Reykjavik esitelty kuva

Gay Reykjavikin kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Reykjavikiin? Sitten homo Reykjavikin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Reykjavik esitelty kuva

Reykjavík

Islannin pääkaupunki ja suurin kaupunki Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki ja suosittu matkailukohde.

Noin 200,000 XNUMX asukkaan pääkaupunkiseudulla kaupunki on Islannin kulttuurin ja kaupan keskus, jota ympäröivät esikaupunkialueet ja värikkäät talot.

Reykjavik on yksi maailman turvallisimmista, puhtaimmista ja vihreimmistä kaupungeista, jossa on hyviä kauppoja, ravintoloita ja baareja.

 

Homooikeudet Islannissa

Islanti on erittäin edistyksellinen LGBT-oikeuksien suhteen. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on ollut laillinen kesäkuusta 2010 lähtien sen jälkeen, kun parlamentti muutti lakia määrittelemään avioliiton kahden henkilön väliseksi.

Samaa sukupuolta olevilla pareilla on yhtäläiset mahdollisuudet adoptioon ja koeputkihedelmöitykseen (IVF).

Gay kohtaus

Homomaailma on Islannin pääkaupungissa melko rajallinen, mutta paikallisilta voidaan odottaa lämmintä vastaanottoa. Suuri yleisö on hyvin homoystävällinen, joten seksuaalisesta suuntautumisesta voi olla melko avoin täällä.

Pieni homoelämä löytyy Laugavegurilta, kaupungin keskustan pitkältä pääostoskadulta. Kiki Bar ja Bravo ovat suosituimpia homojen paikkoja. Läheiset laitokset tarjoavat sekä homoille että heteroille mukavan paikan viettää aikaa ja nauttia aterian tai juoman.

Homotanssijuhlia järjestetään eri paikoissa ympäri vuoden. Näitä ovat Pink Party, joka järjestetään kahdesti vuodessa loka-marraskuussa ja tammi-helmikuussa LGBT-talvifestivaalin Rainbow Reykjavikin aikana. Tarkista paikalliset verkkosivustot, etsi lentolehtisiä tai kysy vain.

 

Matkalla Reykjavikiin

Keflavíkin kansainvälinen lentoasema (tunnetaan myös nimellä Reykjavík-Keflavík Airport) on Islannin tärkein kansainvälinen lentoasema. Se sijaitsee noin 50 km (31 mailia) päässä Reykjavikista. Lentokentältä on suoria lentoja useimpiin Euroopan pääkaupunkeihin ja Yhdysvaltojen lentokentille.

(Reykjavikin lentoasema, joka sijaitsee vain 2 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, on tärkein kotimaan lentoasema, joka palvelee Reykjavikia)

Flybus-yhteys kulkee Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta Reykjavikin keskustaan. Matka-aika on noin 45 minuuttia ja maksaa 2,500 14,000 Islannin kruunua. Huomaa, että taksi maksaa sinulle noin XNUMX XNUMX ISK.

 

Liikkuminen Reykjavikissa

Jalka

On erittäin suositeltavaa kävellä Reykjavikissa, koska monet nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä hotellialueelta. Kaupunki on erittäin kaunis, ja jalkakäytävä on erinomainen. Kuljettajat ovat yleensä erittäin ystävällisiä ja pysähtyvät joskus sinua varten, vaikka risteysmahdollisuutta ei ole.

Bussilla

Reykjavikissa on Strætó-niminen julkinen linja-autojärjestelmä, joka on luotettava ja puhdas. Kuljettaja ei kuitenkaan voi antaa mitään vaihtoa. Kertaliput maksavat 350 ISK. Jos joudut vaihtamaan linja-autoa päästäksesi perille, pyydä kuljettajalta siirtolippu (skiptimiði), joka on voimassa seuraavat 75 minuuttia missä tahansa bussissa.

Jos yövyt kaupungin keskustan ulkopuolella, voi olla parasta hankkia Reykjavikin tervetuliaiskortti, joka mahdollistaa rajoittamattoman pääsyn busseihin sekä ilmaisen pääsyn useisiin museoihin, joitakin alennuksia ja ilmaisen internetyhteyden hostellissa. Tervetuloa-kortteja on saatavilla Ingólfstorgin matkailuneuvonnasta ja myös joistakin hotelleista, ja niiden hinta on alkaen 3,700 XNUMX Islannin kruunua.

autolla

Turistina sinun pitäisi pystyä liikkumaan ilman autoa, jos oleskelet vain kaupungissa. Reykjavikin ja sen esikaupunkien ulkopuolella matkustamiseen suositellaan kuitenkin ajamista.

Taksilla

Kaikissa takseissa on mittarit ja useimmat ovat erittäin siistejä ja mukavia, mutta ne ovat myös erittäin kalliita. Lähtömaksu on 600-700 ISK ja 200-400 ISK per kilometri. Taksilla ottaminen on kuitenkin paras tapa päästä kotiin yön jälkeen. Luottokortit hyväksytään.

Polkupyörällä

Reykjavikissa on mahdollista kiertää polkupyörällä, joskin satunnaisesti tuulee ja muutama mäkeä. Koska pyöräteitä on vähän, suurin osa pyöräilystä ajetaan kadulla tai jalkakäytävällä (molemmat ovat laillisia). Pyöräillessä jalkakäytävällä on tärkeää ottaa huomioon jalankulkijat, koska heillä on etuoikeus.

 

Missä yöpyä Reykjavikissa

Se on parasta sanoa kaupungin keskustassa. Reykjavikissa suositeltujen hotelliemme luettelo on osoitteessa Gay Reykjavik -hotellit -sivu.

 

hallgrimskirkja-pohjoinen-valollaHallgrimskirkja

 

 

Tekemistä ja näkemistä

Islannin kansallisgalleria - Kansallinen taidegalleria, jossa on suuri kokoelma islantilaisten 19- ja 20-luvun taiteilijoiden teoksia.

Hallgrimskirkja - suuri katedraali, josta on upeat näkymät ylhäältä, josta näet suurimman osan Reykjavikin osista.

Solfar (Sun Voyager) -veistos - ainutlaatuinen veistos rannalla, joka heijastaa Islannin merenkulun historiaa.

Islannin kansallismuseo - Islannin yliopiston lähellä sijaitseva museo edustaa kansakunnan historiaa asutuksesta nykypäivään; siellä on kahvila ja museokauppa.

Tjörnin (Lampi) - pieni järvi kaupungin keskustassa, jonne ihmiset kokoontuvat usein ruokkimaan ankkoja; järveä ympäröi puisto nimeltä Hljómskálagarðurinn, joka on erittäin suosittu hyvällä säällä.

Kaupungintalo (Ráðhúsið) - erinomainen 20-luvun lopun arkkitehtuuri, rakennettu Tjörniniin (Lampi); avoinna yleisölle, jossa on kahvila ja näyttelysali.

Perlan (helmi) - ikoninen rakennus Öskjuhlíð-nimisen metsäisen kukkulan huipulla kaupungin keskustasta kaakkoon ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin; avoin yleisölle; yläosassa on pyörivä ravintola.

Reykjavikin kaupunginmuseo (Árbæjarsafn) - ulkoilmamuseo, joka esittelee islantilaisten elämää.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.