Gay Mannheim · Kaupunkiopas

Gay Mannheim · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Mannheimissa? Sitten homo Mannheimin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Mannheim

Mannheim on Saksan 22. suurin kaupunki väestön mukaan kaupungin rajojen sisällä. Mannheim on Rhein-Neckarin suurkaupunkialueen sydän, Saksan 8. suurin ja yli 2 miljoonan ihmisen koti.

Kaupunki, jolla on rikas ja monipuolinen historia, Mannheim nostettiin maan tasalle toisen maailmansodan aikana ja rakennettiin vaivalloisesti uudelleen vuosisadan jälkipuoliskolla. Mannheim on myös paikka, jossa ensimmäiset moottoripyörät ja autot rakennettiin.

Nykyään Mannheim on talouden keskus, jossa asuu monia suuria monikansallisia yrityksiä. Se tunnetaan edistyksellisistä näkemyksistään sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti, ja sitä on kehuttu katsottavana kaupungina, jossa homoelämä on hajallaan ympäri kaupunkia.

 

Gay kohtaus

Mannheim on historiallisesti ollut hyvin liberaali kaupunki, jossa avoimesti homoseksuaaliset laitokset olivat taiteilijoiden ja kirjailijoiden suosikkimajoituksia 1930-luvulla. Nykyään Mannheimin homoyhteisö kukoistaa ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Kaupunki on jaettu 4 kvadranttiin, ja niistä kaikista löytyy homojen suosimia baareja ja klubeja. Suurin osa tapahtumapaikoista sijaitsee Mittessä (keskustassa) ja Wasserturmin ympäristössä.

Mannheim isännöi Christopher Street Day LGBT Pride -juhlia joka elokuu. Mutta Mannheimin suurin, suosituin homotanssi (ja risteily) on GAYWERK.

Mannheimin naapurikaupungissa Ludwigshafenissa on myös pieni homoskene, mukaan lukien sauna ns. Atlantiksen sauna. Koska nämä kaksi kaupunkia ovat kirjaimellisesti aivan vierekkäin, voidaan sanoa, että Ludwigshafenin harvat gay-paikat ovat osa Mannheimin homoelämää.

 

Matka Mannheimiin

Lentokoneella

Mannheim City Airport (MHG) on entisen loistonsa varjo. Se lentää vain kaksi säännöllistä kotimaan lentoa Berliinin Tegeliin ja Hampuriin. Raitiovaunut 5 ja 6 sekä bussi 50 vievät sinut kaupunkiin. Raitiovaunumatkat kestävät noin 25 minuuttia, bussit hieman kauemmin ja maksavat 2.50 €.

Useimmat kansainväliset saapuvat saapuvat yhden Mannheimin naapurimaiden lentokenttien kautta. Frankfurtin lentoasema (FRA), Saksan suurin lentokenttä ja kansainvälinen keskus, on vain 30 minuutin päässä ICE-suurnopeusjunalla/bussilla, joka kestää 1 tunnista 90 minuuttiin (hinnat vaihtelevat).

Frankfurt Hahn Airport (HHN) tarjoaa bussikuljetuksen Mannheimin rautatieasemalle, joka on edullinen, mutta kestää noin 2.5 tuntia päästä Mannheimiin.

 Junalla

Mannheim Hauptbahnhofista on hyvät yhteydet muuhun Saksaan ja se on Lounais-Saksan toiseksi vilkkain Stuttgartin jälkeen. Sillä on hyvät kansainväliset yhteydet idässä Moskovaan ja pohjoisessa Kööpenhaminaan asti.

 

Liikkuminen Mannheimissa

Jalan

Vaikka kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti, sinun on ymmärrettävä, että Mannheimin keskusta on sijoitettu hieman eri tavalla kuin muut kaupungit. "Katuilla" ei ole katujen nimiä, vaan osoitteet on sen sijaan ryhmitelty lohkoihin, kuten shakkilaudalla. Osoitteet ovat ruudukkoviittauksia, joita seuraa numero eli Q6, 12 (jos olet epävarma, älä pelkää kysyä paikalliselta).

Julkisella kulkuneuvolla

Verkehrsverbund Rhein-Neckar (VRN) on Rhein-Neckarin alueen joukkoliikennettä järjestävän organisaation nimi. Se tarjoaa integroidun linja-autojen, raitiovaunujen, kaupunkijunien ja aluejunien järjestelmän Mannheimissa ja muihin sitä ympäröiviin kaupunkeihin.

Kertaliput alkaen 1.60 € ja päiväliput 6.50 €. Suurin osa Mannheimin raitiovaunulinjoista kulkee päiväsaikaan 20 minuutin välein, mutta säännöllisiä yövuoroja on tarjolla vähemmän, ja osa liikenteestä kulkee ympäri vuorokauden viikonloppuisin.

Taksilla

Mannheimissa on helpompi ilmoittaa taksit tai löytää taksiasemat, mutta sama varovaisuus tulee noudattaa kuin missä tahansa Euroopan kaupungissa. Varmista, että pääset vain ajoluvan saaneisiin ohjaamoihin ja varmista, että maksat mittarin mukaan, jotta vältytään huijaukselta.

 

Missä yöpyä Mannheimissa

Suositeltujen hotelliemme luettelo on osoitteessa Majoitus Gay Mannheim, valitse omasi runsaasta valikoimastamme sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Luisenpark - Vuosina 1892-1903 rakennettu Luisenpark on usein mainittu yhtenä Euroopan kauneimmista puistoista. Nähtävyyksiin kuuluu suuri veneilyjärvi, kiinalainen puutarha ja Pflanzenschauhaus (kasvihuone), jossa on akvaario ja perhoskokoelma.

Friedrichsplatz - Tämä uusbarokkimainen julkinen aukio on vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Täydellinen paikka rentoutua ja katsella ihmisiä. Muista katsoa suihkulähteen valoesitys.

taidehalli - Mannheimin kansalaistaidekokoelma sijaitsee upeassa 19-luvun rakennuksessa ja on ilmainen sisäänpääsy keskiviikkoisin ja useimmiten iltaisin klo 6-8.

Mannheimin palatsi - Suuri palatsi, jota verrataan usein Versaillesiin. Nyt suurin osa siitä on osa Mannheimin yliopistoa, voit silti tehdä opastettuja kierroksia sisällä.

vesitorni - kuuluisa romaaninen vesitorni, joka toimii Mannheimin päämaamerkkinä. Muista ottaa selfie täältä.

SAP-areena - suuri monitoimiareena, jossa asuu Mannheimin maailmankuulu jääkiekkojoukkue Die Adler (The Eagles).

 

Kun käydä

Toisin kuin muut alueen kaupungit, Mannheim ei ole turistien täynnä kesäkuukausina. Se sijaitsee Saksan kuumimmalla paikalla, niin kutsutulla Reinin vaihteella, joten kesäkuukaudet voivat olla erittäin kuumia.

Toisin kuin monissa Keski-Euroopan kaupungeissa, lunta ei oikeastaan ​​ole niin yleistä talvikuukausina. Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita sitä, etteikö sinun pitäisi pakata lämmin takki joulukuussa, koska lämpötilat putoavat pakkasen puolelle.

Elokuussa kaduille tulee suuri Christopher Street Day -festivaali ja marraskuussa kansainvälinen elokuvafestivaali, joka on ystävyyssuhteessa läheiseen Heidelbergiin.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.