Gay Marbella · Kaupunkiopas

Gay Marbella · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Marbellaan? Sitten homo-Marbellan kaupunkioppaamme on sinua varten.

Marbella

Osa Malagan maakuntaa ja Andalusian autonomista aluetta. Marbella on suosittu lomakaupunki Costa Del Solilla, ja siellä asuu noin 150,000 2 ihmistä, joten se on Malagan toiseksi suurin kaupunki ja Andalusian 8. suurin kaupunki.

Marbellalla on pitkä ja monipuolinen historia, ja todisteita roomalaisten asutuksesta löytyy joistakin maurilaisten kaupunginmuurien sisään upotetuista ionipylväistä. Teollisen vallankumouksen jälkeen se tunnettiin rautateollisuudestaan. Espanjan sisällissodan aikana se kärsi äärimmäistä papistovastaista väkivaltaa ja siitä tuli francoistien paratiisi.

Ensimmäiset hotellit rakennettiin 20-luvun alussa Marbellaan hyödyntäen sen upeaa ilmastoa ja luonnonympäristöä. 20-luvun puoliväliin mennessä se on vakiintunut arvokkaaksi kohteeksi, johon tulee kuninkaallisia ja A-listoja. Nykyään Marbella yhdistetään blingiin, mutta se säilyttää silti tietyn vetovoiman vierailijoihin.

 

Homooikeudet Espanjassa

Espanja on yksi maailman edistyksellisimmistä maista homojen oikeuksien suhteen, vaikka tämä kuvastaa dramaattisia muutoksia, jotka ovat tapahtuneet vasta viime vuosikymmeninä.

Suostumisikäraja on kaikilla 16 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on laillinen. Samaa sukupuolta olevat parit voivat adoptoida lapsia. Homomiehet voivat palvella avoimesti armeijassa. Työllisyyttä, tavaroiden ja palveluiden tarjoamista sekä vihapuhetta vastaan ​​on olemassa syrjinnän vastaisia ​​lakeja.

Homoyhteisö on näkyvästi esillä suurilla gay pride -juhlilla Madridissa ja Barcelonassa joka vuosi.

 

Gay kohtaus

Marbella on suosittu kohde kaiken seksuaalisuuden edustajille huolimatta siitä, että siellä on rajoitettu homoelämä. Siellä on pari baaria Erityisesti homoasiakkaille suunnattu, mutta kaikki baarit toivottavat tervetulleiksi LGBT-vieraat Marbellassa. Torremolinos ei ole liian kaukana, ja siellä on vakiintunut homoelämä.

 

Matka Marbellaan

Lentokoneella

Marbellalla ei ole omaa lentokenttää, ja suurin osa vierailijoista saapuu Malagan lentokentälle (AGP), joka sijaitsee noin 50 km Marbellasta koilliseen. Se on Espanjan neljänneksi vilkkain lentokenttä ja sieltä on hyvät yhteydet kohteisiin Euroopassa sekä Afrikkaan, Lähi-itään ja Pohjois-Amerikkaan.

Malagan lentokentältä voit ottaa modernin ja ilmastoidun bussin tuloaulan ulkopuolelta. Ne kulkevat tunnin välein ja lähtevät nopeasti, joten varmista, että saavut ajoissa. Matka kestää noin 40 minuuttia ja maksaa noin 5 €. Yritä saada istuin bussin vasemmalle puolelle, sillä se palkitsee sinut rannikkonäkymillä.

Saapuvien ulkopuolelta napattu taksi maksaa noin 70 € ja voi olla kallis vaihtoehto ryhmän koosta riippuen. Voit säästää rahaa varaamalla hissin etukäteen, mutta varmista, ettei siinä ole piilokuluja. Autonvuokraus löytyy Malagan lentokentältä karuselleilla 28-31. Ajomatka kestää noin 40 minuuttia liikenteestä riippuen.

Junalla

Marbella on Iberian niemimaan suurin kaupunki ilman rautatieasemaa. Lähin rautatieasema on Fuengirolassa.

Veneellä

Puerto Banús ja Puerto de la Bajadilla ovat suosittuja paikkoja risteilyaluksille, mutta niillä ei ole säännöllistä lauttaliikennettä.

 

Liikkuminen Marbellassa

Jalka

Marbellan vanhakaupunki on suhteellisen kompakti ja täydellinen kävellen liikkumiseen. Hotellit voivat sijaita kauempana tapahtumasta, joten saatat joutua käyttämään muita kulkuvälineitä.

Julkisella kulkuneuvolla

CTSA-Portillo liikennöi Marbellan julkista liikennettä tarjoten kattavan linja-autoverkoston ympäri kaupunkia. Palvelut kulkevat yötä päivää, mutta ovat erittäin kiireisiä sesonkiaikana. Fuengirolaan pääsee 2 €:lla ja kannattaa hankkia bonobus-kortti säästääkseen rahaa matkoissa. Varmista, että sinulla on vaihtorahaa.

Taksilla

Taksit voidaan kutsua tai tilata etukäteen suurimmassa osassa Marbellaa, mutta niitä voi olla vaikea saada kiinni vilkkaalla juhlakaudella. Hinnat tulee näyttää ikkunoissa ja muista sopia hinta, jos matkustat minkään matkan. Uber löytyy täältä.

 

Missä sinun kannattaa yöpyä kohteessa Marbella?

Luettelo suositeltavista hotelleista Marbellassa on meidän suositellut hotellit Marbella -sivulla.

 

Tekemistä ja näkemistä

Golden Mile  - itse asiassa 4 mailin kaistale, josta löytyy Marbellan ylellisimmät asunnot ja hotellit. Pidä silmäsi auki A-listan kuuluisuuksien varalta.

Vanhakaupunki - Huolimatta ylellisestä nykyaikaisuudesta, josta Marbella tunnetaan, löydät hyvin säilynyttä maurilaista arkkitehtuuria ja mutkaisia ​​puiden reunustamia katuja, joihin voi eksyä. Täällä on monia romanttisia ravintoloita, ja se on loistava paikka viettää yö.

Puerto Banús - Tämä Marbellan lounaaseen sijaitseva venesatama on kohtaamispaikka kansainväliselle suihkukonejoukolle. Täältä löydät ylellisiä putiikkeja, hienoja ravintoloita ja Lamborghineja.

Kaiverrusmuseo - Jos päätät, että tarvitset kulttuuripaikan, suuntaa tähän museoon ihailemaan Dalin, Miron ja Picasson teoksia.

Golf - Costa Del Solissa on yli 40 golfkenttää, mikä tarkoittaa, että sinulla on valinnanvaraa (jos se on sinun juttusi).

Playa de la Bajadilla - suosittu ranta, joka sijaitsee vanhan kalasataman vieressä. Olet lähellä hyvää valikoimaa baareja, ravintoloita ja kauppoja.

 

Kun käydä

Costa Del Solia ei kutsuta ilman syytä auringon rannikoksi, sillä koko alue kokee upeaa auringonpaistetta ja lämpimiä lämpötiloja kesäkuukausina. Talvet voivat olla märkiä, mutta ne ovat huomattavasti leutoja verrattuna Pohjois-Eurooppaan. Kesät ovat erittäin kiireisiä, mutta alkusyksystä ja keväästä on miellyttävä lämpötila ja vähemmän tungosta.

Marbellassa järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Kesäkuussa kaupunki isännöi Marbellan kansainvälistä elokuvajuhlaa eri paikoissa, ja se houkuttelee jet-set-väkeä. Lokakuussa on viikon mittainen suojeluspyhimyksen San Pedro Alcantaran juhla, joka on erittäin suosittu.

 

Visa

Espanja kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Espanjan valuutta on euro. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Kortilla maksettaessa joissakin kaupoissa saatetaan vaatia kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.