Gay Algarve · Alueopas

Gay Algarve · Alueopas

Ensimmäistä kertaa Algarvessa? Silloin homo-Algarven matkaoppaamme on sinua varten.

Algarve

Manner-Portugalin eteläisimmällä alueella Algarvella on rikas historia, joka ulottuu esiroomalaiseen aikaan. Aluetta muovasivat maurien hyökkäykset, vuoden 1755 Lissabonin maanjäristys sekä Napoleonin ja Portugalin sisällissodat.

Nykyään Algarve on Portugalin kolmanneksi rikkain alue, jota vauhdittaa suurelta osin matkailu. Se tarjoaa kauniita hiekkarantoja, upeita golfkenttiä, erinomaista ruokaa (erityisesti mereneläviä) ja mielenkiintoisia luonnon- ja historiallisia nähtävyyksiä.

Homooikeudet Portugalissa

Katso homojen oikeudet Portugalissa sivuiltamme Gay Lissabonin kaupunginopas sivu.

Homokohtaus Algarvessa

Verrattuna Lissaboniin tai Espanjan rannikolle, Algarvessa on hyvin minimaalinen homoelämä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se olisi suosittu homoturistien keskuudessa, joita houkuttelevat kauniit rannat, erinomainen ruoka ja kauniit maisemat.

Katso homojen yöelämästä Gay Bars Albufeirassa ja Portimãossa.

Matka Algarveen

Lentokoneella

Faron lentokenttä (FAR) on portti Algarveen ja sijaitsee 4 km länteen kaupungista, jonka mukaan se on nimetty. Lentokentältä tulee kesällä erittäin ruuhkainen, ja sitä palvelevat enimmäkseen eurooppalaiset budjetti- ja tilauslentoyhtiöt.

Tärkeimmät vaihtoehdot lentokentältä hotellillesi ovat: -

· Vuokraa auto – lentokentällä on paljon vuokrausoperaattoreita, joista osa on vain lyhyen kävelymatkan päässä terminaalista (käänny oikealle poistuessasi matkatavaroiden palautusalueelta).

· Taksi / yksityinen kuljetus - voi olla kallista, joten kannattaa varata etukäteen.

· Hotel Shuttles - useimmat hotellit tarjoavat lentokenttäkuljetuspalvelun.

Faroon on bussiyhteys, mutta siitä ei yleensä ole paljon apua saapuville turisteille, jotka yleensä suuntaavat länteen, pois kaupungista.

Junalla

Lissabonin ja Faron välillä on rajoitettu junayhteys - jopa 5 junaa päivässä. Matka-aika noin 3 tuntia.

autolla

Portugalilla ja Espanjalla on molemmilla yleisesti hyvin hoidetut tieverkostot. Moottoritie Lissabonista Algarveen ja kaksiajoratainen A22, joka kulkee Lagosista Espanjan rajalle, ovat maksullisia.

Liikkuminen Algarvessa

autolla

Helpoin tapa liikkua Algarvessa on vuokrata auto. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja sinulla on oltava ajokorttisi yli vuoden (alle 25-vuotiaasta saatetaan periä lisämaksu).

Algarven läpi kulkeva A22-kaksintaistelutie on vain sähköinen maksullinen tie. Useimmat vuokrausyritykset vuokraavat sinulle transponderin, jonka tietullit veloitetaan luottokortiltasi.

Julkisella kulkuneuvolla

Suurten kaupunkien ulkopuolella saatat vaikeuksia päästä paikasta a paikkaan b infrastruktuurin puutteen vuoksi. EVA ja Frota Azul ovat alueen suurimmat bussiyhtiöt ja tarjoavat sinkkuja alkaen 1 €. 3 päivän turistipassit ovat saatavilla hintaan 29.50 €.

Sekä juna- että linja-autot päättyvät suhteellisen aikaisin, joten joukkoliikennettä on vaikea saada myöhään illalla.

Taksilla

Kaikissa suurimmissa kaupungeissa on taksiasemia, ja kiireisinä aikoina nämä ovat ainoita paikkoja, joista voit ilmoittaa niistä. Lisensoidut taksit ovat beigejä tai vihreitä ja mustia ja niissä on mittari. Matkatavarat lisäävät loppulaskuun lisämaksun.

Portimãon venesatama

 

Missä yöpyä Algarvessa

Algarvessa on lukuisia kaupunkeja ja lomakohteita, joissa majoittua, jokaisella on oma makunsa. Löydät luettelon suositeltavista hotelleista Albufeirassa ja muilla suosituilla alueillamme Gay Algarve hotellit sivu.

Tekemistä ja näkemistä Algarvessa

Lagos - ihaile historiallisen Lagosin upeita mutkaisia ​​katuja. Arvosta sen värikkäitä kahviloita, eloisia juhlia ja yleistä tervetuloa. Kaupungin ulkopuolella on hyvä valikoima homorantoja.

Silves - alueen entinen pääkaupunki Silves oli erittäin tärkeä maurien hyökkäysten aikana. Todisteena tästä on vaikuttava punainen kivilinna, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Monchique - pois rannoilta ajaa Monchiquen huipulle. Näkymät ylhäältä ovat upeat. Pysähdy matkalla alas johonkin lukuisista tienvarsiravintoloista ja vieraile sitten kauniissa pienessä Caldas De Monchiquen kylässä.

Vilamoura - Siellä on mukava ranta, mutta mielestämme Vilamourassa on parasta vierailla illalla illalliselle. Kaupungin venesatamaa ympäröivät ravintolat ja kahvilat. Täältä voit tehdä veneretkiä pitkin rannikkoa.

Pelata golfia - Algarve ei ole vain kuuluisa rannoistaan, vaan täällä on lukuisia kansainvälisesti tunnettuja golfkenttiä niille, jotka tuntevat olevansa seuraava Tiger Woods.

Milloin vierailla Algarvessa

Algarve on miellyttävä ympäri vuoden. Talvet ovat lyhyitä ja viileitä ja kesät pitkiä ja lämpimiä. Toukokuusta heinäkuun alkuun on parasta voittaa väkijoukkoja. Heinäkuusta syyskuuhun on rannalla paistamisen huippu, ja hyvä sää jatkuu lokakuuhun.

Golfkentät ovat avoinna ympäri vuoden, mutta ne lisääntyvät kesäkuukausina. Alueella on monia festivaaleja, kuten Albufeiran Jazz-festivaali syyskuussa, Liberation Day -paraati huhtikuussa ja Olhos de Águan ainutlaatuinen portugalilainen Sardiinifestivaali.

ferragudo

Visa

Portugali kuuluu Schengen-alueeseen. Ne, joilla ei ole EU-passia tai voimassa olevaa passia Schengen-viisumi heidän tulee tarkistaa vaatimukset omasta suurlähetystöstään.

Raha

Portugalin valuutta on euro. Useimmat turistialueiden pankkikonttorit tarjoavat valuutanvaihtopalveluita, eikä käteisautomaatin löytäminen ole vaikeuksia. Huomioi kuitenkin, että koneesta voi nostaa maksimissaan 2 x 200 euroa päivässä. Paikallisilla pankeilla on tapana lisätä maksuja ulkomaisten korttien käteisnostoihin.

Luotto- ja pankkikortit ovat erittäin laajalti hyväksyttyjä. Suosittelemme, että otat käteistä mukaan niin paljon kuin haluat ja maksat kortilla aina kun mahdollista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.