#marina-lahti

Gay Singapore · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Singaporeen? Gay Singaporen kaupunkiopassivumme on sinua varten.

第一次到新加坡吗?请悦查我们为您准备的指南吧.

#marina-lahti

Singapore

Singapore on pieni maa Kaakkois-Aasian saarella, jonka pinta-ala on vain 715 km² ja jossa on yli 5 miljoonaa asukasta.

Malaijin niemimaan eteläkärjessä sijaitseva Singapore on maailman ainoa saarikaupunkivaltio ja maailman toiseksi tiheimmin asuttu maa.

Singaporessa on yhdistelmä kiinalaisia, malaijilaisia ​​ja intialaisia ​​vaikutteita, ja se on nyt yksi maailman vauraimmista maista pilvenpiirtäjineen, moderneine metroineen, laadukkaine liikkeineen ja vilkkaan yöelämän kanssa.

 

Homooikeudet Singaporessa

Singapore on yksi harvoista kehittyneistä maista, joissa kahden miehen välinen seksi on edelleen laitonta. Samaa sukupuolta olevien avioliitot eivät ole sallittuja. Ulkomaisia ​​samaa sukupuolta olevien avioliittoja ei tunnusteta.

Käytännössä homoja ei aseteta syytteeseen ja homopaikat saavat toimia vapaasti ilman liiallista häirintää. Poikkeuksena ovat suuret homotanssijuhlat. Vuonna 2007 pääministeri totesi, että on vain ajan kysymys, milloin homoseksuaali dekriminalisoidaan. Vuotuinen LGBT-oikeuksien "Pink Dot" -festivaali on vahvistunut viime vuosina.

Vaikka homoksi tuleminen oman perheen tai työtovereiden luokse on edelleen vaikea asia monille aasialaisille homomiehille, Singaporen laajempi väestö hyväksyy homoyhteisön yleisesti.

 

Gay kohtaus

Muutaman viime vuoden aikana kukoistava ja itsevarma homoskene on noussut esiin Gay Bars ja Gay-tanssiklubit, Gay saunat ja Homohierontakylpylät enimmäkseen keskittynyt Chinatowniin ja sen ympäristöön (katso alla olevan kuvan etualalla).

 

#bugis-pieni-intia

Matka Singaporeen

Singapore on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista lentoliikenteen solmukohdista. Changin lentokenttää (SIN) pidetään yhtenä maailman parhaista lentokentistä. Se on iso ja hyvin organisoitu. Maahanmuutto ja matkatavaroiden jakelu on erittäin nopeaa.

Lentokentällä on neljä terminaalia. Terminaalit 1, 2 ja 3 on yhdistetty ilmaisella Airport Skytrainilla. Ilmainen lentokenttäbussi yhdistää terminaalin 4 terminaaliin 2.

Lentokenttä on yhdistetty kaupunkiin rautateitse. Taksi- ja bussikuljetukset ovat myös saatavilla kaikista terminaaleista.

 

Singaporessa liikkuminen

Singaporessa on laaja joukkoliikennejärjestelmä MRT (maanalainen ja kohotettu rautatiejärjestelmä) sekä linja-autot ja taksit. Turistit voivat ostaa Singapore Tourist Passin, jonka voimassaoloaika on rajoittamaton 1, 2 tai 3 päivää ja jonka hinnat alkavat 10 Singaporen dollarista päivässä (plus 10 dollarin palautettava talletus).

MRT

Singaporen MRT-junaverkko (Mass Rapid Transport) on yleensä nopein ja kätevin tapa liikkua Singaporessa. Tässä modernissa rautatieverkostossa on 152 kilometriä rataa ja 108 asemaa, ja se liikennöi klo 05-30 seitsemänä päivänä viikossa. Junat kulkevat ruuhka-aikoina 01-30 minuutin välein.

Asemilla sijaitsevasta TransitLink-lipputoimistosta voi ostaa kertaluontoisen matkalipun, turistilipun tai arvoa tallennetun kortin (paikallisesti EZ-link-kortit). ladata reittikartta tästä.

Jos olet menossa Singaporen tärkeimpään homoelämään, nouse Tanjong Pagarin asemalta.

Taksi

Taksit ovat helposti saatavilla ja kaikki käyttävät taksimittaria. Jos kohtaat taksinkuljettajan, joka pyytää kiinteää maksua, nouse ulos ja merkitse toinen. Voit varata taksin puhelimitse. Napsauta tästä saadaksesi a luettelo taksipuhelinten yhteystiedoista (varausmaksut).

bussi

Singaporessa on kattava bussiverkosto ja suurin osa kuljettajista puhuu englantia. Kuuman ja kostean sään ansiosta kaikki bussit ovat ilmastoituja, jotta pääset nauttimaan mukavasta matkasta.

Voit maksaa matkasi käteisellä tai EZ-link-kortilla. Hinnat vaihtelevat 0.80 SGD - 3.50 SGD dollarista. Pudota tarkka summa hintalaatikkoon (muutoksia ei anneta) tai napauta EZ-link-korttiasi, kun nouset kyytiin. Muista napauttaa korttiasi uudelleen poistuessasi, muuten sinulta veloitetaan bussimatkan enimmäishinta.

Klikkaa tästä bussireittejä Singaporessa. 

Singapore Supertrees yöllä

Singapore "Superpuut"

 

Kulku Changin lentokentälle/lentokentältä

Halvin vaihtoehto lentokentältä kaupunkiin on linja-auto 36 terminaaleissa 1, 2 ja 3 olevilta kellaripysäkeiltä. MRT kulkee terminaalista 3 kaupunkiin.

Taksit ovat helposti saatavilla jokaisen terminaalin tulotasolta taksipysäkeiltä.

 

Kulkuyhteydet Sentosan saarelle/saarelta

Manner-Singaporista Sentosaan pääsee kolmella tavalla (ei sisällä taksia).

- Nouse köysiradalla (joko Mount Faberilta tai Harbourfrontilta) ja nauti ilmanäkymästä saarelle.

- Kävele saarelle Sentosa Broadwalk f:n kauttarom VivoCity-ostoskeskuksen ranta.

- Ota Sentosa Express, joka sijaitsee VivoCity-ostoskeskuksen tasolla 3.

Lisätietoja löytyy sivustoltamme ilmainen ladattava opas Gay Singaporeen.

 

Missä yöpyä Singaporessa

Homomatkailijoille suunnatuista hotellisuosituksistamme napsauta tästä päästäksesi Gay Singapore -hotellit -sivullemme.

 

Tekemistä ja näkemistä

Meillä on erillinen sivu, joka listaa Singaporen parhaat nähtävyydet, Napsauta tästä päästäksesi Singaporen nähtävyydet -sivulle.

Kun käydä

Singaporessa vallitsee trooppinen ilmasto ilman erillisiä vuodenaikoja. Lämpötilat voivat vaihdella 23°C ja 32°C välillä ja sataa keskimäärin 13-19 päivää kuukaudessa.

Huhtikuu ja toukokuu ovat yleensä kuumimmat kuukaudet, ja se on yleensä sateisempaa marraskuusta tammikuuhun.

 

Visa

Suurin osa länsimaista ja Aasian maista (paitsi Kiinasta) tulevista vierailijoista ei tarvitse viisumia. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta.

Teknisesti matkailijoiden tulee kuljettaa passinsa aina mukanaan Singaporessa. Käytännössä on kuitenkin parempi pitää se lukittuna hotellihuoneen tallelokerossa ja kantaa kopiota tiedoista lompakossasi.

 

Raha

Singaporen valuutta on Singaporen dollari. Pankit ovat avoinna maanantaista lauantaihin klo 9-30. Jotkut Orchard Roadin pankit ovat avoinna sunnuntaisin.

 

Ostosten aukioloajat

Viralliset myymälän aukioloajat klo 9-10 seitsemänä päivänä viikossa. Monet kaupat aukeavat kuitenkin vasta noin klo 11. Kaupat saavat olla auki lauantaisin klo 11 asti.

 

sähkö

Brittiläiset 3-napaiset pistokkeet, jotka toimivat 220V/50 hertsillä. Sovittimet ovat laajalti saatavilla ja lainattuja useimmissa hotelleissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.