Gay Belgrad · Kaupunkiopas

Gay Belgrad · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Belgradissa? Sitten Gay Belgrade -kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Belgrad | Београд

Serbian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Belgradissa asuu yli miljoona ihmistä, ja se on yksi Balkanin tärkeimmistä kaupungeista.

Belgradin historia ulottuu esihistoriallisiin aikoihin, ja sen historia on monipuolinen ja myrskyisä. Sen valloittivat roomalaiset, bysanttilaiset ja se oli osa Ottomaanien valtakuntaa. Kaupungista taisteltiin yli 115 sodassa ja tuhottiin 44 kertaa, mukaan lukien vuoden 1999 Kosovon sota.

Nykyään Belgrad on vilkas kaupunki, joka saa suuria investointeja Serbian hallitukselta. Sen yöelämä on kuuluisa kaikkialla Euroopassa, ja vierailijat lumoavat kauniista arkkitehtuurista ja kulttuurin puutteesta.

 

Homooikeudet Serbiassa

Vuonna 2017 Ana Brnbićista tuli Serbian ensimmäinen avoimesti homopääministeri, ja vuonna 2017 hän oli ensimmäinen Serbian pääministeri, joka marssi Pride-paraatiin. Samaa sukupuolta olevien toiminta laillistettiin vuonna 1994, ja suostumusikä tasattiin vuonna 2006 (14). Syrjinnän vastaiset lait ovat voimassa, ja tämä sisältää seksuaalisuuteen perustuvien viharikosten tunnustamisen.

Tästä positiivisesta kehityksestä huolimatta Serbialla on vielä paljon tehtävää. Samaa sukupuolta olevien välisiä suhteita ei tunnusteta laillisesti, ja monet serbiat suhtautuvat kielteisesti LGBT-asioihin. Äärioikeisto- ja uusnatsiryhmien tiedetään toimivan Serbiassa, eikä LGBT-ihmisiä kohtaan ole ennenkuulumatonta väkivaltaa.

 

Gay kohtaus

Belgradin homoskene heijastelee Serbian politiikkaa, koska se ei ole erityisen vilkas ja suhteellisen matala. Siellä on pieni valikoima baareja, klubeja ja sauna palvelevat erityisesti homoasiakkaita, ja nämä ovat suosittuja viikonloppuisin.

Harkintaa suositellaan julkisissa kiintymyksenosoituksissa homojen tai hotellien ulkopuolella. Sanallinen pahoinpitely ja valitettavasti fyysinen väkivalta eivät ole ennenkuulumattomia, ja on parasta välttää suuria jalkapallofanijoukkoja, jos sinusta tuntuu, että ulkonäkösi saattaa kiinnittää huomion.

Matkalla Belgradiin

Lentokoneella

Belgrad Nikola Tesla -lentokenttä (BEG) sijaitsee 18 km länteen Belgradin keskustasta. Se on Air Serbian keskus, ja sieltä on hyvät yhteydet lippuyhtiöiltä ja halpalentoyhtiöiltä kohteisiin Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Siellä on myös aikataulutettu transatlanttinen reitti ja suora yhteys Pekingiin.

Bussi 72 kulkee kahdesti tunnissa terminaalin 1 ulkopuolelta kaupungin keskustaan ​​klo 4–40. Matka-ajat vaihtelevat 89 minuutista tuntiin. Terminaalista ostetut liput maksavat noin XNUMX RSD ja ovat kalliimpia, jos ne ostetaan kuljettajalta.

Minibussi A1 on nopeampi tapa päästä kaupunkiin kuin tavallinen siviilibussi. Matkat kaupungin keskustaan ​​maksavat noin 300 RSD ja kestävät noin puoli tuntia teistä riippuen. Muista kertoa maksaessasi kuljettajalle määränpääsi.

Taksihinnat keskustaan ​​ovat yleensä kiinteät 1800 RSD:n tienoilla Belgradin keskustaan. Matkatavaramaksua ei yleensä peritä, mutta raskaammista tavaroista voidaan periä maksu. Voit pyytää taksin lentokentällä, mutta on suositeltavaa varata etukäteen, jotta saat virallisen taksin, koska huijaukset ovat yleisiä.

Junalla

Glavnan rautatieasema hoitaa useimmat kansalliset ja kansainväliset rautatieyhteydet Belgradiin (jotkut paikalliset yhteydet ja Balkanin naapurimaiden yhteydet pysähtyvät Belgradin - Tonavan asemalla). Sleeper-palveluita on saatavilla Itä- ja Keski-Euroopan kohteisiin.

Belgradista Budapestiin -reitillä on käynnissä yleinen huijaus, jossa ihmiset esiintyvät vartijoina ja tarjoutuvat katsomaan matkatavaroitasi. Kun olet tekemisissä kenenkään kanssa näissä junissa, vaadi virallinen henkilöllisyystodistus ja yritä pitää kaikki tärkeät tavarat lähelläsi.

Bussilla

Linja-automatka on halpa tapa matkustaa Balkanin entisten Jugoslavian maiden välillä. Matka-ajat voivat olla melko pitkiä ja lepopysähdyksiä ei taata, joten varmista, että pakkaat runsaasti vettä/välipaloja, jos sitoudut tälle reitille. Linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustassa keskusrautatieaseman vieressä.

Veneellä

Belgrad on Tonavan varrella, joten monet jokiristeilyt alkavat ja päättyvät tähän. Melkein kaikki Tonavan kohteet tarjoavat jonkinlaisen yhteyden Belgradiin, mutta ne ovat yleensä pitkiä ja vievät melko kauan.

 

Liikkuminen Belgradissa

Jalka

Belgradissa on suuria jalankulkualueita, jotka tekevät kaupungin läpi kulkemisesta helppoa jalkaisin. Jotkut mukulakivialueet eivät ole parhaassa kunnossa, mutta tämä näyttää yleensä olevan poikkeus. Liikenne ruuhka-aikoina voi olla pelottavaa, joten ole varovainen ylittäessäsi teitä, vaikka se näyttäisikin olevan risteys.

Julkisella kulkuneuvolla

Bussit ovat tärkein tapa liikkua, mutta myös johdinautoja ja raitiovaunuja on saatavilla. Raitiovaunulinjat 2 ja 3 ovat suosittuja, koska 2 muodostaa renkaan kaupungin keskustan ympärille ja 3 kulkee luonnonkauniilla reitillä, joka vie Milošin Konak-puistoon. Palvelut ovat melko säännöllisiä päiväsaikaan, mutta yöbussiliikennettä on tarjolla harvakseltaan puolen tunnin välein.

Yksittäiset matkat, jotka ovat voimassa 90 minuuttia, maksavat 89 RSD ja 24 tunnin matkat maksavat 280 RSD, ja ne on vahvistettava matkan yhteydessä. Suoraan kuljettajalta ostettaessa peritään lisämaksu. Kioskeista ostetut lippukortit ovat halpa tapa liikkua kaupungissa, ja niitä voi täydentää tarpeen mukaan.

Taksilla

Taksit ovat halpoja verrattuna muihin Euroopan kaupunkeihin, mutta sinun on parasta noudattaa joitain varotoimia. Tilaa aina etukäteen varmistaaksesi, että taksiyrityksellä on tietue matkastasi, jos epäilet, että kuljettaja huijaa sinut. Virallisissa takseissa tulee olla TX rekisterikilven päässä ja ne kulkevat mittarin mukaan.

 

Missä yöpyä Belgradissa

Luettelo suositeltavista hotelleista ja hotellialennuksista Belgradissa on osoitteessa Belgradin hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Belgradin linnoitus - Belgradin suosituin nähtävyys. Useat Belgradin miehittäjät ovat jättäneet jälkensä, ja koko tämä alue on raunioiden ja mahtavien rakennusten arkeologinen yhteensopimattomuus. Tontti on suosittu virkistysalue, ja ulkoilmakonsertteja ovat nähneet kaikki Amy Winehousesta Green Dayyn.

Pyhän Savan temppeli - Serbian suurin ortodoksinen kirkko ja yksi maailman suurimmista. Tämän rakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1935, mutta toinen maailmansota ja peräkkäiset kommunistien väliintulot johtivat rakennuksen valmistumiseen vasta vuonna 2.

Skadarliya - Belgradin boheemi kortteli, verrattavissa Pariisin Montmartreen. Köyhät kirjailijat ja taiteilijat tekivät tästä alueesta kotinsa 2-luvun alussa. Löydä söpöjä kahviloita ja omituisia, mutkaisia ​​kujia. Hienoa kesällä.

Serbian kansallismuseo - Serbian ja entisten Jugoslavian valtioiden suurin museo. Suuri osa museosta on suljettu jälleenrakennustöiden vuoksi, mutta sen on määrä avautua uudelleen vuonna 2018. Sen kokoelmaan kuuluu taiteilijoita kaikkialta maailmasta.

Nikola Tesla -museo - museo, joka on omistettu Nikola Teslalle, Serbian suurimmalle pojalle. Tämä museo on jaettu kahtia, ja toinen puoli tutkii hänen tieteellistä perintöään ja toinen puoli on omistettu miehen elämälle.

Kansallisteatteri - upea renessanssityyliin rakennettu työteatteri. Täällä voit katsoa ooppera-, baletti- ja draamaesityksiä.

Knez Mihailova -katu - Belgradin pääostoskatu. Täältä löydät mahtavia hotelleja, tasokkaita putiikkeja ja tavarataloja sekä runsaan joukon kahviloita kahvin nauttimiseen ja ihmisten katseluun.

Pijaca Zeleni Venac (viljelijätori) - Vilkkaat markkinat ja yksi kaupungin halvimmista. Täältä löydät tuoreimmat paikallisesti tuotetut tuotteet. Täydellinen piknikille tai matkamuistoille.

 

Kun käydä

Kuten monissa Manner-Euroopassa, myös Belgradissa on kylmät talvet ja paahtavat kesät. Miellyttävin sää on yleensä huhtikuun puolivälistä kesäkuuhun, vaikka syyskuu (vaikka tämä voi joskus ulottua jopa marraskuun alkuun) on yhtä miellyttävä. Kesällä ei kuitenkaan ole massiivista kävijätulvaa.

Syyskuun Pride-paraatin lisäksi kalenterissa on laaja valikoima festivaaleja ja tapahtumia, jotka kiinnostavat vierailijoita. Kansainväliset viinimessut järjestetään helmikuun puolivälissä, kun taas elokuussa on olutfestivaali. Vanhan musiikin festivaali FERAM houkuttelee kesäkuussa kansainvälisen kokoonpanon klassisia muusikoita.

 

Visa

Serbia ei kuulu Euroopan unioniin tai Schengen-alueeseen. EU-maiden, naapurimaiden entisten Jugoslavian valtioiden, Yhdysvaltojen, Kanadan, Israelin, Singaporen, Japanin, Australian ja joidenkin muiden maiden kansalaisilla on viisumivapaa pääsy 90 päivän oleskeluun 180 päivän ajanjakson sisällä. Tarkista heidän suurlähetystöstään lisätietoja ja rajoituksia.

 

Raha

Serbian valuutta on Serbian dinaari (RSD). Se voidaan vaihtaa helposti useimmissa eurooppalaisissa pankeissa, vaikka serbialaiset rahanvaihtajat saattavat olla tyytymättömiä likaisten tai vahingoittuneiden seteleiden vaihtamiseen. Rahanvaihtajat ovat yleisiä Belgradissa ja virallisissa on kansallispankin sinetti (epäviralliset voivat olla halvempia).

Käteinen euroina hyväksytään joskus, mutta hinnat ovat korkeammat kuin Serbian dinaareissa. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pienemmät kaupat, baarit ja ravintolat eivät välttämättä ota käteistä vastaan, joten pidä aina käteistä käteisellä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.