Gay Glasgow · Kaupunkiopas

Gay Glasgow · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Glasgowiin? Sitten homo Glasgow -kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Glasgow

Skotlannin suurin kaupunki ja vilkas metropoli. Glasgowssa asuu 600,000 XNUMX ihmistä ja se on yli miljoonan asukkaan kaupunkialueen sydän.

Vaikka Edinburgh on Skotlannin tärkein turistikohde, Glasgow on todella nostanut peliään viime vuosina. Vaikka Glasgow on edelleen hieman epätasainen reunoilla, se tarjoaa lyömätöntä kulttuuria, upeita ostosmahdollisuuksia, upeaa arkkitehtuuria sekä vilkasta ja vilkasta yöelämää.

 

Homooikeudet Skotlannissa

Katso Gay Edinburghin kaupunkiopas saada tietää homojen oikeuksista Skotlannissa.

 

Gay kohtaus

Suurin osa Glasgow'n gay-paikoista on keskittynyt erittäin trendikkääseen Merchant Cityyn. Vaikka Glasgow'n homomaailma ei ole läheskään samassa mittakaavassa kuin Lontoossa tai Manchesterissa, se on hyvä heijastus itse kaupungista – vaatimaton ja ystävällinen.

 

Saapuminen Glasgowiin

Ilmateitse

Glasgow International Airport (GLA) on Skotlannin toiseksi vilkkain lentokenttä ja Skotlannin transatlanttinen keskus. Tärkeimmät eurooppalaiset lentoyhtiöt sekä halpalentoyhtiöt ja Emirates lentävät tänne eksoottisempien yhteyksien vuoksi.

Glasgow Aiport Express -bussipalvelu 500 vie sinut kaupungin keskustaan ​​hintaan 7.50 puntaa. Matka kestää noin 15 minuuttia ja toimii 24 tuntia. Päivän aikana voit matkustaa bussilla noin 10 minuutin välein. Yöllä tämä laskee yön yli tapahtuvaksi palveluksi.

Taksit voidaan ottaa terminaalirakennuksen ulkopuolelta. Matka keskustaan ​​maksaa 15-20 puntaa ja on nopein/kätevin tapa päästä sinne, missä tarvitset.

Glasgow Prestwickin lentoasema (PIK), joka on kuuluisa ainoana pisteenä Iso-Britannian maaperällä, jolle Elvis Presley astui, toimii Ryanairin keskuksena. Vaihtoehtoisesti Edinburghin kansainväliselle lentokentälle (EDI) pääsee helposti lentäen ja junalla.

Junalla

Glasgowssa on kaksi rautatieterminaalia, Glasgow Queen Street ja Glasgow Central. Molemmat tarjoavat yhteydet ympäri maata ja matka-ajat Edinburghiin ja Lontooseen ovat 50 minuuttia ja 5 tuntia.

Bussilla

Buchanan Streetin linja-autoasema tarjoaa kaupunkien välisiä ja kansainvälisiä linja-autopalveluja. Vaikka useimmat juhlat ovat halvempia kuin junamatka, nämä matkat voivat kestää jonkin aikaa Englannin kohteisiin.

Glasgow'ssa liikkuminen

Jalka

Paras tapa liikkua Glasgow'ssa on jalka. Kadut on asetettu verkkoon, aivan kuten amerikkalainen kaupunki, mikä auttaa sinua ymmärtämään.

Metrolla

Glasgow'ssa on maailman kolmanneksi vanhin metrojärjestelmä, ja se on myös yksi pienimmistä 15 asemallaan. Tämä on kätevä tapa päästä kaupungin länsipäähän. Sinkut maksavat 1.40 puntaa ja päiväliput 2.70 puntaa. Junat klo 6.30-11.3, viimeinen juna sunnuntaisin lähtee noin klo 6.

 

Missä yöpyä Glasgow'ssa

On parasta pysyä Merchant Cityssä, koska se on lähellä suurinta osaa Glasgow'n homoseksuaaleista. Jos haluat luettelon suosituista hotelleistamme, vieraile Gay Glasgow -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kelvingroven taidegalleria ja museo - Tämä kaunis museo Glasgow'n West Endissä on pakko nähdä. Se on ilmainen sisäänpääsy, ja siinä on tunnettujen taiteilijoiden, kuten Salvador Dalin, töitä.

Glasgow'n kasvitieteellinen puutarha - perustettu vuonna 1817, tämä on täydellinen paikka viettää aurinkoista iltapäivää. Pääkohokohta on Kibble Palace, 19-luvun kasvihuone, jossa asuu australialaisia ​​saniaisia, jotka ovat asuneet siellä yli 120 vuotta.

Glasgow Royal Concert Hall - arvostettu esittävän taiteen paikka, joka isännöi korkean profiilin konsertteja kaikissa genreissä. Tapahtumapaikka on melkein yhtä vaikuttava kuin heidän piirtämänsä teot.

Glasgow'n katedraali - kaunis keskiaikainen kirkko koristeellisilla lasimaalauksilla.

Majakka - Skotlannin suunnittelu- ja arkkitehtuurikeskus. Rakennuksen suunnitteli Charles Rennie Mackntosh, joka on Glasgow'lle sama kuin Gaudi Barcelonalle.

Scottish Football Museum - Glasgow'ssa on kaksi jalkapallojoukkuetta, joiden kiihkeä kilpailu on leimattu uskonnollisten linjojen mukaan. Täältä saat lisätietoja sekä Celticin että Rangersin historiasta.

Riverside Museum - Edesmenneen Zaha Hadidin suunnittelemassa rakennuksessa on Glasgow Transport Museum sekä vaikuttava kokoelma taiteilija Lowryn töitä.

 

Kun käydä

Glasgow on paras vierailla keväällä ja kesällä (maaliskuussa-syyskuussa), kun sää on paras. Toisin kuin Edinburgh, Glasgow ei ole niinkään turistikeskus, joten se ei yleensä ole turistien kanssa kesällä.

Talvelle on ominaista lyhyet päivät ja pureva kylmä. Kuten suurin osa Yhdistyneestä kuningaskunnasta, sade on melko yleistä.

 

Raha

Skotlanti käyttää Englannin puntaa. Jotkut skotlantilaiset pankit laskevat liikkeeseen omia seteleitä. Skotlannin setelit hyväksytään aina Skotlannissa ja kaikissa pankeissa kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Joskus pieni kauppias muualla Isossa-Britanniassa ei ehkä hyväksy skotlantilaisia ​​seteleitä tuntemattomuuden vuoksi.

Luotto- ja pankkikortit ovat erittäin laajalti hyväksyttyjä. Jos sinulla ei ole korttisi PIN-koodia, sinun on toimitettava henkilöllisyystodistus. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla.

 

Juomavesi

Hanavesi on juomakelpoista. Useimmat ravintolat tarjoavat ilmaista vesijohtovettä aterioiden yhteydessä vaihtoehtona pullovedelle.

 

Visa

Skotlanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä.

Suurin osa Euroopasta ja maista, kuten Yhdysvalloista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Singaporesta ja Taiwanista, ei vaadi viisumia – tarkista tänne katso koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Skotlannissa, Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa.

Britannia EI kuulu Schengenin viisumialueeseen. Yhdistyneen kuningaskunnan viisumi ei oikeuta matkustamaan muihin Euroopan maihin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.