gay-bryssel-opas-2017

Gay Brysselin kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Brysseliin? Sitten homojen Brysselin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

gay-bryssel-opas-2017

Bryssel / Bryssel

Belgian kompakti pääkaupunki, jonka väkiluku on miljoona ja suurkaupunkien väkiluku on kaksinkertainen. Se on myös Euroopan unionin pääkaupunki, minkä vuoksi eurooppalaiset kaikista jäsenvaltioista asuvat ja työskentelevät Brysselissä, mikä yhdessä säännöllisten turistivirtojen kanssa muodostaa erittäin kosmopoliittisen kaupungin.

Kaupungissa on vilkas keskeinen homobaari ja kansainvälinen klubi. Se on suosittu kohde homomatkailijoiden ja klubien kävijöiden keskuudessa kaikkialta Euroopasta ja muualta.

 

Homooikeudet Belgiassa

Pohjois-Euroopan liberaalisella ydinalueella Belgialla on pitkään pidetty ja ansaittu maine suvaitsevana ja LGBT-oikeudet hyväksyvänä, ja se oli vasta toinen maa maailmassa (Alankomaiden jälkeen), joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot - vuonna 2003.

Samaa sukupuolta olevien kanssakäyminen on ollut laillista huomattavasti pidempään (vuodesta 1795) ja suostumusikä tasoittui 16 vuoteen vuonna 1985. Homoparien adoptiooikeudet tasoitettiin heteroparien oikeuksiin vuonna 2006, eikä homoille ole olemassa kieltoa. värvättyjä armeijapalveluksesta.

Syrjinnän vastaiset lait työllisyyden ja sosiaalihuollon alalla tulivat voimaan Belgiassa vuonna 2003, ja vuodesta 2007 lähtien transsukupuolisten oikeudet on virallistettu, mikä antaa belgialaisille laillisen oikeuden vaihtaa sukupuoltaan. Vuonna 2014 virallistettiin sukupuoli-identiteettiä/-ilmaisua suojaavat lait.

Belgiassa on useita avoimesti homoseksuaalisia kansanedustajia, ja LGBT-yhteisö on yleensä hyvin hyväksytty ja integroitunut laajempaan belgialaiseen yhteiskuntaan.

La Demence-Bryssel

Gay kohtaus

Brysselin tärkein homokohde sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, Grand Placen takana, ja se on erittäin kätevä ja helppo löytää.

Kaupungin suurin ja tunnetuin homotanssijuhla on hulluus Fuse-klubilla, joka houkuttelee miehiä kaikkialta Euroopasta. Monet kaverit jopa matkustavat Eurostar-junalla Lontoosta vain osallistuakseen näihin kuukausittaisiin megatanssi- ja risteilyjuhliin.

Brysselin gay Pride -festivaali järjestetään joka toukokuu yhden viikon ajan, joka johtaa Pride Day -päivään Brysselissä lauantaina.

 

Matka Brysseliin

Ilmateitse

Kaupungin päälentoasema on Brussels Airport (BRU), jolta on säännöllisesti reittilentoja ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella. Lentokenttäjunayhteys kulkee 15 minuutin välein tasolta 1 ja kestää 15-25 minuuttia Brysselin kolmelle päärautatieasemalle ja maksaa 8.70 €.

Lentokentän STIB-bussi 12 (pikaliikenne ennen klo 8) ja 21 (säännöllinen liikenne klo 8 jälkeen) kulkee 20-30 minuutin välein ja vie sinut metroasemalle Schuman (metrolinjat 1 ja 5). Hanki liput koneista ennen kyytiin nousemista, koska ne ovat kalliimpia bussissa. Vaihtoehtoinen bussi on Lijn, 272 ja 471 Brysselin pohjoiselle asemalle, aivan kaupungin keskustan pohjoispuolelle.

Brussels South Charleroi Airport (CRL) on useiden halpalentoyhtiöiden, mukaan lukien Ryan Air ja WizzAir, käytössä. Se sijaitsee tunnin eteläpuolella kaupungista, ja sieltä on bussikuljetus, joka yhdistää sinut Brysselin Midi/Zuid-asemalle. Parasta varata netistä paluullesi lentokentälle välttääksesi jonot.

Junalla

Brysselistä on hyvät yhteydet Euroopan suurten nopeuksien rautatieverkkoon, ja nopeat palvelut käyttävät Midi/Zuid-asemaa kaupungin keskustan eteläpuolella. Tämä on loistava vaihtoehto, jos matkustat Brysseliin muista Euroopan suurimmista kaupungeista, kuten Pariisista tai Amsterdamista (Thalys) tai Lontoosta (Eurostar).

Schipolin lentokentältä on myös nopeat junayhteydet Amsterdamin, Antwerpenin ja Rotterdamin (Fyra) ja Kölnin Frankfurtin (ICE:n kautta) kautta. Muista aina varata nopeat junaliput niin pitkälle etukäteen kuin mahdollista, sillä lippujen hinnat vastaavat kysyntää.

 

Grand Place

 

 

Liikkuminen Brysselissä

Jos vierailet Brysselissä muutaman päivän, et todennäköisesti tarvitse muuta kuin omaa höyryä päästäksesi sinne, missä haluat olla, sillä sekä homoelämä että tärkeimmät kaupungin turistikohteet sijaitsevat kompaktilla, suurelta osin jalankulkualueella. .

Kaupunkiin tutustumiseen paras vaihtoehto on luotettava, puhdas ja kattava metrojärjestelmä, jossa on kuusi linjaa. Ilmoitukset ovat ranskaksi, hollanniksi ja englanniksi.

Siellä on myös laaja bussi- ja raitiovaunuverkosto, johon voit ostaa ennakkoon kertalippuja (Jump one) hintaan 2.10 € (vain bussi ja raitiovaunu). Muista vahvistaa lippusi kyytiin mennessä. Saat parhaan vastineen, jos käytät paljon joukkoliikennevaihtoehtoja, hankkimalla yhden päivän lipun (hyppy 1 päivä / 1 päivä) hintaan 7.50 €. Toinen loistava tapa tutustua kaupunkiin on pyöräillä - Brysselissä on edullinen Villo! Pyörien lyhytaikainen vuokrausohjelma, jossa on noin 180 nouto- ja palautuspistettä kaupungin keskustassa.

Brussels Bike Tours on toinen vaihtoehto, jos haluat jonkun muun päättävän, mihin suuntaan mennä.

 

Missä yöpyä Brysselissä

Parhaat turistinähtävyydet ja useimmat Brysselin gay-paikat sijaitsevat lähellä Grand Placea. Tällä alueella on erinomainen valikoima hotelleja.

Katso luettelo parhaista Brysselin hotelleista homomatkailijoille vierailemalla osoitteessa Gay Brysselin keskihintaisia ​​ja edullisia hotelleja ja Gay Brysselin luksushotellit sivut.

 

 

Brysselin AtomiumAtomium

 

 

Tekemistä ja näkemistä

Suuri paikka - yksi vaikuttavimmista kaupunkiaukioista koko Euroopassa, on loistava lähtökohta ja jonne tulet varmasti palaamaan maistelemaan päivittäisiä kukkamarkkinoita ja ihailemaan ympäröivien 17-luvun rakennusten majesteettisuutta.

Sieltä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat helpon kävelymatkan päässä, ja matkan varrella on lukuisia pysähdyksiä maistelemaan kulinaarisia herkkuja, jotka ovat tehneet Belgiasta kuuluisan kaikkialla maailmassa – olutta, suklaata, vohveleita ja simpukoita (missä tahansa järjestyksessä).

Kaupungintalo (Hotel de Ville) Grand Placessa on mielenkiintoista vierailla (huomaa, että englanninkieliset retket ovat vain sunnuntaisin).

Hortan museo (Musee Horta) - Victor Hortan talo, yksi jugendtyylin perustajista. Rakennus on pieni ja hyväksyy vain rajoitetun määrän joka päivä, joten parasta saapua paikalle, kun se avataan, klo 2.

Belgialainen sarjakuvataidekeskus, Zandstraat/rue des Sablesilla, löytääksesi Tintinin (ja Smurffien!) belgialaisen alkuperän muiden sarjakuvalegendojen joukossa.

Museo Rene Magritte, rue Esseghem, on surrealistisen maalauksen ystävien pakko nähdä.

Pyhän Mikaelin ja Pyhän Gudulan katedraali, Place Sainte-Gudule, on kaupungin vaikuttavin katedraali ja kuninkaallisten häiden paikka.

Notre Dame du Sablon, Place du Grand Sablonissa, on erityisen kaunis kirkko kaupungin keskustassa.

Muita ainutlaatuisia Brysselin nähtävyyksiä: Parlamentarium, rue Wiertz, on vierailijakokemus Euroopan parlamentille, ja siellä on paljon interaktiivisia medianäyttöjä, jotka pitävät kiinnostuksesi.

Atomium Bruparckissa, Brysselin futuristinen versio Eiffel-tornista ja Mini-Europe hauskoja malleja tärkeimmistä maamerkeistä eri puolilla Eurooppaa.

Les Galeries Saint Hubert on kaunis suunniteltu ostoskeskus; nykyaikaisen ostoskeskuksen edeltäjä. Lasikatto on hyödyllinen sadepäivinä, jotta voit selata sisällä olevia ravintoloita ja suklaakauppoja esteettömästi.

 

Grand Place yöllä

 

 

Kun käydä

Brysselissä sataa enemmän kuin sen kohtuullisen osan (keskimäärin noin 200 päivää vuodessa) ja on yleensä kostea, mikä tekee talvivierailuista erityisen kylmin. Kesälämpötilat voivat vaihdella paljon ja sade voi olla usein (tervetuloa Pohjois-Eurooppaan!).

Jos haluat kokea Brysselin parhaimmillaan, tule Pride-viikkoon toukokuun puolivälissä. Homotanssijuhlafanaatikoille kannattaa ajoittaa vierailusi jollekin suuresta La Demencen bileet - Sää ei ole ongelma tässä tapauksessa.

 

Visa

Belgia kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Belgia on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

 

Muita hyödyllisiä tietoja

Bryssel on virallisesti kaksikielinen kaupunki, minkä vuoksi löydät katukyltit sekä ranskaksi että hollanniksi (flanderiksi), vaikka käytännössä ranska on yleensä hallitseva. Myös englantia puhutaan laajalti.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.