Pariisi, Ranska

Gay Paris City Guide

Suunnitteletko ensimmäistä matkaasi Pariisiin? Sitten homojen Pariisin kaupunkiopassivumme voi auttaa sinua pääsemään alkuun

 

Pariisi, Ranska

Pariisi

Ranskan pääkaupungin keskustassa asuu yli 2 miljoonaa ihmistä ja koko metropolialueella noin 12 miljoonaa.

Pariisi on yksi maailman johtavista yrityskeskuksista ja sillä on suuri vaikutusvalta taiteen, kulttuurin, muodin ja muotoilun aloilla. Kaupungissa on joitain maailman kuuluisimmista maamerkeistä ja nähtävyyksistä, ja se on yksi Manner-Euroopan suosituimmista turistikohteista.

 

Homooikeudet Ranskassa

Ennen Ranskan vallankumousta sodomiasta tuomittuja homomiehiä poltettiin rutiininomaisesti kuoliaaksi! Onneksi homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin vuonna 1791, vaikka homoja ja ristiinpukeutujia pidettiin edelleen moraalittomina ja heitä häirittiin edelleen.

Vuonna 1945 Vichyn hallitus otti käyttöön lisää syrjintää nostamalla homoseksuaalisten suhteiden suostumusiän 21 vuoteen (verrattuna heteroseksuaalien 15 vuoteen). Tämä kumottiin vuonna 1974, kun laillinen suostumusikä asetettiin kaikille 18-vuotiaaksi (myöhemmin laskettiin 15 vuoteen vuonna 1982).

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on ollut laillinen Ranskassa 18. toukokuuta 2013 lähtien. Se on 13. maa maailmassa, jossa samaa sukupuolta olevien avioliitto on laillistettu. Laki koskee Ranskan suurkaupunkialuetta sekä Ranskan merentakaisia ​​departementteja ja alueita.

 

Paris-Pride-2016Paris Pride 2016

 

 

Gay kohtaus

Pariisin homomaailma on yksi Euroopan suurimmista. Kaupungissa on joitain parhaista homo- ja homoystävällisistä paikoista, joita löytyy kaikkialta.

Pariisin homokeskus sijaitsee Le Marais'ssa ("Suo"), joka on yksi Pariisin historiallisimmista alueista. Se on koti yhä useammalle Gay-baareja ja myöhäisillan paikkoja Sainte-Croix de la Bretonneriessa ja rue des Archivesissa ja niiden ympäristössä.

Homoelämä ei rajoitu Le Marais'hun – siellä on homobaareja ja muita paikkoja kaikkialla Pariisissa.

 

louvre-museo-pariisissaLouvre-museo

 

 

Matka Pariisiin

Pariisissa on kolme kansainvälistä lentokenttää.

Charles de Gaullen kansainvälinen lentokenttä

Suurin lentokenttä, joka sijaitsee Pariisin koillisosassa ja jota palvelevat suuret lentoyhtiöt ympäri maailmaa. Saapuvien matkustajien tulee merkitä tarkasti muistiin, mihin terminaaliin he ovat saapuneet, sillä lentoaseman kolmea terminaalia palvelevat kaksi rautatieasemaa eivät anna vihjeitä siitä, mitkä lentoyhtiöt missäkin terminaalissa ovat.

Paras tapa matkustaa lentokentälle ja takaisin on junalla. RER-linjalla B on asemat terminaalissa 3 (jolta on ilmainen kuljetus terminaaliin 1) ja terminaalissa 2. Junat lähtevät 7-8 minuutin välein. Junat pysähtyvät Gare du Nordissa, Châtelet-Les Hallesissa, Saint-Michel Notre-Damessa, Luxemburgissa, Port-Royalissa, Denfert-Rochereaussa ja Cité Universitairessa. Liput ovat 10 € (2016) ja matka-ajat ovat noin 30 minuutin kohdalla.

Taksi lentokentältä keskustaan ​​maksaa noin 50 € (viikonloppuisin ja myöhään illalla enemmän) ja se on ainoa tie kaupungin keskustaan ​​kello 1 jälkeen (muu kuin harvemmin liikennöivät bussit).

Orlyn kansainvälinen lentokenttä

Sijaitsee Pariisista lounaaseen, ja sitä käyttävät enimmäkseen eurooppalaiset lentoyhtiöt, jotka lentävät muihin Euroopan kohteisiin. Siinä on kaksi terminaalia.

Orlyval Light Rail -raitiovaunua voidaan käyttää kahden terminaalin ja Antonyn RER-linjan B välillä, josta voit matkustaa Pariisiin ja tarvittaessa Charles de Gaullen lentokentälle. RER- ja Orlyval-lippu maksaa 12.05 € päivänä, mutta ennakkoon ostettaessa on alennus. Taksi Orlyn kansainväliseltä lentokentältä maksaa noin 35 €.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tillé)

Sijaitsee kaupungin pohjoispuolella ja sitä käyttävät pääasiassa halpalentoyhtiöt, mukaan lukien Ryanair. Lentokentältä on saatavilla tunnin bussikuljetus Porte Maillot -aseman metroasemalle. Se maksaa 17 €, jos ostaa lentokentältä, mutta on halvempi, jos ostat etukäteen.

Juna

Pariisista on erinomaiset nopeat junayhteydet kohteisiin kaikkialla Euroopassa, mukaan lukien Iso-Britannia (Eurostarilla Kanaalitunnelin kautta). Jos matkustat Pariisiin tai Pariisista toiseen Euroopan kohteeseen, harkitse junalla matkustamista.

Pariisissa liikkuminen

Metrolla

Pariisissa on yksi maailman parhaista joukkoliikennejärjestelmistä. Metrossa on 16 linjaa, jotka liikennöivät klo 05-30 (00 lauantai-iltaisin). Junat saapuvat muutaman minuutin välein. Metroasemat on merkitty M-merkillä.

Kertalippuja tai kymmenen lipun carnet (halvemmalla) voi ostaa miltä tahansa asemalta. Lippua voi käyttää mihin tahansa matkaan metrossa (tai bussissa ja raitiovaunussa) kahden tunnin sisällä. Saatavilla on päivälippuja sekä viikko- ja kuukausilippuja, mutta 10 lipun (14.50 €) carnet on yleensä paras turisteille. Älä hukkaa lippuasi, sillä se voidaan tarkastaa milloin tahansa, varsinkin heti kun olet saapunut asemalle.

Muista, että metrolla matkustaminen voi olla vaikeaa, jos sinulla on paljon matkatavaroita, varsinkin jos joudut vaihtamaan linjaa matkan suorittamiseksi.

Jalan

Kävely on halvin ja usein paras tapa liikkua kaupungissa.

 

Champs Elyses kohti Riemukaaria

 

 

Missä yöpyä Pariisissa

Suurin osa homovieraista yöpyy Le Marais'n homoalueella tai lähellä Champs Elysées -aluetta.

Suositeltujen hotelliemme luettelo on osoitteessa Gay Paris Keskitason hotellit -sivuGay Paris luksushotellit ja Gay Paris edullisia hotelleja sivut.

 

Tekemistä ja näkemistä

Louvre-museo - yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä museoista ja taidegallerioista ja kuuluisan Mona Lisan ja Venus De Milon koti.

Notre Damen katedraali - goottilaisen arkkitehtuurin mestariteos, joka juontaa juurensa 12-luvulle.

 

Notre Dame, Pariisi

 

 

Eiffel torni - Pariisin ikoninen symboli ja yksi maailman vierailluimmista monumenteista.

Seine-joki - kuuluisa joki, joka virtaa Pariisin sydämen läpi.

Riemukaari - kansallisen ylpeyden symboli ja yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä.

Orsay-museo - museo, joka sisältää maailman suurimman impressionististen maalausten kokoelman.

Champs Elysees - 17-luvun puutarhapromenadi, joka on muuttunut avenidaksi ja Pariisin suuri ostoskatu.

Pyhä kappeli - Ranskan hienoin kuninkaallinen kappeli, jossa on poikkeuksellinen kokoelma lasimaalauksia.

 

Sainte-Chapelle

 

 

Place des Vosges - Pariisin vanhin julkinen aukio, jossa on hoidettu keskuspuisto, jota ympäröivät kauniit 17-luvun rivitalot.

Boulevard St. Germain - historiallinen katu, joka on kuuluisa monista vanhoista kahviloistaan.

Place de la Bastille - Alue, jolla on suuri historiallinen merkitys ja symbolinen arvo Ranskalle.

Le Marais - Trendikäs kaupunginosa (3. ja 4.), joka on Pariisin gay-sydän, jossa on kaupungin vanhimpia rakennuksia.

Montmartre - historiallinen alue, joka on kuuluisa monista taiteilijoiden studioista ja kahviloistaan.

Les Halles - entinen keskustori, joka on nyt maanalainen moderni ostosalue.

Montparnasse - historiallinen vasemman rannan alue, joka on kuuluisa taiteilijoiden studioista, musiikkisaleista ja kahviloista.

Versailles'n palatsi - Ranskan hienoin linna kaupungin laitamilla.

 

Visa

Ranska kuuluu Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Ranska on osa euroa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.