Gay Bremen · Kaupunkiopas

Gay Bremen · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Bremenissä? Sitten homo-Bremenin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Bremen

Pohjois-Saksan toiseksi suurin kaupunki. Bremenissä asuu yli 500,000 11 ihmistä, joten se on Saksan 2. suurin kaupunki ja suurin kaimansa osavaltiossa. Se on osa suurempaa Bremen/Oldenbergin suurkaupunkialuetta, jossa asuu yli XNUMX miljoonaa ihmistä.

Yksi tärkeimmistä kaupungeista Saksan kristinuskossa. Bremen oli yksi Hansaliiton tärkeimmistä kaupungeista. 15-luvulla se tuli tunnetuksi piratismin sponsorina. 19-luvulla Napoleon tunkeutui kaupunkiin ja satamakaupunki Bremerhaven rakennettiin joen liettyessä. Sitä pommitettiin voimakkaasti toisessa maailmansodassa.

Nykyään Bremen on vauras kaupunki ja tunnetaan Becks-oluen kotina. Monet suuret valmistajat sijaitsevat Bremenissä. Bremenin yliopistoa pidetään yhtenä Saksan parhaista. Turisteja houkuttelevat sen viehättävät keskiaikaiset kadut, upeat ostosmahdollisuudet ja vaatimaton homoelämä.

 

Homooikeudet Saksassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Saksassa on Gay Berlin City Guide -sivullamme.

 

Gay kohtaus

Bremen on uskomattoman tyytyväinen LGBT-yhteisöön. Vuoden 1979 homokarnevaalit olivat ensimmäisiä laatuaan Saksassa, ja yksi sen aukioista on nimetty homojen oikeuksien pioneerin Karl Heinrich Ulrichsin mukaan. Homomaailma on pieni, mutta ystävällinen a homobaari, maila, risteilyklubi ja sauna palvelemaan homoasiakkaita.

Vaikka Bremenillä ei ole omaa Pridea (naapuri Oldenberg isännöi Christopher Street Day of the North West -festivaalia), kaupungissa on monia LGBT-ystävällisiä festivaaleja. Siellä järjestetään elokuvafestivaali The Queer It! taidefestivaali ja suuri homojen läsnäolo kaupungin karnevaalissa.

 

Matkalla Bremeniin

Lentokoneella

Bremenin lentokenttä Hans Koschnick (BRE) on pieni lentokenttä, joka sijaitsee 3 km:n päässä kaupungin keskustasta etelään. Se tarjoaa kunnollisen palveluvalikoiman kaupunkeihin ja lomakohteisiin Euroopassa ja Lähi-idässä.

Raitiovaunulinja 6 kulkee 5-10 minuutin välein (20 minuuttia sunnuntaisin) ja vie sinut kaupunkiin noin 10 minuutissa. Liput voi ostaa raitiovaunun automaatista (vaihdolla!) ja yksittäinen keskustaan ​​maksaa 2.75 €.

Taksit löytyvät terminaalirakennuksen ulkopuolelta tai tilataan etukäteen. Autonvuokrauspisteitä löytyy terminaalista 3, ja varmista, että sinulla on tarvittavat asiakirjat. Ajomatka keskustaan ​​kestää 10-20 minuuttia liikennetilanteesta riippuen.

Junalla

Bremen Hauptbahnhof sijaitsee keskeisellä paikalla, ja sieltä on hyvät yhteydet säännöllisillä yhteyksillä Saksan suurimpiin kaupunkeihin, joista pääsee laajempaan Euroopan rautatieverkkoon. Sveitsiin ja sieltä on kansainväliset yhteydet.

 

Liikkuminen Bremenissä

Jalka

Suurin osa Bremenin nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä, ja tämä on paras tapa tutustua vanhaan kaupunkiin.

Julkisella kulkuneuvolla

Bremenissä on integroitu linja-autojen, junien ja raitiovaunujen järjestelmä. Palvelut ovat melko säännöllisiä päiväsaikaan ja joitain yöpalveluja. Sinkkujen hinta alkaa 2.80 € ja kattaa suurimman osan kaupungista ja päiväliput maksavat 8 €. Voit myös ostaa 4 sinkkupakkauksen hintaan 10.20 €. Lippuja voi ostaa kuljettajalta (paitsi junat) ja tarkastukset ovat yleisiä.

Taksilla

Taksiasemia löytyy aina kaupungin näkyvien paikkojen ulkopuolelta. Voit tilata etukäteen, mutta se ei yleensä ole välttämätöntä (puhelinammattilaiset eivät todennäköisesti puhu englantia joka tapauksessa). Taksit ovat yleensä luotettavia ja turvallisia, mutta noudata tavanomaisia ​​varotoimia. Uber ei ole saatavilla Essenissä.

Pyörällä

Bremen on erittäin tasainen kaupunki, minkä vuoksi pyöräily on erittäin suosittu tapa liikkua. Se on yksi Saksan pyöräilyystävällisimmistä kaupungeista. Kaupungissa on monia pyörävuokraamoita ja paikkoja, joissa voit jättää pyöräsi.

 

Missä yöpyä Bremenissä?

Listan suositeltavista hotelleista Bremenissä on meidän suositellut hotellit Bremenissä -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Theatre am Goetheplatz - yksi Bremenin vanhimmista rakennuksista ja silmiinpistävä rakennus. Adolf Hitler vieraili teatterissa vuonna 1941, ja sitä rakennettiin laajasti uudelleen toisen maailmansodan vaurioiden jälkeen.

raatihuone - pidetään yleisesti yhtenä Euroopan parhaista kaupungintalorakennuksista ja Unescon maailmanperintökohteista. Voit käydä tutustumassa sisätiloihin.

Dom St Petri - vaikuttava katedraali ja yksi Bremenin merkittävimmistä maamerkeistä. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta voit maksaa 1 € kiivetäksesi etelätorniin, jossa sinut palkitaan upeilla kaupunkinäkymillä.

Böttcherstrasse - upea jugendkatu, jolla on hyvä valikoima kalliita kauppoja ja omituisia putiikkeja.

Weserburg - upea modernin taiteen museo, jossa on monipuolinen kokoelma 1960-luvulta nykypäivään.

Weser Stadion - Werder Bremenin, yhden saksalaisen jalkapallon raskaansarjan, koti. Mikset osallistu peliin ja nauti tunnelmasta?

Bürgerpark - suuri ja luonnonkaunis puisto kaupungin keskustassa (jotkut ovat verranneet sitä Central Parkiin!). Täydellinen piknikille tai romanttiselle kävelylle.

Beckin panimo - käy kiertueella (ja maistele) yhden maailman kuuluisimman oluen tuotantopaikalla.

 

Kun käydä

Bremenin maantieteellinen sijainti sallii kohtuulliset lämpötilat, vaikka helleaallot eivät ole harvinaisia ​​kesällä, samoin kuin pitkiä pakkasjaksoja talvella. Sadetta voi sattua milloin tahansa vuoden aikana ja satunnaisia ​​myrskyjä kesällä. Kesät ovat kiireisiä, mutta eivät niin täynnä kuin muissa Saksan kaupungeissa.

Bremenissä järjestetään monia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Kesäkuussa suosittu Vision Techno Parade joen varrella. Lokakuun lopussa järjestetään Freimarkt, joka on yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista messuista. Myös kaupungintalon ulkopuolella sijaitsevat joulumarkkinat ovat erittäin suosittuja.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.