saari, thaimaa, phi phi saari

Phi Phi saaret · Saariopas

Ensimmäinen kerta Koh Phi Phille? Sitten Phi Phi Island -oppaamme on sinua varten.

saari, thaimaa, phi phi saari

Koh Phi Phi เกาะพีพี

Phi Phi on upea saaristo, joka sijaitsee Andamaanienmerellä Krabin ja Phuketin välissä. Vain yksi kuudesta saaresta, Phi Phi Don, on asuttu.

Saaret luokitellaan eräiksi luonnon kauneimmista maailmassa. Matkailun nopeasta kasvusta huolimatta ympäröivillä vesillä on edelleen valtava määrä koralli- ja merielämää. Saaren hiekkarannat, luolat ja trooppisen metsän peittämät kalkkikivivuoret ovat edelleen upeita nähtävyyksiä.

 

Vierailun suunnittelu

Phi Phi -saarille pääsee helposti lautalla tai pikaveneellä joko Phuketista tai Krabista. Päiväretken voi tehdä joko Phuketista tai Krabista, mutta kannattaa majoittua pariksi yöksi johonkin Phi Phi Donille viime vuosina noussut hotellista tai lomakeskuksesta.

 

Suosittuja vaihtoehtoja homomatkustajille ovat:

Phuket & Phi Phi. Phuketin homojen yöelämän ja homorannan yhdistäminen saarilla vierailuun. Lähde päiväretkelle saarille tai viivyttele muutama päivä ennen kuin palaat Phuketiin.

Phuketista Phi Phistä Krabille. Vieraile Phuketissa ja Phi Phi -saarilla, mutta jatka sitten matkaasi lautalla Krabille tai päinvastoin. Tämä on loistava vaihtoehto, jos sinulla on aikaa etkä halua olla yhdessä paikassa liian kauan.

 

Gay kohtaus

Saarilla ei ole gay-paikkoja, mutta rento, rento saaritunnelma (etenkin päiväretkeilijöiden myöhään iltapäivällä lähtemisen jälkeen) tarkoittaa, että niitä ei yksinkertaisesti tarvita.

 

Ton Sai Bay

Ton Sai Bay on Phi Phi Donin tärkein turistialue. Lahti ja maa-alue yhdistävät saaren pohjoisen ja etelän, ja sieltä löydät suuren valikoiman baareja, ravintoloita, hotelleja ja lauttalaiturin.

Phi Phi -saaret

Matkalla Phi Phi -saarille

Lautta Phuketista

Lentää Phuketin kansainväliselle lentokentälle. Ota taksi jompaankumpaan Rassadan laituriin Phuketin etelärannikolla (noin 30 km/50 minuuttia). Lautat lähtevät 3-4 kertaa päivässä ja kestävät noin 2 tuntia.

Lautta Krabista

Lennä Krabin lentokentälle. Ota taksi Krabin kaupunkiin. Lautat lähtevät 5-6 kertaa päivässä ja kestää noin 2 tuntia.

Voit varata lauttaliput etukäteen netistä osoitteessa Phuketferry.com

Päivämatkan pikaveneet Phuketista

Päiväretkiä pikaveneretkiä myydään kaikkialla Phuketissa, erityisesti Patongissa. Näihin kuuluvat yleensä kuljetukset hotelliltasi laiturille, pysähdykset eri lahdilla, snorkkeli ja buffetlounas. Pikaveneisiin mahtuu tyypillisesti 20-30 matkustajaa, eivätkä ne ole erityisen mukavia.

Ylelliset operaattorit ottavat alle 20 matkustajaa. Shoppaile saadaksesi parhaan tarjouksen. Pikaveneristeys voi olla melko kuoppainen - ei suositella, jos sinulla on selkävaivoja. Ylitysaika on noin 45 minuuttia.

Älä käytä pitkähäntävenettä ylittääksesi Phuketista Phi Phiin, sillä tämä ei ole turvallinen tai mukava vaihtoehto.

Exploring-Phi-Phi-saaret-Thaimaa

 

Phi Phi -saarille tutustuminen

Pitkähäntäveneet ovat helposti vuokrattavissa Ton Sai Bayn laiturilta, ja ne ovat loistava tapa tutkia rauhallisia, korallien täyttämiä lahtia ja poukamia, jotka sopivat erinomaisesti uimiseen ja snorklaukseen.

Saarella ei ole autoja ja vain muutamia moottoripyöriä. Kaikki kuljetetaan kävellen, kottikärryillä tai veneellä.

 

Kun käydä

Kuten useimmissa Thaimaan rantakohteissa, paras aika homomatkailijoille vierailla saarilla on koulujen huippulomien ulkopuolella, ei-monsuunikuukausina lokakuusta huhtikuuhun.

 

Missä yöpyä Phi Phillä

Tutustu suosittelemiimme Phi Phi Island hotellit ja lomakeskukset. Päivitetty vuodelle 2018.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.