sydney yöllä

Gay Sydney · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Sydneyyn? Sitten homo Sydneyn kaupunkiopassivumme on sinua varten.

sydney yöllä

Yli 4 miljoonalla asukkaallaan Sydney on Australian väkirikkain kaupunki ja Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupunki. Sydneyn satamaa ympäröiville kukkuloille rakennettu kaupunki, jossa sijaitsee ikoninen Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge, on todellinen kulttuurien ja taustojen sulatusuuni, ja tämä monimuotoisuus on käsinkosketeltava Sydneyssä.

Sydney sijoittuu maailman kymmenen elävimmän kaupungin joukkoon henkeäsalpaavista näkymistä, kuuluisista rannoista ja kauniista kansallispuistoista. Kaupunki on ainutlaatuinen erilaisissa ympäristöissään ja kaupunginosissaan, aina auringon paistamasta Bondin rannasta siluettuun lasipilvenpiirtäjiin, joka on keskustan alue. Tässä vilkkaassa kaupungissa ei ole kahta samanlaista paikkaa.

Sydney on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista Pride-juhlista, lukuisista homopaikoista ja liberaalista ilmapiiristä, joten se on ehdottomasti väistämätön kohde kaikille homomatkailijoille. Darlinghurstin tärkein homoalue, ja erityisesti vilkas Oxford Street, on elinvoimaisen ja energisen valikoiman homobaareja, klubeja ja kahviloita.

Homooikeudet Sydneyssä

Australiaa on pidetty yhtenä homoystävällisimmistä maista maailmassa. Samaa sukupuolta olevien avioliitto laillistettiin vuonna 2017, ja avioliittolupia lesbo- ja homopareille alettiin myöntää muutamassa tunnissa. XNUMX-luvun lopulta lähtien LGBT+-ihmisten oikeuksissa on tapahtunut nopeita ja dramaattisia parannuksia Australiassa, ja maata pidetään nyt yhtenä homoystävällisimmistä maista maailmassa. Kosmopoliittisissa keskuksissa, kuten Sydneyssä, asenteet LGBT+-ihmisiä kohtaan ovat todennäköisesti normi.

Uudessa Etelä-Walesin transsukupuolisten ihmisten on oltava läpikäynyt sukupuolen vahvistusleikkauksen, ennen kuin he saavat vaihtaa sukupuoltaan hallituksen asiakirjoissa, mutta ei-binaarisilla ihmisillä on mahdollisuus valita kolmas sukupuoli virallisissa lomakkeissa ja luvissa. Samaa sukupuolta olevien adoptio on nyt laillista valtakunnallisesti, ja LGBT+-henkilöt ovat saaneet palvella avoimesti armeijassa vuodesta 1992 lähtien.

Gay Scene Sydneyssä

Sydney on noussut eteläisen pallonpuoliskon homopääkaupungiksi ja yhdeksi maailman monikulttuurisimmista. On paljon Gay Bars ja Gay-tanssiklubit ympäri kaupunkia ja muutama Gay saunat ja Gay Cruise Clubs. Gay-suosituimmat tapahtumapaikat ja kaupat ovat Oxford Streetillä ja sen ympäristössä Darlinghurstissa.

Oxford Street on muuttunut sekaisemmaksi viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta se on silti suosituin alue juhliin yön yli. Se on vuotuisen Sydneyn homo- ja lesbomardigrasin tärkein vetonaula, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Stonewall-hotelli on ikoninen paikka Sydneyn homojen yöelämän piirissä, ja se vetää rutiininomaisesti paikalle näyttäviä väkeä. Klubi on ollut olemassa vuosikymmeniä, ja se oli yksi kaupungin ensimmäisistä homokeskuksista, ja se tukee edelleen useita LGBT+-keskeisiä syitä ja järjestöjä. Stonewall-hotellissa järjestetään säännöllisesti teemailtoja sekä Sydneyn parhaita kabaree- ja drag-esityksiä.

Läntiset sisäkaupungit, kuten Newtown ja Erskineville, ovat kehittäneet vaihtoehtoisemman ja monipuolisemman paikan, jossa on enemmän lesboja ja opiskelijoita. Lähistöllä olevista Potts Pointista ja Elizabeth Baystä on tullut älykkäiden juhlien koti, jotka arvostavat upeaa satamaympäristöä samalla, kun he ovat lähellä Kings Crossin yöelämän keskustaa.

Ylempänä Oxford Streetillä on Paddington, joka on monien homojen koti. Lyhyesti sanottuna Sydney on yksi suuri homojen mekka.

oxford-street-sydney

Gay hotellit Sydneyssä

Homomatkailijoiden suosituin alue Sydneyssä on Darlinghurstin alue. Tämä on gay-Sydneyn sykkivä sydän ja tarjoaa täällä oleskeleville helpon pääsyn moniin kaupungin parhaisiin homoklubeihin, baareihin ja kahviloihin. Alue tunnetaan myös tiiviistä homoyhteisöstään, jossa on eloisa ja ylpeä ilmapiiri.

Sijaitsee lähellä homoelämää ja vilkasta Oxford Streetiä Kirketon Boutique Hotel on ihanteellinen paikka matkailijoille, jotka haluavat kätevän ja tyylikkään tukikohdan kaupunkiin tutustumiseen.

Sydneyssä on vaikuttava valikoima hotelleja eri budjetteilla. Vaikka kaupungissa on monia 5 tähden luksuskohteita, siellä on myös paljon vaihtoehtoja homomatkailijoille pienemmällä budjetilla. Tarkista homomatkailijoille suositeltujen Sydneyn hotellien luettelo Gay Sydney -hotellit -sivulta.

Gay saunat Sydneyssä

Sydneyssä on laaja valikoima homosaunoita, joista monet ovat avoinna 24/7. Yksi esimerkki on Syndey City Steam, iso ja siisti sauna upealla tunnelmalla ja sijainnilla. Sydney City Steam houkuttelee suuria ja erilaisia ​​väkijoukkoja sekä paikallisia että turisteja, ja se on erityisen kiireinen lounasaikaan, kun kaupungin toimistotyöntekijät pitävät taukoja. Saunassa on erilaisia ​​mukavuuksia, kuten labyrintti, kuivasauna, höyrysauna ja täysi lisenssibaari.

Saunat, kuten Sydney City Steam, löytyvät helposti kaupungista, ja ne ovat yleensä vieraanvaraisia ​​ja osallistavia.

Gay-rannat Sydneyssä

Sydneyssä on poikkeuksellinen rannat, joista monet kuuluvat Australian "homoisimpiin" tarjouksiin. Kuuluisalla Bondi Beachillä on suuri homojen keskittymä pohjoispäässä. Obelisk Beach on homojen ja lesbojen auringon ystävien suosikki. Se on piilotettu ranta sataman pohjoispuolella, lähellä varakasta Mosmania. Ranta on "valinnainen" ja on täydellinen paikka niille, jotka haluavat päästää irti alastomista. Hieman syrjässä olevalle Obelisk Beachille voi olla vaikea päästä, mutta kun sinne pääsee, se on matkan arvoinen.

Lady Jane on pieni ja eristäytynyt ranta, joka on suosittu paikallisen homoyhteisön keskuudessa pehmeän valkoisen hiekan ja kiireisen risteilyilmapiirinsä vuoksi. Kaupungin tärkein risteilykohde, ranta on vuosien ajan tullut miehiä etsivien miesten keskus, ja sillä on vakiintunut maine yhtenä parhaista paikoista poikien poimimiseen. Ranta on myös epävirallisesti nudistinen ja suurin osa tässä koskemattomassa paratiisissa vierailevista päättää mennä ilman vaatteita. 

Lue lisää: Sydneyn parhaat homorannat.

miehekäs-ranta-australia

Saapuminen Sydneyyn

Sydney Kingsford Smithin kansainvälinen lentokenttä (SYD) on Australian vilkkain lentokenttä ja tärkein portti Australiaan. Lentokenttä on 9 km:n päässä kaupungin keskustasta ja matka kaupungin keskustaan ​​kestää vain 13 minuuttia. Lentokentältä kaupunkiin pääsee useilla tavoilla, mukaan lukien esikaupunkijuna, paikallisbussi, bussikuljetus, taksi tai autonvuokraus.

Turistien suosituin ja kätevin tapa päästä kaupunkiin on junalla. Lentokenttälinkki kulkee 10 minuutin välein ja on paras tapa päästä kaupungin esikaupunkiin ja keskustaan, sillä reitin varrella on useita pysäkkejä.

Kuljetus on myös suosittu kuljetusväline lentokentältä, ja löydät noutopaikat Ready2Go-brändillä merkityiltä alueilta. Henkilökunta on avulias ja hinnat ovat yleensä suhteellisen edullisia.

Tekemistä ja näkemistä

Sydneyssä on rajattomat mahdollisuudet tehdä tekemistä. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

  • Tutustu Sydneyn satamaan
  • Katso esitys Oopperatalossa
  • Kävele Royal Botanic Gardensissa
  • Arvosta näkymiä Sydneyn satamasillalta
  • Uppoudu NSW:n taidegallerian kulttuuriin
  • Nauti auringosta Bondi Beachillä
  • Kokeile yhtä Sydneyn homorannat
  • Vaeltaa Blue Mountainsin polkuja

Lue lisää: Tutustu Sydneyyn kuin paikallinen.

bondi beach sydney

UKK

Kun käydä

Sydneytä siunataan upealla säällä ympäri vuoden. Jopa talvella lämpötila laskee harvoin alle 10 asteen°C ja ei ole tavallista, että ylin lämpötila on noin 20°C.

Matkailijoiden sesonkiaika on kuitenkin kesäkuukaudet (1. joulukuuta helmikuun loppuun), jolloin homomatkailijoiden huippukausi on kansainvälisesti tunnetun Mardi Gras -festivaalin aikana (jota pidetään yleensä helmikuun kahden viimeisen viikon aikana).

Visa

Kaikkien vierailijoiden, paitsi Australian ja Uuden-Seelannin passin haltijoiden, on hankittava joko viisumi tai Electronic Travel Authority (ETA) ennen Australiaan saapumista.

Uuden-Seelannin kansalaisille myönnetään viisumi saapuessaan Australiaan.

Useimpien Euroopan maiden passinhaltijat voivat hakea eVisitor-viisumia verkossa. Nämä viisumit ovat ilmaisia. Tarkista kelpoisuutesi eVisitor-viisumiin tästä. Passinhaltijat Yhdysvalloista, Kanadasta, Singaporesta ja monista muista maista voivat hakea elektronista matkaviranomaista (ETA). Tarkista kelpoisuutesi saapumisaikatauluun tästä.

Raha

Sydneyn valuutta on Australian dollari. Pankkiautomaatit ovat laajalti saatavilla, ja luotto- ja pankkikortit hyväksytään yleisesti. Kortilla maksettaessa joissakin kaupoissa saatetaan vaatia kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vaikka juomarahaa ei odoteta Sydneyssä, ravintolat ovat poikkeuksia, ja sinun voidaan odottaa antavan tippiä noin 10 %. Ja vaikka sitä ei odotetakaan, monet ihmiset pyöristävät taksihintansa lähimpään dollariin juomarahana.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli