Hongkongin kaupunkinäkymä

Gay Hong Kong · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Hongkongiin? Sitten homojen Hongkongin kaupunkioppaamme on sinua varten.

第一次到香港吗?请悦查我们为您准备的指南吧.

Hongkongin kaupunkinäkymä

Hong Kong 香港

Hongkong on Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue (SAR).

Kiinan etelärannikolla sijaitseva Hongkong on pinta-alaltaan noin 1,100 7 km² ja asukasluku noin XNUMX miljoonaa, ja se on yksi maailman tiheimmin asutuista alueista.

Hongkong oli brittiläinen siirtomaa 150 vuotta ennen kuin suvereniteetti palautettiin Kiinalle vuonna 1997. Nykyään tämä satamakaupunki on tärkeä matkailukohde ja tärkeä keskus Aasiassa. Se on ainutlaatuinen paikka, jossa on erilaisia ​​persoonallisuuksia ja kulttuurisia vaikutteita.

Hongkong koostuu neljästä pääalueesta:

Hongkongin saari - asuu hämmästyttävä määrä korkeita rakennuksia Victoria Harborin ranta-alueella.

kowloon - niemimaa vastapäätä Hongkongin saarta Victorian sataman toisella puolella; yksi planeetan tiheimmin asutuista paikoista!

Uudet alueet - Kowloonin pohjoispuolella, ja turistit jäävät usein huomiotta, jotka valitettavasti kaipaavat tätä monipuolista, osittain vuoristoista maisemaa.

Syrjäiset saaret - kaikki muut Hongkongin osat etelässä, mukaan lukien Lantau Island (Disneylandin koti) ja Hongkongin kansainvälisen lentokentän saari.

näkymä hongkongin saarelle tähtien kadulta

näkymä Hongkongin saarelle Kowloonin Avenue of Stars -kadulta

Homooikeudet Hongkongissa

Hongkong dekriminalisoi homoseksuaalisuuden vuonna 1991, ja kahden miehen suostumusikä on 16 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avioliitot eivät ole sallittuja, eivätkä ulkomaiset samaa sukupuolta olevien avioliitot ole virallisesti tunnustettuja.

Vaikka homoksi tuleminen oman perheen tai työtovereiden luokse on edelleen vaikea asia monille aasialaisille homomiehille, Hongkongin laajempi väestö hyväksyy homoyhteisön yleisesti.

Homoyhteisö nostaa edelleen profiiliaan vuosittaisilla tapahtumilla, kuten Lesbo & Gay Film Festival.

Gay kohtaus

Homoelämä keskittyy enimmäkseen Central Districtin viihdealueelle (jota kutsutaan yleisesti Sohoksi) Hongkongin saarella, Causeway Bay Districtiin Hongkongin saarella ja Tsim Sha Tsuin alueelle Kowloonissa. Suosituin uimaranta homoseksuaalisten auringonhakijoiden keskuudessa on Middle Bay Beach.

Lisätietoja katso Gay baarit ja klubitGay saunat ja Homohierontakylpylät sivut.

 

Matka Hongkongiin

Hongkongin kansainvälinen lentokenttä (HKG), joka tunnetaan myös nimellä Chek Lap Kok 赤鱲角, on Hongkongin lentomatkailijoiden tärkein satama. Se on äänestetty yhdeksi maailman parhaista ja tehokkaimmista lentokentistä.

Hongkongiin on monia suoria lentoja kaikilta maailman mantereilta. Manner-Kiinan kohteisiin on usein halvempaa lentää Shenzhenistä kuin Hongkongista. Hongkongin ja useiden Tyynenmeren keskiosan saarten ja maiden välillä on myös lentoja.

 

Liikkuminen Hongkongissa

Hongkongissa on erinomainen julkinen liikennejärjestelmä, joka koostuu MRT:stä (maanalainen ja maanpäällinen rautatiejärjestelmä), raitiovaunuista (Hongkongin saaren pohjoisrannikko), busseista ja lautoista. Takseista ei ole pulaa, jotka ovat yleensä puhtaita, tehokkaita ja halpoja.

Missä yöpyä Hongkongissa

Hongkongissa on valtava valikoima majoitusvaihtoehtoja halvoista majataloista 5 tähden ja sitä pidemmälle, vaikka hinnat ovatkin Aasian standardien mukaan korkealla.

Päätätpä yöpyä lähellä Central Areaa ja Causeway Baytä HK Islandilla tai lähempänä suosittua Tsim Sha Tsuin aluetta Kowloonissa, huomaat, että useimmat paikat tarjoavat kätevät julkisen liikenteen yhteydet.

Saat luettelon parhaista hotelleista homomatkailijoille napsauttamalla tätä siirtyäksesi sivuillemme Gay Hong Hong luksushotellit ja Gay Hongkongin keskihintaisia ​​ja edullisia hotelleja sivut.

 

Tekemistä ja näkemistä

Ostosten lisäksi Hongkongissa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Suositeltu luettelomme Napsauta tästä päästäksesi Hongkongin nähtävyyksiimme sivu.

 

Puutarha Hongkongissa

Nan Lianin puutarha

Sää

Hongkongissa on talvi, kesä, kevät ja syksy. Kevät (maaliskuu-toukokuu) ja syksy (syys-joulukuu) ovat yleensä parhaita vierailuaikoja - sään kannalta - keskilämpötilan ollessa noin 25 ˚C.

Talvi (joulu-helmikuu) voi olla melko viileä, päivällä tarvitaan pusero ja illalla takki. Kesä (kesä-syyskuu) voi olla kuuma ja erittäin märkä, ja satunnaiset taifuunit pysäyttävät kaupungin noin päiväksi.

 

Visa

Hongkongissa on erilainen maahanmuuttojärjestelmä kuin Manner-Kiinassa. Suurin osa länsimaisista ja aasialaisista vierailijoista voi saada "viisumin saapuessaan". Kuitenkin, jos haluat vierailla Manner-Kiinassa, vaaditaan erillinen viisumi (haettava etukäteen).

Teknisesti turistien pitäisi kuljettaa passiaan aina Hongkongissa mukana, mutta käytännössä on parempi pitää se lukittuna hotellihuoneen kassakaapissa ja kantaa kopiota tiedoista lompakossasi.

 

Raha

Hongkongin dollarin valuutta (HKD tai HK$) on Hongkongin dollari, joka on jaettu 100 senttiin.

Useimmat pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–4 ja lauantaisin klo 30–9.

 

Ostosten aukioloajat

Ostoskeskukset ja useimmat muut kaupat ovat avoinna klo 10-8 seitsemänä päivänä viikossa.

 

Kieli

Suurin osa hongkongilaisista puhuu kantonin kieltä äidinkielenään. Kuitenkin englantia ymmärretään ja puhutaan laajalti myös homoyhteisössä. Kantonin kielen muutaman sanan oppiminen sanoille "ole hyvä" ja "kiitos" auttaa pitkälle.

 

veikkauksen

Taksinkuljettajat eivät odota juomarahaa, mutta matkustajat pyöristävät yleensä hinnan ylöspäin lähimpään dollariin. Hotelleissa 10–20 dollarin tippi portterille, joka kantaa laukkujasi tai tarjoilijalle, joka toimittaa huonepalvelutarjottimen, on normi.

Korkeatasoiset ravintolat lisäävät todennäköisesti 10 %:n palvelumaksun, ja tätä tulee pitää juomarahana.

 

terveys

Hongkongissa on erinomaiset, maailmanluokan lääketieteelliset tilat. Mutta ne ovat kalliita ja sinun odotetaan maksavan. Sopiva matkavakuutus on erittäin suositeltavaa.

Lääkäriin pääseminen on helppoa. Länsimaista lääketiedettä harjoittavat lääkärit puhuvat lähes varmasti englantia. Useimmat lääkärit voivat myydä sinulle lääkkeitä ja hyväksyvät luottokortit (tarkista tapaamisen yhteydessä)

 

Mitä pukea päälle

Day Wear - shortsit ja t-paidat päiväsaikaan

Eating Out - farkut ja t-paidat / poolopaidat

Club Wear - farkut ja t-paidat / topit

Saunavaatteet – omat varvastossut mukaan

Beach Wear - speedot tai surffaishortsit

 

Puhelin & Internet

Hongkongissa on useita GSM- ja 3G-verkkoja, joilla on erinomainen maantieteellinen kattavuus - jopa maan alla. Jos oleskelet yli muutaman päivän ja aiot soittaa paljon puheluita, harkitse prepaid-SIM-kortin ostamista. Näitä löytyy useimmista lähikaupoista. Matkapuhelinpuhelut ovat halpoja, mutta maksat sekä soittamisesta että vastaanottamisesta.

Monet hotellit tarjoavat ilmaisen kiinteän internetyhteyden tai WiFi-yhteyden, vaikka jotkin niistä ovat edelleen maksullisia. PCCW ja Y5ZONE tarjoavat kiinteähintaisia ​​päivittäisiä, viikoittaisia ​​tai kuukausittaisia ​​paketteja, jotka tarjoavat pääsyn moniin kahviloihin, ravintoloihin ja muihin julkisiin paikkoihin.

 

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, ellet asu vanhassa rakennuksessa. Käytännössä useimmat turistit ostavat kuitenkin pullotettua vettä.

 

sähkö

Brittiläiset 3-napaiset pistokkeet, jotka toimivat 220V/50 hertsillä. Sovittimet ovat laajalti saatavilla ja lainattuja useimmissa hotelleissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.