tulipunainen-hohto-moskovan yllä-travelgayEurooppa

Gay Moskova · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Moskovaan? Sitten homo Moskovan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

tulipunainen-hohto-moskovan yllä-travelgayEurooppa

Moskova | Mосква

Moskova (Москва) on Venäjän federaation pääkaupunki (sekä poliittinen että taloudellinen) ja suuri maailmanlaajuisesti tärkeä kaupunki.

Valtava kaupunki on täynnä majesteettisia rakennuksia, jotka dokumentoivat tämän maan historiallista menneisyyttä ja nykyisyyttä, ja siellä asuu yli 13 miljoonaa ihmistä.

Vierailijoiden kohokohtia ovat Punainen tori, Kreml, Bolshoi-teatteri, Vapahtaja Kristus -katedraali ja Gorkin puisto. Moskovassa on myös lukemattomia museoita ja taidegallerioita, joissa on maailmanluokan kokoelmia.

Siellä on lukuisia nähtävyyksiä, mukaan lukien maailmanluokan sirkukset, oopperat ja erinomaiset (suorat) kylpylät, joissa voit kokea perinteisen venäläisen kuuman höyryn ja hyvän koivun oksaruoskintamisen.

Moskvajoki ja Kremlin palatsi

 

Homooikeudet ja Venäjän tilanne

Ison-Britannian ulkoministeriö raportoi, että "homoseksuaalisuus on laillista Venäjällä, mutta joidenkin väestöryhmien keskuudessa on edelleen suvaitsemattomuutta. Ole varovainen julkisissa kiintymyksenosoituksissa. Kesäkuussa 2013 tuli voimaan laki, joka kieltää "ei-perinteisten sukupuolisuhteiden" edistämisen, mutta kielletyn toiminnan määritelmä ja laajuus on epämääräinen. Tämän lain nojalla tuomittuja ulkomaalaisia ​​voidaan odottaa pidätys ja säilöönotto, sakot ja karkotus. On raportoitu, että LGBT-yhteisöön kohdistuvat häirintätapaukset, uhkaukset ja väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet lain voimaantulon jälkeen." (lue lisää täältä)

Yhdysvaltain ulkoministeriö raportoi, että "Seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva syrjintä on Venäjällä yleistä. LGBT-henkilöihin kohdistuvaa häirintää, uhkailua ja väkivaltaa on tapahtunut." (lue lisää täältä)

Paras neuvo on homomatkailijoille toimia ja pukeutua konservatiivisesti aina. Turvallisuussyistä homoparien ei tulisi kiinnittää huomiota suhteeseensa julkisesti, esimerkiksi kädestä pitäen, edes turistialueilla, hotelleissa tai ravintoloissa.

Muista, että kaverien tekemisessä treffisovellusten kautta on riskejä. On ollut tapauksia, joissa homofobiset ihmiset ovat käyttäneet näitä sovelluksia houkutellakseen homomiehiä kokouksiin, joissa heidän kimppuunsa hyökätään ja heitä ryöstetään. Poliisi ei todennäköisesti tarjoa apua.

Tämän sanottua, suurin osa turistivierailuista on vaivatonta, ja Moskovassa on suhteellisen alhainen rikollisuus. Kuten kaikissa muissakin suurissa kaupungeissa, on parasta välttää pimeämpiä, syrjäisiä katuja tai kujia.

Spasskaja-torni, Pyhän Vasilin katedraali - Punainen tori

Gay kohtaus

Ymmärrettävästi Venäjän homoskene on matalaprofiilinen ja melko huomaamaton. Homolaisten julkiset kiintymyksenosoitukset eivät ole kovin yleisiä, mutta tämä kosmopoliittinen Venäjän pääkaupunki saattaa olla homoseksuaalisempi kuin luuletkaan.

Vaikka Moskovassa ei ole omaa "gay-aluetta", kaupungin homoyöelämä on tullut näkyvämmäksi viime vuosina. Monet baarit ja ravintolat isännöivät homoiltoja. "Gay-suosittuja" baareja ja tanssiklubit löytyy kaikkialta Kremlistä - Keskusasema MSK on merkittävin. On useita saunat miehille teemabileillä, drag show'illa jne.

Vuonna 2006 Moskova lanseerasi ensimmäisen LGBT Priden. Tämä vuosittainen tapahtuma on ollut säännöllisesti kiellettyä sen jälkeen, mutta paikallinen LGBT-yhteisö jatkaa pakoaan tasa-arvoisten oikeuksien puolesta.

 

Matka Moskovaan

Lentokoneella

Moskovassa on 4 pääasiallista kaupallista lentoasemaa: Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema (SVO), Domodedovon kansainvälinen lentoasema (DME), Vnukovon kansainvälinen lentoasema (VKO) ja Ostafjevon kansainvälinen lentoasema (OSF).

Sheremetjevon lentoasema on yleisin ulkomaalaisten saapumispaikka. Se on myös Aeroflotin pääkeskus. Aeroexpress vie sinut kaupungin keskustaan ​​hintaan 420 RUB 20-30 minuutin välein ja matka-aika on 30-40 minuuttia (tämä palvelu kulkee Domodedovon ja Vnukovon lentokentiltä samaan hintaan). Bussiyhteydet metroasemille mahdollistavat yhteyden Moskovan laajempaan julkisen liikenteen verkkoon.

Muita Moskovan lähellä sijaitsevia pienempiä lentoasemia, kuten Myachkovon lentoasemaa, käytetään yksityisille lentokoneille, helikoptereille ja tilauslentoille.

Junalla

Pietarista - Sapsan-suurten nopeuksien junien käynnistyessä Pietari on nyt vain neljän tunnin päässä. Päivittäin on seitsemän lähtöä, ja jotkut junat pysähtyvät muissa kaupungeissa. Hinnat vaihtelevat, mutta yleensä noin 3,000 11 RUB. Yöjunat ovat myös erittäin suosittuja. Tunnetuin on punainen nuoli (Красная стрела), joka lähtee Pietarista päivittäin klo 55.

Euroopasta - Äskettäin lanseerattu TransEuropeanExpress kulkee ympäri Eurooppaa ja tekee Pariisi-Moskova-reitin jopa neljä kertaa viikossa Frankfurtin, Berliinin ja Varsovan kautta muiden kaupunkien joukossa. Junassa on luksusvaunu, normaalien ensimmäisen ja toisen luokan ja kansallisten rautateiden lisäksi ravintolavaunuja. Matka Pariisista kestää 38 tuntia. Useilla muilla Euroopan kaupungeilla on suorat kuljetukset Moskovaan, mukaan lukien; Basel (38 tuntia), Bratislava (42 tuntia), Budapest (37 tuntia), Nizza (49 tuntia), Praha (34 tuntia) ja Wien (34 tuntia).

Itä-Venäjältä ja Aasiasta - Yleisin reitti on Moskovan ja Kiinan välillä. Pekingistä kulkee viikoittain kaksi junaa: Trans-Mongolian Ulaanbaatarin kautta ja Vostok Manchurian kautta. Molemmat vaihtoehdot kestävät kuusi yötä, mutta Mongolian kautta kulkeva on kauniimpi.

Pilvenpiirtäjät Moskovan kansainvälisessä liikekeskuksessa

 

Liikkuminen Moskovassa

Metrolla

Moskovan keskustaan ​​on parasta tutustua kävellen, mutta pitkien etäisyyksien vuoksi on helpointa käyttää kuuluisaa metrojärjestelmää, joka on kattava, jolla on hieno arkkitehtuuri ja suhteellisen edullinen. Sinkkujen hinta on 55 ruplaa, mutta kulujen säästämiseksi kannattaa hankkia prepaid-älykortti (tämä koskee kaikkia joukkoliikennevälineitä).

Bussilla

Jokaisella kaupungin suurella kadulla kulkee vähintään yksi bussilinja. Useimmat Moskovan linja-autot ja johdinautot liikennöivät klo 5–30, vaikka yöreitit on otettu käyttöön äskettäin. Suurin osa busseista ei ole aikataulussa, ja keskimääräinen odotusaika voi olla 1 minuutista 5 minuuttiin iltaisin.

Taksilla

Moskovan taksipalvelu on muuttunut dramaattisesti. Uusi teknologia ja palvelualustat syrjäyttivät monet yksityiset kuljettajat. Nyt saat taksin älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella 5-15 minuutissa. Se on nyt halvempaa ja turvallisempaa kuin ennen. Myös kaupalliset taksipalvelut ovat saatavilla.

 

Visa

Suurin osa vierailijoista vaatii viisumin päästäkseen Venäjälle. Löydät a hyödyllinen luettelo viisumivapauksista maista täällä. Viisumin saaminen on melko monimutkainen prosessi. On parasta suunnitella vierailusi hyvissä ajoin etukäteen, mukaan lukien hotellimajoitukset.

Kun olet varannut hotellisi (millä tahansa online-järjestelmällä), sinun tulee ottaa yhteyttä hotelliin saadaksesi virallisen kutsun oleskelullesi. Sinun on toistettava tämä jokaisen varaamasi hotellin kohdalla, joten sinulla on viralliset kutsut koko oleskelusi ajaksi. Kun olet vastaanottanut kutsusi, tee hakemus viisumipalveluyrityksen kautta tai tee se verkossa täällä.

Venäjällä ollessasi sinä täytyy Pidä passi aina mukana, älä kopiota. On hyvä mahdollisuus, että poliisi pysäyttää jokaisen turistin. Jos et pysty esittämään passia pyydettäessä, saat sakon. Yhtä tärkeää on säilyttää kopiot asiakirjoista hotellissasi siltä varalta, että menetät alkuperäiset.

On myös erittäin hyvä idea säilyttää maasi Moskovan suurlähetystön yhteystiedot puhelimessasi.

 

Missä yöpyä Moskovassa

Jotkut Moskovan parhaista ja suosituimmista hotelleista sijaitsevat sen keskeisillä alueilla. Tverskoy sopii erinomaisesti nähtävyyksien katseluun, teattereihin ja homo-yöelämään.

Uusimmat hotellitarjoukset Moskovassa on listattu Gay Moskova -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Punainen tori (Krasnaya Ploshchad) - Moskovan sydän ja kaupungin kuuluisin turistikohde.

Kreml (Moskovski Kreml) - valtava sivusto, jossa on The Diamond -kokoelma Armoryssa ja useita upeita kirkkoja.

Tverskaja-katu - Moskovan muodikkain katu, jossa on useita arvostettuja putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita.

St. Basilin katedraali - Punaisen torin eteläpuolella sijaitseva katedraali (1555-61) on kaunis sisältä ja ulkoa.

Tretjakovin galleria - yksi maailman suurimmista museoista.

Kolomenskoje puisto - Paikallisten suosittu viikonloppukohde, joka sisältää suuren kokoelman kirkkoja ja rakennuksia 16- ja 17-luvuilta.

Tsaritsynon valtionmuseo-reservaatti - kaunis suojelualue Moskovan eteläosassa, jossa on Venäjän suurin palatsikokonaisuus.

Bolshoi-teatteri - maailmankuulu teatteri säännöllisillä esityksillä.

Novodevitšin luostari - Rakennettu 1500-luvun alussa ja pysynyt lähes ehjänä vuosisatojen ajan, tämä on yksi Moskovan parhaiten säilyneistä historiallisista komplekseista.

 

Huumeet

Älä puutu huumeisiin millään tavalla. Venäjällä on yksi maailman kovimmista rangaistuksista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.