Praha

Gay Prahan kaupunginopas

Ensimmäinen kerta Prahassa? Sitten homo Prahan kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Praha

Praha on Tšekin tasavallan pääkaupunki ja suurin kaupunki. Maan luoteisosassa Vltava-joen varrella sijaitsevassa kaupungissa asuu noin 2 miljoonaa suuremmalla kaupunkialueellaan.

Prahan keskusta on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi vuodesta 1992. Prahassa on yli tuhat vuotta vanha historia, ja siellä on monia kuuluisia kulttuurikohteita, museoita, teattereita, gallerioita ja muita historiallisia näyttelyitä, jotka houkuttelevat vuosittain yli 4 miljoonaa kävijää .

Kaupungissa on myös kasvava ja jännittävä homoelämä, josta voi nauttia missä tahansa Prahan homobaareissa, klubeissa ja paikoissa. Suurin osa homoelämästä löytyy Vinohradyn alueelta ja sen ympäristöstä.

Homooikeudet Tšekin tasavallassa

Tšekki on yksi Keski-Euroopan liberaaleimmista maista LGBT-oikeuksien suhteen. Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin vuonna 1962 ja homoseksuaalinen prostituutio dekriminalisoitiin vuonna 1990.

Suostumisikä on 15 vuotta. Vuonna 2006 maa laillisti rekisteröidyn parisuhteen samaa sukupuolta oleville pareille. Armeija ei kyseenalaista sotilaiden seksuaalista suuntautumista ja sallii homomiesten palvella avoimesti.

Vuonna 2016 Tšekin perustuslakituomioistuin kumosi kiellon, joka kielsi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvia ihmisiä adoptoimasta lapsia yksilöinä. Samaa sukupuolta olevien parien yhteinen lasten adoptio ja samaa sukupuolta olevan kumppanin lapsen adoptio on kuitenkin edelleen laitonta.

Gay kohtaus

Tšekin tasavallasta on tullut homoystävällinen matkakohde viime vuosina. Prahassa ei ole homojen episentrumia, mutta suuri osa homoelämästä on keskittynyt trendikkäälle Vinohradyn alueelle, lähellä vanhankaupungin keskustaa.

Niitä on muutama kymmenkunta Gay Bars, Gay-tanssiklubit, Gay saunat ja Gay Cruise Clubs, ja uusia homokeskuksia avataan koko ajan.

Kaupungin suosituin baari on Club Termax, Prahan suurin homoklubi ja erittäin kiireinen paikka viikonloppuisin. Termax houkuttelee nuorempaa homojen väkeä värikkäällä ja tyylikkäällä sisustuksellaan, pophymnillä ja loistavilla juomatarjouksilla. Klubi isännöi useita teemailtoja ja drag-esityksiä.

Klubi 21 on toinen suosittu kohde LGBT+-paikallisille, ja se on ollut Prahan homoelämän keskipiste vuosia. Perinteinen tšekkiläistyylinen pubi on teollisesti tiiliseinämäinen, ja siinä on ärtyisä mutta ystävällinen tunnelma, joka houkuttelee ikään ja tyyliin sekalaista yleisöä.

Lue lisää: Homoopas Prahaan.

Praha

Gay hotellit Prahassa

Suurin osa Prahan parhaista hotelleista sijaitsee kaupungin keskustassa ja kätevästi lähellä monia suosituimpia nähtävyyksiä. Monet Prahan hotellit sijaitsevat kauniissa historiallisissa rakennuksissa, jotka ovat täynnä alkuperäisiä piirteitä, ja asiakkaat voivat nauttia kuljetuksesta ajassa taaksepäin oleskelunsa aikana. Kaupungissa on valikoima keskitason ja luksushotelleja, ja vaihtoehtoja on kaiken kiinnostaville ja tyylikkäille matkailijoille.

Yksi Prahan tyylikkäimmistä ja ylellisimmistä hotelleista on Suuri merkki5 tähden tapahtumapaikka, joka sijaitsee upeassa 17-luvun palatsissa. Hotelli on vain yksi ylellisistä vaihtoehdoista asiakkaille, jotka haluavat yöpyä kaupungin ikonisessa keskustassa. Muita vaihtoehtoja ovat mm Buddha-Bar ja Hotelli Kings Court.

Matkustajien, jotka haluavat olla lähellä Prahan homoaluetta, kannattaa harkita hotellia Vinohradyn alueella. Hotellit tarjoavat vieraille helpon pääsyn kaupungin gay-alueen sydämeen ja moniin, kuten esim Mosaiikkitalo lupaavat vieraille mukavan oleskelun modernissa ja tyylikkäässä hotellissa.

Gay saunat Prahassa 

Prahassa on Itä-Euroopan suurin ja suosituin homosauna. Prahan saunat vaihtelevat laadultaan, puhtaudeltaan ja hinnaltaan, mutta niin kauan kuin matkailijat tutkivat kohdetta etukäteen, he voivat nauttia hauskasta saunakäynnistä.

Sauna Babylonia on Prahan suurin sauna ja se on toiminut vuodesta 1998. Sauna on myös kaupungin suosituin ja ruuhka-aikoina vilkasta. Babyloniassa on valikoima palveluita, kuten ruotsalaiset höyrysaunat, videohuoneet ja yksityiset mökit.

Matka Prahaan

Ruzyně International Airport (PRG), joka sijaitsee 20 km kaupungin keskustasta luoteeseen, palvelee useita lentoyhtiöitä, joilla on suorat yhteydet Euroopan kaupungeista. Yleensä kestää noin 30 minuuttia päästä kaupungin keskustaan ​​lentokentältä autolla.

Halvin tapa päästä kaupunkiin lentokentältä on bussi. Osta lippu pysäkin vieressä olevasta kioskista tai automaatista. Voit ostaa lipun myös kuljettajalta, mutta se on kalliimpi. Linjat 119 ja 100 vievät Nádraží Veleslavínin ja Zličínin metroasemille. Matka-aika on noin 15-20 minuuttia ja maksaa 32 CZK.

Tšekin rautateiden liikennöimä Airport Express -bussi kulkee myös. Nämä bussit lähtevät lentokentältä 30 minuutin välein noin klo 6–9. Liput ovat 60 CZK per henkilö ja saatavilla kuljettajalta. Airport Express vie sinut rautatie- ja metroasemalle Dejvická ja Masarykovo nádraží ja päättyy Prahan päärautatieasemalle Hlavní nádraží.

Taksit ovat kätevin tapa päästä kaupungin keskustaan ​​ja maksaa noin 650-850 CZK. Vaikka taksit odottavat ulkopuolella, on halvempaa järjestää sellainen kuljetuspalvelun kautta. Eri yritykset tarjoavat kuljetuspalveluja hotellille ja takaisin. Ne löytyvät lentokentän tuloauloista. Ne veloittavat yleensä noin 400–500 CZK per matka ja ovat yleensä hieman halvempia kuin taksit.

Praha

Liikkuminen Prahassa

Jalka

Praha on erittäin kävelykelpoinen kaupunki. Venceslauksen aukiolta pääsee helposti kävellen Vanhankaupungin aukiolle tai Vanhastakaupungista Kaarlensillalle ja Linnan alueelle. Prahassa jalankulkijoiden tulee mennä suojatielle varovasti, sillä kuljettajat eivät ole yhtä todennäköisiä periksi kuin muissa Euroopan kaupungeissa. Tšekin tasavallassa on laitonta ylittää jalankulkijoiden ylitys punaisen miehen päällä.

Raitiovaunu ja metro

Prahan julkinen liikenne on nopeaa, tehokasta ja melko yksinkertaista käyttää. Joskus joutuu vaihtamaan muutaman kerran. Prahassa on kolme metrolinjaa, lukuisia raitiovaunu- ja bussilinjoja, paikallisjunia (S) sekä muutama lautta Vltava-joen yli. Kaikki ovat osa Prahan integroitua liikennettä (PID).

Taksi

Vältä ottamasta taksia kadulle, mutta jos sinun on pakko, yritä neuvotella hinta etukäteen.

Tekemistä Prahassa

Prahan tekemisessä on rajattomat mahdollisuudet. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

 

 

  • Kulje vanhankaupungin läpi
  • Nauti näkymistä Kaarlensillalta
  • Tutustu kauniiseen Prahan linnaan
  • Opi kaupungin historiasta Lobkowiczin palatsissa
  • Tutustu upeaan Pyhän Vituksen katedraaliin
  • Nauti Vanhankaupungin aukiosta.

 

 

Lue lisää: Tekemistä Prahassa.

Praha

UKK

Kun käydä

Paras aika vierailla Prahassa on kevät (maaliskuu-toukokuu) ja syksy (syys-marraskuu), jolloin sää on leuto ja turisteja vähemmän kuin kesällä.

Harkitse talvimatkaa, jos haluat nauttia Prahasta ilman, että sinun tarvitsee ajaa läpi väkijoukkoja, mutta kaupungissa on melkoinen määrä lunta. Tästä huolimatta kaupungissa vieraileminen talvella on loistava asia vieraille, jotka haluavat kokea aidon Prahan joulun, jossa on yksi Euroopan parhaista joulumarkkinoista.

Visa

Tšekki on Schengen-viisumialueella, mikä tarkoittaa, että EU-maista tulevat matkustajat voivat matkustaa maahan vapaasti ilman viisumia. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Tšekin tasavallan valuutta on kruunu (koruna - Kč). Jotkut kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät maksut euroissa, mutta valuuttakurssi ei välttämättä ole kovin hyvä.

Käteisautomaatit ovat laajalti saatavilla, ja luotto- ja pankkikortit hyväksytään laajalti kaikkialla kaupungissa.

Tšekin tasavallassa ja erityisesti turistirikkaassa Prahan kaupungissa odotetaan yleensä juomarahaa 10 %.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.