Gay Marseillen kaupunginopas

Gay Marseillen kaupunginopas

Harkitsetko matkaa kohteeseen Marseille? Sitten homojen Marseillen kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Marseille

Ranskan toiseksi suurin kaupunki, jossa asuu lähes 2 miljoonan asukkaan suurkaupunki. Marseille on yksi Välimeren suurimmista kaupungeista. Provencen alueen pääkaupunkina Marseille on erinomainen tukikohta Etelä-Ranskan tutkimiseen.

Marseille on monien vuosien ajan kamppaillut karistaakseen mainetta teollisena satamakaupunkina. Nyt vierailijat ovat tervetulleita vilkkaaseen kulttuurikeskukseen, joka on siunattu upealla säällä kesäkuukausina.

Kun olet Marseillessa, löydät erinomaista ruokaa (sinun täytyy kokeilla bouillabaissea), historiallista arkkitehtuuria, upeita ostosmahdollisuuksia, monipuolista homoelämää ja museoita.

 

Homooikeudet Ranskassa

Katso homojen oikeudet Ranskassa sivuiltamme Gay Paris City Guide sivu.

 

Gay kohtaus

Toisin kuin Pariisissa, Marseillessa ei ole määriteltyä homoaluetta. Suurin osa homoseksuaaleista on hajallaan ympäri kaupunkia, mikä johtaa omituiseen ja ainutlaatuiseen homoelämään, jolla on oma selkeä makunsa.

Marseilleen liitetty "kova kaveri" -kuva roikkuu edelleen kaupungin yllä, joten julkiset kiintymyksenosoitukset ovat suhteellisen harvinaisia. Marseille isännöi kuitenkin suurta ja eloisaa ylpeysjuhlaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

 

Musée des Civilizations de l'Europe et de la MéditerranéeMucem 

 

 

Matkalla Marseilleen

Lentokoneella

Marseille Provence Airport (MRS) sijaitsee 27 km:n päässä kaupungin keskustasta ja on Ranskan 5. vilkkain lentokenttä. Lentokenttä toimii lentoyhtiö Air Francen keskuksena ja tarjoaa yhteydet kaikkialle Eurooppaan ja yhteydet Aasiaan, Afrikkaan ja Amerikkaan.

Sinun on otettava ilmainen kuljetus terminaalista 2 Marseille Vitrollesiin, josta pääsee suoraan Marseille Saint Charlesiin 15–25 minuutissa. Palvelut kulkevat noin kello 6 - 10.30 ja ruuhka-aikoina enemmän palveluita. Sinkut maksavat 4.50 € ja niitä voi ostaa verkosta, lentokentältä tai asemalta.

Suora bussiyhteys terminaalista 2 vie sinut Marseilles Saint Charlesiin. Matka-ajat ovat noin 25 minuuttia ja lähtevät klo 4-11.30 välillä 15-20 minuutin odotusajalla. Sinkut maksavat 8.30 € ja niitä voi ostaa verkosta tai tiskiltä.

Taksit ovat saatavilla lentokentältä ja kaupungin keskustasta. Ne maksavat noin 50-60 € vuorokaudenajasta, matkatavaroiden määrästä ja tiemaksuista riippuen. Voit varata etukäteen säästääksesi aikaa. Kuten aina, varmista, että nouset viralliseen taksiin, jotta et joutuisi huijatuksi.

Junalla

Marseille Saint Charles on hyvien yhteyksien päässä oleva rautatiekeskus, josta on hyvät yhteydet muualle Ranskaan. Nopea junayhteys yhdistää Marseillen kohteisiin Espanjassa, Italiassa, Belgiassa, Saksassa Sveitsissä ja Alankomaissa. Eurostar-palvelu yhdistää myös Marseillen Isoon-Britanniaan.

Meritse

Marseille on suosittu risteilykohde ja sen satama tarjoaa säännölliset lauttayhteydet Korsikaan, Sardiniaan ja Pohjois-Afrikan kohteisiin. Jos matkatavarat ovat vapaat, voit kävellä puolessa tunnissa kaupungin keskustaan. Joliette on lähin joukkoliikenteen solmukohta.

 

 

Longchamp Park

 

 

Liikkuminen Marseillessa

Jalka

Marseilleen on parasta tutustua kävellen, koska vain silloin voit todella tuntea sen mutkikkaat kadut. Kesäkuukausina voi kuitenkin olla erittäin kuuma ja kävelymatka vanhaankaupunkiin on melko jyrkkä.

Metrolla, bussilla ja raitiovaunulla

Marseille on uskomattoman saavutettavissa sen integroidun julkisen liikenteen kautta, jossa on kaksi metrolinjaa, kaksi raitiovaunulinjaa ja laaja bussiverkosto, jotka vievät sinut sinne, missä tarvitset. Sinkut maksavat 1.60 €/tunti ja päiväliput 5.20 €.

Metrot kulkevat maanantaista torstaihin klo 5.30–10.30, ja liikennettä jatketaan viikonloppuna puoleen yöhön asti. Raitiovaunut kulkevat joka päivä klo 5–1. Bussit kulkevat säännöllisesti koko päivän, ja yöbussipalvelu on saatavilla harvemmin.

Vesitaksilla

Suosittu vesitaksi tarjoaa enimmäkseen turistien kokemuksen, ja se tarjoaa vesiristeyksiä Vieux-Portista rantakohteisiin. Palvelut ovat tunnin välein ja jatkuvat myöhään kesäkuukausina (sääennusteesta riippuen). Liput alkaen 5 € ja niitä voi ostaa vain laivalla.

Taksilla

Marseillesta on helppo löytää takseja, mutta kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, ole varovainen, ettet joudu huijatuksi. Ennakkovaraus on suositeltavaa varmistaaksesi parhaan hinnan. Useimmat taksinkuljettajat puhuvat sekä englantia että ranskaa.

 

Missä yöpyä Marseillessa

Vieraile Marseillen parhaista hotellivalinnoistamme Marseille Hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Vanha satama - Marseillen vanha satama on ollut kaupungin keskipiste vuosisatojen ajan. Täältä voit katsella ja ihailla mahtavaa keskiaikaista arkkitehtuuria.

 

Notre-Dame de la Garde -kirkko - Marseillen näkyvin maamerkki. Tästä uusbysanttilaisesta kirkosta on upeat näkymät satamaan.

 

La Canebiere - elegantti, melkein pariisilainen bulevardi, jossa on monikulttuurinen tunnelma. Täältä löydät eloisan pohjoisafrikkalaisen yhteisön, jolla on upeat markkinat aivan kadun varrella.

 

MuCEM (Musée des Civilizations de l'Europe et de la Méditerranée) - Täällä voit tutustua muinaiseen ja kiehtovaan historiaan, joka syntyi Välimeren ympäriltä. Itse rakennus on myös vaikuttava.

 

Kärry - toinen upean historiallinen Marseillen alue, johon on hienoa tutustua. Se on todellakin jyrkän matkan arvoinen mäkeä ylös!

 

Château d'If - historiallinen linna saarella satamassa vain lyhyen lauttamatkan päässä. Tämä saari esiintyy sijaintipaikkana Alexandre Dumasin romaanissa Monte Criston kreivi.

 

 

Musée d'Histoire de Marseille - loistava museo Marseillen vilkkaaseen historiaan tutustumiseen. Tässä museossa on näyttelyitä Rooman ajoilta.

 

 

Välimerellinen huvila - Arkkitehti Stefano Boerin vuonna 2013 suunnittelema katseenvangitsija rakennelma. Rakennus on melkein vaikuttavampi kuin sen varsinainen museo.

 

 

Kun käydä

 

Marseillessa vallitsee leuto välimerellinen ilmasto suurimman osan vuodesta, ja kesäkuukausien lämpötilat ovat paahtavia. Toukokuusta kesäkuuhun on luultavasti paras aika vierailla, koska sää ei ole niin helteinen ja turisteja ei ole niin paljon.

Siitä huolimatta Marseillen Bastille-päivän juhlat heinäkuussa ovat legendaarisia ja Pohjois-Eurooppaan verrattuna Marseillen talvi on erittäin miellyttävä. Ei ole harvinaista nähdä pohjoiseurooppalaisia ​​turisteja syömässä ulkona Marseillen asukkaiden ollessa käärittyinä.

 

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.