Gay Napolin kaupunginopas

Gay Napolin kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Napolissa? Sitten homojen Napolin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Napoli | Napoli

Campanian alueen pääkaupunki ja Italian kolmanneksi suurin kaupunki Napoli on yli 3 miljoonan asukkaan metropolialueen keskus.

Sijaitsee Välimeren rannikolla ja aktiivisen Vesuvius-tulivuoren varjossa, joka oli vastuussa Pompejin ja Herculaneumin tuhoista. Se oli myös Napolin kuningaskunnan sydän, alue, jolla on laaja poliittinen ja kulttuurinen vaikutus.

Nykyään Napoli tunnetaan satamastaan, joka on yksi Italian tärkeimmistä. Huolimatta karkeasta maineesta, Napoli tarjoaa kaunista arkkitehtuuria, kiehtovia museoita, loistavia ostosmahdollisuuksia, fantastista ruokaa (Napoli oli pizzan syntymäpaikka) ja vaatimattoman homoelämän.

 

Homooikeudet Italiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Italiassa on meidän Gay Rooman kaupunkiopas sivu.

 

Gay kohtaus

Milanoon ja Roomaan verrattuna Napolin homomaailma on suhteellisen pidättyväinen. Homokohtaus täällä on lievästi sanottuna vaatimaton, mutta voit löytää Gay Bars, Gay-tanssiklubit, Risteilyklubit ja Gay sauna.

Huolimatta rajoitetusta määrästä erityisesti homoseksuaalisia paikkoja, useimmat baarit ja klubit ovat myös suosittuja homovierailijoiden keskuudessa. Kaupungissa järjestetään myös suosittu Pride-juhla kesäkuussa.

 

Saapuminen Napoliin

Lentokoneella

Napolin kansainvälinen lentokenttä (NAP) sijaitsee hieman alle 4 kilometriä kaupungista koilliseen. Siitä on hyvät yhteydet Euroopan kohteisiin sekä lippu- että halpalentoyhtiöiden kautta. Se tarjoaa myös yhteydet Pohjois-Afrikkaan ja tarjoaa myös kausiluonteista transatlanttista palvelua.

Suora (Alibus) tarjoaa helpon yhteyden kaupungin keskustaan ​​ja maksaa 3 € (4 € kuljettajalta). Matkat kestävät 15 minuuttia ja kulkevat maanantaista perjantaihin klo 6.30–11.50 ja päättyvät viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 11.39. Bussi 3S tarjoaa hieman pidemmän palvelun, mutta se on halvempi (1.10 €).

Valtuutetut taksit löytyvät aivan lentokentän ulkopuolelta. Matka kestää noin 15 minuuttia ja voi maksaa 12-20 euroa riippuen liikenteestä ja kellonajasta.

Veneellä

Napoli on suosittu kohde risteilyaluksille ja Stazione Marittima sijaitsee kaupungin keskustassa. Yön aikana lauttayhteydet ovat Sardiniassa, Sisiliassa ja Korsikassa sekä Tunisiassa.

Junalla

Napolista on hyvät yhteydet muualle Italiaan Napoli Centralesta junalla. Toisin kuin muut Euroopan kaupungit, se ei tarjoa kansainvälisiä palveluja.

 

 

Liikkuminen Napolissa

Jalka

Napolin tärkeimmät kohteet ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, mutta vilkkailla teillä navigointi voi olla oma tehtävänsä. Suosittelemme seuraamaan paikallisia teitä ylitettäessä.

Julkisella kulkuneuvolla

Napolissa on metrojärjestelmä, mutta se on enimmäkseen työmatkalaisia ​​varten. 1.10 eurolla voit tehdä yhden matkan busseilla, raitiovaunuilla, metrolla ja köysiradalla (päiväkortit 3.10 euroa). Yllättäen suurin osa palveluista päättyy ennen klo 11 ja muutama myöhempi palvelu viikonloppuisin. Huomaa, että taskuvarkaat toimivat koko verkossa.

Taksilla

Rekisteröityjen taksien tunnistaa valkoisista ohjaamoista, etuovissa ja takarekisterikilvessä näkyvästä kaupungin tunnuksesta sekä mittarista. On olemassa useita asetettuja hintoja, jotka on näytettävä. Vaadi nähdä tämä ennen matkaa, äläkä lähde matkaan, jos he eivät voi tarjota tätä.

Lautalla

Napolista on hyvät yhteydet Caprin ja Ischian saarille sekä muihin paikkoihin, kuten Amalfiin, ja nämä ovat merellä vietetyn päivän arvoisia. Kantosiipialukset ja muut veneet lähtevät Molo Beverellosta, Mergellinasta tai Pozzuolista. Huomaa, että reitti Capriin voi olla melko karkea.

 

Missä yöpyä Napolissa

Napolin parhaista hotellivalinnoista löytyy meidän Gay Napoli hotellit sivu.

 

Mitä nähdä ja tehdä

Castelnuovo - valtava keskiaikainen linna, jossa on kaupunginmuseo. Siellä on erinomainen taidekokoelma, ja linnan katolta ihailet parhaita näkymiä, joita Napoli voi tarjota.

Museo Archeologico Nazionale - Tämä on maailman suurin roomalaiselle arkkitehtuurille omistettu museo. Se on huomattava sekä täällä esillä olevien esineiden laadusta että määrästä. Muista katsoa "Salainen huone", jossa on eroottisia esineitä Pompejista.

Parco Virgiliano - noin puolen tunnin päässä kaupungin keskustasta, mutta matkan arvoinen, koska se tarjoaa upeat näkymät Napolin ja ympäröivän alueen yli.

Duomo - Napolin kuuluisin katedraali ja yksi kaupungin ikoneista. Se tunnetaan St Januariuksen kuivatun veren säilytyksestä, joka tuodaan kahdesti vuodessa suureen seremoniaan.

Teatro San Carlo - kuuluisa oopperatalo, joka on yhteydessä kuninkaanlinnaan. Tämä on paras vaihtoehto perinteisen italialaisen oopperan katseluun.

Pompei - yksi kuuluisimmista roomalaisista kohteista maailmassa. Pompeiji tuhoutui, kun Vesuvius-vuori purkautui vuonna 79 ja peitti kaupungin tuhalla. Napolin keskustassa mainostetaan päiväretkiä, mutta sinne voi matkustaa omalla höyryllä.

Herculaneum - Pompejin kanssa samaan aikaan tuhoutunut Herculaneum on toinen loistava esimerkki säilyneestä roomalaisesta arkkitehtuurista. Saatavilla on 5 sivustolippua hintaan 20 €, jotka mahdollistavat myös pääsyn Pompejiin ja muille sivustoille.

Vesuvius - Jos olet aktiivinen, voit kiivetä Vesuvius-vuorelle, josta on upeat näkymät Napolinlahdelle. Suosittelemme ottamaan mukaan runsaasti vettä ja käyttämään hyviä kävelykenkiä, koska et voi mennä taksilla huipulle. Lisäksi, koska se on aktiivinen tulivuori, suosittelemme tarkistamaan paikalliset tiedotusvälineet ennen kiipeilyä.

 

Kun käydä

Parhaiden nähtävyyksien katselumahdollisuuksien saamiseksi suosittelemme vierailemaan Napolissa keväällä, kun sää ei ole sietämätön ja väkijoukkoja ei ole niin paljon. Syksy ja talvi voivat olla mukavia, mutta myös sade on yhtä yleistä.

Napolissa on Pride-festivaali kesäkuussa, mutta kiinnostavia festivaaleja järjestetään ympäri vuoden. Suosittelemme helmikuun karnevaalia, pääsiäisen pyhää viikkoa ja kesä-heinäkuun pizzafestivaaleja.

 

Turvallisuus

Väkivaltarikollisuus on harvinaista Napolissa ja Italiassa yleensä, mutta Napolilla on kuitenkin maine taskuvarkauksista ja huijauksista. Kuten missä tahansa, suosittelemme, että pidät järkeäsi ja noudatat samoja varotoimia kaikkialla (huolehdi arvoesineistä, vältä väkijoukkoja, ota rekisteröidyt taksit).

 

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (bancomat) ovat laajalti saatavilla. Kaupat rakastavat käteistä. Sinulta ei evätä alennusta monissa itsenäisissä myymälöissä, jos maksat käteisellä. Useimmat kaupat kysyvät henkilötodistusta, jos maksat luottokortilla.

Valuuttatoimistot (cambio) sijaitsevat lähellä kaikkia tärkeimpiä turistialueita, mutta tarjoavat yleensä huonot vaihtokurssit.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.