Gay Lyon · Kaupunkiopas

Gay Lyon · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Lyonissa? Sitten homo Lyonin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Lyon

Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki ja Auvergne-Rhône-Alpes-alueen pääkaupunki Lyon on puolen miljoonan ihmisen koti. Se sijaitsee yli 2 miljoonan asukkaan metropolialueen sydämessä.

Senaatin määräyksestä roomalaisia ​​pakolaisia ​​varten perustettu Lyon on ollut Euroopan historian risteyksessä vuosisatojen ajan. Vuonna 1572 katolilaisten suorittama protestanttien verilöyly Pyhän Bartolomeuksen päivänä, ja monet historialliset rakennukset tuhottiin Ranskan vallankumouksen aikana. Lumièren veljekset keksivät elokuvan täällä.

Nykyään Lyon tunnetaan keittiöstään, ja sitä on kutsuttu maailman gastronomiseksi pääkaupungiksi. Se on INTERPOLin päämaja ja pankki-, ohjelmisto- ja lääkealan keskus. Turisteja houkuttelevat hämmästyttävä arkkitehtuuri, vaikuttava katutaide, upeat ostosmahdollisuudet, monet museot ja sen eloisa homoelämä.

Homooikeudet Ranskassa

Katso homojen oikeudet Ranskassa sivuiltamme Gay Paris City Guide sivu.

Gay kohtaus

Vaikka Lyonin homomaailma on pieni verrattuna Pariisiin, se on yksi Ranskan vilkkaimmista. Useimmat tapahtumapaikat ovat keskittyneet Vieux Lyoniin. Lyonista löydät Gay Bars, Tanssiklubit, Risteilyklubit, Gay saunat ja hierontapalvelu homoasiakkaiden ateriapalvelu.

Lyon on uskomattoman monipuolinen kaupunki, ja joka kesäkuu kaupunki avaa käsivartensa ja juhlii suunnattoman suosittua Pride-festivaalia. Maaliskuussa järjestetään myös Queer-elokuvafestivaali ja läheisessä Saint-Etiennessa joka marraskuussa homoaiheinen elokuvafestivaali.

 

Saapuminen Lyoniin

Lentokoneella

Saint-Exupéryn lentoasema (LYS) sijaitsee 25 kilometriä kaupungin keskustasta itään. Se on Ranskan neljänneksi vilkkain lentokenttä, ja sieltä on hyvät yhteydet kohteisiin Euroopassa, Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Pohjois-Amerikassa ja Ranskan merentakaisissa departementeissa.

Rhônexpress-raitiovaunulla pääset suoraan kaupungin keskustaan ​​puolessa tunnissa. Se on kallis palvelu (15.90 €) yhteen suuntaan ja sopii wifi- ja pistorasioihin. Palvelut ovat avoinna klo 5–4. Lippuja voi ostaa ennakkoon verkosta, aseman lippuautomaateista tai luottamusmieheltä (lisämaksu XNUMX €).

Halvempi joukkoliikennevaihtoehto on mennä bussilla 1950 La Verpillièren rautatieasemalle (huomaa, että sunnuntaisin ei ole bussiliikennettä). Tämä bussikuljetus maksaa 4.70 € ja sieltä pääsee junalla keskustaan ​​6.80 €:lla. Odotusajoilla ja siirroilla tämän matkan pitäisi kestää noin tunti.

Terminaali 1:n ulkopuolella on taksiasema, vaikka sellaisen ennakkotilaaminen voisi olla helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Matka kaupunkiin voi maksaa noin 45-70 euroa vuorokaudenajasta ja lopullisesta määräpaikasta riippuen. Matka-ajat ovat noin puoli tuntia.

Junalla

Lyonin keskustassa on kaksi päärautatieasemaa. Part-Dieun asema sijaitsee finanssialueella, ja Perrache on historiallinen asema. Molemmat tarjoavat hyvät yhteydet kaikkialle Ranskaan. Suorat kansainväliset palvelut Part-Dieusta sisältävät Eurostarin kautta Espanjaan, Saksaan, Belgiaan, Sveitsiin ja Isoon-Britanniaan.

 

Liikkuminen Lyonissa

Jalka

Vaikka Lyon on iso kaupunki, sen keskustaan ​​pääsee helposti kävellen. Matka Place des Terreaux'lta Place Bellecourille kestäisi noin 20 minuuttia, ja metroasemat ovat yleensä noin 10 minuutin päässä toisistaan. Liikenne voi tiheätä suurissa risteyksissä, ja kuljettajat rikkovat usein punaisia ​​valoja.

Julkisella kulkuneuvolla

Lyonilla on tehokas ja integroitu joukkoliikenneverkko, jota ylläpitää TCL. Liput maksavat 1.80 € tunnin matkalta metro-, bussi-, johdinauto-, raitiovaunu- ja köysirataverkostossa. Päiväliput alkavat 5.50 eurosta, ja niitä voi ostaa aseman automaateista (hyväksyvät vain kolikoita) ja TCL-kyltillä varustetuista kaupoista.

Metrot, raitiovaunut ja funikulaarit kulkevat noin kello 5–2. Odotusajat ovat 10 minuutin ja 9 minuutin välillä vuorokaudenajasta ja linjasta riippuen. Jotkut bussilinjat eivät kulje klo XNUMX jälkeen, mutta joillakin linjoilla nimeltä "Pleine Lune" (täysikuu) on tunnin välein yöbussi.

Taksilla

Taksit ovat Lyonissa melko kalliita ja kuljettaja voi halutessaan veloittaa 7 € mistä tahansa matkasta. Matkatavaroista, noudoista rautatieasemalta tai lentokentältä ja 4. matkustajista voidaan periä lisämaksu. Taksiasemia on, mutta se voi olla aika- ja kustannustehokkaampaa varata etukäteen.

 

Missä yöpyä Lyonissa

Hotellit kaupungin keskustassa tai sen lähellä ovat käteviä kaupunkiin tutustumiseen. Listamme parhaista hotelleista Lyonissa tai homomatkustajille vieraile osoitteessa Majoitus Gay Lyon, valitse omasi runsaasta valikoimastamme sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Notre-Dame de Fourvièren basilika - 19-luvulla rakennettu ja bysanttilaista ja romaanista arkkitehtuuria fuusioinut kirkko on yksi Lyonin ikonisista kuvista. Paikalliset vitsailevat, että rakennus näyttää ylösalaisin olevalta norsulta.

Musée Gadagne - Tämä Lyonin keskustassa sijaitseva museo koostuu itse asiassa kahdesta museosta. Lyonin historiallinen museo tarjoaa kiehtovan kurkistuksen tämän kiehtovan kaupungin monipuoliseen menneisyyteen. Maailmannukkemuseo on hieman kammottava.

Passage Thaffait - yksi Lyonin kuuluisista katetuista kävelyteistä vanhassa silkkikauppiaskorttelissa. Tämä alue on täynnä taiteilijoiden työpajoja ja on loistava paikka ostaa lahja jollekin.

Parc de la Tête d'Or - suuri kaupunkipuisto avattiin vuonna 1857. Tämä on täydellinen paikka viettää aurinkoista iltapäivää. Täällä on veneilyjärvi, valtavia kasvihuoneita ja eläintarha, joka on kuuluisa "African Plains" -kokoelmastaan.

Les Halles de Lyon Paul Bocuse - loistava paikka nähdä, miksi Lyonilla on gourmet-pääkaupungin maine. Tällä sisämarkkinoilla on paikkoja, joissa voit istua lounaalle ja viinille. Voit myös viedä gastronomisia herkkuja maistelemaan myöhemmin tai lähteä piknikille.

Institut & Musee Lumière - kiehtova elokuvan isille omistettu museo, joka sijaitsee upeassa jugendrakennuksessa. Osa näyttelystä on englanninkielistä, mutta oppaasta suositellaan maksamaan 3 €.

 

Kun käydä

Huolimatta sen läheisyydestä Alpeille, lumi on täällä harvinaista. Vaikka kesäkuukaudet ovat kuivimpia, sade on täällä melko arvaamaton ja voi ilmaantua milloin tahansa. Kesä- ja syyskuu ovat luultavasti parhaat kuukaudet vierailla, koska sää on yleensä miellyttävä ja turisteja on vähemmän. Alppien talvituulet voivat olla purevia.

Lyonin elokuvaperinnön kunniaksi kaupungissa järjestetään Festival Lumière, joka houkuttelee ranskalaisen ja kansainvälisen elokuvan tähtiä. Siellä järjestetään myös joka toinen vuosi tanssin ja modernin taiteen festivaaleja sekä joulukuun ikoninen valofestivaali. Toukokuussa Nuits Sonores electroinc -musiikkifestivaali laskeutuu kaupunkiin. Pride järjestetään kesäkuussa.

 

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.