Gay Newcastle · Kaupunkiopas

Gay Newcastle · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Newcastle Upon Tynessa? Sitten homo Newcastlen kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Newcastle Upon Tyne

Newcastle Upon Tyne on Koillis-Englannin taloudellinen ja kulttuurinen keskus ja kaupunkialueen ydin, jossa asuu lähes miljoona ihmistä.

Geordien ja heidän surullisen aksenttinsa kotina Newcastle tunnetaan lämpimästä ja ystävällisestä vastaanotosta. Vaikka yksi Iso-Britannian pienimmistä pääkaupungeista, täällä on enemmän kuin tarpeeksi kiinnostamaan arkkitehtuurin, taiteen, ostosten, kulttuurin ja historian faneja.

Newcastlessa on kompakti mutta eloisa homoelämä, joka tunnetaan ironisesti nimellä "Pink Triangle", joka on keskittynyt suhteellisen lähelle keskusasemaa.

Gay kohtaus

Newcastlen homomaailma on suhteellisen pieni verrattuna muihin pohjoisiin kaupunkeihin, kuten Liverpooliin ja Manchesteriin, mutta se on aina hyvä vaihtoehto, jos haluat hauskan ja kevyen illan.

Times Squaren ympärillä (ei tosin mitään niin kuin New Yorkissa) on hyvä valikoima Gay Bars, Homoklubit ja Gay saunat vain lyhyen hypyn päässä rautatieasemalta.

Newcastlella on myös oma Pride-festivaali, joka tunnetaan nimellä Northern Pride, pidettiin aivan kaupungin pohjoispuolella laajalla Town Moorilla. Odota karnevaalitunnelmaa ja perheystävällistä ilmapiiriä.

 

Saapuminen Newcastleen

Junalla

Newcastle on Koillis-Idän rautatiekeskus, josta on suorat yhteydet Lontooseen, Edinburghiin, Manchesteriin, Birminghamiin, Liverpooliin ja Yhdistyneen kuningaskunnan kohteisiin koko päivän ajan. Keskusasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä Newcastlen homoelämästä.

Ilmateitse

Pieni, mutta hyvät yhteydet lentoasema palvelee Newcastlea, ja se tarjoaa jatkolentoja British Airwaysin, Air Francen ja KLM:n kautta eurooppalaisiin solmukohtiin. Tärkeimmät halpalentoyhtiöt lentävät kaikki Newcastleen ja Emirates tarjoaa linkkejä kaukaisille rannoille.

Paras tapa päästä Newcastleen lentokentältä on metrolla. Liput maksavat 3.30 puntaa ja 30 minuutin matka vie sinut suoraan Newcastlen kaupunkiin.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on paljon matkatavaroita, voit ottaa taksin. Ennakkoon varatut taksit maksaisivat noin 15 puntaa, mutta odotat maksavan enemmän, jos nappaat sellaisen.

Meritse

Newcastle on lähellä rannikkoa, ja DFDS liikennöi säännöllisen lauttayhteyden Amsterdamiin. Suora bussiyhteys keskusasemalta lauttasatamaan maksaa 3.80 puntaa tai vaihtoehtoisesti voit mennä metrolla Percy Mainiin, josta on 5-10 minuutin kävelymatka terminaaliin (2.60 puntaa).

 

Liikkuminen Newcastlessa

Kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti, joten voit kävellä suurimmasta osasta kaupunkia suhteellisen helposti. Suosittu Quaysiden alue on kuitenkin jyrkän mäen alaosassa, joten saatat haluta ottaa taksin, jos haluat matkustaa kaupungin toiselle puolelle.

Tyne and Wearin piirikunnassa on myös metrojärjestelmä, jossa on 4 pysäkkiä kaupungin keskustassa. Se on arvokas työkalu, jos haluat tutustua Tynemouthin rannikkoon, Jesmondin varakkaaseen esikaupunkiin tai läheiseen Sunderlandin kaupunkiin. Liput alkaen 1.70 puntaa.

 

Missä yöpyä Newcastlessa

Newcastle tarjoaa laajan valikoiman majoitusta kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä. Meidän Gay Newcastle hotellit sivu esittelee joitain kaupungin parhaiten arvioiduista ja suosituimmista hotelleista.

 

Tekemistä ja näkemistä

Newcastlen kulttuurielämä on melkein yhtä eloisaa kuin Manchesterissa, mutta puolet pienempi koko tarkoittaa, että on helpompi löytää jotain uutta joka kerta, kun käännyt nurkkaan.

Kaupungilla on rikas musiikkiperintö, sillä musiikilliset huipputekijät Sting, Bryan Ferry, Neil Tennant (Pet Shop Boysin maineesta) ja Jimi Hendrix väittävät olevansa yhteydessä Tynesideen. Nykyään Newcastles isännöi kaikkea valtavista areenakeikoista intiimeihin pubi-akustisiin seteihin.

Greyn katu ja monumentti - Kaupungin sydämessä on Charles Grayn muistomerkki (ajattele pienennettyä versiota Nelsonin pylväästä) ja Gray Streetin kaunis Georgian arkkitehtuuri (äänestetty Britannian parhaaksi kaduksi vuonna 2010).

Kuninkaallinen teatteri - upea Georgian teatteri Grey's Streetillä. Joka vuosi se isännöi Royal Shakespeare Companyn esityksiä monipuolisen tapahtumaohjelman ohella.

Laiturialue - Luonnonkaunis joenranta-alue, jossa on laaja valikoima ravintoloita ja baareja, joista on upeat näkymät Tynen ja Newcastlen monille silloille. Viikonloppuna on käsityömarkkinat.

Baltia - Teknisesti joen toisella puolella Gatesheadissa tämä entisöity jauhomylly on nyt nykytaiteen museo, joka esittelee uuden taiteen parhaat puolet. Sen ylimmässä kerroksessa on upea näköalatasanne.

Sage - sijaitsee Itämeren vieressä Gatesheadissa. Tässä vaikuttavassa Norman Fosterin suunnittelemassa konserttisalissa on kaikkien genrejen muusikoiden esityksiä.

St Jamesin puisto - Newcastle United Football Clubin kotipaikka St James' Park on vaikuttava rakennus Newcastlen horisonttiin.

Ouseburn - pieni pitoisuus itsenäisiä pubeja, keikkapaikkoja ja gallerioita, jotka houkuttelevat vaihtoehtoista yleisöä. Alue on kehitysvaarassa, joten katso se nyt ennen gentrifikaatiota!

Jesmond Dene - kaunis viktoriaaninen maisemoitu puisto, joka leikkaa sen läpi Ouseburnin ja Gosforthin esikaupunkien. Rauhallinen pakopaikka kaupungin vilkkaasta keskustasta.

Tynemouth ja rannikko - Vain lyhyt metromatka vie sinut viktoriaanisiin Tynemouthin, Whitley Bayn ja Cullercoatsin merenrantakohteisiin. Tynemouthissa on viikonloppumarkkinat, ja kaikki tarjoavat hiekkarantoja.

Durham - 15 minuutin junamatkan päässä Newcastlesta on kaunis keskiaikainen Durhamin kaupunki, jossa on dramaattinen katedraali ja historiallinen linna. Täydellinen päiväretkelle.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.