Hanoi yöllä

Gay Hanoi · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Hanoihin? Sitten homo Hanoi -kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Hanoi yöllä

Hanoi | Hà Nội

Vietnamin pääkaupungissa ja suurimmassa kaupungissa Hanoissa asuu arviolta 7.7 miljoonaa ihmistä (2015). Kaupunki sijaitsee Punaisen joen oikealla rannalla, noin 1,760 km Ho Chi Minh Citystä pohjoiseen.

Idän ja lännen vaikutteita yhdistävä Hanoi tunnetaan vuosisatoja vanhasta siirtomaa-arkkitehtuuristaan ​​ja rikkaasta kulttuuristaan. Sen historiallinen keskusta on julkisen elämän ja matkailunähtävyyksien keskipiste. Viime vuosina Hanoi on kokenut rakennusbuumin, mikä tekee siitä yhden Kaakkois-Aasian nopeimmin kasvavista kaupungeista.

trans-quoc-pagoda-hanoi

Gay kohtaus

Homoelämä Hanoissa on hyvin pieni verrattuna muihin Aasian pääkaupunkeihin. Vaikka vietnamilaisia ​​homomiehiä on paljon, he eivät usein käy julkisissa paikoissa, joissa he saattavat joutua juorujen kohteeksi. Tämän seurauksena ihmiset yleensä pitävät matalaa profiilia, ja online-palvelut ja -sovellukset, kuten Grindr, ovat paras tapa homomiehille tavata toisensa.

Hillitty homojen elämäntapa luo hiljaisen homoyöelämän, jossa baarit ja klubit ovat enimmäkseen sekoitettuja. Bar GC (Golden Cock) näyttää olevan ainoa tunnettu homoseksuaalipaikka kaupungissa. Hanoissa on kuitenkin nähty kasvava määrä yksinomaan miehiä Homohierontakylpylät vuosien saatossa, kun homoseksuaalisuutta ympäröivä dilemma on alkanut laantua.

Kun vierailet Hanoissa, varo huijauksia ja homoina esiintyviä huijareita. Kuten useimmissa suurissa kaupungeissa, käytä maalaisjärkeäsi ja varovaisuutta, kun olet joutunut kosketuksiin tuntemattomien kanssa.

 

Matkalla Hanoihin

Matkustajat lentävät Hanoihin Noi Bain kansainvälisen lentokentän (IATA: HAN) kautta, joka sijaitsee noin 15 km kaupungista pohjoiseen. Vuonna 2 avattu uusi kansainvälinen terminaali (T2015) oli merkittävä parannus lentoasemalle. Lisäksi uusi moottoritie ja lentokentän ja keskustan yhdistävä uusi silta tarjoavat paljon enemmän mukavuutta kuin vanha tie.

Takseja on runsaasti, useimmissa on mittarit, vaikka hinnasta sovitaan yleensä ennen taksilla lähtöä lentokentältä keskustaan.

 

Liikkuminen Hanoissa

Moottoripyörät, bussit, taksit ja autot ovat yleisin tapa liikkua Hanoissa. Minimoidakseen moottoripyörien haitallisia terveys- ja ympäristövaikutuksia kunta yrittää lisätä joukkoliikennettä. Kaksi metrolinjaa on nyt rakenteilla, ja niiden odotetaan olevan käytössä vuonna 2016 ja 2018.

Monet ihmiset vuokraavat "halauspyörän" (xe ôm) tehdäkseen nopeita matkoja tai kulkeakseen epäsäännöllisiä reittejä Hanoissa. Moottoripyöriä voi vuokrata Vanhankaupungin edustajilta. Julkiset linja-autot kulkevat monilla reiteillä, ja hinnat voidaan maksaa bussilla. Hinnat ovat erittäin halpoja takseihin verrattuna.

Bridge-to-ngoc-son-temple-on-hoan-kiem-lake-hano

 

Missä yöpyä Hanoissa

Suurin osa vierailijoista yöpyy vanhassa korttelissa, joka on lähellä kaikkia tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kuuluisaa Hoan Kiem -järveä. Katso luettelo parhaista Homomatkailijoille tarkoitetuista Hanoin hotelleistamme Gay Hanoi -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Hoan Kiem -järvi ja Ngoc Sonin temppeli - Hoan Kiem -järvi sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä vanhaa korttelia. Ngoc Son -temppeli sijaitsee saarella järvessä ja on paikka, jossa voit pitää taukoa kaupungin hälinästä. Temppeli on omistettu kansallissankarille Tran Hung Daolle, joka voitti mogulihyökkääjät 13-luvulla.

Vanha kortteli - Tunnetaan myös nimellä '36 Streets. Vanha kortteli on ollut kaupallinen alue yli 1000 vuotta. Tämä katujen sokkelo, joista jokainen on omistettu tietyn kaupan tai tuotteen myyntiin, on kaupungin kiehtovin nähtävyys. Varhaisesta aamusta myöhään iltaan tämä alue on täynnä toimintaa ja loistava johdatus elämään Hanoissa.

Ho Chi Minhin mausoleumi - Ho Chi Minhin viimeinen lepopaikka ja edelleen pyhiinvaelluspaikka monille vietnamilaisille. Mausoleumi, graniittia ja marmoria sisältävä monoliitti eri puolilta Vietnamia, perustuu perinteiseen vietnamilaiseen yhteistaloon. Mausoleumin vieressä on paalutalo, jossa Ho Chi Minh asui vuosina 1958-1969. Talo ja puutarhat (ja autotalli) ovat avoinna yleisölle.

ho-chi-minh-mausoleumi-hanoi

One Pillar Pagoda - Chua Mot Cot - Vain lyhyen matkan päässä Ho Chi Minhin mausoleumista on Chua Mot Cot. Pagodin rakensi vuonna 1049 keisari Ly Thai Tong, joka hallitsi vuosina 1028-1054. Lootuksen muotoinen pagodi asetettiin yhdelle kivipilarille, ja se pystytettiin juhlimaan keisarien avioliittoa talonpoikatytön kanssa ja hänen perillisensä syntymää.

Hanoin oopperatalo - 700-paikkainen Hanoin oopperatalo on vain lyhyen kävelymatkan päässä Hoan Kiem -järveltä. Sen rakensivat ranskalaiset vuonna 1911, ja sen malli oli Pariisin Palais Garnier. Viet Minhit ilmoittivat rakennuksen parvekkeelta ottaneensa kaupungin haltuunsa vuonna 1945.

Kirjallisuuden temppeli - Van Mieu - Vuonna 1070 rakennetusta ja Kungfutsen ja useiden kuuluisien vietnamilaisten tutkijoiden palvonnasta omistetusta Van Mieusta tuli ensimmäinen Vietnamin kansallinen yliopisto vuonna 1706, joka koulutti mandariinien pojan, jonka nimet on kaiverrettu temppelikompleksin sisällä oleviin kivitauluihin. Tämä on yksi Hanoissa historiallisesti tärkeimmistä temppeleistä.

van-mieu-kirjallisuuden temppeli-hanoiVan Mieu

 

Maison Centrale - Hanoi Hilton - Hoa Lo -vankila - Tämä ranskalainen vankila rakennettiin vuonna 1896 450 vankille. 1930-luvulla yli 2000 vietnamilaista vankia pidettiin sisällä. Kun ranskalaiset vetäytyivät, vankilassa asui Yhdysvaltain sotavanki, mikä ansaitsi sen nimen "Hanoi Hilton". Rakennus on nykyään museo.

Thang Longin vesinukketeatteri - Tuntiittain nukkeesitykset, jotka tanssivat vedellä täytetyllä lavalla perinteisen vietnamilaisen musiikin tahdissa.

vesinukketeatteri-hanoi

 

Kun käydä

Hanoissa ilmasto on trooppinen, ja sää on kostea ja kuuma suurimman osan vuodesta. Talvella lämpötilat voivat laskea dramaattisesti, ja sää voi tuntua viileältä. Jos mahdollista, vältä kuumia kesäkuukausia ja vieraile Hanoissa lokakuusta huhtikuuhun.

 

Hanojen ulkopuolella

Ha Long Bay

Ha Long Bay on mystinen saaristo, joka koostuu 1969 saarista, joista osa on asutettuja, osa ei. Se on luultavasti Vietnamin tunnetuin matkailukohde, ja se sisältyy usein maailman luonnonihmeiden luetteloihin. Vuonna 1994 se nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi.

Ha Long Bay on kaukana Hanoista (170 km!) ja on vähintään 4 tunnin ajomatkan kumpaankin suuntaan. Päivämatkat ovat mahdollisia, mutta ne voivat olla erittäin uuvuttavia. Suunnittele matkasi etukäteen ja harkitse risteilyn varaamista, jossa on vähintään yksi yö veneessä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.