Gay Luxemburg · Kaupunkiopas

Gay Luxemburg · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Luxemburgissa? Sitten homo Luxemburgin matkaopassivumme voi auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan Z.

Luxemburgin kasemaatit

 

Luxemburg | Lëtzebuerg

Sisämaaton maa Länsi-Euroopan sydämessä. Luxemburg on yli 500,000 XNUMX asukkaan yksi Euroopan vähiten asutuista maista. Noin viidesosa väestöstä asuu pääkaupungissaan Luxemburgissa.

Nykyään tuntemamme Luxemburg syntyi ensimmäisen kerran vuonna 963, kun kreivi Siegfriend I hankki muinaiset roomalaiset linnoitukset kallion huipulle. Luxemburgin talo tuotti 4 Pyhän Rooman valtakuntaa ja oli jopa osa Napoleonin valtakuntaa. Sen puolueettomuus loukattiin molemmissa maailmansodissa hyökkäävien saksalaisten armeijan vuoksi.

Nykyään Luxemburgin kaupunki on yksi kolmesta Euroopan unionin virallisesta pääkaupungista, ja siellä toimii muun muassa Euroopan yhteisöjen tuomioistuin. Se tunnetaan rahoituskeskuksena, ja kansakunnan muuttamiseen tietokeskukseksi tehtiin suuria investointeja. Pääkaupungin kulttuuri ja sen upeat maisemat houkuttelevat turisteja.

 

Homooikeudet Luxemburgissa

Vuonna 2013 Luxemburgin kansa valitsi pääministeriksi avoimesti homo Xavier Bettelin. Luxemburg on suvaitsevainen maa, jossa samaa sukupuolta olevien henkilöiden toiminta on ollut laillista vuodesta 1974. Avioliitto- ja adoptiooikeudet vahvistettiin lakiin vuonna 2015, ja syrjinnän estämiseksi on käytössä laaja oikeudellinen suoja.

Yleisön asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleensä suotuisia, ja Eurobarometri-tutkimukset nostavat yleisen mielipiteen selvästi Euroopan keskiarvon yläpuolelle. Luxemburgin kaupungin ulkopuolella et löydä virallista tai organisoitua homoelämää, mutta kaupungin ulkopuolella matkustavien ei pitäisi kokea ongelmia.

 

Gay kohtaus

Luxemburgin homoskene on keskittynyt pääkaupunkiin. Pienestä koostaan ​​huolimatta niitä on kourallinen Gay-baarit, tanssiklubit ja juhlat jotka palvelevat homoasiakkaita. Toisin kuin muissa pääkaupungeissa, Luxemburgin kaupungissa ei ole erityistä homoaluetta, mutta homovieraat ovat tervetulleita lähes kaikkiin kaupungin baareihin.

Heinäkuun alussa järjestetään vuosittain Pride-festivaali, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maata ja ulkomailta. Rosa Lëtzebuerg -järjestön järjestämässä paraatissa on tavallista nähdä paikallisia kuuluisuuksia ja poliitikkoja osallistumassa.

 

Matka Luxemburgiin

Lentokoneella

Luxemburgin lentokenttä (LUX) on maan ainoa kansainvälinen lentokenttä, ja se sijaitsee 6 km:n päässä Luxemburgin kaupungista. Siitä on hyvät yhteydet kohteisiin Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa, ja se on lentoyhtiö Luxairin keskus.

Bussit 16 ja 29 kulkevat lentokentältä Luxemburgin kaupungin keskusasemalle. Palvelut kulkevat noin kello viidestä keskiyöhön noin 5 minuutin välein päiväsaikaan (10-20 minuuttia viikonloppuisin) ja kestävät noin 30 minuuttia. Lyhyen matkan liput maksavat 25 € ja niitä voi ostaa terminaalin edessä olevasta lipunmyynnistä.

Taksit voidaan kutsua terminaalin edestä ja ne vievät sinut keskusasemalle noin 10-15 minuutissa. Päivän aikana niiden pitäisi maksaa noin 20-25 euroa liikenteestä riippuen, mutta huomioi, että yö- ja sunnuntailisä lisää ylimääräisiä kuluja. Taksit on mahdollista varata etukäteen kustannusten säästämiseksi ja jonotuksen välttämiseksi.

Junalla

Luxemburgin rautatieasema on Luxemburgin vilkkain rautatieasema ja kansallisen rautatieverkoston sydän. Se tarjoaa suorat yhteydet naapurimaihin Ranskaan, Belgiaan, Sveitsiin ja Saksaan, jotka tarjoavat lisäyhteyksiä laajempaan Euroopan rautatieverkkoon.

 

Liikkuminen Luxemburgissa

Julkisella kulkuneuvolla

Paikallisjunat ja linja-autot vievät sinut koko maan edulliseen hintaan. Enintään 2 tunnin yksittäiset matkat alkavat 2 eurosta ja koko verkoston päiväliput maksavat 4 euroa. Pienistäkin kylistä on hyvät yhteydet, ja useimmissa kylissä on vähintään yksi tuntipalvelu. Lauantai lasketaan työpäiväksi, mutta sunnuntai jumalanpalvelukset ovat yleisiä. Suurin osa Luxemburgin julkisista kulkuvälineistä on ilmaista.

Kävelyä lukuun ottamatta bussit ovat paras tapa liikkua Luxemburgin kaupungissa. Kaikki kaupungin bussilinjat kulkevat keskuslinja-autoaseman kautta, ja saatavilla on rajoitettu yöbussipalvelu.

autolla

Autoja voi vuokrata lentokentällä, kun kaikki suuret yritykset ovat paikalla. Autolla ajaminen on hyvä tapa tutustua maaseutuun ja kyliin omaan tahtiisi ja samalla tarjota upeita maisemia. Vuokrataksesi auton, sinun on oltava yli 23-vuotias (alle 25-vuotiaista saatetaan periä lisämaksu) ja sinulla on oltava ajokorttisi vähintään vuoden ajan.

Luxemburgin kaupungissa on runsaasti taksiasemia, ja on syytä huomioida, missä ne sijaitsevat (kadulta saapuminen voi olla vaikeaa). Joskus voi olla parempi tilata etukäteen, mutta muista, että klo 10-10 välisenä aikana on 6 %:n lisämaksu ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 25 %:n lisämaksu.

 

Missä yöpyä Luxemburgissa

Luxemburgin kaupungissa on laaja valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Vieraile Luxemburg Hotellit -sivu uusimmat hotellitarjoukset.

 

Tekemistä ja näkemistä

Luxemburgin kaupungissa

Kasemaatit Bock - Paikka, jossa oli Luxemburgin ensimmäinen linna. Nämä 18-luvun linnoitukset ja ympäröivä alue ovat Unescon maailmanperintökohde.

Vanhakaupunki - Luxemburgin historiallinen jalankulkukeskus. Täältä löydät laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja baareja, mutta hinnat voivat olla korkeita.

Toisen maailmansodan Luxemburgin amerikkalainen hautausmaa ja muistomerkki - sijaitsee kaupungin itäpuolella ja on yli 5000 toisen maailmansodan aikana kadonneen amerikkalaisen sotilashenkilön viimeinen leposija. Tämä on legendaarisen kenraali George Pattonin viimeinen leposija.

MUDAM - IM Pein (Louvren pyramidin suunnittelija) suunnittelema tämä on upea modernin taiteen museo. Sesonkiajan ulkopuolella museo tyhjenee, joten Marina Abramovicin ja Wolfgang Tillmansin taideteoksia voi ihailla rauhassa.

Luxemburgin kaupungin ulkopuolella

Echternach - Luxemburgin vanhin kaupunki ja lähellä Saksan rajaa. Vuonna 698 perustettu luostari on kaupungin tärkein nähtävyys, mutta on myös hauskaa tutustua mutkaisiin katuihin ja syödä ja juoda sen monissa baareissa ja ravintoloissa.

Vianden - satukylä, joka näyttää olevan tehty valokuvausmahdollisuuksia varten. Päänähtävyys on kukkulan laella sijaitseva linna, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa kesäisin. Kirjoittaja Victor Hugo vietti myös jonkin aikaa täällä, joten hänelle on omistettu pieni museo.

 

Kun käydä

Talvet ovat kylmiä ja kesät kuumia äärimmäisillä -15 °C:lla, ja reilusti yli 30 °C lämpötilat eivät ole ennenkuulumattomia. Monet turistit naapurimaista kuhisevat kansakuntaa kesäkuukausina, ja Luxemburgin kaupungista voi tulla hyvin kiireinen. Kevät ja alkusyksy ovat miellyttäviä eivätkä liian kiireisiä.

Luxemburgissa järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Buergbrennenin kokot sytytetään paaston ensimmäisenä sunnuntaina juhlistamaan talven loppua ja kevään alkua, kun taas pyhätiistaina järjestettävä Echternachin tanssikulkue saa monet ihmiset tanssimaan kaupungin läpi. Lokakuu tunnetaan viinifestivaaleistaan.

 

Visa

Luxemburg kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Luxemburg on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla ja suurimmat kortit hyväksytään useimmissa paikoissa. Käteistä on aina kätevää, sillä pienemmät tapahtumapaikat eivät välttämättä ota korttia vastaan.

 

Muita hyödyllisiä tietoja

Luxemburg on kolmikielinen maa, jonka kieli riippuu kontekstista. Luxemburg on kansallinen kieli, ja sitä käytetään yleisradioissa. Saksa on koulujen, lehdistön ja kirkon kieli.

Ranska on yleisin kieli, ja sitä käyttää hallitus; Englantia puhutaan kuitenkin laajalti turistialueilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.