Gay Exeter · Kaupunkiopas

Gay Exeter · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Exeterissä? Sitten homojen Exeterin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Exeterin katedraali

Exeter

Katedraalikaupunki Lounais-Englannissa. Exeter on Devonin piirikunnan kaupunki, jossa asuu noin 130,000 XNUMX ihmistä.

Exeter aloitti elämänsä linnoitettuna roomalaisena kaupunkina, ja sillä on rikas ja monipuolinen historia. Siitä tuli tärkeä uskonnollinen keskus, kun sen katedraali rakennettiin 11-luvulla. 19-luvulla kaupunki tunnettiin villastaan. Exeteriä pommitettiin melko ankarasti toisen maailmansodan aikana Baedecker Blitzissä.

Nykyään Exeter on yksi lounaisosan tärkeimmistä liike-elämän keskuksista, joka tunnetaan Met Officen ja sen arvostetun yliopiston sijainnista. Vierailijat tulevat Exeteriin todistamaan sen upeaa arkkitehtuuria, Devonshiren maaseudun läheisyyttä ja erinomaisia ​​ostosmahdollisuuksia.

 

Gay kohtaus

On vain yksi tiedossa homobaari Exeterissä, nimeltään The Vaults. Ja vaikka yöelämä on pieni, kaupungin tiedetään olevan erittäin vieraanvarainen homovierailijoiden keskuudessa. Kuten muualla Isossa-Britanniassa, useimmat Exeterin baarit ja klubit ovat LGBT-ystävällisiä, ja suuri opiskelijaväestö tarkoittaa erittäin liberaalia asennetta homoseksuaalisuuteen yleensä.

Joka kesä järjestetään vuosittain LGBT Pride -kulkue ja festivaali.

 

Matkalla Exeteriin

Lentokoneella

Exeterin lentoasema (EXT), joka sijaitsee 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, tarjoaa vaatimattoman määrän kotimaan yhteyksiä ja Euroopan lentoja, enimmäkseen Flyben kautta, sekä rajoitetun valikoiman kausi- ja tilauslentoyhtiöitä.

Bussi 56 (56A/B) liikennöi säännöllisesti rautatieasemalle ja linja-autoasemalle, mutta sunnuntaisin ja pyhäpäivinä on rajoitettu reitti. Liput maksavat 3 puntaa ja matka-ajat ovat noin puolen tunnin kohdalla.

Taksit voi tilata etukäteen tai saapua lentokentälle. Matka-ajat kaupungin keskustaan ​​ovat noin 12 minuuttia. Voit odottaa maksavan noin 20 puntaa matkaa kohden. Tavalliset autovuokraamot löytyvät terminaalista.

Vaihtoehtoisesti Bristolin lentoasema on alueen kauneimmat yhteydet, ja linja-autooperaattori South West Falcon tarjoaa yhteydet (yhdellä vaihdolla), jotka kestävät alle 1 tuntia. Voit maksaa bussissa, mutta se on halvempaa varata etukäteen.

Junalla

Exeter St David's on Exeterin päärautatieasema. Se on Lontoon Paddingtonin ja Cornwallin välisellä linjalla, ja matka-aika on noin 3 tuntia. Kansalliset palvelut kulkevat Skotlantiin ja Pohjois-Englantiin riippuen siitä, kuinka paljon etukäteen varaat. Se voi olla halvempaa (ja nopeampaa) lentää.

St David's on 15 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, mutta keskustassa on pienempi asema. Exeter Central on hyvä paikka, jos aiot tutustua kohteisiin ympäri aluetta.

Bussilla

Exeteriin liikennöivät National Express, Megabus ja South West Falcon. Liput voivat olla erittäin halpoja, mutta matkustaminen eri puolilla maata voi kestää kauan.

 

Liikkuminen Exeterissä

Jalka

Exeterin keskusta on pieni, joten siellä on erittäin helppo liikkua kävellen. Sinun tarvitsee vain todella käyttää muita kulkuvälineitä, jos menet kauemmaksi.

Bussilla

Exeterin linja-autoasema sijaitsee keskeisellä paikalla, ja sieltä pääset paikallis- ja aluebusseihin. Stagecoach South West tarjoaa laajimman palveluvalikoiman. Viikoittainen Megarider-passi maksaa 14.50 puntaa ja vie sinut minne tahansa paikallisilla Stagecoach-palveluilla.

Taksilla

Kaupungin keskustassa on taksiasemia, mutta ne voivat olla kiireisiä viikonloppuisin. Taksien ennakkovaraus voi olla helpompaa, jotta vältytään pitkiltä odotuksilta. UBER on myös hyvä vaihtoehto ja voi olla halvempi kuin paikalliset taksit.

 

Missä yöpyä Exeterissä

Saat luettelon Exeterin parhaista hotelleista vierailemalla Gay Exeter -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Exeterin katedraali - fantastinen esimerkki goottilaista arkkitehtuuria, joka välttyi Luftwaffen pommituksista toisessa maailmansodassa. Tuomiokirkon viheralue on loistava paikka rentoutua ja katsella ihmisiä kesällä, ehkä piknikillä.

Maanalaiset käytävät - voit tehdä kierroksia kaupungin keskiaikaisessa vesijärjestelmässä ympäri vuoden. Varoita, että jotkin tunneleiden osat voivat olla melko kapeita, joten ne eivät ole heikkohermoisille.

Exeter Quay - viehättävä ja vilkas paikka viettää aikaa aurinkoisena iltapäivänä tai ruokailla iltaisin. Täällä järjestetään ympäri vuoden monenlaisia ​​tapahtumia, mukaan lukien katumarkkinat ja lohikäärmevenekilpailut.

Gandy Street - Tämä katu on omituisten itsenäisten kauppojen ja putiikien aarreaitta. Täydellinen hankkia herkkuja itsellesi ja matkamuistoja ystäville ja perheelle. Kuuluisan Harry Potter -sarjan kirjoittaja JK Rowling ilmeisesti perusti Diagon Alley -kadun tälle kadulle.

Royal Albert Memorial Museum (RAMM) - Kaunis viktoriaaninen museo. RAMMissa on kiehtova kokoelma, joka kattaa kaiken Exeterin historiasta, muinaisista sivilisaatioista ja taksidermiasta (vaihtelevalaatuinen). Maanantaisin suljettu

Double Locks -pubi - Lyhyen matkan päässä keskustasta sijaitseva perinteinen juoma kanavan varrella on loistava paikka viettää kesäiltapäivä. Kuuluisa aidoista oluistaan ​​ja suositusta koiranäyttelystään.

 

Kun käydä

Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Exeter on altis lämpimille ja kuiville kesille ja viileille, kosteille talville. Se ei ole liian täynnä turisteja, vaikka joulu ja kesä ovatkin hieman vilkkaampia kuin muina vuodenaikoina.

Kaupungin Pride-festivaali on järjestetty toukokuussa muutaman viime vuoden ajan, ja muitakin vuosittaisia ​​tapahtumia ovat mm. South West Festival of Food & Drink toukokuussa, retro-teemainen Let's Rock Exeter heinäkuussa ja Respect Festival kesäkuussa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.