homo-rooma-opas-2017

Gay Rooma · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Roomaan? Sitten homojen Rooman kaupunkiopassivumme on sinua varten.

homo-rooma-opas-2017

Rooma | Roma

Rooma on Italian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jonka väkiluku on noin 2.6 miljoonaa (4.2 miljoonaa metropolialueella). "Ikuisena kaupunkina" tunnettu Rooma on yksi maailman suosituimmista turistikohteista. Sen historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde täynnä kuuluisia maamerkkejä, mahtavia palatseja, muinaisia ​​kirkkoja, raunioita, patsaita ja suihkulähteitä.

Rooma tunnetaan myös yhdeksi maailman muodin pääkaupungeista, sillä siellä on kasvava yöelämä ja valtava valikoima kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Kaupunki on jaettu useisiin alueisiin. Tärkeimpiä alueita ovat moderni keskus (Trevin suihkulähde, Piazza della Repubblica), Vanha Rooma (Piazza Navona, Campo de Fiori), Vatikaani, Colosseo, North Center (Villa Borghese, Espanjalaiset portaat) ja Trastevere.

coliseum in-roomassaColosseum

Homooikeudet Italiassa

Sen jälkeen kun ensimmäinen rikoslaki otettiin käyttöön vuonna 1890, Italiassa ei ole ollut lakeja homoseksuaalisten yksityisten, aikuisten ja yhteisymmärrykseen perustuvien suhteiden kieltämiseksi. Suostumuksen ikäraja on 14 vuotta (tai 16 vuotta, jos toinen henkilö vaikuttaa jollakin tavalla toiseen).

Vaikka samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta on laillista, homojen oikeudet ovat edelleen kiistanalainen kysymys. Monia muissa Länsi-Euroopan maissa käyttöön otetuista syrjinnän vastaisista oikeudellisista suojatoimista ei vielä ole Italiassa.

Jotain edistystä kuitenkin tapahtuu, vaikkakin hitaasti. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen vuonna 2015 antaman päätöksen jälkeen Italian senaatti hyväksyi kansalaisliittolain, joka tuli voimaan kesäkuussa 2016.

Helmikuussa 2016 tehty kysely osoitti, että pieni enemmistö kannattaa homoavioliittoja, mutta alle 40 prosenttia kannattaa homovanhemmuutta. Homomiehiä ei kielletä asepalveluksesta, mutta ennakkoluulot ovat edelleen olemassa, ja ihmisillä on tapana piilottaa seksuaalista suuntautumistaan.

Gay kohtaus Roomassa

Rooman homomaailma ei ole vielä niin "ulkona" kuin muissa Euroopan pääkaupungeissa, osittain katolisen kirkon vaikutuksesta. Ajat kuitenkin muuttuvat, ja, kuten monissa muissa Euroopan maissa, on syntynyt uusi sukupolvi homoja, jotka eivät ole valmiita piiloutumaan pensaisiin!

Mitä tulee maskuliiniseen kiintymykseen, esteitä on vähän. Italialaiset eivät pidättele, kun on kyse julkisista kiintymyksestä tai minkään muun tyyppisestä tunteesta.

Gay-paikat ovat hajallaan ympäri kaupunkia, vaikka Colosseumin ja Terminin metroaseman ympärillä on klusteri. Colosseumin vieressä olevalla pienellä kadulla asuu muutamia Gay Bars.

Roomalaisilla on tapana nauttia illasta paikallisessa risteilybaarissa ja saunassa enemmän kuin illasta tavallisessa homobaarissa. Suosittelemme, että suunnittelet matkasi huolellisesti yhdistämään sekä nähtävyyksien katselun että vierailun a Gay sauna, Risteilyklubi, bar or tanssi klubi.

Rooman suosittuihin homotapahtumiin kuuluu vuosittainen ulkoilmafestivaali Gay Village, Pride ja jotkut muut homojuhlat.

Jotta pääset useisiin aikuisten homojen kohteisiin (risteilyklubit, saunat jne.) Italiassa, tarvitset ANDDOS-klubikortin. Voit ostaa kortin mistä tahansa osallistuvasta tapahtumapaikasta hintaan 8 € (voimassa vain tapahtumapaikalla, johon olet liittynyt). Kolme kuukautta voimassa olevan kortin ostamiseen tarvitset valokuvallisen henkilötodistuksen, jossa näkyy syntymäaikasi.

Trevin suihkulähde RoomassaTrevin suihkulähde

Saavuimme Roomaan

Roomassa on kaksi kansainvälistä lentokenttää. Leonardo da Vinci/Fiumicinon kansainvälinen lentoasema (FCO) on tärkein lentokenttä, jolla on julkiset liikenneyhteydet kaupungin keskustaan. Ciampinon kansainvälinen lentoasema (CIA), joka sijaitsee Rooman kaakkoon, palvelee halpalentoyhtiöitä. Tämä pieni lentokenttä on lähempänä kaupungin keskustaa kuin Fiumicino, mutta sillä ei ole suoraa junayhteyttä.

Leonardo da Vinci/Fiumicinon lentokentältä on useita tapoja päästä Roomaan:

Leonardo Express -juna lähtee 30 minuutin välein Terminin päärautatieasemalle (35 minuutin matka). Varo, että nämä junat saapuvat laiturille, joka on 400 metrin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Kun olet ostanut lipun, leimaa se keltaiseen vahvistusautomaattiin juuri ennen sen käyttöä. Lippu vanhenee 90 minuuttia vahvistamisen jälkeen. Liput maksavat 14 euroa (2017)

SIT-bussipalvelu  on luultavasti helpoin ja halvin yhteys joko Fiumicinon tai Ciampinon lentokenttien ja Rooman keskustan välillä. Voit varata verkossa tai osta liput lentokentältä. Hinta 6 € Fiumicinosta ja 5 € Ciampinosta. Bussit lähtevät lähellä Fiumicinon terminaalia 3 (laituri 1) ja saapuvat Terminin asemalle (sama pätee käänteiseen reittiin). Ciampinosta bussit lähtevät tuloalueelta.

Säännöllinen bussiliikenne molemmilta lentoasemilta kaupunkiin liikennöi COTRAL/Schiaffini muiden kullakin lentokentällä toimivien yhtiöiden kanssa. Tarkista jokaisen yksittäisen linja-autontarjoajan verkkosivustolta löytääksesi sinulle parhaiten sopivan hinnan ja aikataulun. Muista merkitä lippusi bussiin noustuasi.

Taksi on kätevin ja kustannustehokkain vaihtoehto, jos teitä on kolme. Ciampinosta hintojen keskustaan ​​pitäisi olla noin 35 euroa, kun taas Fiumicinosta hinta voi nousta noin 55 euroon. Taksien tulisi veloittaa Fiumicinosta yöaikaan kiinteä 60 € hinta, mutta usein he yrittävät veloittaa enemmän.

Roomassa liikkuminen

Roma pass

Jos oleskelet Roomassa 3 päivää tai pidempään, harkitse Roma Passin (38.50 €) ostamista, joka antaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn kahteen ensimmäiseen museoon ja/tai käyntikohteeseen, täyden pääsyn joukkoliikennejärjestelmään ja alennuksia kaikista muista museoiden ja kohteiden seuraaminen sekä musiikkitapahtumat, esitykset, näyttelyt ja kaikki muut matkailupalvelut.

Muista tarkistaa Roma Pass -kortin takapuolelta viimeinen voimassaolopäivä.

Taksi

Taksit ovat kallein tapa kiertää Roomaa, mutta ne ovat nopeuden ja mukavuuden arvoisia. Varmista aina, että kuljettaja käynnistää mittarin. Taksit noutavat sinut normaalisti vain taksiasemalta, joka sijaitsee eri puolilla kaupunkia tai soittamalla sinne. Taksin ilmoittaminen on mahdollista, mutta harvinaista.

bussi

Rooman bussit ovat luotettavia, mutta täynnä. Kävelyä lukuun ottamatta ne ovat halvin tapa kiertää kaupunkia, vaikkakin hitaasti liikenneruuhkien vuoksi. Bussijärjestelmän ilmaisia ​​karttoja on saatavilla tai niitä voi ostaa Terminin asemalta. Bussi-, juna-, raitiovaunu- ja metroliput Roomassa ovat 1.50 € 100 minuutin matkalta.

Hyppää päälle/hop off bussiin

Suosittu vaihtoehto kaupunkikierrosbusseille ovat hop-on/hop-off (Ho-Ho) kaksikerroksiset avoimet vaunut. Yksi hyvä tapa ensikertalaisille on ajaa koko Ho-Ho-silmukka ja tehdä muistiinpanoja sinua kiinnostavista asioista. Pysy sitten, kunnes saavut jokaiseen paikkaan, jossa haluat käydä.

Raitiovaunu

Raitiovaunupysäkeiltä pääsee kätevästi Vatikaaniin, Colosseumille ja Trasteveren alueelle. Raitiovaunu numero 8 ajaa Largo Argentinaan, lähellä Pantheonia.

metro

Metro on Rooman täsmällisin joukkoliikennemuoto, mutta ruuhka-aikoina se voi olla erittäin täynnä. Terminin asemalla on kaksi päälinjaa: Linja A (punainen viiva) kulkee luoteeseen Vatikaanin ohi ja kaakkoon, ja linja B (sininen viiva) kulkee lounaaseen Colosseumin ohi ja koilliseen yhteen suuntaan, mutta myös halkeaa "Bolognasta" "asema mennä pohjoiseen.

Auto

Roomassa ajamista kannattaa välttää. Liikenne on kaoottista, tiet eivät ole loogisia ja opasteita on vähän.

Jalka

Jos olet jo keskustassa, on parasta kävellä. Kun ylität katuja, varo mopoja.

pantheon-roomaPantheon

Missä yöpyä Roomassa

Roomassa on erinomainen valikoima majoitusvaihtoehtoja jokaiseen budjettiin ja makuun. Katso luettelo parhaista homomatkailijoille tarkoitetuista hotelleistamme osoitteessa Gay Rooma hotellit ja Gay Rooma luksushotellit sivut.

Tekemistä ja näkemistä Roomassa

 • Roomalainen foorumi - kiehtova historiallinen paikka.
 • Colosseum - yksi Rooman kuuluisimmista maamerkeistä; kerran gladiaattoritaistelujen ja muiden tapahtumien paikka.
 • Pantheon - Matemaattisesti täydellinen, se on maailman suurin lujittamaton betonikupoli.
 • Vatikaani - sisämaakaupunkivaltio Roomassa ja pinta-alaltaan ja väestöltään maailman pienin itsenäinen valtio.
 • Trevin suihkulähde - Rooman kuuluisin suihkulähde. Legenda kertoo, että joka heittää kolikon lammeen, palaa Roomaan.
 • Galleria Borghese - sisältää hienoja veistoksia. Ennakkovaraus vaaditaan.
 • Piazza Navona - Rooman barokkikauden merkittävin aukio, jossa on Berninin jokien lähde.
 • Trastevere - Vilkas italialainen naapurusto, jossa ihmiset tekevät ostoksia, juovat kahvia ja tekevät päivittäisiä asioitaan.
 • Centro Storico - kapeiden katujen sotku, joka tarjoaa hienoimpia esimerkkejä roomalaisesta klassisesta ja barokin arkkitehtuurista ja tyylistä.
 • Palazzo Massimo alle Terme - Tämä Domitian-teatterin raunioille rakennetussa palatsissa on kauniita mosaiikkeja ja roomalaisia ​​patsaita
 • Basilica di San Clemente - kolme päällekkäin rakennettua kirkkoa, joiden rauniot ovat peräisin varhaisimmista kristillisistä ajoista.
 • Capitoline-museo - erinomainen kukkulan laella sijaitseva museo, josta on upeat näkymät.

Lue lisää: Tekemistä Roomassa.

Kun käydä

Paras aika vierailla Roomassa on keväällä ja kesällä, koska sää on lämmin ja yleensä aurinkoinen. Hyvänä vuonna leuto sää voi jatkua joulukuulle, ajoittain kylmiä tuulia.

Huonona vuonna lokakuussa voi olla rankkoja sateita. Heinä- ja elokuu ovat yleensä erittäin kuumia.

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (tunnetaan Italiassa nimellä "bancomat") ovat laajalti saatavilla Roomassa, ja useimmat hyväksyvät Visan ja MasterCardin. Voit vaihtaa rahasi pankeissa, posteissa tai 'cambiossa' (vaihtopisteessä).

Vaihtokoppeja on Terminin asemalla sekä Fiumicinon ja Ciampinon lentokentillä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.