Homo Geneve

Gay Geneve · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Genevessä? Sitten Gay Geneva City Guide -sivumme on sinua varten.

Homo Geneve

Geneve | Geneve

Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja Sveitsin ranskankielisen alueen suurin kaupunki. Geneven kunnassa asuu noin 200,000 1 ihmistä, mutta se on noin miljoonan asukkaan työmatka-alueen sydän.

Genevellä on rikas ja monipuolinen historia. Roomalaiset valloittivat sen vuonna 121 eKr., ja se kärsi massiivista tuhoa vuonna 586 jKr Genevejärven massiivisen tsunamin seurauksena. Se oli kalvinismin koti ja siitä tuli yksi Euroopan tärkeimmistä keskuksista protestanttisen uskonpuhdistuksen aikana.

Nykyään kaupunki tunnetaan monien maailman kansainvälisten järjestöjen, mukaan lukien Yhdistyneiden kansakuntien, päämajana. Se sijoittuu usein korkealle asukkaidensa elämänlaadussa, ja vuonna 2017 se luokiteltiin maailman kalleimmaksi kaupungiksi. Sen laaja kulttuuritoiminta houkuttelee paljon vierailijoita kaupunkiin.

Homooikeudet Sveitsissä

Katso homojen oikeudet Sveitsissä sivuiltamme Gay Zürich City Guide -sivu.

Gay Scene Genevessä

Verrattuna Zürichin hedonistisiin tanssiklubeihin, Geneven homoskene on paljon rennompaa. Tämä ei tarkoita, että Geneven homoskene olisi mitenkään tylsä, sillä siellä on hyvä valikoima saunat, risteilyklubit, homobaareja ja tanssiklubeja homoasiakkaiden catering.

Genevessä ei järjestetä säännöllistä Pride-festivaalia, sillä Sveitsin suurimpien kaupunkien joukossa on kansallinen gay pride -festivaali. Vuonna 2018 se järjestetään ensimmäistä kertaa Luganossa.

Matkalla Geneveen

Lentokoneella

Geneven lentoasema (GVA) sijaitsee 5 km päässä kaupungin keskustasta. Sillä on hyvät yhteydet Euroopan paikkoihin ja se tarjoaa kunnon kaukolentoja Pohjois-Amerikan, Lähi-idän ja Kiinan kohteisiin. Se on kiireinen talvikuukausina ihmisten kanssa, jotka tulevat läheisiin hiihtokeskuksiin.

Lentokentältä pääsee julkisilla kulkuneuvoilla ilmaiseksi ja se on voimassa maihinnousukortilla. Lippuautomaatti sijaitsee matkatavaroiden noutoalueella ja on voimassa enintään 80 minuuttia sekä junissa että linja-autoissa. Junat kestävät 6 minuuttia keskustaan, kun taas bussit kestävät noin 20 minuuttia.

Jotkut hotellit järjestävät hotellikohtaisia ​​ilmaisia ​​kuljetuspalveluja, joihin kannattaa tarkistaa etukäteen, tarjoaako hotellisi tätä. Taksit voidaan noutaa lentokentältä tai tilata etukäteen. Matkat kestävät noin kymmenen minuuttia ja maksavat noin 35–45 CHF liikenneolosuhteista, vuorokaudenajasta ja matkustajamäärästä riippuen.

Junalla

Genevestä on hyvät junayhteydet Sveitsin kohteisiin. On myös muutama nopea junayhteys, jotka vievät sinut Ranskan kohteisiin.

Veneellä

Turistien suosittu tapa päästä Geneveen ja sieltä pois. Genevejärven rannoilla olevissa kaupungeissa ja kylissä pysähtyy erilaisia ​​siipiöhöyrylaivoja, jotka on rakennettu enimmäkseen 20-luvun alussa.

Liikkuminen Genevessä

Jalka

Geneven vanhakaupunki on suhteellisen pieni, mikä tekee siitä melko helpon navigoinnin jalan. Ainoa huomionarvoinen asia on, että ei ole harvinaista, että katujen nimet vaihtuvat suhteellisen lyhyen matkan sisällä.

Julkisella kulkuneuvolla

Genevessä on hyvä integroitu joukkoliikenneverkko linja-autoista, raitiovaunuista, esikaupunkijunasta ja veneistä. Lyhyet hyppymatkat alkavat 2 CHF:stä ja päiväliput alkaen 8 CHF. Jos yövyt hotellissa, hostellissa tai leirintäalueella Geneven kantonissa, saat oleskelusi ajaksi ilmaisen matkapassin, joka on voimassa passin kanssa.

Järven yli kulkevat keltaiset Les Mouettes -sukkulaveneet ovat suosittuja turistien keskuudessa. He lähtevät kymmenen minuutin välein klo 7.30–6. Perjantai- ja lauantai-iltaisin on yöbussiyhteys, joka kulkee varhaisiin tunteihin asti.

Taksilla

Kaupungissa on noin 60 taksiasemaa, joten kaupungin löytäminen kadulta on helppoa, mutta kiireisinä aikoina varaus on suositeltavaa. Taksinkuljettajat Sveitsissä edellyttävät lain mukaan englantia, vaikka englannin kielen taso saattaa vaihdella. Hinnat voivat vaihdella kellonajan ja päivämäärän mukaan. Uber on yleisesti paikallisten käytössä.

Missä yöpyä Genevessä

Uusimmat hotellitarjoukset Genevessä ovat osoitteessa Gay Geneve -hotellit -sivu.

Genevessä nähtävää ja tehtävää

  • Jet d'Eau - yksi Geneven määrittelevistä symboleista. Tämä suihkulähdesuihku oli alun perin satunnainen paineenpoisto Rhônen vesivoimalalle, mutta genevelaiset pitivät siitä niin paljon, että siitä tuli pysyvä ominaisuus vuonna 1891.
  • Cathedrale St-Pierre - Alunperin katolinen kirkko, tämä oli Euroopan halki pyyhkäisevän protestanttisen uskonpuhdistuksen avainpaikka. Täällä on kiehtova museo, mutta pelkkä tämän katedraalin loiston todistaminen riittää ilahduttamaan.
  • Punaisen Ristin kansainvälisen komitean museo - poikkeuksellisen mielenkiintoinen museo, joka tutkii Punaisen Ristin humanitaarista työtä. Odota, että olet nöyränä joidenkin valokuvanäyttelyiden suhteen.
  • Palais des Nations - alun perin rakennettu Kansainliitolle, nykypäivän YK:n edeltäjälle. Päänähtävyys täällä on sen suuri sali ja julkinen taide sen alueella.
  • Old Town - Geneveen suuntautuvien matkailijoiden tärkein vetovoima. Täältä löydät monia perinteisesti sveitsiläisiä ruoka- ja juomapaikkoja. Se on erityisen merkittävä antiikkiliikkeistään.
  • Rue du Marché - yksi Geneven pääväylistä ja yksi parhaista paikoista ostaa lahjoja tai hemmotella itseäsi. Käytännössä mitä tahansa voit kuvitella löytyy täältä.

Kun käydä

Geneven paras sää on yllättäen samaan aikaan heinä- ja elokuun matkailukauden huippusesongin kanssa. Joulukuusta huhtikuuhun voi olla melko viileä, mutta tämä osuu samaan hiihtokauden kanssa, jota varten monet vierailijat saapuvat kaupunkiin. Myöhäinen kevät ja alkusyksy ovat luultavasti parhaita aikoja vierailla, jos haluat vähentää kustannuksia ja välttää aarteita.

Genevessä on laaja tapahtumaohjelma, joka on hajallaan ympäri vuoden. Antigel Festival, joka järjestetään helmikuun 2 ensimmäisen viikon aikana, tuo musiikki- ja tanssitapahtumia epätavallisiin paikkoihin kantonissa. Kesäkuun musiikkifestivaalilla kaupungissa esiintyy laaja valikoima artisteja eri genreistä.

Visa

Sveitsi kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Sveitsin valuutta on Sveitsin frangi (CHF). Hinnat Sveitsissä ovat yleensä paljon korkeammat kuin muualla Euroopassa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli