gay-leipzig-opas-2017

Gay Leipzig · Kaupunkiopas

Harkitsetko matkaa kohteeseen Leipzig? Sitten homo Leipzigin kaupunkioppaamme voi auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan Z.

gay-leipzig-opas-2017

Leipzig

Leipzig on julistettu Saksan elävimmäksi kaupungiksi ja jossa on runsaasti historiallisia aarteita ja palkittu moderni liikennejärjestelmä, joten voit nähdä, miksi Leipzig on matkailijoiden suosikkikohde.

Leipzig on ollut tärkeä kauppakaupunki Pyhän Rooman valtakunnan ajoista lähtien, ja se oli tärkeä oppimisen ja kulttuurin keskus Itä-Saksassa. Se on nyt vilkas kaupunkikeskus, jossa asuu 1/2 miljoonaa ihmistä, maailmanluokan eläintarha, upeat avoimet tilat ja kuuluisa oopperatalo, mainitakseni vain muutamia tähtinähtävyyksiä.

 

Homo Leipzig

Koska Leipzig aloitti vuonna 1989 rauhanomaisen vallankumouksen, joka johti kommunismin kaatumiseen Itä-Saksassa, sillä on pitkä historia suvaitsevaisena, homoystävällisenä kaupunkina. Siellä asuu Euroopan suurin homosauna Stargayteja Cocks Baari, Saksin suurin homoristeilyklubi.

Täällä oleva kohtaus on melko nuori täällä suuren yliopiston ansiosta, ja se on hajallaan kaupungin keskustaan. Riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestasi, hauskaa on paljon Gay-baarit ja tanssiklubit jotta voit nauttia.

Vuosittain CSD:n juhlat Leipzigissä (ylpeys) ovat yksi parhaista hetkistä kokea homoelämä täällä. Ne järjestetään joka vuosi heinäkuussa, ja ne huipentuvat massiiviseen PrideBall-juhliin. Ohittamaton!

 

Matka Leipzigiin

Ilmateitse

Leipzig/Halle-lentokentältä on hyvät yhteydet suuriin Saksan kaupunkeihin sekä muihin Euroopan kaupunkeihin, kuten Lontooseen, Barcelonaan ja Istanbuliin. Kansainvälisille lomailijoille kuljetukset ovat vaivatonta Münchenistä tai Frankfurtista.

Deutsche Bahnin "FlughafenExpress" (Airport Express) yhdistää lentokentän päärautatieasemalle vain 14 minuutissa hintaan 6 euroa. S-bahn kestää hieman kauemmin ja maksaa 4.50 € päästä kaupungin keskustaan.

Taksimatka kestää noin 40 minuuttia ja maksaa noin 30 €.

Junalla

Leipzigin keskusasema on Saksan keskeinen liikenteen solmukohta, joka yhdistää matkustajat kaikkiin Saksan suuriin kaupunkeihin, mukaan lukien Hampuri, Frankfurt, Berliini ja München. ICE-junat kulkevat yleensä tunnin välein. Erittäin kätevä, erittäin nopea, erittäin halpa!

 

Liikkuminen Leipzigissä

Leipzigin joukkoliikenteellä on maailmankuulu maine huippumodernina ja helppokäyttöisenä. Käytössäsi on raitiovaunuja, busseja ja junia.

Suosittelemme Leipzig Cardin ostamista. Voimassa yhden tai kolmen päivän ajan, se oikeuttaa käyttäjiä rajoittamattomiin matkoihin joukkoliikenteessä sekä jopa 50 %:n alennukseen nähtävyyksistä, museoista, pyörä- ja veneretkistä. Hinnat alkaen 11.50 € per päivä.

Kävelykierrokset ovat myös hyvä vaihtoehto, täydellinen niille, jotka haluavat nähdä kaiken Leipzigin kulttuurin ja historian. Niitä tarjotaan monilla kielillä. Siirry matkailuneuvontaan osoitteessa Katharinenstraße 8 saadaksesi lisätietoja ja tehdäksesi varauksen.

Missä yöpyä Leipzigissä

Kaupungin keskustassa ja lähellä päärautatieasemaa on paljon edullisia hotellivaihtoehtoja, mikä on paras paikka yöpyä, jos haluat nauttia homojen yöelämästä ja tutustua turistinähtävyyksiin.

Tarjolla on paljon budjettivaihtoehtoja, luksusvaihtoehtoja ja viihtyisiä huoneisto-hotellivaihtoehtoja. Nauti massiivisista hotellialennuksista Leipzigissä  Gay Leipzig -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Pyhän Thomasin kirkko - Tässä upeassa kirkossa asui legendaarinen saksalainen säveltäjä Johann Sebastian Bach, jonka jäännökset sijaitsevat täällä.

Johann työskenteli kapellimestarina tässä 12-luvun luterilaisessa kirkossa, jossa on neljä kelloa ja sarja värikkäitä lasimaalauksia. Kaikista Leipzigin kirkoista ja uskonnollisista palvontapaikoista tämä on suosikkimme.

Kansakuntien taistelun muistomerkki - Tämä upea muistomerkki merkitsee vuoden 1813 Leipzigin taistelua, jossa Venäjän, Preussin ja Ruotsin armeijoiden liittoutuma voitti ranskalaisen Napoleonin armeijan.

Muistomerkki on 91 metriä korkea, ja sen yläosassa on näköalatasanne, ja se on yksi Leipzigin taivaanrantaan kuuluisista rakenteista. Ole varovainen, sinun on kiivettävä 500 askelmaa päästäksesi huipulle!

Leipzigin eläintarha - koe eläinkunta läheltä yhdessä Euroopan parhaista eläintarhoista, johon kuuluu maailman suurin apinoiden keskus ja fantastinen savannikokemus, joka vie vieraat lähelle Afrikan viidakkoa. Norsut, tiikerit ja karhut ovat vain osa nähtävyyksistä täällä.

GRASSI-soitinmuseo - Leipzigillä on ylpeä musiikillinen historia, sillä kaupunki on ollut kuuluisien säveltäjien, kuten Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy sekä Robert ja Clara Schumann, työpaikka. Wagner on myös syntynyt ja koulutettu täällä. Tutustu kaupungin musiikkihistoriaan ja katso upeita soittimia esillä täällä.

Leipzigin kaupunginhistorian museo - Leipzigin historian paras kokoelma löytyy täältä. Täällä sijaitsevat myös Kansakuntien taistelumuseo, Leipzigin kahvimuseo ja urheilumuseo.

Nykytaiteen museo - Leipzig ei ole vain kaupunki, joka ylpeilee rikkaalla historiallaan, se on myös melko tyytyväinen moderniin taiteeseensa ja arkkitehtuuriinsa. Tämä galleria esittelee vuoden 1945 jälkeen luotua taidetta, ja se on nyt johtava taidelaitos Saksassa. Upea puutarha ja kahvila ovat myös vierailun arvoisia.

Oper leipzig - Leipzigin oopperatalo on yksi Saksan arvostetuimmista, ja siellä järjestetään useita esityksiä ympäri vuoden. Rakennuksen julkisivu ja sisätilat ovat yksinkertaisesti upeita, joten muista ottaa kamera mukaan.

Mädlerin väylä - Ostajan paratiisi kauniissa arkadissa, täynnä luksusliikkeitä ja söpöjä putiikkeja. Tutustu kaupungin säännöllisiin ruoka- ja kirpputoreihin, jos pidät edullisemmin!

 

Kun käydä

Leipzig on musiikin kaupunki, ja kesäkuukausina useita konsertteja ja esityksiä houkuttelee vieraita kaikkialta. Backfest-festivaali kesäkuun puolivälissä, maanantai-konserttisarja heinäkuusta elokuuhun Bach-monumentilla ja Klassik airleben kesäkuun lopussa ovat kaikki suosittuja aikoja vierailla kaupungissa.

Leipzigin joulumarkkinat ovat peräisin vuodelta 1458, ja ne alkavat marraskuun lopulla ja kestävät yhden kuukauden. Se tarjoaa vaikuttavan valikoiman kojuja, ruokapaikkoja ja nähtävyyksiä.

Kevät on toinen suosittu vierailuaika, kun luonnolliset värit tulevat sesonkiin. Tänä aikana järjestetään paljon ulkoilmaretkiä ja minifestivaaleja, jotka sopivat erinomaisesti luonnonystäville ja liikunnan ystäville.

Syksy on yleensä halvin aika vierailla. Lokakuussa järjestetään säännöllisesti uudelleenesitystapahtumia Leipzigin taistelun vuosipäivän kunniaksi, ja ne ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Tämä liittyy hienosti Leipzigin syysfestivaaliin, joka kattaa useimmat kaupungin museot, galleriat ja konserttipaikat.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.