Homo Brugge

Gay Bruggen kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Bruggessa? Sitten homojen Bruggen kaupunkiopassivumme on sinua varten

Brugge 

Belgian Länsi-Flanderin provinssin suurin kaupunki. Brugge on pieni kaupunki, jossa asuu yli 100,000 XNUMX ihmistä.

Ensimmäiset linnoitukset rakennettiin tänne Julius Caesarin hallinnon alaisina ja vuonna 1098 siitä tuli Flanderin alueen pääkaupunki. Se kehittyi keskiajalla kauppakeskukseksi Hansaliiton asemansa ansiosta ja sen pörssin sanotaan olevan maailman ensimmäinen.

Nykyään Brugge on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista, ja kaupungissa vierailee vuosittain 2 miljoonaa turistia. Läheinen Zeebruggen satama käsittelee yli 50 miljoonaa tonnia rahtia vuosittain, mutta matkailu on tärkein tukipilari. Vuonna 2008 se esitettiin kulttimustassa komediassa Bruggessa, joka houkutteli aivan uuden sukupolven kävijöitä.

Homooikeudet Belgiassa

Katso homojen oikeudet Belgiassa sivuiltamme Gay Brussels City Guide -sivu.

Gay kohtaus Bruggessa

Verrattuna Brysseliin ja Antwerpeniin, täällä ei ole homoelämää sellaisenaan. Monet homoturistit käyvät kuitenkin Bruggessa ja käyvät usein paikallisissa baareissa. Belgian hyvin liberaalit asenteet varmistavat, että useimmat, elleivät kaikki, tapahtumapaikat ovat tervetulleita homomatkailijoille.

Saapuminen Bruggeen

Lentokoneella

Ostend-Bruges International Airport (OST) on noin 25 km:n päässä Bruggen keskustasta. Sitä käytetään pääasiassa kausi- ja tilauslentojen määränpäänä, joten se ei todennäköisesti ole pääreittisi Bruggeen. Brysselin lentoasema (BRU) tarjoaa laajimman valikoiman kansainvälisiä yhteyksiä.

Brysselin lentoasemalta matkat kestävät noin 90 minuuttia, mukaan lukien kuljetuksen Brysselin eteläisellä asemalla. Yksittäiset matkat alkavat noin 20 eurosta. Taksit maksavat noin 200 euroa, joten se on harkitsemisen arvoinen vain niille, joilla on vakavaa rahaa polttaa.

Flibcon tarjoaa myös suorat bussikuljetukset Brussels South Charleroi -lentokentältä (CRL). Matka-ajat voivat kestää noin 2 tuntia, mutta hinnat alkavat vain 5 eurosta.

Junalla

Bruggen päärautatieasema on yksi Belgian vilkkaimmista (oletetaan seisovan ruuhka-aikoina). Se tarjoaa hyvät yhteydet Belgian kohteisiin, mutta tarjoaa myös yhteydet Pariisiin ja Lilleen. Sieltä on helppo siirtyä laajempaan Euroopan rautatieverkkoon.

Meritse

Yhdistyneestä kuningaskunnasta on P&O:n operoima yön ylittävä lautta Hullista Zeebruggeen, joka kestää noin 12 tuntia. Voit varata tällä tavalla yksittäisiä matkoja, mutta he tarjoavat myös miniristeilyjä, jotka antavat sinulle muutaman tunnin kaupungissa ennen paluuta.

Liikkuminen Bruggessa

Jalan

Bruggen historiallinen keskusta on erittäin kompakti, joten sinne on helppo liikkua kävellen. Kävely on yksi parhaista tavoista tutustua historiallisiin kohteisiin ja kauniiseen keskiaikaiseen arkkitehtuuriin.

Pyörällä 

Kuten monissa tasaisen Pohjois-Euroopan kaupungeissa, pyöräily on suosittu tapa liikkua paikallisille. Yli 60 % Bruggen liikenteestä kulkee polkupyörällä, joten pyörätiet ovat helposti navigoitavissa (jopa turisteille). Pyörävuokraamoita on saatavilla, ja jotkut yritykset tarjoavat pyöräretkiä.

Julkisella kulkuneuvolla

Sinun tarvitsee vain mennä bussilla, jos oleskelet hieman keskustan ulkopuolella (tai ostokset painavat sinua). Kaikkia busseja liikennöi Flanderin liikenteenharjoittaja De Lijn. Sinkut maksavat 3 € ja tarjoavat rajoittamattoman matkan jopa tunnin ajan. Useimmat bussit kulkevat melko säännöllisesti, mutta sunnuntaisin ja lauantaisin jotkut voivat vaihtaa reittiä.

Taksilla

Taksit Bruggessa ovat helposti saatavilla, mutta ne ovat melko kalliita, kun otetaan huomioon todellinen matka-aika ja matka (klo 10 jälkeen hinnat nousevat entisestään). Tärkeimmillä paikoilla on taksiasemia, mutta helpotuksen vuoksi on parasta tilata etukäteen.

Missä yöpyä Bruggessa

Jos haluat nähdä luettelon Bruggen parhaista hotelleista, käy osoitteessa Gay Brugge -hotellit -sivu.

Homo Brugge

Tekemistä ja näkemistä Bruggessa

  • Grote Markt - Bruggen sykkivä sydän ja turistien vetovoima. Täältä löydät monia ravintoloita ja kahviloita sekä monia matkamuistomyymälöitä.
  • Groeningen museo - upea galleria, jossa keskitytään taiteilijoihin, joilla on yhteys Bruggeen. Täällä on jotain, joka kiinnostaa kaikenmakuisia taiteenharrastajia.
  • Van Oost - on yksi Bruggen tunnetuimmista suklaakaupoista (ja hinnat heijastavat tätä). Täältä saa melkein mitä tahansa suklaamuotoa.
  • Pyhän veren basilika - upea goottilainen kirkko Burg-aukiolla. Sen tärkein vetonaula on veripullo, jonka väitetään kuuluvan Kristukselle.
  • Panimo De Halve Maan - upea tilaisuus nähdä, miten yksi Belgian tärkeimmistä kulttuurituotteista valmistetaan. Lopulta sinut palkitaan kärsivällisyydestäsi näytteellä hyvistä asioista.
  • Friet-museo - ainoa museo, joka on omistettu nöyrälle poikaselle (tai jos olet britti, siru). Täältä saat tietoa perunan historiasta sen kulkiessa Atlantin yli ja lähes jokaiseen ruokapöytään maailmassa.
  • Concertgebouw Brugge - konserttisali, jossa on kansainvälinen tapahtumaohjelma. Pääsesonki kestää syyskuusta kesäkuuhun.
  • Padot - Tämä viehättävä kylä sijaitsee vain 6 km:n päässä Bruggesta ja on päiväretken arvoinen. Bussimatka kestää vain 15 minuuttia, mutta todella romanttiselle matkalle pääset viehättävällä jokilaivalla, joka kestää jopa tunnin.

Milloin vierailla Bruggessa

Kesällä on miellyttävin sää, vaikka lämpötilat eivät yleensä nouse paljon enempää kuin 70 Fahrenheit-astetta. Kesä on valitettavasti täynnä turisteja, joten jos olet valmis ottamaan sateen ja kylmän kauden, kevät tai syksyn alku saattaa olla parasta. Talvet ovat kylmiä, mutta lumi lisää ripauksen romantiikkaa.

Bruggessa järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ympäri vuoden. Uskonnollinen Pyhän veren kulkue ja taivaaseenastumispäivän paraatit järjestetään toukokuussa ja elokuussa. Musiikin ystävät houkuttelevat elokuun keskiaikainen Musica Antiqua -festivaali ja heinäkuun vaihtoehtoinen Cactus Festival.

Visa

Belgia kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Belgia on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Muita hyödyllisiä tietoja

Bruggen virallinen kieli on flaami, joka on lähes identtinen hollannin kanssa. Myös ranskaa puhutaan täällä laajalti, mutta sinua ymmärretään useimmissa paikoissa, jos puhut englantia.

Kaikista yöpymisistä veloitetaan pieni kaupunkivero.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.