Gay Kiovan kaupunginopas

Gay Kiovan kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Kiovassa? Sitten homojen Kiovan kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

Vastuuvapauslauseke: Ukrainan jatkuvan tilanteen vuoksi näillä sivuilla esitetyt tiedot eivät todennäköisesti ole ajan tasalla.

Kiova | Київ

Kolmen miljoonan asukkaan Kiova on Ukrainan pääkaupunki ja suurin kaupunki sekä Euroopan 3. suurin kaupunki.

Kiova tarjoaa vierailijoille runsaasti historiaa. Se on ollut olemassa jossain muodossa ainakin 5-luvulta lähtien, ja viikingit ja mongolit ovat vallanneet sen. Ukraina liitettiin Neuvostoliittoon, ja Kiova pidettiin yhtenä Neuvostoliiton sankarikaupungeista.

Nykyään Kiova on yksi Itä-Euroopan tärkeimmistä teollisuus-, tiede-, rahoitus-, koulutus- ja kulttuurikeskuksista, jossa on vaatimaton homoelämä. Ukrainan poliittinen ilmapiiri on tällä hetkellä varsin herkkä, joten ei ole harvinaista nähdä suuria mielenosoituksia kaduilla.

 

Homooikeudet Ukrainassa

Mitä tulee LGBT-oikeuksiin Euroopassa, Ukraina menestyy usein melko huonosti kansainvälisissä sijoituksissa. Vaikka samaa sukupuolta oleva toiminta on laillista samaa ikärajaa noudattaen (16), samaa sukupuolta olevien kotitalouksille ei tarjota samaa suojaa kuin heteroseksuaalisille pareille.

Perustuslaki määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseksi vapaaehtoiseksi järjestelyksi, ja näyttää siltä, ​​että se pysyy sellaisena vielä jonkin aikaa. Hallitus kuitenkin hyväksyi toimet samaa sukupuolta olevien rekisteröityjä parisuhteita koskevan lakiehdotuksen laatimiseksi vuoteen 2017 mennessä.

Homoseksuaalisuus on tabu, jota kirkon vaikutus ja vallitsevat Neuvostoliiton asenteet "epänormaalia" ei-heteroseksuaalista käyttäytymistä kohtaan vahvistavat. On ollut tapauksia, joissa homopareja on pyydetty poistumaan ravintoloista, eikä homofobinen väkivalta ole ennenkuulumatonta.

 

Homokohtaus

Kiova toimii Ukrainan homokeskuksena, vaikka se muihin Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna saattaa vaikuttaa puutteelta. Valikoima on vaatimaton Gay baarit ja klubit ja Gay saunat homovieraat voivat nauttia, mikä houkuttelee maakunnallisia homo-ukrainalaisia.

Vaikka Kiova saattaakin vaikuttaa kosmopoliittiselta muihin Ukrainan kaupunkeihin verrattuna, suosittelemme pitämään julkiset kiintymyksenilmaisut mahdollisimman vähäisinä.

Kesti jonkin aikaa, ennen kuin Kiova isännöi ensimmäisen säännöllisen homopride-kulkueensa (tunnetaan myös nimellä Equality March). Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2003 kaupungin viranomaisten peruutusten vuoksi; ja turvallisuussyistä toinen järjestettiin vuonna 2015. Vuoden 1,500 Tasa-arvomarssiin osallistui 2016 XNUMX henkilöä.

 

 

Maidan Nezalezhnosti (itsenäisyysaukio)

 

 

Saapuminen Kiovaan

Kiovalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää: Boryspilin kansainvälinen lentoasema (KBP) ja Igor Sikorsky Kyiv International Airport tai Zhuliany (IEV). Boryspil on Ukrainan tärkein lentokenttä, jolla on Euroopan ja mannertenväliset yhteydet. Zhuliany palvelee enimmäkseen halpalentoyhtiöitä.

Skybus kuljettaa matkustajat Boryspilin terminaaleista B, D ja F kaupungin keskustaan. Matka kestää 45-55 minuuttia, päivällä 15 minuutin välein (yöllä 30-45 minuuttia). Liput päärautatieasemalle maksavat 80 UAH, ja niitä voi ostaa laivalla tai terminaalista.

Zhulianyin liikennöivät linja-auto-, minibussi- ja johdinautoreitit, joiden linja-autot / johdinautot maksavat 3 UAH keskustaan ​​ja minibussit maksavat 3-6 UAH, koska se on lähempänä keskustaa. Kotimaan terminaalista on 500 metrin kävelymatka Volnysky-rautatieasemalle, josta on yhteys keskustaan.

Taksit voidaan ottaa molemmilta lentokentiltä. Boryspilistä keskustaan ​​pääsy maksaa yleensä noin 250 UAH ja Zhulianysta 40-70 UAH. Paikalliset käyttävät taksisovelluksia saadakseen parhaan tarjouksen, ja on parasta välttää lenkkeilyä lentokentällä, koska ne yrittävät varmasti huijata sinut.

Junalla

Kyiv-Passazhyrsky tarjoaa valikoiman säännöllisiä palveluja Keski- ja Itä-Eurooppaan ja sieltä pois, mukaan lukien Berliini, Venetsia, Wien, Moskova ja Praha. Myös kauempaa Kazakstanissa ja Azerbaidžanissa on vähemmän säännöllisiä yhteyksiä.

 

Kiovassa liikkuminen

Jalan

Paras tapa tutustua Kiovan kohteisiin on kävellen, mutta voit halutessasi käyttää julkisia kulkuvälineitä kohteiden välillä. On myös syytä muistaa, että lähes kaikki katukyltit ovat kyrillisiä ja englantia ei puhuta laajalti, jos eksyt.

Metrolla

Kiovan metro on nopea, puhdas ja tehokas tapa liikkua. Yksittäinen maksaa 4 UAH mihin tahansa kohteeseen, mutta päivälippuja ei sellaisenaan ole olemassa. On suositeltavaa ostaa niin monta rahaketta kuin tarvitset tai kontaktiton matkakortti.

Ruuhka-aikoina metro kulkee 30 sekunnin välein, mutta se laskee 15 minuutin välein, kun on hiljaisempaa. Palvelu toimii klo 5.30-XNUMX.

Bussilla, johdinautolla tai raitiovaunulla

Nämä vaihtoehdot ovat vähemmän suosittuja kuin metro, mutta ne ovat myös tehokas tapa liikkua kaupungissa. Singlet maksavat alkaen 3 UAH, jotka voidaan ostaa laivalla tai kioskista ja ne on validoitava ja säilytettävä koko matkan ajan.

Raitiovaunut kulkevat kello 6-10, bussit 7-8 ja johdinautot 6-10. Täydelliset tiedot ajoajoista ja hinnoista ovat saatavilla pysäkillä.

Taksilla

Vakiosäännöt pätevät, kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, kun matkustat taksilla Kiovassa. On parempi varata auto taksisovelluksen kautta, koska turistien repiminen on tavallista. Matka keskustassa saa maksaa enintään 60 UAH

 

Missä yöpyä Kiovassa

Kiovassa on hyvä valikoima hotelleja, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla ja jotka sopivat erinomaisesti kaikesta kaupungin tarjonnasta nauttimiseen. Tarkista luettelomme suositellut hotellit Kiovassa.

 

Tekemistä ja näkemistä

Tšernobylin museo - kiehtova museo, joka kertoo Euroopan pahimman ydinkatastrofin jälkimainingeista. Kyltit ovat ukrainaksi, mutta englanninkielinen ääniopas on saatavilla.

Pyhän Sofian katedraali - Kiovan vanhin kirkko, jossa on suuri valikoima mosaiikkeja. Tästä kirkosta tuli museo vuonna 1934, ja sisäänpääsy maksaa 60 UAH.

Isänmaan patsas ja sodan muistomerkit - Täältä löydät erinomaisia ​​esimerkkejä mahtipontisesta Neuvostoliiton muistomerkkiarkkitehtuurista ja säilyneistä sotilasvarusteista.

Maidan Nezalezhnosti (itsenäisyysaukio) - tärkeä aukio ja keskeinen paikka ihmisten katsomiselle. Kansainvälisesti tunnustettu paikkaksi, jossa Viktor Juštšenkon kannattajat leiriytyivät useiden viikkojen ajan vuonna 2004.

Mariyinskyn palatsi ja puisto - Kievan asukkaiden uskomattoman suosittu paikka kävellä ja rentoutua. Tämä viehättävä uusklassinen rakennus toimii Ukrainan presidentin virallisena asuinpaikkana.

Kiovan kultainen portti - 11-luvun Kiovaan saapumisen jälleenrakennus. Tämä on loistava tilaisuus saada lisätietoa keskiaikaisesta Kiovasta.

 

Kun käydä

Kiovassa vallitsee kostea mannerilmasto, mikä tarkoittaa, että voit odottaa yhtä paljon kosteita ja kuumia kesiä ja kylmiä talvia. Sadetta jakautuu ympäri vuoden, mutta yleisimmin huhti-heinäkuussa.

Kesäkuukaudet houkuttelevat eniten turisteja, mutta talvitapahtumien monipuolinen ohjelma houkuttelee turisteja, jotka eivät pelkää jäistä säätä.

Kiovassa järjestetään laaja valikoima festivaaleja ympäri vuoden, mukaan lukien kansainvälinen elokuvafestivaali, muotiviikko, maailmanmusiikkifestivaali, tulifestivaali ja oopperagaala. Tasa-arvomarssi (pride) järjestetään kesäkuussa.

 

Visa

Kiova ei ole osa Euroopan unionia, mutta hallitus on (hieman kiistanalainen) mukautumassa EU:hun ja on ottanut käyttöön viisumivapaan matkustamisen EU:ssa oleville 90 päivään asti.

EU:n ulkopuolisten henkilöiden on ehkä toimitettava saapumisen yhteydessä asiakirjat, jotka osoittavat vierailusi tarkoituksen. Täydelliset tiedot löytyvät tätä.

 

Raha

Ukrainan valuutta on hryvnia (UAH). Kaupungin keskustassa on valuutanvaihtopisteitä, mutta vaihtokurssit vaihtelevat. Sinun on säilytettävä kuittisi, jos haluat vaihtaa ukrainalaista rahaa maasta poistuttuasi.

Pankkiautomaatteja löytyy kaikkialta kaupungista (kutsutaan paikallisesti "bankomatteiksi"), ja useimmat yleisimmät luottokortit hyväksytään. Saattaa kuitenkin olla kannattavaa ilmoittaa pankille ennen matkaa, että aiot matkustaa Ukrainaan.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.