Malesia · Maaopas

Malesia · Maaopas

Suunnitteletko matkaa Malesiaan? Sitten Malesian maaopassivumme on hyvä paikka aloittaa.

Kuala Lumpurin taivaanranta

 

Malesia

Malesia on Kaakkois-Aasian maa, jonka väkiluku on noin 28 miljoonaa. Se koostuu 13 osavaltiosta ja 3 liittovaltion alueesta. Maassa on valittu hallitsija, joka valitaan Malaijin osavaltioiden perinnöllisistä hallitsijoista viiden vuoden välein. Hallitusta johtaa pääministeri, ja se on tiiviisti mallina Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentaarisesta järjestelmästä.

 

alueet

Malesia on monietninen ja monikulttuurinen. Valtionuskonto on islam, vaikka Malesialla on maallinen perustuslaki. On olemassa 2 pääaluetta: niemimaa ja Itä-Malesia.

Peninsular Malaysia

 • Länsirannikko - kehittyneempi alue, joka kattaa Penang, pääkaupunki Kuala Lumpur, Kedah (osavaltio Langawi).
 • East Coast - koostuu Kelantanin, Pahangin ja Terengganun osavaltioista.
 • Etelä - on vain yksi osavaltio, Johor (osavaltio Johor Bahru)ja kaksi rantaviivaa.

Itä-Malesia

 • Sabah - on upea sukelluskohde Sipadanin saarella ja pieni homoelämä Kota Kinabalussa
 • Sarawak - alue täynnä kansallispuistoja ja metsiä.

Suurkaupungit

 • Kuala Lumpur - pääkaupunki; Petronas Towersin koti.
 • Langkawi - 99 saaren ryhmä, joka on kuuluisa rannoistaan, vuoristaan ​​ja ainutlaatuisesta luonnostaan; verovapaa saari.
 • Penang (Pulau Pinang) - suosittu saari, joka tunnettiin aiemmin nimellä "Idän helmi".
 • Johor Bahru - Johorin pääkaupunki ja portti Singaporeen.
 • Kuching - Sarawakin pääkaupunki.
 • Malacca - Malesian "historiallinen kaupunki", jolla on siirtomaa-tyylistä arkkitehtuuria.

Moskeija auringonlaskun hetkellä, Kota Kinabalu

 

Homooikeudet Malesiassa

Malesiassa on edelleen voimassa brittiläinen siirtomaa-ajan rikoslaki, joka kriminalisoi homoseksin. Mahdollisia rangaistuksia ovat sakot, vankeusrangaistukset tai jopa ruumiillinen kuritus. Todellisuudessa näitä lakeja sovelletaan harvoin. Muslimikansalaisia ​​voidaan syyttää erityisissä islamilaisissa tuomioistuimissa. Ei ole virallista järjestöä, joka ajaisi homoseksin dekriminalisoimista tai LGBT-oikeuksien vahvistamista Malesiassa.

Hallitus kieltää edelleen tapahtumat, jotka yrittävät ottaa esille LGBT-asioita - kuten "Queer Without Fear" -taidefestivaali (marraskuu 2011), jonka tarkoituksena oli nostaa esiin syrjintäkysymyksiä.

 

Gay kohtaus

Malesia houkutteli vuonna 24.6 2010 miljoonaa turistia, joista monet ovat olleet homoja tai lesboja. Arvioimme, että LGBT-matkailun arvo on lähes miljardi dollaria vuodessa maahan.

Kuala Lumpur, jonka väkiluku on vain 1.6 miljoonaa, on kuudenneksi vierailluin kaupunki maailmassa, jossa vierailee vuosittain lähes 10 miljoonaa kävijää, joista monet ovat homoja tai lesboja. Arvioimme, että LGBT-matkailun arvo on 300–400 miljoonaa dollaria vuodessa pelkästään Kuala Lumpuriin.

Kuala Lumpurin ulkopuolella on hyvin vähän avoimesti homoseksuaalisia paikkoja. Homomatkailijat voivat kuitenkin odottaa lämpimästi tervetulleeksi korkeintaan, ellei kaikkiin, lomakeskuksiin ja hotelleihin.

 

Matka Malesiaan

Malesiassa on hyvin kehittynyt kansallinen liikenneinfrastruktuuri. Budjettioperaattori AirAsia on muuttanut lentomatkustuksen sekä Malesiassa että alueella lentämällä valtavalle lentoasemaverkostolle ja sieltä pois.

Kaikki kansainväliset lennot Malesiaan saapuvat Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle (KUL), joka sijaitsee 50 km kaupungista etelään.

 

Liikkuminen Malesiassa

Malesiassa on hyvä valtatieverkosto, ja ajostandardit ovat Aasian keskimääräistä korkeammat. Malesian liikenne kulkee tien vasemmalla puolella (toinen brittiläinen perintö).

Mittataksit ovat laajalti saatavilla kaikissa kaupungeissa ja ovat suhteellisen halpoja. Kuala Lumpurissa lisensoidut taksit ovat yleensä punaisia ​​ja valkoisia tai keltaisia.

 

Kun käydä

Malesiassa on yleensä aurinkoinen trooppinen ilmasto, jossa on runsaasti sadekuuroja. Kesä- ja heinäkuu ovat kuivimmat kuukaudet - vaikka näinä kuukausina keskimääräinen sademäärä voi ylittää 130 millimetriä.

 

Visa

Suurin osa kansalaisista voi saapua Malesiaan ilman viisumia - merkittäviä poikkeuksia ovat Israelin, Serbian ja Montenegron tasavallan kansalaiset. Useimmille turisteille myönnetään maahantuloleima, joka on voimassa joko 30 tai 90 päivää.

Kaksoiskansalaisuuden omaavien vierailijoiden tulee saapua Malesiaan samalla passilla, jolla poistit viime maastasi.

 

Kieli

Malesian virallinen kieli on malaiji. Englanti on pakollinen aine kaikissa kouluissa ja sitä puhutaan laajalti useimmissa kaupungeissa.

 

Raha

Malesian valuutta on ringgit. Pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 09-30. Jotkut konttorit ovat auki lauantaiaamuisin. Luotto- ja pankkikortit hyväksytään laajalti (paitsi siruttomat Yhdysvaltain pankkikortit).

Korttipetokset ovat edelleen ongelma Malesiassa, joten käytä muoviasi vain hyvämaineisissa liikkeissä ja hotelleissa äläkä anna korttiasi viedä näkyvistäsi.

 

Aukioloaika

Useimmat kaupat ovat avoinna klo 10-30 tai 21, seitsemänä päivänä viikossa.

 

Mitä pukea päälle

Day Wear - shortsit ja t-paidat päiväsaikaan. Liian tiukkoja tai paljastavia toppeja tai shortseja ei suositella.

Eating Out - smart casual farkut ja t-paidat tai poolopaidat.

Club Wear - farkut ja t-paidat.

Saunavaatteet - tuo omat varvastossut ja kondomit.

 

Juomavesi

Hanavesi on juomakelpoista, mutta useimmilla ihmisillä on tapana keittää tai suodattaa ennen käyttöä. Pullotettu vesi on erittäin halpaa ja paras vaihtoehto turisteille.

 

sähkö

Sähköpistorasiat ovat "Type G" brittiläistä BS-1363 tyyppiä (kolme nelikulmaista nastaa). Sähköä syötetään välillä 220-240 volttia vaihtovirtaa.

 

Huumeet

Malesia suhtautuu huumerikoksiin ankarasti. Kuolemantuomio on pakollinen huumekaupasta. Rangaistus kuluttamisesta on jopa 10 vuotta vankeutta. Sinut voidaan tuomita laittomasta kulutuksesta, jos järjestelmästäsi löytyy jälkiä laittomista huumeista, vaikka voit todistaa, että ne on kulutettu ennen kuin tulit Malesiaan.

Sinut voidaan tuomita salakuljetuksesta, jos hotellihuoneestasi löytyy huumeita – vaikka ne eivät olisikaan sinun. Ole valppaana, jos kutsut vieraan takaisin huoneeseesi yöksi. Älä ota riskejä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.