thaimaa-krabi

Gay Thaimaa · Maaopas

Suunnitteletko matkaa Thaimaahan? Homo-Thaimaan maaopassivumme auttaa sinua saamaan kaiken irti vierailustasi.

thaimaa-krabi

Meillä on yksityiskohtaisia ​​matkailuneuvoja Thaimaan kohteisiin, mukaan lukien BangkokChiang Mai, Koh SamuiPattaya ja Phuket.

 

Homooikeudet Thaimaassa

Thaimaa on yksi Aasian suvaitsevaisimpia ja LGBT-maista.

Thaimaan virallinen matkailuviranomainen on järjestänyt markkinointikampanjoita Thaimaan mainostamiseksi LGBT-matkustajien kohteena.

Äskettäin voimaan tullut tasa-arvolaki (2015) kriminalisoi useimmat seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän muodot.

Suostumisikäraja on kaikilla 16 vuotta. Samaa sukupuolta olevien seksi on laillista. Samaa sukupuolta olevien avioliittoja, siviililiittoa tai parisuhdetta ei tunnusteta laissa. Homoparien adoptio ei ole sallittua.

Thaimaan homoparit ovat laajalti hyväksyttyjä yhteiskunnassa, erityisesti kaupunkialueilla, kuten Bangkok Pattaya or Phuket.

 

Thaimaan alueet

Thaimaa on jaettu neljään pääalueeseen: Pohjoinen, Koillis (tunnetaan myös nimellä "Isaan"), Keski- ja Etelä.

Bangkok on Thaimaan keskiosassa.

Pohjoisen suosittuja matkailukohteita ovat mm Chiang Mai ja Chiang Rai.

Etelä-Thaimaalla on kuuluisia rantakohteita, kuten Phuket, Krabi ja Phi Phi Andamaanienmerellä ja Kohilla Samui.

Muita vierailun arvoisia saaria ovat Koh Samet ja Koh Chang idässä ja Koh Tao ja Koh Pha Ngan.

 

Gay Scene Thaimaassa

Bangkok on Thaimaan ainoa todella iso kaupunki, jonka väkiluku on noin 8 miljoonaa. Bangkok on suurin homo kohtaus maassa hyvällä valikoima homobaareja, pari homotanssiklubit, suuri määrä homosaunat ja hierontakylpylöitä.

Laajamittainen homotanssijuhlia järjestetään uudenvuoden ja SongKranin aikoihin, ja ne houkuttelevat tuhansia ympäri Aasiaa ja muualta. Kaukana tärkeimmästä homoelämästä on suhteellisen pieni "kaupallinen" punaisten lyhtyjen alue.

valkoiset juhlat Bangkokin homotanssijuhlatValkoiset juhlat, Bangkok

Bangkokin ulkopuolella on vakiintuneita homokohtauksia Chiang Mai, Phuket ja Pattaya, Koh Samui ja Hua Hin.

 

Sää

Marraskuusta helmikuuhun pidetään paikallisesti "viileänä vuodenaikana". Erittäin mukavat lämpötilat vaihtelevat 25 °C:sta 32 °C:seen Bangkokissa ja Etelä-Thaimaassa. Lämpötilat voivat olla alhaisempia Pohjois-Thaimaassa (Chiang Mai jne.), etenkin yöllä.

Helmi-huhtikuu on erittäin kuuma ja kuiva, ja lämpötilat ovat noin 30–34 °C, mutta usein korkeammatkin, huippunsa huhtikuussa.

Toukokuusta lokakuuhun on kuuma, kostea ja märkä, erityisesti heinä- ja elokuussa. Trooppisilla myrskyillä on kuitenkin taipumus pudottaa kuormansa ja kulkea nopeasti eteenpäin, joten aurinko paistaa monina päivinä.

wat-rong-khun-chiang-raiWat Rong Khun (valkoinen temppeli), Chiang Rai

Kun käydä

Turistikausi kestää marraskuusta SongKranin jälkeen (thaimaalainen uusivuosi - huhtikuun puoliväli). Huippusesonki on joulukuusta helmikuuhun.

Homomatkailijoille uudenvuodenaatto ja SongKran ovat erinomaisia ​​aikoja vierailla Thaimaassa, erityisesti Bangkokissa. Odota hurjia juhlia, runsaasti juhlia ja homoelämää parhaimmillaan.

Thaimaan rannoilla ja saarilla kannattaa vierailla hieman ruuhka-ajan ulkopuolella, koulujen loma-ajan ulkopuolella. Bangkokin (ja kaupungin) homoelämä on vilkas ja suosittu ympäri vuoden.

 

Passit & Viisumit

Useimmat turistit voivat saapua kuningaskuntaan jopa 30 päiväksi ilman viisumia (napsauta tästä nähdäksesi luettelon maista).

Passi on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja tarvitset todisteen jatkomatkasta (esim. vahvistettu lentolippu).

Ota yhteyttä paikalliseen Thaimaan suurlähetystöön ennen matkaa, jos aiot viipyä pidempään, työskennellä tai vierailla yli kolme kertaa kuuden kuukauden aikana.

Jos ylität sallitun oleskelusi, sinulle määrätään 10,000 XNUMX bahtin päiväsakko lähdettäessä ja voidaan kieltää paluu.

Lain mukaan sinun tulee pitää passi aina mukanasi. Hyvin harvat turistit tekevät tämän ja haluavat pitää passinsa lukittuna hotellin kassakaapissa. Valokopio on kuitenkin hyvä pitää lompakossasi (varsinkin jos teet ostoksia, sillä tarvitset tiedot arvonlisäveron palauttamiseen).

Suuri palatsi Bangkokissa ThaimaassaSuuri palatsi, Bangkok

Mitä pukea päälle

Päivävaatteet - shortsit, farkut, T-paidat, poolopaidat yhdistettynä tennareihin, mukaviin kenkiin tai sandaaleihin. Pään peittävä lippalakki tai hattu on välttämätön, samoin kuin aurinkolasit.

Liiketoimintavaatteet - tyylikkäät housut, juhlapaita. Solmio ja takki vaaditaan vain erittäin muodolliseen ympäristöön.

Temppelin kuluminen - Sinun tulee käyttää vaatteita, jotka peittävät jalkasi polvien, hartioiden, olkavarsien ja kaiken siltä väliltä!

Klubivaatteet - shortsit tai farkut, T-paidat tai topit, tennarit tai vastaavat. Monet yökerhot (mukaan lukien DJ Station ja GOD) ja jotkut tasokkaat paikat kieltävät pääsyn, jos sinulla on sandaalit tai varvastossut.

Sauna kulumista - Saunoista saa pyyhkeet, mutta omat kumiset varvastossut on hyvä ottaa mukaan.

 

Khao Sokin kansallispuisto, Surat Thani

Kulttuuri ja tulli

Kuninkaasta tai muista Thaimaan kuninkaallisen perheen jäsenistä loukkaavien kommenttien antaminen on rikos. Thaimaalaiset kunnioittavat suuresti kuningastaan. Kritiikki, jopa yksityisesti, aiheuttaa todennäköisesti loukkaamista.

Useimmat thaimaalaiset painottavat paljon vastakkainasettelun tai hämmennyksen välttämistä. Äänen korottaminen tai aggressiivinen käyttäytyminen (esimerkiksi tarjoilijaa kohtaan ravintolassa) näkee kumppanisi töykeänä ja kiusallisena. Joka tapauksessa tällainen lähestymistapa ei todennäköisesti ratkaise mahdollisia vaikeuksia.

Julkiset kiintymyksenosoitukset, olivatpa ne homoja tai heteroita, ovat yleensä paheksuttuja. Jos yrität työntää kieltäsi uuden thaimaalaisen ystäväsi kurkkuun julkisella paikalla (mukaan lukien homobaari tai -klubi), saa hänet todennäköisesti tukehtumaan hämmentyneestä.

 

Kieli

Kansallinen kieli on thai. Useimmat näyttämöllä tapaamasi homo-thailaiset ovat hyvin koulutettuja ja puhuvat erittäin hyvää englantia. Englantia puhutaan laajalti matkailukohteissa, kaikissa hotelleissa, ravintoloissa ja suurissa liikkeissä.

Pitkähäntävene lähellä Railay Beachia, Krabissa

Raha

Thaimaan valuutta on Thaimaan bahti (THB). Käteisautomaatit ovat laajalti saatavilla ja hyväksyvät ulkomaiset VISA- ja MasterCard-kortit. Luotto-, pankki- ja AmericanExpress-kortit hyväksytään laajalti kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta.

Thaimaan valuuttakurssit ovat erittäin kilpailukykyisiä, erityisesti Yhdysvaltain dollareissa, euroissa, Ison-Britannian puntaissa, Singaporen dollareissa, Australian dollareissa jne. Tuo käteistä niin paljon kuin tunnet mukavasti mukana ja vaihda Thaimaan bahtiin Thaimaassa. Suurempien seteleiden korkotaso on hieman parempi.

Kaikilla Thaimaan kansainvälisillä lentoasemilla on valuutanvaihtopisteitä, joissa voit vaihtaa käteistä maksaaksesi taksin jne., mutta hinnat ovat kaupungissa kilpailukykyisempiä.

Kaikkialla Bangkokissa ja muissa matkailukohteissa on valuutanvaihtopisteitä ja pankkeja. Älä vaihda rahaa hotellissasi, sillä tarjotut hinnat ovat huonot.

Yritä pitää lompakossasi kohtuullinen määrä 20 tai 50 bahtia juomarahaa varten.

Tuoreen, aidon thaimaalaisen ruoan syöminen on jokaisen loman kohokohta

veikkauksen

Ravintolat - Monet ravintolat lisäävät laskuun 10 % palvelumaksun, jolloin muita tippiä ei odoteta. Muuten tippi jopa 10 %.

Baarit & Klubit - Pienen tippin jättäminen, ehkä 20 bahtia tilattua juomaa kohti, on hyvä idea.

Hotelli Matkatavarapoika - tippi 50 tai 100 bahtia.

Taksi - Hinnan pyöristäminen lähimpään 20 bahtiin on hyvä idea (20 bahtia on pienin seteli - noin 50 US senttiä)

Viestikenttä - Tipit muodostavat suurimman osan hierojasi tuloista. Antelias tippiä odotetaan ja yleensä ansaitaan. Odota, että annat vähintään 200 bahtia tunnin jalkahieronnasta. Monissa kylpylöissä on kyltti, joka osoittaa vähimmäistipin. Jos olet epävarma, kysy vastaanottovirkailijalta.

 

Veronpalautukset

Ulkomaalaiset voivat periä takaisin 7 %:n liikevaihtoveron suuremmista ostoksista veronpalautuspalvelua harjoittavista kaupoista ja tavarataloista. Tarvitset passitietosi oston yhteydessä.

Ennen kuin kirjaat matkatavarat sisään, mene Tax Refund -tiskille tarkastaaksesi ostoksesi. Maahanmuuton jälkeen mene veronpalautustoimistoon saadaksesi käteispalautuksen.

Kokeile norsuratsastusta Pohjois-Thaimaassa

 

Matkavakuutus

Tärkeä kaikille matkailijoille. Sinun odotetaan maksavan kaikesta saamastasi lääketieteellisestä hoidosta.

 

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista edes luksushotelleissa. Useimmat kaupat tarjoavat hygieenisesti käärittyjä pillejä ostettaessa vesipulloa tai tölkkijuomaa. Älä juo suoraan pullosta tai tölkistä.

 

sähkö

220 volttia koko maassa. Käytetään kaksipiikkisiä (litteitä ja pyöreitä) tulppia.

 

Kondomit / voiteluaineet / nepparit

Kondomeja ja liukuvoidetta on laajalti saatavilla, vaikka paras neuvo on ottaa omat mukaan.

Popperit ovat laittomia Thaimaassa.

 

HIV

Muista, että Thaimaassa, kuten monissa muissa Kaakkois-Aasian maissa, on uskomattoman korkea HIV-tartuntojen määrä homoyhteisössä.

Ole varovainen...

Moottoripyörän vuokraus

Välttää. Thaimaan teillä kuolee vuosittain huikeat 12,000 XNUMX ihmistä. Suurin osa on moottoripyöräilijöitä. Sadat tuhannet loukkaantuvat. Fyysisten riskien lisäksi poliisi joutuu todennäköisemmin kiinni kuin paikallinen. Kolmannen osapuolen vakuutus sisältyy hyvin harvoin vuokraan.

Taksipyörän selkään hyppääminen lyhyelle matkalle on kohtuullisen turvallista, kunhan käytät kypärää.

Vesiskootterit, varjoliito ja banaaniveneretkiä

Operaattoreita ei säännellä, eivätkä ne todennäköisesti ole vakuutettuja. Pieninkin kolhu tai naarmu vesiskootteriin voi johtaa valtaviin lisämaksuihin.

Huumeet

Thaimaassa on ankarat rangaistukset huumeiden käyttäjille. Thaimaan vankiloissa on monia ulkomaalaisia, jotka luulivat, etteivät he jää kiinni. Sinua on varoitettu!

Hätäyhteystiedot

Suurin osa Thaimaan vierailuista sujuu täysin ongelmitta. Jos kohtaat ongelmia, ota yhteyttä:

Matkailupoliisi 1133

Valvoa 191

Tulipalo 199

Hätätapaus 1555

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.