Gay Leeds · Kaupunkiopas

Gay Leeds · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Leedsissä? Sitten homojen Leedsin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Leeds

Lähes 500,000 1.5 asukkaan kaupunkialueilla ja yli XNUMX miljoonan asukkaan suurkaupunkialueella Leeds on Yhdistyneen kuningaskunnan viidenneksi suurin kaupunki ja Yorkshiren historiallisen alueen suurin kaupunki.

Kaupungilla on ylpeä teollisuusperintö, joka näkyy sen arkkitehtuurissa ja monissa kanavissa. Se on myös loistava tukikohta Yorkshiren kirjalliseen perintöön tutustumiseen, sillä Bronte Sistersin koti, Haworth ja James Herriott Country, on vain lyhyen ajomatkan päässä.

Leeds on nykyään yksi tärkeimmistä finanssikeskuksista Lontoon ulkopuolella, ja tämä heijastuu lukuisista design-liikkeistä, joita täältä löytyy. Vierailijoita hemmottelee upea arkkitehtuuri, hämmästyttävä kulttuuri, eloisa ravintola ja ystävällinen homo-yöelämä.

 

Gay kohtaus

Vaikka Leeds ei ole läheskään yhtä tunnettu kuin Manchesterin homoskene, siellä on vaatimaton ja pomppiva homoskene, joka keskittyy Call Lanen ympärille. Täältä löydät erilaisia ​​homobaareja, klubeja ja saunan.

Leedsissä järjestetään vuosittain suosittu gay pride -festivaali, joka houkuttelee vierailijoita ympäri Pohjois-Englannin. The New Penny väittää olevansa Ison-Britannian pisimpään toiminut homoseksuaalipaikka, joka avattiin vuonna 1953.

 

Saapuminen Leedsiin

Lentokoneella

Leeds Bradford Airport (LBA) sijaitsee 11 kilometriä kaupungin keskustasta luoteeseen Yeadonin kaupungissa. Sitä palvelevat enimmäkseen halpalentoyhtiöt, jotka yhdistävät sen kohteisiin ympäri Eurooppaa. British Airway ja KLM tarjoavat yhteydet Heathrown ja Schipholin tärkeimpiin solmukohtiin.

757-bussi vie sinut Leedsin keskustaan, ja siellä on ilmainen Wi-Fi ja virtapisteet. Yksittäinen maksaa 3.80 puntaa, mutta voit maksaa euroseteillä (muutos puntaa). Ensimmäinen bussi kaupunkiin lähtee noin klo 5 ja viimeinen puolenyön aikoihin. Matka-ajat ovat noin 30 minuuttia.

Taksi Leedsin keskustaan ​​on nopeampi ja maksaa noin 20 puntaa. Arrow Taksit ovat virallinen taksiyritys, joka palvelee lentokenttää, joten jos matkustaa takaisin lentokentälle, on hyvä muistaa, että tämä on ainoa taksiyritys, joka voi pysähtyä etupihalla.

Junalla

Leedsin rautatieasema on Iso-Britannian kolmanneksi vilkkain asema Lontoon ulkopuolella ja vilkkain Pohjois-Englannissa. Se tarjoaa erinomaiset yhteydet itärannikon pääradalla Skotlantiin ja alas lounaisrannikolle. Lontooseen on hieman yli 2 tunnin junamatka.

 

Liikkuminen Leedsissä

Jalan

Leedsin keskustaan ​​pääsee todella helposti kävellen. Gay-paikat ovat hyvin lähellä, eikä niissä ole jyrkkiä rinteitä, joiden kanssa taistella. Kannattaa käyttää muita kulkuvälineitä vain, jos vierailet nähtävyyksissä kaupungin keskustan ulkopuolella.

Bussilla

Leedsin metropolialueelle ja sitä ympäröiville nähtävyyksille on hyvät bussiyhteydet. Sinkku pääkaupunkiseudun rajoihin maksaa 3 puntaa ja päivälippu 4.20 puntaa.

Taksilla

Varo astumasta epävirallisiin takseihin, varsinkin illalla, sillä sinut huijataan. Tutustu tavallisiin kaupunkitaksiin tai vaihtoehtoisesti varaa etukäteen Amber Taxisilta tai Apollolta halvemmalla.

 

Missä yöpyä Leedsissä

Suosittelemme yöpymistä lähellä The Calls/Call Lane -aluetta, koska tämä on lähellä Leedsin homokylää. Katso luettelo suosituista Leedsin hotelleistamme Gay Leeds -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kaupungintalo - loistava esimerkki viktoriaanisesta arkkitehtuurista ja rakennus, josta Leeds folk on kiivaasti ylpeä. Paikka isännöi monenlaisia ​​tapahtumia ja konsertteja.

Millenium-aukio - suuri kansalaistila, jossa järjestetään usein jonkinlaista tapahtumaa. Talvella täällä järjestetään Saksan markkinat, ja siellä on suuri näyttö suurille urheilutapahtumille.

Leedsin taidegalleria ja Henry Moore Institute - Molemmat ovat ilmaisia ​​ja tarjoavat lyhyen mutta suloisen johdannon klassisen ja modernin taiteen maailmoihin. Henry Moore Institute on sopiva kunnianosoitus Yorkshieren tunnetuimmalle kuvanveistäjälle.

Victorian kortteli upea viktoriaaninen arcade, joka tunnetaan laajasta marmorin käytöstä. Täältä löydät huippumuotia sekoitettuna korkealuokkaisiin kahviloihin.

Kirkgaten markkinat - Aladdinin luola, joka tarjoaa kaikkea tuoreista hedelmistä ja vihanneksista vintage-vaatteisiin. Tämä oli ensimmäinen Marks and Spencer -yrityksen paikka, joka tunnetaan nimellä Marks Penny Bazaar.

Maissin vaihto - Arkkitehtonisesti Pariisin maissipörssiin perustuva tämä on upea kohde arvostetuille ostoksille ja ruokailuille. Suosittelemme Humpitia, ihanaa hummukseen ja pittaan erikoistunutta ruokaliitosta.

Royal Armouries ja Leeds Dock - vaikuttava moderni museo, joka on omistettu aseille sen kaikissa muodoissa. Leeds Dockin ympäristössä on kasino, ravintoloita, baareja ja se on erittäin vilkas Leedsin rantafestivaalin aikana.

Leeds First Direct Arena - äskettäin avattu esiintymispaikka ja ensimmäinen Isossa-Britanniassa viuhkamaisella suunnalla. Täällä on esiintynyt muun muassa Elton John, Bruce Springsteen ja paikalliset Kaiser Chiefsin pojat.

Roundhay-puisto - mene bussilinjoilla 2 ja 12 ulos kaupungin keskustasta tähän massiiviseen viktoriaaniseen puistoon. Se on täydellinen kävellä ympäriinsä kesäpäivänä erilaisten järvien ja puutarhojen tutkittavaksi. Siellä on myös lasitalo (Tropical World), jossa on perhosia ja surikaatteja, jos sää on huono.

Kirkstallin luostari - tuhoutunut kystertsiläisluostari, joka hajosi Henrik VIII:n riehuessa katolista kirkkoa vastaan. Dramaattiset rauniot ovat inspiroineet taiteilijoita vuosien varrelta.

Kun käydä

Toisin kuin jotkin turistimaisemmat naapurit, Leeds ei ole kesäisin turistien parvi. Väittäisimme, että Leeds on vierailun arvoinen milloin tahansa vuodesta.

Leeds on itse asiassa yksi Ison-Britannian kuivimmista kaupungeista, koska se sijaitsee suoraan Penniinien vuoriston itäpuolella. Kesät ovat yleensä leutoja, mutta lämpötilat voivat nousta. Talvet ovat raikkaat ja pilviset ja ajoittain pölyisevät lumessa.

Sen monimuotoisen väestön vuoksi Leedsissä järjestetään lukuisia mahtavia juhlia. Kaupungissa on suosittu Pride-juhla elokuussa ja queer-elokuvafestivaali maaliskuussa. Leedsin Länsi-Intian karnevaali, joka järjestetään elokuussa, on Euroopan vanhin.

Visa

Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä.

Useimmat Hongkongin erityishallintoalueen, Singaporen ja Taiwanin vierailijat eivät vaadi viisumia – tarkista tänne katso koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasiasta tulevien vierailijoiden on hankittava viisumi ennen kuin he matkustavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Britannian suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Ison-Britannian viisumi ei kelpaa matkustettaessa muihin Euroopan maihin.

 

Raha

Ison-Britannian valuutta on Englannin punta, jota symboloi £. Euroja ei hyväksytä maksuvälineenä Isossa-Britanniassa.Visa & MasterCard ja pankkikortit hyväksytään lähes kaikkialla.

American Express- ja Diners-kortit hyväksytään laajalti. Iso-Britannia käyttää kaikissa maksuissa "siru- ja PIN-koodi" -järjestelmää. Jos kortissasi on mikrosiru, odota, että sinua pyydetään antamaan PIN-koodi allekirjoituksen sijaan. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään näyttämään virallinen kuvallinen henkilötodistus.

Käteisen vaihtaminen Ison-Britannian puniksi voi olla kallista Isossa-Britanniassa. Useimmat aasialaiset matkustajat saavat paremman hinnan vaihtamalla valuuttaa ennen matkustamista Isoon-Britanniaan.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.