kaunis näkymä Edinburghin kaupunkiin

Gay Edinburgh · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Edinburghissa? Sitten Edinburghin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

kaunis näkymä Edinburghin kaupunkiin

Edinburgh

Edinburgh, Skotlannin pääkaupunki, on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan vaikuttavimmista kaupungeista.

Kaupunki tarjoaa hämmästyttävän valikoiman historiallisia monumentteja, upeita museoita ja taidegallerioita, erinomaisia ​​ostosmahdollisuuksia ja vertaansa vailla olevan ohjelman festivaaleja ja tapahtumia, jotka alkavat joka vuosi Hogmanylla (Skotlannin uudenvuodenjuhlat) ja huipentumat kesällä Fringe Festival and Military -festivaaleilla. Tatuointi.

 

Homooikeudet Skotlannissa

Homoseksuaalisuuden muodollinen dekriminalisointi tapahtui vasta vuonna 1980. Viime aikoina homojen oikeudet ovat edenneet nopeammin. Siviiliparisuhteet tulivat laillisiksi vuonna 2005. Samaa sukupuolta olevien adoption sallivat lait hyväksyttiin vuonna 2009, ja 16. joulukuuta 2014 astui voimaan uusi samaa sukupuolta olevien avioliittolaki.

Seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva syrjintä on ollut laitonta vuodesta 2005 lähtien.

 

Gay kohtaus

Edinburghissa on vilkas ja värikäs homoelämä, vaikka se ei ole samassa mittakaavassa kuin Lontoossa tai Manchesterissa. Suurin osa gay-paikoista sijaitsee New Townin alueella, erityisesti Leith Streetin pohjoispäässä, alueella, joka tunnetaan paikallisesti nimellä "Pink Triangle" Gay Village.

 

edinburgh-linna-skotlanti

Getting Edinburgh

Useimmat turistit saapuvat lentokoneella tai junalla. Edinburghin kansainvälisellä lentoasemalla, joka sijaitsee 10 mailin päässä kaupungin keskustasta, on hyvin kehittynyt suorien lentojen verkosto useimpiin Euroopan pääkaupunkeihin ja joihinkin Yhdysvaltojen kohteisiin.

Airlink Express -bussipalvelu tarjoaa kuljetukset kaupungin keskustaan, 4.50 puntaa per henkilö. Taksit ovat helposti saatavilla ja maksavat noin 20 puntaa.

Waverleyn rautatieasema (Edinburghin päärautatieasema) sijaitsee kaupungin keskustassa. Lontooseen ja lähes kaikkiin Iso-Britannian suuriin kaupunkeihin on nopeat ja säännölliset junayhteydet. Jos olet jo Isossa-Britanniassa, matkustaminen junalla Edinburghiin voi olla nopein ja helpoin vaihtoehto.

 

Edinburghissa liikkuminen

Edinburgh on suhteellisen kompakti kaupunki, ja useimmat parhaat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupungissa on laaja bussiverkosto ja taksit ovat helposti saatavilla.

 

Missä yöpyä Edinburghissa

On parasta pysyä Edinburghin kaupungin keskustassa. New Townin ja "Pink Triangle" Gay Villagen lähellä sijaitsevat hotellit ovat suosittuja homovieraiden keskuudessa.

Vieraile sivustollamme, jos haluat nähdä luettelomme parhaista homomatkailijoille tarkoitetuista hotelleista Edinburghissa Gay Edinburgh -hotellit -sivu.

Royal Mile

 

Tekemistä ja näkemistä

Vierailu Skotlannin pääkaupungissa ei ole täydellinen katsomatta Edinburghin linnaa, kaupungin kuuluisinta maamerkkiä.

Ostokset - Shoppaile Uudenkaupungin alueella ja kaikkialla kaupungissa. Siellä on paljon putiikkeja, outoja ja upeita myymälöitä fashionistalle, brändejä ja funky yksittäisiä tuotteita.

Syöminen ja juominen - Edinburgh on tunnettu valtavasta valikoimastaan ​​ravintoloita, gastropubeja, fine dining -ravintoloita ja funky, boho-kahviloita. Perinteisistä haggisista ja lasillisesta Glenfiddichistä surullisen kuuluisiin friteerattuihin Mars-baareihin, Edinburgh on ruokailijan ystävä.

Retket - Runsaalla kävelykierroksella voit tutkia tätä kompaktia historiallista sulatusuunia tai retkiä, joissa tutustutaan "pienen dramin" ihmeisiin, jotka erottavat sekoituksesi maltaista. Edinburghilla näyttää olevan "kiertue" useimmille skotlaisille asioille.

Scottish National Gallery of Modern Art - modernin taiteen kokoelma. Nauti kävelystä Water of Leith Walkwayn ympärillä, joka ympäröi galleriaa, joka on myös täynnä veistoksia.

Edinburghin linna - historiallinen linnoitus, joka hallitsee Edinburghin kaupunkia.

Royal Mile - yhdistää Edinburghin linnan kaksi kuninkaallista asuntoa Holyroodhousen palatsiin. Sarja katuja kapeine kujineen entisellä keskiaikaisen Edinburghin pääkadulla.

Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha - Iso-Britannian toiseksi vanhin, vuodelta 1670. Paras vierailla keväällä, kun puutarhat ovat täydessä kukassa, mutta ihana ympärivuotinen nähtävyys vihersormille.

Edinburgh Fringe -festivaali - maailman suurin taidefestivaali ja järjestetään joka elokuussa noin kolmen viikon ajan. Odota avantgarde-esityksiä, hassua ja outoa taidetta, yllin kyllin komediaa, näyttelyitä, elävää teatteria ja paljon muuta, kun festivaali leviää ympäri kaupunkia ja valtaa paikat esittelemällä taiteen hyviä, huonoja ja rumia.

Scott-monumentti - Sir Walter Scott oli yksi Skotlannin suurimmista kirjailijoista, ja häntä on muistettu ikuisesti täällä tässä goottilaismuistomerkissä. Kiipeä 287 askelmaa ja nauti kaupungin panoraamanäkymistä

Royal Yacht Britannia - Tutustu, millaista elämä oli kuningattaren kelluvassa asunnossa, joka on pysyvästi telakoituna Leithin rantaan.

 

Kun käydä

Kesäisin (kesä-, heinä- ja elokuussa) keskilämpötilat ovat noin 18–19 °C. Talvella keskilämpötila on noin 0°C. Voi sataa tai olla aurinkoista tai molempia melkein joka päivä tai vuoden, joten ole valmis.

Raha

Skotlanti käyttää Englannin puntaa. Jotkut skotlantilaiset pankit laskevat liikkeeseen omia seteleitä. Skotlannin setelit hyväksytään aina Skotlannissa ja kaikissa pankeissa kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Joskus pieni kauppias muualla Isossa-Britanniassa ei ehkä hyväksy skotlantilaisia ​​seteleitä tuntemattomuuden vuoksi.

Luotto- ja pankkikortit ovat erittäin laajalti hyväksyttyjä. Jos sinulla ei ole korttisi PIN-koodia, sinun on esitettävä henkilöllisyystodistus. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla.

 

Juomavesi

Hanavesi on juomakelpoista. Useimmat ravintolat tarjoavat ilmaista vesijohtovettä aterioiden yhteydessä vaihtoehtona pullovedelle.

 

Visa

Skotlanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä.

Suurin osa Euroopasta ja maista, kuten Yhdysvalloista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Singaporesta ja Taiwanista, ei vaadi viisumia – tarkista tänne katso koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Skotlannissa, Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa.

Britannia EI kuulu Schengenin viisumialueeseen. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumi ei oikeuta matkustamaan muihin Euroopan maihin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.