gay-Stockholm-opas-2017

Gay Stockholm · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Tukholmaan? Gay Tukholman kaupunkioppaamme voi auttaa sinua pääsemään alkuun.

gay-Stockholm-opas-2017

Stockholm

Ruotsin pääkaupunki ja Pohjoismaiden väkirikkain kaupunki. Tämä värikäs, kosmopoliittinen kaupunki on lomailijoiden ja homoturistien kansainvälinen suosikki.

14 saarelle levinnyt alue on täynnä historiaa, ja ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat kivikaudelle. Se on Ruotsin kulttuurinen, poliittinen ja taloudellinen keskus, jossa asuu Ruotsin monarkia ja joka tunnetaan vuotuisen Nobel-palkintoseremonian isännöimisestä.

Lisäksi Skandinavian suurimman pride-festivaalin ABBA:n kotina ja useiden Eurovision laulukilpailujen isäntänä Tukholma on kiistatta yksi homoystävällisimmistä kaupungeista Euroopassa.

Tukholma-pride-paraatiTukholman ylpeys

Homooikeudet Ruotsissa

Ruotsi on LGBT-oikeuksien maailmanjohtaja. Yritysten ja hallituksen harjoittama syrjintä kiellettiin vuonna 1987. Avoliittolaki hyväksyttiin vuonna 1988 ja rekisteröity parisuhdelaki tuli voimaan vuonna 1995.

Perustuslakimuutos kielsi seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan vihapuheen vuonna 2003. Transsukupuolinen identiteetti sisällytettiin syrjinnän vastaiseen lakiin vuonna 2009 ja sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan vuonna 2011.

 

Gay kohtaus

Tukholma on epäilemättä yksi Euroopan liberaaleimmista ja ennakkoluuloisimmista kaupungeista, jossa LGBT-ihmisten suvaitsevaisuus on kansainvälisesti arvostettua. Sen rakkaus ABBA:ta ja Euroviisuja kohtaan ovat vain kaksi muistutusta sen leiristä, värikkäästä historiasta.

Vaikka homoalue on pienempi kuin Lontoon ja Berliinin kaltaiset kaupungit, useimpien ruotsalaisten lämmin ja rakastava asenne tekee Tukholmasta homovierailijoiden suosikin. Gay-baarit ja klubi-illat ovat erittäin suosittuja täällä ja houkuttelevat sekalaista yleisöä; nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia.

Vuotuinen Stockholm Gay Pride on ehkä paras aika vierailla. Se järjestetään heinä- ja elokuussa. Se on rakkauden ja toivon festivaali, josta on tullut yksi Tukholman suurimmista tapahtumista ja joka houkuttelee säännöllisesti tuhansia kävijöitä vuosittain.

Vuonna 2018 Tukholma isännöi EuroPridea 27.-5.

 

Matkalla Tukholmaan

Lentokoneella

Tukholman Arlandan lentoasema, joka sijaitsee 37 kilometrin päässä Tukholmasta, käsittelee vuosittain yli 22 miljoonaa matkustajaa. Lentokentällä on neljä terminaalia (numerot 2-5). Useimmat kansainväliset lennot saapuvat tai lähtevät terminaaleista 2 ja 5.

Arlande Express -juna kulkee kaupungin keskustasta lentokentälle ja takaisin. Matka-aika on noin 20 minuuttia ja maksaa 280 SEK. Palvelu alkaa noin klo 5. Taksi lentokentältä keskustaan ​​maksaa noin 500 kruunua. Lentokentältä on myös halvempia bussiyhteyksiä Flygbussarna-palvelulla, joka maksaa 99 kruunua yksisuuntaisesta matkasta.

On myös kolme muuta lentoasemaa, jotka palvelevat kansainvälisiä ja kotimaan reittejä; Bromman lentoasema, Skavstan lentoasema ja Västeråsin lentoasema.

Veneellä

Säännölliset lauttayhteydet Euroopan maiden välillä, mukaan lukien Puola, Suomi ja Baltian maat.

Risteilyalukset ovat toinen suosittu kulkuväline matkailijoille, jotka haluavat tutustua Tukholmaan ja sen ulkopuolelle.

 

Tukholman vanhakaupunki (Gamla Stan)

 

Tukholmassa liikkuminen

Tukholman julkinen liikennejärjestelmä on turvallinen, tehokas ja puhdas, toimien varhaiseen yöhön asti, joten navigointi on helppoa, jopa muutaman juoman jälkeen!

SL, Tukholman joukkoliikenne, liikennöi kaupungissa kaikkia busseja, metrolinjoja, lähijunia, raitiovaunuja ja joitain lauttalinjoja. Ostamalla ennakkoon maksetun lippukortin (kuten Lontoon Oyster-kortin) ja lisäämällä sitä, voit säästää rahaa.

Voit ostaa myös 24, 72 tunnin ja 7 päivän lippuja alkaen 115 kruunua. Lippuautomaatit, kioskit ja useimmat lehtikioskit myyvät lippuja.

Päärautatieasemalta voit kävellä useimpiin paikkoihin, mutta kauempana olevista nähtävyyksistä voit käyttäytyä kuin paikallinen ja hypätä pyörän selkään! Pyöräteitä on kaikkialla, joten tämä kaupunki on pyöräilyystävällinen. Vuokravaihtoehtoja on useita.

 

Missä yöpyä Tukholmassa

Hotellit ovat hajallaan eri puolilla kaupunkia. Homomatkailijoille pysy lähellä päärautatieasemaa, jotta pääset parhaiten nähtävyyksiin ja homojen yöelämään. Halvempia vaihtoehtoja löytyy kauempana historiallisesta osasta.

Saat luettelon suosituista hotelleistamme homomatkailijoille vierailemalla Gay Tukholma Hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kuninkaallinen palatsi - Hänen Majesteettinsa Ruotsin kuninkaan virallinen asuinpaikka, tämä vaikuttava palatsi on yksi Euroopan suurimmista, ja siinä on yli 600 huonetta.

Lippu palatsiin antaa vieraille pääsyn viiteen museoon. Huoneet ovat hienoja, ja niissä on esillä ylellisiä taideteoksia, koristeita ja malleja. Älä missaa päivittäistä suojuksen vaihtoa saadaksesi aidon, selkärankaa kihellyttävän kokemuksen.

Gama stan - Vanhankaupungin alue on yksi suurimmista keskiaikaisista keskuksista Euroopassa, jossa on mukulakivikatuja, söpöjä rakennuksia ja pieniä lahjatavarakauppoja, mikä tekee siitä paikallisten ja turistien suosikin.

Löydät myös joitain Tukholman parhaat homobaarit sijaitsee täällä.

ABBA The Museum ja Swedish Music Hall of Fame - Kuinka voisit vastustaa tämän leirin, eloisan näyttelyn houkutusta yhdelle musiikkihistorian suurimmista bändeistä? Laula pitkään Waterlooon ja pyyhi liikkeesi Dancing Queeniin ja nauti yhdestä Tukholman parhaista nähtävyyksistä.

Varaa etukäteen välttääksesi massiiviset jonot.

Nordiska museo - Tämä on myös Ruotsin suurin kulttuurillisesti merkittävä museo, jossa on näyttelyitä muodista, huonekaluista, koruista ja ruotsalaisesta elämästä.

Stoklosterin linna - barokin fanit rakastavat tätä upeaa 17-luvun linnaa, joka on muistutus Ruotsin valtakunnan ajoista. Luonnolliset puitteet ja ympäristö sopivat täydellisesti myös piknikille!

Kuninkaallinen draamateatteri - Tämä Nybrovikenin lahden lähellä sijaitseva upea rakennus on yksi parhaista esimerkeistä ruotsalaisesta arkkitehtuurista, ja Ruotsin kansallisteatterin kotipaikkana on runsaasti konsertteja ja esityksiä joka kuukausi.

Thiel-galleria - upea taidekokoelma pohjoismaisia ​​19-luvun lopun ja 20-luvun alun maalauksia. Todella ainutlaatuinen.

 

Kun käydä

Toukokuusta syyskuuhun Tukholman keskilämpötila on noin 25 astetta, minkä vuoksi kaupungin keskusta on täynnä kesäkuukausina. Etenkin heinäkuu on erittäin kiireinen, jolloin järjestetään Pride-festivaali ja Tukholman musiikki- ja taidefestivaali.

Lumisateella on taipumus sataa joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana, joten pukeudu lämpimään, jos oleskelet talvella. Hotellien hinnat ovat yleensä halvempia tänä aikana.

 

Visa

Tukholma kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Paikallinen valuutta on Ruotsin kruunu (SEK). Se on melko kallis kaupunki, joten varmista, että sinulla on tarpeeksi rahaa matkasi ajaksi. Käytettävissä on pankkiautomaatteja ja valuutanvaihtopisteitä, ja suurin osa paikoista hyväksyy luottokorttimaksut.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.