shanghain siluetti

Gay Shanghain kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Shanghaihin? Sitten homo Shanghain kaupunkioppaamme on sinua varten

 

shanghain siluetti

Shanghai 上海

Shanghai sijaitsee Jangtse-joen suulla keskellä Kiinan rannikkoa. Se on maailman suurin kaupunki, jonka keskialueella asuu yli 17 miljoonaa asukasta.

Shanghai on kokenut nopean kehityksen viimeisen parin vuosikymmenen aikana ja on nyt merkittävä maailmanlaajuinen liiketoiminnan, rahoituksen, IT:n, kulttuurin, median ja muodin keskus. 

Huangpu-joki jakaa kaupungin kahtia. Joen länsipuolta kutsutaan Puxiksi ja oikeaksi Pudongiksi. Pudong on uusien kerrostalorakennusten koti, kun taas Puxi on kaupungin vanhempi, historiallisempi osa.

 

Homooikeudet Kiinassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Kiinassa: napsauta tästä päästäksesi homo Beijing City Guide -oppaaseen sivu.

 

Gay kohtaus

Shanghaissa on luultavasti Manner-Kiinan suurin homoelämä, ja siellä on kasvava määrä homo- ja homoystävällisiä baareja ja yökerhoja, jotka sopivat useimpiin makuun.

Kuitenkin homoelämä Shanghaissa muuttuu nopeasti, eikä erityistä "homoaluetta" ole olemassa. Muutamia vakiintuneita gay-paikkoja löytyy Old French Concession -alueelta - Shanghain rikkaimmista ja eloisimmista kaupunginosista.

 

jade-buddha-temppeli-shanghaiJade Buddhan temppeli

 

 

Saapuminen Shanghaihin

Shanghain tärkein kansainvälinen lentokenttä - Pudong - sijaitsee 40 kilometriä kaupungista itään. Lentokentällä on kaksi terminaalia, joita yhdistää pitkä kävelytie (ja bussikuljetus).

Lentokenttä on yhdistetty kaupunkiin Maglev-junalla. Juna käyttää magneettista levitaatiotekniikkaa eikä kosketa raiteita. Se suorittaa 30 kilometrin matkansa Longyang Roadin metroasemalle vain 7 minuutissa - matkan nopeudella jopa 431 km/h. Juna kulkee päivittäin ja lähtee 15-30 minuutin välein.

 

maglev-lentokenttä-juna-shanghaiMaglevin lentokenttäjuna

 

Huomaa, että kun kävelet lentoasemalle, sinua saattaa lähestyä henkilöitä, jotka väittävät, että juna ei kulje ja yrittävät saada sinut käyttämään taksipalveluaan. Ohita ne.

Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema liikennöi pääasiassa kotimaan lentoja ja on yhteydessä kaupungin metrojärjestelmään.

Täysin uudet luotijunat aloittivat liikennöinnin Shanghain ja Pekingin välillä matka-ajalla vajaat 5 tuntia. Hongkongiin ja sieltä on myös yöjunayhteys.

 

Liikkuminen Shanghaissa

Shanghaissa on laaja metrojärjestelmä, jossa on 12 linjaa. Palvelu on nopeaa, halpaa ja ilmastoitua. Useimmat ilmoitukset ja kyltit ovat sekä mandariiniksi että englanniksi. Vältä ruuhka-aikoja, jolloin voi olla hyvin kiireistä.

Taksit ovat laajalti saatavilla ja edullisia kansainvälisten standardien mukaan. Jos et puhu mandariinia, on hyvä idea kirjoittaa määränpääsi muistiin kiinalaisilla kirjaimilla tai sinulla on kartta, johon voit osoittaa.

 

Missä yöpyä Shanghaissa

Shanghaissa on valtava valikoima hotelleja, jotka ovat länsimaisten standardien mukaan erittäin edullisia. Useimmat matkustajat yöpyvät lähellä French Concessionia, Xintiantia tai The Bundia. Pudongin alueelta löytyy monia 5 tähden hotelleja.

Valitse joka tapauksessa vähintään 3.5 tähden majoitus. Vieraile meillä Gay Shanghai hotellit ja Gay Shanghai luksushotellit sivuilta suosituksia.

 

Tekemistä ja näkemistä

Bund - joenvarsialue, jossa on kymmeniä historiallisia rakennuksia Huangpu-joen varrella.

Dongtai Lu antiikkimarkkinat

Fuxing Park - Tai Chi -seuraajat kokoontuvat klo 6 alkaen osallistumaan synkronoituun harjoitteluun.

Jade Buddhan temppeli - Shanghain tunnetuin buddhalainen temppeli ja jade-buddha-patsaat, jotka tuotiin Kiinaan Myanmarista vuonna 1882. Kuvassa yllä.

Nanjing Road Pedestrian Mall - ostoskeskus, jossa on yli 600 myymälää

 

nanjing-shopping-road-shanghaiNanjing Road Pedestrian Mall

 

 

Ihmisten aukio - kaupungin kulttuurikeskus ja Shanghain museon sijainti.

Shanghain suuri teatteri ja museo - museo täynnä kiinalaisia ​​esineitä, taidetta, veistoksia ja paljon muuta.

Yu Yuenin puutarha - Suuret kivet, kaarevat seinät ja kauniit lehdet määrittelevät tämän kiinalaisen puutarhan.

 

Sää

Shanghaissa on neljä vuodenaikaa - lämmin kevät, kuuma sateinen kesä, viileä syksy ja yleensä kylmä talvi. Heinä- ja elokuu ovat yleensä kuumimmat kuukaudet, joiden lämpötila on säännöllisesti yli 35 °C. Kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu.

Sään suhteen kevättä maaliskuusta toukokuuhun pidetään parhaana ajankohdana kaupungissa vierailla.

 

Visa

Useimmat Kiinan vierailijat vaativat turistiviisumin, joka on hankittava ennen saapumista. Sinulla on oltava passi, jossa on vähintään 6 kuukautta jäljellä ja vapaata tilaa viisumia varten, äskettäin passin kokoinen valokuva valkoisella taustalla ja useimmissa tapauksissa hotellivaraus- ja lentolippujen asiakirjat.

Hae paikallisessa Kiinan suurlähetystössä tai konsulaatissa. Postihakemuksia ei hyväksytä. Täydelliset tiedot löytyvät viralliselta viisumisivustolta - www.visaforchina.org

 

Juomavesi

Älä juo Shanghain vesijohtovettä, ellei sitä ensin keitetä. Säilytä pullotettua vettä.

 

sähkö

Kotimainen virtalähde on 220V. Pistorasiat ovat kiinalaisen standardin mukaisia.

 

Operaattorin apu

Shanghai tarjoaa vierailijoille poikkeuksellisen hyödyllisen resurssin nimeltä Shanghai Call Center. Säilytä tämä numero puhelimeesi +86 021 962 288. Lyhyen mandariinikielisen viestin jälkeen kuulet englanninkieliset ohjeet, mutta käytettävissä on operaattoreita, jotka puhuvat useita eurooppalaisia ​​kieliä, mukaan lukien espanja ja ranska.

Puhelinkeskus voi auttaa linja-auto-, metro- tai taksiohjeissa, tietoa matkailukohteista ja tarjoaa jopa ilmaisen käännöspalvelun.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.