Gay Bergenin kaupunginopas

Gay Bergenin kaupunginopas

Ensimmäinen matka Bergeniin? Sitten homo Bergenin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

 

Bryggen

 

 

Bergen | Bjørgvin

Norjan toiseksi suurin kaupunki, jossa asuu lähes 300,000 XNUMX ihmistä. Bergen on kaunis kaupunki, jota ympäröivät vuoret ja vuonot.

Bergenistä tuli kauppapaikkana Norjan pääkaupunki 13-luvulla. Siitä tuli Hansaliiton jäsen, ja sen tärkein vientituote oli kuivattu turska. Natsien miehityksen aikana toisen maailmansodan aikana kaupunki joutui useiden liittoutuneiden ilmahyökkäysten kohteeksi.

Nykyään Bergen on kulttuurin keskus, jossa on valtavasti opiskelijoita. Sen satama on Norjan suurin, ja se houkuttelee vesiviljelyä, merenkulkua ja offshore-öljyteollisuutta. Turistit houkuttelevat sen upeat maisemat ja katutaide.

 

Homooikeudet Norjassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Norjassa on osoitteessa Gay Oslon kaupunginopas sivu.

 

Gay kohtaus

Bergenissä on hyvin pieni homoskene, joista yksi tunnetaan homobaari nimeltä Fincken. Kuten suurimmassa osassa Skandinaviaa, liberaalit arvot vallitsevat. Monet homoturistit saapuvat joka vuosi ja ovat tervetulleita aidolla pohjoismaisella vieraanvaraisuudella.

Kesäkuussa järjestetään vuosittain suosittu gay Pride -kulkue ja festivaali.

 

Matkalla Bergeniin

Ilmateitse

Bergen Airport, Flesland (BGO) on Norjan toiseksi vilkkain lentokenttä, joka palvelee Scandinavian Airlinesia, Norwegian Air Shuttlea ja Wideroea. Se on hyvät yhteydet Euroopan kaupunkeihin kausiluontoisilla Atlantin ylittävillä lennoilla.

Lentokenttä sijaitsee 18 km:n päässä Bergenin keskustasta. Raitiovaunu (Bergen Light Rail/Bybanen) on mukava ja suhteellisen halpa (37 NOK, enemmän raitiovaunussa) reitti kaupunkiin. Matka-ajat vievät kuitenkin noin 44 minuuttia. Lentokenttäpysäkki on aivan terminaalin 3 ulkopuolella.

Lentokenttäbussi Flubussen lähtee päiväsaikaan 10 minuutin välein ja on nopeampi tapa päästä kaupungin keskustaan ​​(matka-ajat 22 minuuttia). Sinkut maksavat 105 NOK ja on parasta varata etukäteen, koska bussissa se on kalliimpaa.

Taksimatka keskustaan ​​kestää noin 25 minuuttia ja maksaa yleensä noin 400 NOK. Kuten aina, tee varaus etukäteen saadaksesi parhaat tarjoukset. Tavalliset autonvuokrausyritykset löytyvät lentokentältä.

Junalla

Vaikka Bergeniin ja sieltä ei ole kansainvälisiä junayhteyksiä, Oslosta lähtevä juna kulkee Norjan kauneimpien maisemien yli. Kannattaa harkita, jos matkustat Norjan sisällä ja sinulla on aikaa tappaa (matka kestää 7 tuntia).

Meritse

Pikavenepalvelut vievät sinut Norjan rannikon kohteisiin ja sieltä pois ja tarjoavat mahdollisuuden nähdä enemmän saaria ja maisemia. Hurtigrutenin eteläinen päätepysäkki sijaitsee täällä, ja sieltä on myös matkustaja-/autolauttayhteys Pohjois-Tanskaan.

 

Liikkuminen Bergenissä

Jalka

Bergenin keskusta on suhteellisen kompakti; siksi on parasta tutustua kaupunkiin kävellen. Muihin kiinnostaviin nähtävyyksiin keskustan ulkopuolella pääsee julkisilla kulkuvälineillä.

Julkisella kulkuneuvolla

Liput voi ostaa automaateista tai kuljettajalta (vain käteisellä kuljettajan kanssa) ja Bergenin kunnassa maksavat 31 NOK (+10 NOK kuljettajalta). Muista vahvistaa lippusi automaatista, sillä tarkastukset ovat säännöllisiä ja niistä aiheutuu suuria sakkoja.

Linja-autot kulkevat yleensä säännöllisin väliajoin koko päivän (20 minuutin välein tai harvemmin) säännöllisin väliajoin 7 päivää viikossa (ilman vapaapäiviä). Viikonloppuisin kulkee yöbussi, joka on kalliimpi ja ei kelpaa matkakortilla.

Pikaraitiovaunu on tärkein tapa päästä kaupungin eteläosiin. Se tulee noin 10 minuutin välein klo 6–1 välisenä aikana puolen tunnin välein perjantaisin ja lauantaisin. Muista, että raitiovaunuliput on ostettava ennen kyytiin nousua (paitsi yöraitiovaunuissa).

Taksilla

Taksit ovat kalliita Norjassa, eikä Bergen ole poikkeus. Kaupungissa on useita taksiasemia, ja viikonloppuisin on pitkät jonot. Hinnat ja palvelu ovat yleensä samat yrityksissä, vaikkakin kannattaa varata etukäteen.

 

Bergenin kaupunkikuvaa

 

 

Missä yöpyä Bergenissä

Katso luettelo suosituista hotelleistamme Bergenissä vierailemalla Gay Bergen -hotellit -sivu.

 

Kun käydä

Bergenillä on ainutlaatuinen maantieteellinen sijainti (hyvin pohjoisessa, lähellä merta ja vuorten ympäröimä), mikä johtaa paljon sateisiin. Tarkista säätiedot ennen tuloa (vaikka paikalliset sanovat jotain huonoista vaatteista sään sijaan).

Pohjoisesta sijainnistaan ​​huolimatta alle 0°C:n lämpötilat ovat harvinaisia ​​jopa talvella johtuen joenlahden lämmittävästä vaikutuksesta ja sen suojaisesta sijainnista. Kesäisin keskilämpötila on kuitenkin noin 14 °C.

Tässä kaupungissa järjestetään festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Huhtikuun lopussa alkava BergenFest on kaupunginlaajuinen musiikkifestivaali, joka houkuttelee muusikoita useista eri genreistä. Kansainvälinen Bergenin elokuvafestivaali on viikon mittainen tapahtuma, joka järjestetään joka lokakuu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Bryggen - ei ole yllättävää, että suurin osa norjalaisista vanhoista kaupungeista paloi (ne tehtiin puusta), mutta täältä löydät laajan valikoiman perinteistä norjalaista arkkitehtuuria. Monet täällä olevista rakennuksista on nimetty Unescon maailmanperintökohteiksi.

Fløyen-vuori - yksikään matka Bergeniin ei ole täydellinen ilman matkaa Mount Fløyenille. Ylhäältä avautuu upeat näkymät vuonoille. Aktiivisille on tarjolla vaellusreitti. Niille vähemmän aktiivisia, on furnincular.

Bergenin taidemuseo - yksi Skandinavian suurimmista museoista. Bergenin taidemuseossa on taloja renessanssin ajalta nykypäivään. Se tunnetaan useiden Edvard Munchin teosten isännöinnistä.

Kalamarkkinat - vaikka ruoan syöminen täällä voi olla melko kallista (supermarketit myyvät suurimman osan tuotteista murto-osalla), sinun täytyy nähdä tämä, jotta uskot siihen. Täällä voit kokeilla ilmaisia ​​näytteitä paikallisesti pyydetystä lohesta, silakasta ja, kiistanalainen, valasta.

Pyhän Marian kirkko - Bergenin vanhin kirkko ja parhaiten säilynyt kirkko. Tämä 12-luvulla rakennettu kirkko kuului aikoinaan Bergenin saksalaiselle yhteisölle.

Bergenhusin linnoitus - yksi parhaiten säilyneistä linnoituksista Norjassa. Bergenhusin linnoitus oli aiemmin yksi Norjan kuninkaallisista asunnoista. Se on rekonstruoitu toisen maailmansodan pommivaurioiden vuoksi. Hallia käytetään kuninkaallisten gaalien isäntänä.

 

Visa

Norja EI ole osa Euroopan unionia. Kaikki Norjaan saapuvat joutuvat maahanmuutto- ja tullitarkastusten piiriin. Norja on kuitenkin osa Schengen-aluetta.

EU:n, ETA:n ja Sveitsin kansalaisten sekä EU:n ulkopuolisten kansalaisten viisumivapaista maista (USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Japani jne.) on esitettävä vain passi, joka on voimassa heidän aiotun oleskelun ajan. Muilta kansalaisilta vaaditaan Schengen-viisumi.

Muista, että tullaus tehdään Norjaan saapumispaikassasi. Jos lennät Osloon ja sinulla on jatkolento johonkin toiseen kohteeseen Norjassa, sinun on noudettava matkatavarasi, suoritettava tulli ja kirjauduttava uudelleen sisään ennen kuin jatkat matkaasi.

Anna ylimääräistä aikaa tämän melko turhauttavan prosessin suorittamiseen. Mukaan saa tuoda enintään 200 savuketta sekä 1 litra väkeviä alkoholijuomia ja 1.5 litraa viiniä. Määräyksiä noudatetaan tiukasti.

 

Raha

Norjan valuutta on Norjan kruunu (kr). Valuutta koostuu 1, 5, 10 ja 20 Kr:n kolikoista ja 50, 100, 200 ja 500 Kr:n seteleistä. Luotto- ja pankkikortit hyväksytään laajalti, vaikka kuvallinen henkilöllisyystodistus voidaan pyytää. Käteisautomaatteja kutsutaan "minipankeiksi".

 

Hinta

Norja on erittäin kallis maa. Jopa jokapäiväiset ostokset, kuten kuppi kahvia, tölkki koksia tai pikaruokaa, voivat olla kaksi kertaa niin paljon kuin muualla Euroopassa voisi odottaa maksavan.

On luultavasti hyvä ajatus budjetoida vähintään kaksinkertaiseen kulutukseen toisessa eurooppalaisessa kaupungissa.

 

Juomavesi

Norjan vesijohtovettä on yksi maailman puhtaimmista. Pullotetun veden juominen on pelkkää rahanhukkaa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.