Gay Bologna · Kaupunkiopas

Gay Bologna · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Bolognassa? Sitten homo Bolognan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Piazza Maggiore

 

Bologna

Emilia-Romagnan alueen pääkaupunki ja suurin kaupunki Pohjois-Italiassa. Bologna on Italian kuudenneksi suurin kaupunki ja yli miljoonan asukkaan metropolialueen sydän.

Bolognalla on rikas ja monipuolinen historia, koska täällä on asutettu noin 1000 eaa. Rooman kukistumisen jälkeen gootit ryöstivät kaupungin toistuvasti, ennen kuin Petronius, kaupungin suojeluspyhimys, rakensi sen uudelleen. Vuonna 1088 perustettiin Bolognan yliopisto, ja sen uskotaan olevan vanhin edelleen toiminnassa oleva yliopisto.

Nykyään Bologna on kulttuurin keskus, ja se on usein luokiteltu elämänlaadun perusteella Italian kymmenen parhaan kaupungin joukkoon. Sen talous kukoistaa, ja Bolognan alueella on Italian kolmanneksi korkein BKT. Vierailijat vetoavat sen upeaan vanhaankaupunkiin, upeaan gastronomiseen kulttuuriin ja monipuolisiin ostosmahdollisuuksiin.

 

Homooikeudet Italiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Italiassa on meidän Gay Rooman kaupunkiopas sivu.

 

Gay kohtaus

Gay-paikkojen ja juhlaskenen suhteen Bologna tarjoaa vaatimattoman valikoiman saunat, risteilyklubitja baarit ja tanssiklubit. Sillä on kuitenkin suuri valikoima LGBT-järjestöjä, joiden päätoimipisteet ovat kaupungissa, mukaan lukien Arcigay, Italian suurin homojen edistämisjärjestö, ja Gay News, Italian kansallinen homosanomalehti.

Kesäkuussa järjestetään vilkas Pride-festivaali, joka houkuttelee vieraita kaikkialta Italiasta ja ulkomailta. Lokakuun lopussa ja marraskuun alussa järjestetään Gender Bender -taidefestivaali, joka esittelee uusia ja innovatiivisia tanssin, elokuvan ja taiteen teoksia, jotka tutkivat nykyajan queer-identiteettejä.

 

Matkalla Bolognaan

Lentokoneella

Bolognan Guglielmo Marconin lentoasema (BLQ) sijaitsee noin 6 km kaupungin keskustasta luoteeseen ja on Italian 7. suurin lentokenttä. Se palvelee monia kohteita Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä, ja Mombasaan ja Cancuniin on kausiluonteisia tilauslentoliikennettä.

TPER tarjoaa Aerobus-nimisen bussikuljetuksen, joka vie sinut Bolognan keskustaan ​​noin 20 minuutissa (liikenteestä riippuen). Liput maksavat 6 euroa, mutta ne ovat voimassa tunnin ajan kaikissa Bolognan bussiliikenteessä. Palvelu kulkee 11 minuutin välein klo 5.30-12.15.

Taksit voidaan noutaa lentokentältä tai tilata etukäteen ja ne tarjoavat nopean ja helpon reitin keskustaan. Matka Bolognan päärautatieasemalle maksaa 15-20 € riippuen siitä mihin vuorokaudenaikaan matkustat, olipa kyseessä pyhäpäivä tai suuri määrä matkatavaroita.

Junalla

Bologna on Pohjois-Italian rautatiekeskus ja sieltä on hyvät yhteydet useimpiin Italian suuriin kaupunkeihin. Yön yöpymispalvelu on saatavilla Pariisiin ja takaisin, ja se on yksi ikonisen Venice-Simplon Orient Expressin paikoista.

 

Liikkuminen Bolognassa

Jalan

Paras tapa kiertää Bolognaa on jalka, sillä se on paras tapa ihailla kaupungin historiallisen keskustan majesteettisuutta. Ikoninen Due Torri on hyvä maamerkki, johon voit luottaa, jotta et eksy. Muista kuitenkin varoa skoottereita ja moottoripyöriä, koska ne ajavat usein takakaistaa pitkin.

Bussilla

Bussit Bolognassa ovat suhteellisen edullinen tapa päästä paikasta a paikkaan b. Sinkut maksavat 1.50 € ja ovat voimassa 75 minuuttia. Niitä voi ostaa bussista tai lehtikioskeista, tupakkakaupoista ja kahviloista (24h-liput 5 €). Suurin osa reiteistä kulkee klo 6–11, mutta yöpalveluja on kourallinen.

Taksilla

Taksit Bolognassa ovat yleensä melko kalliita, mutta ne voidaan helposti kutsua kaduille tai jäädä kiinni monilta taksiasemilta ympäri kaupunkia. Todellisuudessa sinun ei todennäköisesti tarvitse ottaa sellaista, koska kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti.

Pyörällä

Bolgnan suuren opiskelijaväestön vuoksi pyöräily on erittäin suosittu kulkuväline täällä. Täällä on monia polkupyörävuokrausjärjestelmiä toiminnassa. Jos tuot oman pyöräsi, ryhdy varotoimiin, sillä pyörävarkaudet eivät ole harvinaisia ​​varsinkin yliopiston alueella.

 

Missä yöpyä Bolognassa

Vieraile Bolognan parhaista hotellivalinnoista Gay Bologna -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kiitos Torri - Nämä kaksi tornia ovat luultavasti ikonisin kuva Bolognan kaupunkikuvasta. Legendan mukaan kaksi tornia rakennettiin kilpailevien perheiden toimesta 12-luvulla osoittaakseen, mitkä heistä olivat voimakkaimpia, mutta siitä voidaan keskustella.

Piazza Maggiore - Bolognan pääaukio ja kaupungin sykkivä sydän. Täältä löydät monia ravintoloita, joissa voit maistella ruokia, joista Bologna on kansainvälisesti tunnetuin ragù alla bolognese.

Jewish Museum - Tämä museo, joka sijaitsee Bolognan entisessä juutalaisessa ghetossa, seuraa kaupungin juutalaisen väestön historiaa. Mielenkiintoinen ja järkyttävä kokemus.

San Petronion basilika - Valtava goottilainen kirkko Piazza Maggiorella. Tämä kirkko on tilavuudeltaan maailman kymmenenneksi suurin, ja se on huomattava Bologneselaisen kellonsoittotaiteen syntymäpaikkana.

Lamborghinin museo - Jos tarvitset muistutuksen siitä, että Bologna oli yksi Italian rikkaimmista alueista, älä etsi enää. Sijaitsee noin 50 minuutin bussimatkan päässä kaupungin keskustasta, ja siellä voit tutustua yhden maailman ikonisimman luksusbrändin historiaan.

Galleria Cavour - Paikka, jossa voit tehdä huippuluokan ostoksia. Täältä löydät kaikki huippuluokan merkit, jos haluat tuhlata.

 

Kun käydä

Bologna kokee erittäin lämpimiä kesiä, minkä seurauksena monet paikalliset asukkaat jättävät kaupungista, mikä tekee siitä melkein "aavekaupungin" kaltaisen laadun. Kevät ja syksy ovat mukavia, sillä sää on hyvä ja opiskelijat tuovat elämään kaupunkiin. Talvet ovat viileitä ja satunnaista lunta pölyttää.

Bolognassa järjestetään laaja valikoima festivaaleja ja tapahtumia. Heinäkuussa Piazza Maggiorella järjestetään elokuvafestivaali, joka esittelee entisöityjä mykkäelokuvia sekä moderneja klassikoita. Joulukuussa kaupungissa järjestetään myös MotorShow, joka tuo kaupunkiin laajan valikoiman vaikuttavia ajoneuvoja.

 

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (bancomat) ovat laajalti saatavilla. Kaupat rakastavat käteistä. Sinulta ei evätä alennusta monissa itsenäisissä myymälöissä, jos maksat käteisellä. Useimmat kaupat kysyvät henkilötodistusta, jos maksat luottokortilla.

Valuuttatoimistot (cambio) sijaitsevat lähellä kaikkia tärkeimpiä turistialueita, mutta tarjoavat yleensä huonot vaihtokurssit.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.