieneltä verrattuna useimpiin muihin suuriin kaupunkeihin. Tärkeimmät gay-paikat sijaitsevat Central Business District -alueella (CBD), Karangahape Roadin tai yksinkertaisesti "K" Roadin varrella, ja muutama lisää taiteellisen Ponsonby Roadin ympärillä.

Auckland Gay Pride, joka järjestetään helmikuussa, kasvaa joka vuosi suuremmaksi, ja tärkeimmistä paraateista ja gaalasta on tulossa korkean profiilin tapahtumia.

"Big Gay Out" Coyle Parkissa on valtava perheystävällinen iltapäivätapahtuma, jossa on lavaesityksiä ja suuri markkina-alue. "Proud Party" Victoria Parkissa päättää vuotuisen Pride-juhlan, joka on suurin homotapahtuma.

 

Saapuminen Aucklandiin

Aucklandissa sijaitsee Uuden-Seelannin tärkein kansainvälinen lentokenttä. Lentokenttää palvelevien suurten lentoyhtiöiden tiedot on lueteltu kohdassa Uuden-Seelannin maaopas.

Lentokenttä sijaitsee 25 km kaupungin keskustasta etelään, ja sieltä on säännölliset bussi- ja pakettiautoyhteydet. Lentokentällä on lukuisia vuokra-autovarastoja ja taksiasema.

 

Liikkuminen Aucklandissa

Jos oleskelet kaupungin keskustassa, huomaat, että useimmat tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Paikallinen linja-autoverkko on hyvin yhdistetty, vaikka se voi vaatia totuttelua.

Yksi helppokäyttöinen bussireitti on Link Bus, joka liikennöi kolmella silmukkareitillä CBD:n ympäri. Osta Discovery-passi, niin voit hypätä kyytiin ja pois sieltä missä haluat.

 

Tekemistä ja näkemistä

Taivas torni - Aucklandin horisonttia hallitseva tämä on eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus. Aidolla kiwi-tyylillä voit osallistua adrenaliinia pumppaavaan Sky Jumpiin ja/tai Sky Walk -kävelyyn täältä tai vain ihailla upeita näkymiä koko kaupungin ja ympäröivän sataman yli.

Aucklandin sotamuistomuseo - istuu Auckland Domainin päällä, joka on kaupungin vanhin puisto, jossa on erinomaisia ​​maorinäyttelyitä ja laajempia polynesialaisia ​​kulttuuriesineitä.

Uuden-Seelannin merimuseo ja Aucklandin taidegalleria ovat muut suuret kulttuurilaitokset, joihin kannattaa tutustua.

CBD:n parhaat high street -muotiostosalueet ovat High Street, Vulcan Lane ja O'Connell Street.

Jos haluat enemmän itsenäisiä levy-yhtiöitä ja taiteellista kuhinaa, suuntaa Karangahape Roadille (K Rd) Ja Ponsonby Road – Tästä seuraa, että ne ovat myös kaupungin homoystävällisimpiä osia.

Keskustassa on sekoitettu kauppojen ja ravintoloiden alue sataman ja tärkeimpien lauttarakennusten lähellä.

 

waiheke-saari-lähellä-aucklandia

Waiheken saari lähellä Aucklandia

 

One Tree Hill - yksi kaupungin useista tulivuoren kartioista, on loistava paikka saada panoraamanäkymät kaupunkiin.

Auckland Harbour Bridge – on kiipeily, aivan kuten se kuuluisempi sisarsilta Sydneyssä.

Veneellä satamaan nouseminen on loistava tapa nähdä kaupungin horisontti ja tutkia suurta osaa ympäröivän alueen kauneudesta.

Mene lautalla kohteeseen Devonport, suoraan sataman poikki ja kävele ylös Victoria-vuori josta saat upeat näkymät takaisin alas veteen ja kaupungin horisonttiin. Itse Devenport on täynnä kahviloita ja ravintoloita, ja se tekee ulkoilupäivästä erittäin miellyttävän.

Varaa koko päivä ja mene lautalla kohteeseen Waiheke - Vain 35 minuutin lauttamatkan päässä tällä kauniilla pienellä saarella on upeita viinitiloja ja kasvava määrä designkoteja.

Ihastuttavien rantojen ansiosta voit vuokrata polkupyörän tai mopon saaren lauttaterminaalista ja helposti kiertää saarta päivässä ja nauttia ylevän viinitilan lounaan. Erittäin suositeltavaa.

Näkymä Eden-vuorelta Aucklandin ylle

näkymä Mount Edeniltä, ​​Aucklandin korkeimmalta tulivuorelta

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.