sitges-gay-ranta

Gay Sitges · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Sitgesiin? Sitten homo Sitgesin kaupunkioppaamme on sinua varten.

sitges-gay-rantaSitgesin "homoranta"

 

Sitges

Sitges on Välimeren rannikkokaupunki, joka sijaitsee 35 km Barcelonasta länteen ja jossa on eräitä Espanjan parhaista rannoista.

Kaunis kaupungin keskusta koostuu kapeista katuista, jotka ovat täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja, joita ei ole pilannut monista muista Espanjan rannikkokaupungeista poiketen liika kehitys.

Kaupunki hyötyy ilmastosta, joka tarjoaa keskimäärin yli 300 aurinkoista päivää vuodessa ja lämpötilat vaihtelevat 25 ºC ja 34 ºC välillä.

Lue lisää: Tutustu Sitgesiin - Espanjan homoisimpaan kaupunkiin.

homo-sitges-travelgayEurooppaSitges Gay Pride (kuvat vuodelta 2016)

Gay kohtaus

Sitgesissä on yksi Euroopan pisimpään vakiintuneista homoelämästä, joka on peräisin yli 30 vuoden takaa. Kaupunki on viime aikoina hyötynyt kesän juhlivien homojen siirtymisestä Ibizalta Barcelonaan. Siellä on hyvä valikoima homobaareja ja (suhteellisen pieniä) tanssiklubeja, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin.

Kesällä (kesäkuusta lokakuun loppuun) homo-yöelämä alkaa klo 10, ja useimmat baarit ovat avoinna vähintään klo 3 asti ja tanssiklubit auringonnousuun asti. Joka vuosi järjestetään useita säännöllisiä homotapahtumia, mukaan lukien Sitges Gay Pride (kesäkuu) ja kaksi vuotuista kansainvälistä Gay Bear -tapaamista.

Homomaailma saavuttaa huippunsa elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin rannat, baarit ja hotellit ovat täynnä.

Vaihtoehtoisena iltana Gay Bars ja Gay saunat Barcelonassa pääsee nopeasti ja helposti junalla (noin 30 minuuttia).

sitges-vanha kaupunkiSitgesin vanhakaupunki

Sitgesiin saapuminen

Lähin lentokenttä on Barcelonan Aeroport del Prat. Tämä kansainvälinen lentokenttä, jossa käy vuosittain yli 30 miljoonaa kävijää, sijaitsee noin 20 km:n päässä Sitgesin kaupungista. Lentokentältä Sitgesiin on kolme pääliikennevaihtoehtoa - taksi, bussi ja juna.

Taksi

Tuloaulan ulkopuolella on taksiasema. Matka-aika on noin 40-50 minuuttia ja maksaa 40-70 € riippuen vuorokaudenajasta ja vuodenajasta.

bussi

MonBus liikennöi säännöllistä bussiliikennettä lentokentän ja Sitgesin välillä ruuhka-aikoina noin 30 minuutin välein. Bussi lähtee terminaalin 1 ulkopuolelta. Jos saavut terminaaliin 2, sinun on ensin mentävä ilmaisella bussikuljetuksella terminaaliin 1. Lentoasemalta lähtevä bussi kulkee ensin Barcelonan keskustaan ​​ja sitten Sitgesiin. Sitgesistä reitti kulkee suoraan lentokentälle. Ruuhka-aikoina se voi olla vain seisomatilaa. Napsauta tästä MonBus-verkkosivustolle ja aikataulu. Yhdensuuntaisen lipun hinta on 4 €.

Juna

Lentokentällä on RENFTE-rautatieasema, joka sijaitsee terminaalia 2 vastapäätä ja on yhdistetty lentosillan kautta. RENFTE-aseman ja terminaalin 1 välillä on myös ilmainen kuljetus. Nouse sieltä ensimmäiseen junaan ja jää pois ensimmäisellä aseman pysäkillä - El Prat de Llobregat. Nouse junalla kohti Vilanovaa ja jää pois Sitgesissä. Yksittäiset matkat maksavat 4.10 €.

Sitgesin kauppa

 

Missä yöpyä Sitgesissä

Täydellinen luettelo suosituista Sitgesin hotelleista homomatkailijoille on osoitteessa Gay Sitges -hotellit -sivu.

sitges-promenadiSitges -kävelykatu 

 

Visa

Espanja kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Espanjan valuutta on euro. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Kortilla maksettaessa joissakin kaupoissa saatetaan vaatia kuvallinen henkilöllisyystodistus.

sähkö

220 volttia tavallisilla eurooppalaisilla 2-napaisilla pistokkeilla.

lääketieteellinen

Espanjassa on hyvä kansallinen terveydenhuolto ja laaja valikoima yksityisiä terveydenhuoltovaihtoehtoja. Sitgesissä on useita apteekkeja, joista ainakin yksi on avoinna normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Lähin sairaala, jossa on 24 tunnin onnettomuus- ja ensiapuosasto, on kuitenkin Sant Camil läheisessä Sant Pere de Ribesissa (El Garraf) - noin 10 km:n päässä Sitgesistä. Sinun on siis otettava taksi. Tämä sairaala voi tarjota PEP-hoitoa (Post-exposure profylaxis).

Hospital Clínic, Barcelona tarjoaa myös PEP-hoitoa.

Sinun on maksettava hoidostasi, joten yksityinen sairausvakuutus on välttämätön.

Juomavesi

Suosittelemme juomaan pullotettua vettä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.