el-nido-filippiinit

Gay Filippiinit · Maaopas

Ensimmäinen vierailu Filippiineillä? Sitten homojen Filippiinien maaoppaamme on sinua varten.

el-nido-filippiinit

El Nidon saari

 

Filippiinit

Filippiinien tasavalta on 7,107 12 saaren saaristo, joka sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla. Maassa on trooppinen ilmasto ja yksi maailman rikkaimmista biologisista monimuotoisuudesta. Se on planeetan 94. väkirikkain valtio noin XNUMX miljoonalla asukkaallaan.

Filippiinit voidaan jakaa neljään ryhmään:  Luzon on suurin ja pohjoisin saari ja koti pääkaupunki Manila. Saariston eteläpäässä on Mindanao Saari. Keskellä oleva saariryhmä tunnetaan nimellä Visayas. Lännessä sijaitsee maakunta Palawan.

Maan luonnonkauneudesta huolimatta matkailu on kehittynyt hitaammin kuin muissa Aasian maissa. Vuonna 2010 ulkomaalaisia ​​saapui vain 3.5 miljoonaa (verrattuna yli 10 miljoonaan pelkästään Kuala Lumpurin kaupunkiin).

 

boracay-saari

Boracay Island

 

Homooikeudet Filippiineillä

Filippiineillä ei ole homoseksuaalisuuden vastaisia ​​lakeja. Suostumisikäraja on 18 vuotta ja koskee kaikkia. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta.

LGBT-yhteisön tunnustus ja hyväksyntä on kasvanut viime vuosina lisääntyneen näkyvyyden, koulutuksen ja poliittisen aktivismin ansiosta. Merkittäviä kehityskulkuja ovat Filippiinien asevoimissa avoimesti homo-, lesbo- ja biseksuaalisten henkilöiden palvelemista koskevan kiellon kumoaminen sekä LGBT-poliittisen puolueen, Ang Ladladin, perustaminen. Maan vaalilautakunta kielsi Ang Ladladin alun perin "moraalittomuuden" perusteella, mutta Filippiinien korkein oikeus kumosi päätöksen.

Aasian ensimmäinen gay Pride -marssi pidettiin Manilassa kesäkuussa 1994. Siitä lähtien LGBT Pride -kulkueesta on tullut vakiintunut tapahtuma, ja vuonna 1,000 siihen osallistui yli 2011 XNUMX ihmistä.

 

Gay kohtaus

Metro Manila on Filippiinien homo-yöelämän päämaja. Suurin osa Gay-baarit ja -klubit Manilassa ja Gay saunat ja Hierontakylpylät löytyy Manila Citystä, Quezon Citystä ja Pasaystä, vaikka lukuja on vähän.  

Ne, jotka eivät ole kiinnostuneita juomisesta ja tanssista Manilassa, suuntaavat kohti kauniita saaria ja hiekkarantoja Boracay or Palawan, jotka molemmat ovat suosittuja lomakohteita homomatkailijoiden keskuudessa.

 

Saapuminen Filippiineille

Ninoy Aquinon kansainvälisellä lentokentällä Manilassa (MNL) on neljä terminaalia. Useimmat lentoyhtiöt käyttävät terminaalia 1, paitsi Philippine Airlines (Terminaali 2) ja Cebu Pacific, Airphil Express ja All Nippon Airways (Terminaali 3). Terminaali 4 on kotimaan lennoille.

Jos sinulla on jatkolentoja Manilasta, varaa vähintään 3-4 tuntia kauttakulkua (ja jos mahdollista, valitse lennot, jotka lähtevät samasta terminaalista), koska kotimaan lennot viivästyvät usein ja liikenne terminaalien välillä voi ruuhkautua.

Terminaalien välillä liikennöi lentokenttäbussi. Hinta on 20 ₱ ja kulkee noin 15 minuutin välein. Saatavilla on myös lentokenttätakseja ja mittaritakseja (halvempia).

Lähtevien matkustajien on maksettava 750 ₱ (16 dollaria) terminaalimaksu kansainvälisistä lennoista. Tämä maksetaan lähtöä edeltävälle alueelle ennen maahantuloa. Yhdysvaltain dollareita hyväksytään.

manilan siluetti

Manilla

 

Liikkuminen Filippiineillä

Ei voi olla suuri yllätys huomata, että helpoin tapa matkustaa on lentokone. Philippine Airlines, Cebu Pacific ja Airphil Express liikennöivät kotimaan lentoja, jotka yhdistävät suosituimmat matkailukohteet. Kaikissa on Internet-varausjärjestelmät. Muut pienet toimijat tarjoavat palveluja tiettyihin lomakohteisiin. Hinnat ovat yleensä halpoja, mutta monet koneet ovat potkuriturbiinia ja rajoitettu matkatavaramäärä.

 

Kun käydä

Filippiineillä on monimutkainen sekoitus trooppista sademetsää, trooppista monsuunia ja kosteaa subtrooppista säätä. Matkailijat voivat odottaa suhteellisen korkeita lämpötiloja, paljon kosteutta ja joko runsaasti auringonpaistetta tai sadetta tai molempia. On kaksi vuodenaikaa - märkä kausi ja kuiva kausi - vaikka joillakin alueilla sataa ympäri vuoden.

Kesämonsuuni kestää toukokuusta lokakuuhun, tuo mukanaan paljon sateita ja vaarallisten taifuunien vuotuisen hyökkäyksen heinä-lokakuussa. Sään kannalta paras aika vuodesta vierailla Manilassa on joulukuun lopusta huhtikuuhun. Boracay on parasta vierailla loka-huhtikuussa.

 

Visa

Useimmat turistit voivat saapua Filippiineille ilman viisumia 21 päiväksi (passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta ja sinulla on oltava paluulippu).

Huomattavia poikkeuksia ovat Hongkongin erityishallintoalueen passien, British National Overseas (BNO) -passien, Macaossa myönnettyjen portugalilaisten passien haltijat ja Macaon erityishallintoalueen passien haltijat, jotka voivat saapua maahan vain enintään 7 päivää ilman viisumia.

 

Kieli

Virallisia kieliä on kaksi - filippiiniläinen ja englanti. Filipino, joka perustuu tagalogiin, on kansalliskieli, mutta myös englantia puhutaan laajalti.

 

Raha

Valuutta Filippiineillä on peso (PhP) ja Centavo. Sata Centavoa vastaa yhtä pesoa. Valuuttaa voidaan vaihtaa hotellissa, pankissa tai valtuutetuissa rahaliikkeissä (mukaan lukien jotkut suuremmissa tavarataloissa).

Rahan vaihtaminen muualla on laitonta. Luottokortit ja pankkikortit, kuten American Express, Visa ja MasterCard, hyväksytään laajalti.

Ulkomaisten käteiskorttien käyttäminen pankkiautomaateissa voi olla kallista, koska paikalliset pankit veloittaa ₱ 200 per tapahtuma. Suosittelemme, että otat käteistä niin paljon kuin tuntuu mukavalta kantaa ja vaihdat kerran maassa.

 

Puhelin ja Internet

WiFi on laajalti saatavilla ostoskeskuksissa ja hotelleissa. GSM-matkapuhelimet toimivat Filippiineillä ja 3G on laajalti saatavilla. Jos aiot käyttää puhelintasi paljon, suosittelemme paikallisen prepaid-SIM-kortin ostamista - varsinkin jos sinulla on iPhone tai vastaava ja haluat halvan tiedonsiirron Grindrille.

 

Juomavesi

Manilan metron vesihuoltoa pidetään juomakelpoisena, mutta matkailijat saattavat haluta pitäytyä pullotetun veden ääressä.

 

sähkö

220 volttia 60 Hz suurimmassa osassa maata käyttäen joko amerikkalaisia ​​tai eurooppalaisia ​​pistokkeita.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.