Gay Milanon kaupunkiopas

Gay Milanon kaupunkiopas

Suunnitteletko ensimmäistä matkaasi Milanoon? Sitten homo Milanon kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Milano | Milano

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja Lombardian pääkaupunki. Kaupungin kaupunkialue on Euroopan viidenneksi väkirikkain noin 5 miljoonalla asukkaallaan. Milanoa pidetään maailman muoti- ja designpääkaupunkina, ja siellä on tärkeitä museoita ja maamerkkejä, kuten Milanon katedraali ja Santa Maria delle Grazie.

Vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää houkutteleva Milano on kuuluisa useista kansainvälisistä tapahtumista, kuten Milanon muotiviikoista ja Milanon huonekalumessuista. Kaupungissa toimii myös kaksi maailman tunnetuinta jalkapallojoukkuetta, AC Milan ja FC Internazionale Milano.

Homooikeudet Italiassa

Katso homojen oikeudet Italiassa sivuiltamme Gay Rooman kaupunkiopas sivu.

Gay Scene Milanossa

Milanon homomaailma ei ehkä ole yhtä avoin kuin muissa Euroopan suurissa kaupungeissa, mutta se on näkyvämpi kuin muualla Italiassa.

Milano on maailmanlaajuinen muodin keskus ja Italian rahoituspääkaupunki. Nämä teollisuudenalat ovat toimineet upeiden italialaisten homomagneettina, ja uusi miesten sukupolvi elää nyt ylpeänä ulkona. Kiintymyksen merkit, kuten kädestä pitäminen, halaaminen kadulla ja poskelle poskelle suuteleminen, ovat täysin hyväksyttäviä. Vyötäröä alapuolella olevan henkilön koskettaminen julkisesti katsotaan sopimattomaksi.

Milanon tärkein homo-yöelämä keskittyi aiemmin Via Sammartini -kadun ympärille, lähellä Milanon päärautatieasemaa. Nykyään aluetta pidetään vaarallisena. Ja vaikka Sammartinilla on jäljellä muutamia homoseksuaaleja, Milanon homomaailma on löytänyt uuden kodin Porta Venezia alueella, erityisesti Via Lecco -kadulla. Homobaarit täällä (LeccoMilanoMONO Baari muun muassa) sijaitsevat helpon kävelymatkan päässä toisistaan.

Italiassa tarvitset jäsenklubikortin, kuten ANDDOSin, päästäksesi useimpiin homoseksuaaleihin aikuisten klubeihin (risteilyklubit, saunat jne.). Voit ostaa tämän kortin mistä tahansa osallistuvasta tapahtumapaikasta. Kolme kuukautta voimassa olevan kortin ostamiseen tarvitset valokuvallisen henkilötodistuksen, josta näkyy syntymäaikasi (passi/ajokortti).

 

Milanon Duomo (katedraali)

 

 

Matkalla Milanoon

Milanolla on kaksi kansainvälistä lentokenttää - Milan Malpensa ja Milan Linate. Milanon Malpensa sijaitsee 50 km:n päässä kaupungin keskustasta, mutta on tärkein lentokenttä, jolla on kohtuullisen tehokkaat julkiset liikenneyhteydet.

Malpensa Express lähtee Malpensalta 30 minuutin välein Milanon keskusasemalle. Hinta 13 € yhteen suuntaan. Junat lähtevät terminaaleista 1 ja 2 klo 06:15 alkaen klo 00:25 (riippuen siitä, mihin terminaaliin saavut). Löydät kaikki tarvitsemasi tiedot juna-ajoista, laitureista ja lipuista tätä

Jos saavut ensin terminaaliin 2, kulje bussilla terminaaliin 1. Näiden aikojen ulkopuolella on rajoitettu ja ei erityisen luotettava bussiyhteys.

Malpensa Shuttle Bus kulkee melko säännöllisesti päiväsaikaan, ja palveluja on rajoitettu koko yön. Se maksaa 10 € ja vie sinut Milanon keskusaseman ulkopuolelle.

Toinen linja-autoyhtiö, Autostradale, lähtee Malpensasta klo 6–00 Milanoon ja Milanoon klo 00–30 04–35 minuutin välein lentokentälle. Sinkut maksavat 23 €.

Jos matkustat taksilla, maksat noin 90 euroa yhteen suuntaan.

Milan Linate on paljon lähempänä kaupungin keskustaa (7 km), mutta sinne liikennöivät vain kotimaiset ja muutamat eurooppalaiset lentoyhtiöt. Kaupunkilinja 73 kulkee linja-autot keskustaan ​​päiväsaikaan kymmenen minuutin välein hintaan 1.50 €. Taksi Linaten lentokentältä maksaa keskimäärin 20 €.

 

 

Milano yölläNavigli Milano

 

 

Liikkuminen Milanossa

Matkapassi

Milanon julkinen liikenne on edullista, mutta jos teet useamman kuin yhden matkan, osta päivittäinen yhdistetty bussi-, raitiovaunu- ja metrolippu noin 3 eurolla jostakin tupakkaliikkeestä, joka sijaitsee lähes joka kadun kulmassa. Sinkkujen hinta 1.50 €.

Taksi

Taksit Milanossa ovat luotettavia ja helppo löytää, mutta keskimääräinen lyhyt matka maksaa noin 10 €. Suuntaa taksiasemalle keskustassa tai keskusaseman ulkopuolella, sillä taksin kutsuminen (ellet hyppää sen eteen) ei vie sinua kovin pitkälle.

bussi

Kaupungin bussireittejä on yli 50, mutta useimmat eivät ole yhtä hyödyllisiä tai luotettavia kuin metro tai raitiovaunu. Yöbussit kulkevat punaisia ​​ja keltaisia ​​metrolinjoja 30 minuutin välein puolenyön jälkeen.

Radiobussi

Voit varata etukäteen radiobussin, joka noutaa sinut sovitusta paikasta ja pudottaa määränpäähäsi, kunhan se on tietyllä alueella. Ne ovat saatavilla klo 20–00 ja ne tulee varata etukäteen numerosta 02 00 02.

Raitiovaunu

Raitiovaunu on luotettava palvelu, joka kulkee ristikkäin ja kiertää Milanon. Liput on ostettava etukäteen ja vahvistettava kerran aluksella. Katso vain, mitä muut tekevät ja kopioi ne.

metro

Metro koostuu kolmesta linjasta, jotka tunnistetaan väreillä; "punainen", "vihreä ja keltainen" ja "sininen" esikaupunkilinja. Lippu maksaa 1.50 € ja on voimassa 90 minuuttia oston jälkeen. Liput on vahvistettava metroasemalle tullessasi.

Jalka

Milano on kompakti ja useimmat nähtävyydet, ravintolat, ostoskeskukset ja homoseksuaalit ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kävely on loistava tapa ottaa vastaan ​​tällaisen kosmopoliittisen kaupungin energia, mutta varo vespa-mopoja ja yöllä humalaisia ​​huonosti käyttäytyviä malleja!

Missä yöpyä Milanossa

Näet luettelomme parhaista hotelleista, jotka sijaitsevat lähellä nähtävyyksien katselua ja gay-elämää Milanossa, vierailemalla sivustollamme Gay Milan hotellit ja Gay Milan luksushotellit sivut.

Tekemistä ja näkemistä Milanossa

 

 

  • Quadrilatero D'oro - Mikään matka Milanoon ei olisi täydellinen ilman tukijalkaa maailman hienoimman muotikorttelin varrella.
  • Duomo - Olet ehkä nähnyt sen televisiosta, mutta ensimmäinen vilkaisu Milanon tuomiokirkkoon saa sinut haukkumaan kunnioitusta. Pelkkä koko ja lävistävät tornit ovat upeita.
  • Galleria Vittorio Emanuele 11 - Raudasta ja lasista valmistettu uusklassinen ostoskeskus yhdistää Duomon La Scala -oopperataloon. Prada ja Gucci löytyvät täältä.
  • Appertivi - Monet baarit tarjoavat ruokaa iltaisin täydentämään juomaasi. Italialaiset syövät myöhään ja appertivi on äärimmäisen suosittu pitääkseen sinut hengissä illallisaikaan asti.
  • Yö La Scalassa - Oopperan ystävät hemmotellaan täällä maailman legendaarisimmassa oopperatalossa.
  • Navigli - Kulje Naviglin kanavan varrella sijaitsevissa baareissa ja ravintoloissa, joista osa on Milanon vilkkaimpia.
  • Viimeinen ehtoollinen - Pakko nähdä on Leonardo da Vinci "Viimeinen ehtoollinen". Saat vain 15 minuuttia henkeä ja häikäisyä, joten ota siitä kaikki irti.

 

 

Kun käydä

Milanon ilmasto on kesällä lämmin tai kuuma, mutta talvi voi olla melko viileä. Jos et pidä sateesta, vältä kevättä, kun sää on samanlainen kuin Lontoossa.

Ostokset

Milano voi olla Italian taloudellinen sydän, mutta se on yhtä, ellei kuuluisampi, muotiteollisuudestaan ​​ja luksussuunnittelijaliikkeistään.

Tämän toimialan keskipiste on Quadrilatero della Moda ("muotineliikulmio"), joka koostuu Via Monte Napoleonesta, Via della Spigasta, Via Manzonista, Via Sant'Andreasta ja Corso Veneziasta.

Tämä kaupunginosa on hallinnut maailman kuuluisimpia luksusbrändejä, kuten Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace, Chopard, Moschino, Bvlgari, Cavalli, Armani ja niin edelleen. Pukeudu tehdäksesi vaikutuksen ja varmista, että muovisi kestää vauriot!

 

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (bancomat) ovat laajasti saatavilla Milanossa. Kaupat rakastavat käteistä. Sinulta ei evätä alennusta monissa itsenäisissä myymälöissä, jos maksat käteisellä. Useimmat kaupat kysyvät henkilötodistusta, jos maksat luottokortilla.

Valuuttatoimistot (cambio) sijaitsevat lähellä kaikkia tärkeimpiä turistialueita, mutta tarjoavat yleensä huonot vaihtokurssit.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.