Peking Kiina

Gay Beijing · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Pekingiin? Sitten homojen Pekingin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

第一次到北京吗?请悦查我们为您准备的指南吧.

Peking Kiina

Peking 北京

Peking, joka tunnetaan myös nimellä Peking, on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki ja yksi maailman väkirikkaimmista kaupungeista, jossa on lähes 20 miljoonaa asukasta.

Tämä pohjoisessa sijaitseva maailmankuulu muinainen kulttuurikaupunki on kukoistava metropoli, jossa on monia historiallisia monumentteja ja luonnonkauniita paikkoja, arvokkaita esineitä ja kuuluisia arkkitehtonisia ihmeitä. Sen kansainvälinen lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmista.

 

Homooikeudet Kiinassa

Yksityinen ei-kaupallinen ja suostumukseen perustuva homoseksuaalinen käytös kahden aikuisen välillä dekriminalisoitiin vuonna 1997. Vuonna 2001 Kiinan mielenterveyshäiriöiden luokittelu poisti homoseksuaalisuuden mielenterveyssairauksien luettelostaan. Samaa sukupuolta olevien avioliitto ei ole sallittua.

Samaa sukupuolta olevien avioliittoa käsiteltiin avioliittolain tarkistuksen yhteydessä vuonna 2003, mutta se hylättiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun homojen oikeuksista keskusteltiin virallisesti Kiinassa. Asia otettiin esille ja hylättiin vuonna 2007.

Ensimmäinen Manner-Kiinan Gay Pride järjestettiin Shanghaissa vuonna 2009, vaikka monet tapahtumat sulkivatkin viranomaiset. Suhteellisen pienimuotoiset 2010 ja 2011 Gay Pride -juhlat sujuivat ongelmitta.

 

Gay kohtaus

Peking on yleensä toisella sijalla Shanghai kun kyse on homoystävällisyydestä ja hauskuudesta. Kuitenkin viime vuosina myös homomaailma on avautunut baareja, klubeja, kylpylät ja jopa LGBT-keskus.

 

Matkalla Pekingiin

Beijing Capitalin kansainvälinen lentoasema on 26 kilometrin päässä Pekingin keskustasta.

Bussit ja taksit ovat saatavilla alemmalla tasolla aivan saapumisalueen ulkopuolella. On vain yksi valtion ylläpitämä lentokenttäbussikuljetus. Monet hotellit tarjoavat omia lentokenttäbussipalveluja.

Pekingin eri taksiyhtiöiden välillä ei ole eroa. Vältä taksinkuljettajia, jotka lähestyvät sinua terminaalissa tai terminaalin ulkopuolella. Terminaalin ulkopuolella on taksilinja. Kuljettajien tulee käyttää mittariaan.

 

Liikkuminen Pekingissä

Metro on ehkä paras tapa liikkua Pekingissä. Tällä hetkellä on viisi päälinjaa ja yksi, joka kulkee pohjoisten esikaupunkien läpi. Pekingin metro on erittäin halpa, harvoin pois käytöstä ja erittäin nopea. Kaikki tämä johtaa yhteen haittaan - väkijoukkoon.

Taksit ovat hyvä tapa liikkua ja melko halpoja. Kilometrihinta ilmoitetaan takaikkunassa olevasta tarrasta; hinnat nousevat 20 % yöllä. Bussit ovat hitaita, vanhoja ja täynnä ja tiet ovat täynnä liikennettä, ja kaikki kohteet on kirjoitettu kiinaksi.

Pyöräily on myös erittäin hyvä tapa kiertää Pekingiä. Kaupunki on kuollut ja pyörätiet ovat erittäin hyvät. Vaikka Pekingin autonkuljettajat ovatkin huomaavaisimpia, tämän haitan korvaa lukuturvallisuus – Pekingissä on tonneittain pyöräilijöitä.

Polkupyöriä voi vuokrata useimmista edullisista hotelleista, ja pyöräpaikkoja on kaikkialla. Voit odottaa maksavasi 10-50Y yhden päivän vuokrasta, ja sinun on jätettävä talletus.

 

Missä yöpyä Pekingissä

Monet homovieraat yöpyvät lähellä Sanlitun Bar -aluetta ja Central Business Districtiä. Saat hotellisuosituksia vierailemalla Gay Peking hotellit ja Gay Beijing Luksushotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kiinan muuri

Tämän on oltava ensikertalaisten kaupunkilaisten hittilistan kärjessä. Sen pituus on 6700 200 kilometriä ja sen valmistuminen kesti yli 60 vuotta. Tarkoituksena oli pitää hyökkääjät poissa ja paikalliset sisällä. Lähinnä se sijaitsee alle 7 kilometrin päässä kaupungista. Avoinna klo 30-5.

Kiinan muuri

 

Tiananmenin aukio

Se sijaitsee pääkaupungin sydämessä, ja se tunnetaan yhtenä maailman suurimmista kaupunkiaukioista. Siellä puheenjohtaja Mao ilmoitti Kiinan kansantasavallan perustamisesta. Täällä paikalliset ja turistit kohtaavat, ja leijalentäjät tulevat nauttimaan urheilustaan. Jotta saat käsityksen koosta, on lyhtypylväitä, jotka on varustettu megafoneilla, jotta 10,000 XNUMX ihmisen väkijoukko kuulee. Vapaa pääsy.

Kielletty kaupunki (palatsimuseo)

Kaupungin keskustassa sijaitseva Kielletty kaupunki oli keisarillinen palatsi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana.

kielletty-kaupunki-peking-kiina

Taivaan temppeli (Tiantan)

Kiinan suurin olemassa oleva muinaisten uhrirakennusten kompleksi.

Kesäpalatsi

Sitä pidetään Kiinan suurimpana keisarillisena puutarhana

maanalainen kaupunki

Maanalainen pommisuoja aivan kaupungin alla. Se rakennettiin yli 20 vuotta sitten ja avattiin yleisölle vuonna 2000. Underground City on ollut suljettuna remontin vuoksi ainakin helmikuusta 2008 lähtien.

Mingin hauta

Sijaitsee noin 50 kilometriä kaupungista pohjoiseen. Kolme 13 haudasta on avoinna yleisölle, ja vain yksi on kaivettu kokonaan esiin.

Wangfuijing Dajie -katu

Perinteinen Pekingin keskusta, joka on kunnostettu jalankulkualueeksi vuonna 2000. Täällä kannattaa käydä ostoksilla.

 

Zhoukoudian

Maailmanperintökohde noin 50 kilometriä kaupungista lounaaseen, josta löydettiin "Pekingin miehen" pääkallo, ja sen uskotaan olleen olemassa noin 260,000 XNUMX vuotta sitten.

Bird's Nest National Stadium

Palkittujen arkkitehtien Herzog & De Meuronin suunnittelema.

Pääkaupunkimuseo

Vierailu Pekingissä ei olisi täydellinen ilman sen museoiden tutustumista. Museoita on paljon ympäri kaupunkia. Jos sinulla ei ole paljon aikaa, voit rajoittaa museokierroksesi Capital Museumiin, joka sijaitsee Fuxingmenwai Dajiella, Chang'an Jien länsipuolella. Se on viisikerroksinen rakennus, joka mahdollistaa enintään 13 samanaikaisen näyttelyn, jotka voidaan katsoa noin 5 tunnissa.

 

Missä yöpyä Pekingissä

Useimmat homoturistit tulevat Pekingiin tutustumaan nähtävyyksiin, eivät sen homoelämään. Tietyt alueet ovat yleensä suositumpia keskeisen ja/tai kätevän sijaintinsa vuoksi.

Sanlitun Bar Streetillä on vilkas yöelämä, jossa on monia baareja ja yökerhoja. Dongchengin alue on keskeinen ja lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä. Central Business District (CBD) on kaupungin finanssikeskus, joka sopii erinomaisesti joillekin vierailijoille.

Useimmissa Pekingin keskimääräistä korkeammissa hotelleissa on englantia puhuva henkilökunta. Katso hotellisuositukset meidän Keskitason hotellit Pekingissä or luksushotellit sivut.

 

Kun käydä

Pekingissä on pitkä kuuma kesä, pitkä kylmä talvi ja lyhyt kevät ja syksy. Kuumin kuukausi on heinäkuu ja kylmin tammikuu.

Kesä on turisteille sesonkiaikaa, mutta se voi muuttua epämiellyttäväksi, koska kuiva ilma väistyy kosteudelta ja kesähelteeltä on vähän suojaa (useimmat kaupungin nähtävyyksistä ovat ulkona). Syys- ja lokakuuta pidetään yleensä parhaina vierailuaikoina. Jos olet menossa pidemmälle oleskelulle, talvi- ja kevätkuukaudet marraskuusta huhtikuuhun ovat parasta aikaa vierailla Pekingissä.

 

Visa

Useimmat Kiinan vierailijat vaativat turistiviisumin, joka on hankittava ennen saapumista. Sinulla tulee olla passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta jäljellä ja tilaa viisumille, äskettäin passin kokoinen valokuva valkoisella taustalla sekä useimmissa tapauksissa hotellivaraus- ja paluulippuasiakirjat.

Hae paikallisessa Kiinan suurlähetystössä tai konsulaatissa. Postihakemuksia ei hyväksytä. Täydelliset tiedot löytyvät viralliselta viisumisivustolta - www.visaforchina.org

 

Juomavesi

Älä juo Pekingin vesijohtovettä, ellei sitä ensin keitetä. Säilytä pullotettua vettä.

 

sähkö

Kotimainen virtalähde on 220V. Pistorasiat ovat kiinalaisen standardin mukaisia ​​kolmipintaisia.

 

Tupakointi

Tupakointi julkisissa sisätiloissa on kielletty Pekingissä. Säännökset, joita tuhansia tarkastajat valvovat, kieltävät valaistuksen ravintoloissa, toimistoissa, julkisissa liikenteissä jne.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.