Gay Thessaloniki · Kaupunkiopas

Gay Thessaloniki · Kaupunkiopas

Ensimmäinen matka Thessalonikiin? Sitten homo Thessalonikin kaupunkiopassivumme voi auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan Z.

Thessaloniki | Θεσσαλονίκη

Kreikan toiseksi suurin kaupunki ja Egeanmeren toiseksi suurimman sataman koti. Thessaloniki on Kreikan Makedonian alueen pääkaupunki, ja siellä asuu yli 300,000 XNUMX ihmistä.

Vuonna 315 eKr. perustettu ja sisarpuoli Aleksanteri Suuren mukaan nimetty kaupungista tuli myöhemmin niemimaan kaikkien roomalaisten provinssien pääkaupunki. Thessaloniki oli Bysantin valtakunnan toiseksi tärkein kaupunki, ja sen miehittivät venetsialaiset, ottomaanit ja natsit.

Nykyään Thessalonikia pidetään Kreikan kulttuurikeskuksena, ja se on yksi Euroopan suurimmista opiskelijakeskuksista. Alueella on satamansa ansiosta myös raskasta teollisuutta. Turistit houkuttelevat sen klassiset nähtävyydet, rento elämäntapa sekä erinomaiset viini- ja ruokailuvaihtoehdot.

 

Homooikeudet Kreikassa

Jos haluat tietää homojen oikeuksista Kreikassa, vieraile osoitteessa Gay Athens City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Thessalonikin homoskene on tyyliltään samanlainen kuin Ateenan, mutta se on huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Vaikka lesbokohtaus on erityisen yleistä Thessalonikissa, siellä on a homoristeilyklubi ja homo sauna jotka sopivat erityisesti miehille.

Kaupunki on vieraanvarainen kohde, vaikka sitä voidaan pitää konservatiivisena verrattuna muihin rannikon hotspoteihin, kuten Tel Aviviin tai Barcelonaan. Vuodesta 2012 lähtien Thessalonikissa on järjestetty LGBT Pride -juhlaa joka kesäkuu.

 

Saapuminen Thessalonikiin

Lentokoneella

Thessaloniki International Airport "Macedonia" (SKG) on 13 km etelään kaupungin keskustasta ja on Pohjois-Kreikan tärkein lentokenttä. Sieltä on hyvät yhteydet Euroopan, Keski-Aasian ja Lähi-idän kohteisiin reittilennoilla ja tilauslennoilla.

Bussit 24/78A/78N tarjoavat yhteydet kaupungin keskustaan ​​78 tuntia vuorokaudessa. Bussi 78 kulkee päivällä 15-30 minuutin välein, kun taas 78N kulkee puolen tunnin välein yöllä. Liput maksavat 2 € ja bussista ostettaessa tulee käyttää tarkka vaihto. Matkat ovat noin 40 minuuttia.

Taksit ovat saatavilla terminaalissa, mutta niitä on vaikea ilmoittaa ruuhka-aikoina. Turhautumisen välttämiseksi on parasta varata matka etukäteen. Matka-ajan tulisi olla noin 15 minuuttia ja maksaa noin 15-20 euroa.

Veneellä

Thessalonikin matkustajaterminaali on yleinen kohde Chalkidikin lähiseudulla kesäkuukausina vieraileville matkailijoille. Kreikan saarille on hyvät lauttayhteydet, joten tämä on hyvä paikka lopettaa saarihyppelyloma.

Junalla

Keskusasema sijaitsee kaupungin keskustan länsipuolella. Kreikan vuoristoisesta maastosta johtuen matka-ajat ovat melko pitkiä, kun verrataan todellista matkaa (matka Ateenaan kestää yli 5 tuntia). Muihin Balkanin maihin on nukkujayhteydet.

Bussilla

KTEL-bussiverkosto yhdistää Thessalonikin Kreikan kaikkiin kolkoihin. Vaikka matkat voivat olla pitkiä, bussit ovat moderneja, ilmastoituja ja suhteellisen halpoja. Pidemmät yhteydet naapurimaihin Albaniaan, Serbiaan, Makedoniaan ja Bulgariaan.

 

Liikkuminen Thessalonikissa

Jalka

Thessalonikin tärkeimmät nähtävyydet kulkevat helposti puolessa tunnissa, joten kävely on luultavasti paras tapa tutustua nähtävyyksiin. Kesällä kuumuus voi olla melko ahdistava, joten joukkoliikenne tarjoaa suojaa auringolta.

Bussilla

OASTH liikennöi kaupungissa busseja ja tarjoaa monipuolisia palveluita klo 5–1. Siellä on hyvä sovellus, jossa on kaikki bussitiedot. Liput ovat edullisia, hinnat alkaen 1 €/matka (+10 senttiä, jos ostetaan kuljettajalta). Liput on vahvistettava matkan yhteydessä.

OASTH:n liikennöimä erityinen turistibussi (nro 50) vie sinut tärkeimmille nähtävyyksille Valkoisesta tornista. Matkat maksavat 2 € ja kestävät noin 50 minuuttia. Heillä on englanninkielinen opas, joka jakaa myös karttoja.

 

Missä yöpyä Thessalonikissa

Katso suositeltujen hotelliemme luettelo vierailemalla Gay Thessaloniki -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

White Tower - ainoa säilynyt torni merenrannalla ja kaupungin ikoninen kuva. Valkoinen torni on ottomaanien rakentama linnoitus, jonka alun perin rakensivat bysanttilaiset. Se oli pahamaineinen vankilana ja teloituspaikkana ottomaanien aikakaudella.

Agios Demetrios - upea bysanttilainen kirkko, joka on rakennettu 7-luvulla. Se on Unescon suojelema ja yksi kaupungin suurimmista.

Jewish Museum - ennen toista maailmansotaa Thessalonikissa oli kukoistava juutalainen yhteisö - se tunnettiin Jerusalemin äitinä. Vuonna 2 lähes koko sen pääosin sefardijuutalaisväestö karkotettiin kuolemanleireille ja voit lukea lisää tästä.

Thessalonikin arkeologinen museo - Täältä löydät esineitä esihistoriallisista ajoista roomalaisten päiviin asti. Kuten kreikkalaiselta museolta voi odottaa, näyttelyt ovat vaikuttavia.

Bey Hamam - kunnostettu ottomaanien kylpylä, jota käytetään myös näyttelytilana. Yksi kaupungin parhaista säilyneistä esimerkeistä ottomaanien arkkitehtuurista.

Keskusruokatori - vilkas katutori, joka on hyökkäys aisteja vastaan! Täältä löydät satoja myyjiä, jotka myyvät kaikkea tuoreesta lihasta kukkiin.

 

Kun käydä

Thessalonikissa vallitsee välimerellinen ilmasto, mikä tarkoittaa, että kesät ovat kuumia ja kuivia, kun taas talvet viileämpiä ja sateisia. Paras aika vierailla sään suhteen on kevät tai alkusyksy, jolloin sää ei ole niin ahdistavan kuuma eikä kaupunki ole täynnä turisteja.

Festivaaleja ja tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, jotka viihdyttävät vierailijoita kaikenlaisiin makuun. Marraskuussa järjestetään kansainvälinen elokuvafestivaali, joka houkuttelee A-listan vieraita. Syyskuun kansainväliset messut houkuttelevat kaupunkiin huippukäyttäjiä ja olivat myös frappen syntypaikka.

 

Raha

Kreikka on osa euroaluetta. Käteisautomaatit ovat laajalti saatavilla, vaikka monet perivät maksun, jos käytät ulkomaista korttia. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Valuutanvaihtopisteitä on helppo löytää. Valuuttakurssit eivät ole erityisen kilpailukykyisiä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.