Gay Montpellier · Kaupunkiopas

Gay Montpellier · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Montpellierissä? Sitten homo Montpellier -kaupunkioppaamme on sinua varten.

Montpellier

Ranskan 8. suurin kaupunki ja sen kolmanneksi suurin kaupunki Välimerellä, Montpellier asuu noin neljännesmiljoonaa ihmistä.

Montpellier on yksi harvoista Ranskan suurista kaupungeista, jossa ei ole roomalaista perintöä, ja se nousi todella näkyväksi kauppakeskuksena vasta 12-luvulla. Uskonpuhdistuksen jälkeen siitä tuli protestanttien linnoitus, ja kuningas Ludvig XIII piiritti sen. Ludvig XIV:n aikana kaupungista tuli alueen pääkaupunki, jossa rakennettiin mahtavia rakennuksia.

Nykyään Montpellier on tärkeä koulutuskeskus, jossa noin kolmasosa sen väestöstä on opiskelijoita sen 3 yliopistossa ja muissa korkeakouluissa. Turisteja houkuttelevat tänne sen kaunis arkkitehtuuri, rento kahvilakulttuuri, erinomaiset ostosmahdollisuudet, miellyttävä kesäsää ja vaatimaton homoelämä.

Homooikeudet Ranskassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Ranskassa on osoitteessa Gay Paris City Guide sivu.

 

Gay kohtaus

Suuren opiskelijamäärän vuoksi Montpellier on täynnä nuoria ennakkoluulottomia ihmisiä. Asenteet täällä ovat niin liberaalit, että jotkut kutsuvat Montpellieriä Ranskan toiseksi homokaupungiksi Pariisin jälkeen.

Montpellierissä on useita gay-paikkoja, joista suurin osa on keskittynyt kaupungin historialliseen keskustaan. Täältä löydät Gay Bars, Gay-tanssiklubit, saunat ja Risteilyklubi palvelevat niin paikallisia kuin vierailijoitakin. Heinäkuussa on suosittu Pride-festivaali.

 

Matkalla Montpellieriin

Ilmateitse

Montpellier-Méditerranée Airport (MPL) tai Fréjorguesin lentokenttä sijaitsee 7 km kaupungin keskustasta kaakkoon. Se on Ranskan kymmenenneksi vilkkain lentoasema, jonka lippuyhtiöt ja halpalentoyhtiöt matkustavat Euroopan ja Pohjois-Afrikan kohteisiin.

Bussikuljetus (linja 120) vie sinut lentokentältä Place D'Europeen, josta pääset julkisen liikenteen verkkoon 15 minuutissa. Se lähtee maanantaista sunnuntaihin klo 9–11.15. Sinkut maksavat 1.60 €, mutta joukkoliikenneverkossa saat kuljetukset toisella eurolla. Liput ostettavissa kuljettajalta.

Taksimatka keskustaan ​​kestää liikenteestä riippuen 20-40 minuuttia. Matkat maksavat 26–38 € vuorokaudenajasta, matkustajamäärästä ja matkatavaroiden määrästä riippuen. Matkatavarat ovat lisämaksullisia. On parasta varata etukäteen saadaksesi parhaan hinnan.

Junalla

Gare de Montpellier-Saint-Roch on yksi Etelä-Ranskan suurimmista rautatiekeskuksista. Se on hyvät yhteydet useimpiin Ranskan kaupunkeihin ja tarjoaa jopa yhteydet Alpeille. Sillä on kansainväliset yhteydet Barcelonaan, Madridiin ja Geneveen.

Liikkuminen Montpellierissä

Jalka

Montpellier on suhteellisen kompakti kaupunki, ja siihen tutustuminen kävellen on ilo. Sää on miellyttävä suurimman osan ajasta ja useimmat kohteet ovat lähellä toisiaan. Tarvitset julkista liikennettä vain, jos matkustat kauempana.

Julkisella kulkuneuvolla

Montpellierissä on integroitu joukkoliikennejärjestelmä busseista ja raitiovaunuista, joilla pääset paikasta A paikkaan B. Yhdensuuntaiset liput maksavat 1.40 € ja ovat voimassa tunnin. 24 tunnin matkalippu maksaa 3.80 €. Lippuja voi ostaa pysäkkien automaateista tai bussinkuljettajilta. Sinun tulee muistaa vahvistaa lippusi.

Raitiovaunut kulkevat keskiyöhön asti (viikonloppuisin 1) ja ruuhka-aikoina 3-5 minuuttia. Tämä lyhenee 15 minuutin välein hiljaisemmilla tunneilla. Linja-autot kulkevat säännöllisesti arkisin, mutta sunnuntaisin huomattavasti harvemmin. Yöbussipalvelu L'Amigo vie sinut kaupungin keskustan laitamilla oleviin yökerhoihin.

Taksilla

Verrattuna muihin kaupunkeihin on melko vaikeaa saada taksia tien varrelta. Taksi kannattaa tilata etukäteen. Useimmat ravintolat, baarit ja hotellit tilaavat mielellään taksin sinulle. Keskustele aina matkan hinnasta ennen lähtöä ja muista, että illat, viikonloput ja pyhäpäivät ovat aina kalliimpia.

 

Missä yöpyä Montpellierissä

Montpellierissä on laaja valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Katso uusimmat hotellitarjoukset Montpellierissä vierailemalla Gay Montpellier hotellit sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

La Place Royale du Peyrou - kaunis puiden reunustama esplanadi, jonka keskipisteenä on Riemukaari. Vuonna 1692 rakennettu opastettu kierros vie sinut 103 porrasta ylös kaaren huipulle. Auringonlaskun aikaan koko alue kylpee kultaisessa auringossa.

Les Jardin des Plantes - Alun perin vuonna 1593 perustettu kaunis puutarha on täydellinen paikka romanttiselle iltapäiväkävelylle. Sitä ylläpitää Montpellierin yliopisto, ja siinä on laaja kokoelma kasveja amatöörikasvitieteilijöille.

Montpellierin katedraali - vaikuttava roomalaiskatolinen rakennus, joka on rakennettu goottilaiseen tyyliin. Se vaurioitui pahasti 16-luvun katolisten ja protestanttien välisissä konflikteissa ennen kuin se rakennettiin uudelleen 15-luvulla.

Place de la Comédie - Montpellierin keskipiste. Täältä löydät oopperatalon, kauniin Kolmen armon patsaan ja joukon kahviloita, baareja ja katutaiteilijoita. Se on täydellinen paikka ihmisten katsomiseen.

Musée Fabre - Vuonna 1825 perustetussa museossa tehtiin useiden miljoonien eurojen kunnostus vuonna 2003, ja se valmistui vuonna 2007. Tämä museo pidettiin kansallisesti tärkeänä ja esittelee tärkeitä ranskalaisia ​​ja kansainvälisiä töitä 15-luvulta 20-luvulle.

Antigone - kaupungin keskustasta itään sijaitseva kaupunginosa ja arkkitehtien paratiisi. Tällä espanjalaisen arkkitehti Ricardo Borfilin suunnittelemalla alueella on lukuisia kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa voit rentoutua ja ihailla uusklassista arkkitehtuuria.

 

Kun käydä

Kevät on luultavasti parasta aikaa vierailla, sillä sää on erittäin miellyttävä eikä saavuta kesällä usein tapahtuvia sietämättömiä korkeuksia. Talvet ovat viileitä ja raikkaita, ja lämpötilat ovat keskimäärin noin 11 astetta, mikä on miellyttävää verrattuna pohjoisempiin kohteisiin. Kesäisin kaupunki näkee valtavan turistien tulvan.

Montpellier-kalenterissa on erilaisia ​​kulttuuritapahtumia. Cinemed on Ranskan toiseksi suurin elokuvafestivaali (Cannesin jälkeen), ja se järjestetään joka lokakuu. Festival de Radio France et Montpellier on heinäkuun klassisen musiikin festivaali ja se on erittäin suosittu. Heinäkuussa vietetään myös Montpellierin vuotuista gay Pride -juhlaa.

 

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.