Cardiffin linna

Gay Cardiffin kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Cardiffissa? Sitten homo Cardiffin kaupunkioppaamme on juuri sitä mitä tarvitset.

Cardiff

Walesin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Cardiff on Ison-Britannian 11. suurin kaupunki. Se asuu varsinaisessa kaupungissa noin 350,000 1.5 ihmistä, mutta sen pääkaupunkiseudulla asuu XNUMX miljoonaa ihmistä.

Vuonna 1081 William Valloittaja rakensi normannin linnan, joka on edelleen olemassa. Vaikka sen satama on aina ollut tärkeä, se sai enemmän näkyvyyttä 19-luvulla hiiliteollisuuden saapuessa. Cardiff laajeni nopeasti pienestä kaupungista suureksi kaupungiksi tänä aikana.

Nykyään Cardiff on vilkas kaupunki, jossa on vilkas ja monipuolinen talous. Sen mediateollisuus on yksi Ison-Britannian parhaista, sillä täällä kuvataan ja tuotetaan BBC:n lippulaiva-tv-ohjelmaa Doctor Who. Vierailijoita houkuttelevat sen upeat ostosmahdollisuudet, upea kulttuuriperintö ja ystävällinen homoelämä.

Homooikeudet Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Yhdistyneessä kuningaskunnassa on meidän Gay London City Guide -sivu.

Cardiffin linna

Gay kohtaus

Vaikka Cardiffin homoskene on kooltaan suhteellisen vaatimaton, kaupunki kompensoi sen ilmapiirissä enemmän kuin kompensoi. Kunnollinen valikoima Gay BarsTanssiklubitRisteilyklubit ja saunat ovat keskittyneet Charles Streetin ja Churchill Wayn ympärille. Useimmat tapahtumapaikat ovat helpon kävelymatkan päässä toisistaan.

Elokuussa Cardiff isännöi Pride Cymrua, joka on perheystävällinen monimuotoisuuden festivaali Cooper's Fieldillä ja jossa on karnevaalitunnelmaa. Lokakuussa järjestetään Iris Prize Festival – 4-päiväinen queer-elokuvafestivaali, joka houkuttelee monia kansainvälisiä vieraita.

Gay Beach

Cardiff ja Swansea jakavat homoseksuaalisen nudistirannan, joka sijaitsee kahden kaupungin välissä Kenfigin luonnonsuojelualueella.
 
Pääset Kenfigin luonnonsuojelualueelle ajamalla M4-tietä risteykseen 37 ja seuraamalla sitten opasteita North Connellyyn. Pysäköinti Kenfigin suojelualueen tietokeskuksessa ja fkulje järven ympärillä olevaa polkua ja kävele sitten 30 minuuttia dyynien poikki rannalle. Rannan gay/nudistialue on oikealla lähellä haaksirikkoa. 

Matkalla Cardiffiin

Lentokoneella

Cardiffin lentokenttä (CWL) sijaitsee 12 kilometriä kaupungin keskustasta lounaaseen. Sillä on vaatimaton valikoima lentoja Euroopan kohteisiin ja joitain kausittaisia ​​lentoja Karibialle ja Pohjois-Afrikkaan. Qatar Airways tarjoaa yhteydet eksoottisempiin kohteisiin.

T9-bussi tarjoaa pikakuljetuksen Cardiffin lentokentältä kaupungin keskustaan. Sinkut maksavat 5 puntaa maanantaista perjantaihin, ja laivalla on ilmainen WiFi. Palvelu toimii kesällä 20 minuutin välein (talvella 30 minuutin välein) klo 4-11. Matka kestää noin 30 minuuttia.

 

Vaihtoehtoisesti voit mennä 1 punnan hintaan bussilla 905 Rhoose Rail Interchangeen ja junalla suoraan Cardiffin keskustaan. Palvelut ovat tunnin välein maanantaista lauantaihin ja 2 tunnin välein sunnuntaisin. Liput maksavat 4.60 puntaa ja matka kestää noin puoli tuntia.

Taksit voidaan liputtaa terminaalirakennuksen ulkopuolelta, mutta taksi on myös mahdollista varata etukäteen odottamisen välttämiseksi. Maksaa noin 30 puntaa ja matka-ajat ovat noin puoli tuntia. Autonvuokraus on saatavilla terminaalirakennuksen ulkopuolelta, ja useimmat suuret yritykset toimivat täällä.

Junalla

Cardiffin keskusta asema sijaitsee kaupungin sydämessä ja sijaitsee lähellä monia tärkeimpiä nähtävyyksiä. Manchesteriin ja Birminghamiin on hyvät yhteydet sekä vain 2 tuntia kestävä palvelu Lontoon Paddingtoniin.

Liikkuminen Cardiffissa

Jalka

Cardiffin keskusta on kompakti ja helppo tutustua kävellen. Useimmat nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan ja ovat hyvin viitoitettuja, jotta et eksyisi.

Bussilla

Cardiff Bus operoi bussiverkostoa kaupungissa ja ympäröivällä Etelä-Walesin alueella. Sinkkujen hinta on 1.80 puntaa ja Day to Go -liput maksavat 3.60 puntaa. Yritä saada tarkka muutos, koska kuljettajat voivat olla nirsoja. Päälinja-autoasema sijaitsee rautatieaseman edessä.

Taksilla

Cardiffissa on runsaasti mustia ohjaamoita, ja mustalla on valkoinen kilpi. Nämä autot voidaan merkitä kadulla tai löytää riveistä. Miniaksia voi tilata etukäteen, ja Uber on saatavilla Cardiffissa. Kuten kaikissa kaupungeissa, varo laittomia taksia ja varmista, että kuljettajasi laittaa mittarin päälle.

vesibussi

Ainutlaatuinen Cardiff tapa liikkua. Cardiff Waterbus vie sinut Millenium Stadiumilta, Cardiff Baystä ja Penarthista säännöllisesti kesällä. Liput maksavat noin 5 puntaa

Missä yöpyä Cardiffissa

Cardiffissa on suuri valikoima hotelleja, budjetista luksustasoon. Luettelo Cardiffin keskustassa sijaitsevista edullisista hotelleista löytyy osoitteesta Cardiff Hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Cardiffin linna – upea näky, joka kattaa kaikki Cardiffin historian ajanjaksot. Täällä voit nähdä roomalaisia ​​raunioita, normannien pylväitä ja koristeellisia 20-luvun alun sisätiloja. Pääsymaksu 12 puntaa

Millenium Center – Tämä vaikuttava esityspaikka isännöi kaikkea tanssista oopperaan West Endin esityksiin. Klo 1 on ilmaisia ​​esityksiä aulassa.

St Faganin kansallinen historiallinen museo – Tämä ulkoilmamuseo on rakennettu St Faganin linnan alueelle, ja siinä on kunnostettuja rakennuksia eri puolilta Walesia. Et ehkä pysty suorittamaan sitä yhdellä käynnillä sivuston koon vuoksi.

Viktoriaaniset pelihallit – Cardiffissa on toukokuun ostoskeskuksia, jotka ovat loistava paikka ostaa design-tuotteita ja putiikkeja kotivaatteita. Morgan Arcade ja Castle Arcade ovat erityisen huomionarvoisia.

Millennium-stadion – Tämä Walesin jalkapallo- ja rugbyjoukkueiden kotipaikka on Euroopan suurin stadion, jossa on täysin sisäänvedettävä katto. Se isännöi myös kansainvälisten musiikkiesineiden ulkoilmakonsertteja.

Penarth - kaunis merenrantakohde, joka tunnetaan hellästi nimellä "The Garden by the Sea". Täydellinen päiväretkelle.

Norjan kirkko – Cardiffin norjalaisen merimiesyhteisön jäänne. Tämä kirkko tunnetaan myös paikkana, jossa ikoninen lastenkirjailija Roald Dahl kastettiin.

Cardiffin kansallismuseo – tutustu Walesin historiaan tässä kiehtovassa museossa. Täältä löydät myös taideteoksia suurilta henkilöiltä, ​​kuten Van Goghilta ja Rodinilta.

Kun käydä

Cardiff on usein tuulinen ja märkä, mutta voit saada upeaa auringonpaistetta kesäkuukausina. Vaikka talvet voivat olla harmaita, lämpötilat harvoin putoavat pakkasen alapuolelle. Toisin kuin muissa Ison-Britannian kaupungeissa, Cardiffissa ei ole kesäisiä turisteja, joten kaikkina vuodenaikoina on hyvä vierailla, kunhan olet varautunut säähän.

Festivaaleja järjestetään ympäri vuoden. 1. maaliskuuta on Walesin kansallinen vapaapäivä, ja kaupunki on täynnä Pyhän Davidin päivän paraatia. Welsh Proms järjestetään heinäkuussa ja houkuttelee monipuolista ohjelmaa taiteilijoille. Joulun aikana järjestettävässä Winter Wonderlandissa on kaupungintalon ulkopuolella luistinrata ja huvipuisto.

Visa

Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä

Suurin osa vierailijoista Euroopasta ja maista, kuten Yhdysvalloista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Singaporesta ja Taiwanista, ei vaadi viisumia – tarkista tänne katso koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasian, Etelä-Afrikan ja Etelä-Amerikan vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Iso-Britannian viisumi ei kelpaa matkustettaessa muihin Euroopan maihin.

Raha

Yhdistyneen kuningaskunnan virallinen valuutta on Englannin punta (£, GBP), joka tunnetaan yleisesti yksinkertaisesti punnana. Käteisen vaihtaminen Ison-Britannian puniksi voi olla kallista Isossa-Britanniassa. Useimmat aasialaiset matkustajat saavat paremman hinnan vaihtamalla valuuttaa ennen matkustamista Isoon-Britanniaan.

Visa & MasterCard ja debit-kortit hyväksytään lähes kaikkialla. American Express- ja Diners-kortit hyväksytään laajalti. Iso-Britannia käyttää kaikissa maksuissa "siru- ja PIN-koodi" -järjestelmää. Jos kortissasi on mikrosiru, odota, että sinua pyydetään antamaan PIN-koodi allekirjoituksen sijaan. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään näyttämään virallinen kuvallinen henkilötodistus.

Kontaktittomat pankki- ja luottokorttimaksut ovat yleistymässä pienissä ostoksissa kahviloissa, parkkipaikoilla, ruokakaupoissa ja joukkoliikenteessä.

Pankit avautuvat yleensä klo 09-30, vaikka monet suuremmissa kaupungeissa tai suurilla ostosalueilla pysyvät auki paljon myöhemmin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.