Oslo-kaupungintalo-maamerkki-tornit-näkymä-valaistu-satama

Gay Oslon kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Osloon? Sitten homo Oslon kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Oslo-kaupungintalo-maamerkki-tornit-näkymä-valaistu-satama

Oslo

Norjan pääkaupunki tunnetaan kauniista luonnostaan, korkeasta elämänlaadustaan ​​ja rennosta homoelämästään.

Oslo on 650,000 XNUMX asukkaan Norjan suurin kaupunki ja Skandinavian kolmanneksi suurin kaupunki. Norjalaisten elintaso on yksi Euroopan korkeimmista, vaikka kaupunki on myös yksi maailman kalleimmista.

Oslofjordin pohjoisimmassa päässä sijaitseva kaupunki on metsien, vuorten ja veden ympäröimä, ja se on loistava tukikohta tähän upeaan maahan tutustumiseen. Kuten muuallakin Norjassa, Oslossa on erinomainen infrastruktuuri ja hyvä julkinen liikennejärjestelmä.

 

Homooikeudet Norjassa

Norja oli toinen maa maailmassa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien parisuhteet, ja se myönsi vuonna 2009 tasa-arvon samaa sukupuolta oleville pareille. Kuten muuallakin Skandinaviassa, norjalaiset suhtautuvat homoihin ystävällisesti.

Norjasta tuli vuonna 2016 neljäs maa Euroopassa, joka hyväksyi lain, joka sallii laillisen sukupuolenvaihdoksen yksinomaan itsemääräämisoikeuden perusteella.

 

Gay kohtaus

Oslon homomaailma on pieni verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkeihin, mutta jokaiselle homomatkailijalle löytyy jotakin - olipa kyseessä baari, tanssiklubi, sauna tai risteilyklubi.

Kaikki gay-paikat sijaitsevat kaupungin keskustassa.

 

Saapuminen Osloon

Oslossa on kolme lentokenttää. Jotkut halpalentoyhtiöt myyvät lentoja "Osloon", mutta saatat päätyä Sandefjordiin, joka on lähes 120 km:n päässä kaupungista, joten tarkista huolellisesti.

Oslon lentoasema (Gardermoen) - OSL

Oslon lentoasema on Norjan suurin lentoasema, ja sitä palvelee yli 30 lentoyhtiötä. Osloon on suoria lentoja useimmista Euroopan pääkaupungeista ja lukuisista muista mannertenvälisistä kohteista.

Lentokenttä sijaitsee 47 km:n päässä kaupungista. Flytoget on nopea pikajunayhteys Oslon lentokentältä Oslon päärautatieasemalle. Junat lähtevät 10 minuutin välein ja matka-aika on noin 20 minuuttia ja maksaa 180 NOK. NSB on halvempi junapalvelu (92 NOK), joka lähtee kahdesti tunnissa ja kestää 23 minuuttia. Flybussen liikennöi linja-autot kaupungin keskustaan. Bussikuljetukset kestävät noin 45 minuuttia ja maksavat 150 NOK. Taksit ovat myös saatavilla ja hinta riippuu vuorokaudenajasta, matkustajien määrästä ja siitä, mihin Osloon matkustat. Keskihinnat ovat lähellä 700 Norjan kruunua.

MOssin lentokenttä (Rygge) - RYG

Mossin lentokenttä sijaitsee 70 km:n päässä Oslosta. Halpalentoyhtiö Ryanair käyttää sitä alueellisena solmukohtana. Bussikuljetukset Mossin lentokentältä Osloon kestävät noin tunnin ja maksavat 1 NOK. Junapalvelut kulkevat läheiseltä Ryggen rautatieasemalta normaalihinnalla 180 NOK. Ilmainen kuljetuspalvelu on saatavilla lentokentältä asemalle.

Sandefjordin lentokenttä (Torp) - TRF 

Sandelfjord Airport Torp sijaitsee 118 km:n päässä Oslosta! Halpalentoyhtiöt käyttävät tätä lentokenttää, mutta ottavat lentojen vertailussa huomioon Oslon lentokentälle ja lentokentälle saapumisen kustannukset ja haitat. Bussikuljetukset lentokentältä Osloon kestävät noin 1 tunti 45 minuuttia ja maksavat 260 NOK. Lentokentältä on NSB-junayhteys Oslon keskusasemalle, jonka hinta on 266 NOK. Taksit ovat saatavilla, mutta erittäin kalliita.

 

Oslossa liikkuminen

Kaupungissa on erinomainen joukkoliikenneverkko busseista, metrojärjestelmästä (T-bane), raitiovaunuista ja junista. Järjestelmän pääkeskus on Oslon keskusasema, jonka kautta kulkevat kaikki T-bane-linjat.

Verkossa on integroitu vyöhykkeisiin perustuva lippujärjestelmä. Sinä yksinkertaisesti ostaa lippu matkustusalueille. Ensimmäisen lipun käytön jälkeen sinulla on 1 tunti ilmaista matkaa valituilla vyöhykkeillä, hinnat alkaen 32 NOK. Voit ostaa 24 tunnin tai 7 päivän lipun Travelcardilla. Lippujen ostaminen laivalla on 18 NOK kalliimpaa.

Turistit voivat myös ostaa Oslon passi. Tämä sisältää ilmaisen sisäänpääsyn yli 30 museoon ja nähtävyyteen, rajoittamattoman julkisen liikenteen keskusvyöhykkeillä, ilmaisen parkkipaikan kunnallisilla pysäköintialueilla sekä erilaisia ​​alennuksia ravintoloissa ja kaupoissa. Yhden päivän hinnat alkavat 395 NOK:sta.

 

Missä yöpyä Oslossa

Oslon keskustassa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Luettelomme suositelluista Oslon hotelleista homomatkailijoille löytyy osoitteesta Oslon hotellit -sivu.

 

Kun käydä

Pohjoisesta leveysasteesta johtuen päivänvalo Oslossa vaihtelee suuresti. Kesällä (heinä-syyskuussa) kaupungissa on leutoja lämpötiloja, pitkiä aurinkoisia päiviä ja jopa 18 tuntia auringonpaistetta päivässä.

Talvella lämpötila laskee noin -7 °C (19 °F) - -1 °C (30 °F) runsaalla lumella.

 

Visa

Norja EI ole osa Euroopan unionia. Kaikki Norjaan saapuvat joutuvat maahanmuutto- ja tullitarkastusten piiriin. Norja on kuitenkin osa Schengen-aluetta.

EU:n, ETA:n ja Sveitsin kansalaisten sekä EU:n ulkopuolisten kansalaisten viisumivapaista maista (USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Japani jne.) on esitettävä vain passi, joka on voimassa heidän aiotun oleskelun ajan. Muilta kansalaisilta vaaditaan Schengen-viisumi.

Muista, että tullaus tehdään Norjaan saapumispaikassasi. Jos lennät Osloon ja sinulla on jatkolento johonkin toiseen kohteeseen Norjassa, sinun on noudettava matkatavarasi, suoritettava tulli ja kirjauduttava uudelleen sisään ennen kuin jatkat matkaasi.

Anna ylimääräistä aikaa tämän melko turhauttavan prosessin suorittamiseen. Mukaan saa tuoda enintään 200 savuketta sekä 1 litra väkeviä alkoholijuomia ja 1.5 litraa viiniä. Määräyksiä noudatetaan tiukasti.

 

valuutta

Norjan valuutta on Norjan kruunu (kr). Valuutta koostuu 1, 5, 10 ja 20 Kr:n kolikoista ja 50, 100, 200 ja 500 Kr:n seteleistä. Luotto- ja pankkikortit hyväksytään laajalti, vaikka kuvallinen henkilöllisyystodistus voidaan pyytää. Käteisautomaatteja kutsutaan "minipankeiksi".

 

Hinta

Norja on erittäin kallis maa. Jopa jokapäiväiset ostokset, kuten kuppi kahvia, tölkki koksia tai pikaruokaa, voivat olla kaksi kertaa niin paljon kuin muualla Euroopassa voisi odottaa maksavan.

On luultavasti hyvä ajatus budjetoida vähintään kaksinkertaiseen kulutukseen toisessa eurooppalaisessa kaupungissa.

 

Juomavesi

Norjan vesijohtovettä on yksi maailman puhtaimmista. Pullotetun veden juominen on pelkkää rahanhukkaa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.