Gay Tallinn · Kaupunkiopas

Gay Tallinn · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Tallinnassa? Sitten homo Tallinnan kaupunkioppaamme on sinua varten.

Tallinna

Viron pääkaupungissa ja suurimmassa kaupungissa Tallinnassa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä (lähes kolmasosa Viron kokonaisväestöstä).

Tallinnan historia ulottuu vuosisatojen taakse ja siellä on edelleen monia hyvin säilyneitä jäänteitä sen keskiaikaisesta menneisyydestä. Se oli Hansaliiton pohjoisin pääkaupunki ja osa Ruotsin ja Venäjän imperiumia. 20-luvulla oli sekä natsi- että neuvostomiehitystä.

Tallinna on nykyään kansainvälisesti arvostettu IT-sektoristaan ​​(Skype syntyi täältä) sekä valmistusteollisuudestaan ​​ja satamastaan. Turisteja houkuttelevat kunnioitusta herättävä arkkitehtuuri, upeat ostosmahdollisuudet, kahviloiden määrä ja vaatimaton homoelämä.

 

Homooikeudet Virossa

Monien mielestä Viro on liberaalisin entinen neuvostomaa LGBT-oikeuksiin liittyvissä asioissa. On olemassa "avioliittosopimus", joka tarjoaa saman suojan kuin avioliitto, minimoi oikeuden avioliiton termiin ja yhteiseen adoptioon. Sama ikäraja on 14 vuotta.

Syrjinnän vastaiset lait ovat voimassa, ja yleinen mielipide on lähestymässä ajatusta homoavioliitoista, ja mielipidejako umpeutuu jokaisen kyselyn myötä. Suurin osa etnisistä virolaisista ja nuorista kannattaa avioliittotasa-arvoa, ja etniset venäläiset ja vanhemmat sukupolvet vastustavat sitä.

 

Gay kohtaus

Pienestä kaupungista huolimatta Tallinnassa on melkoinen määrä Gay baarit ja klubitGay saunat ja Gay Cruise Clubs. Nämä ovat lyhyen matkan päässä Vanhankaupungin keskustasta, ja tapahtumapaikat ovat melko kaukana toisistaan.

Muihin Itä-Euroopan kaupunkeihin verrattuna yleisön asenteet ovat suhteellisen rentoa. Tallinna ei kuitenkaan ole lähelläkään Berliinin tai Amsterdamin tasoa, joten varovaisuutta suositellaan.

Baltic Pride on kolmen Baltian maan (Viro, Latvia, Liettua) virallinen Pride-juhla, joka kiertää kolmen pääkaupungin (Tallinna, Riika, Vilna) välillä. Se pidetään heinäkuussa Tallinnassa ja on suosittu niin poliitikkojen kuin yleisönkin keskuudessa.

 

Matkalla Tallinnaan

Lentokoneella

Tallinnan lentoasema (TLL) tai Lennart Meri Tallinnan lentoasema sijaitsee 5 km Tallinnan keskustasta kaakkoon. Sillä on hyvät yhteydet eurooppalaisiin solmukohtiin lippuyhtiöiden kautta, ja se tarjoaa laajan valikoiman yhteyksiä halpalentoyhtiöiden kautta.

Bussi numero 2 pääsee keskustaan ​​matkustajaterminaalin edestä. Sinkut maksavat 2 € ja ne voi ostaa kuljettajalta. Palvelut lähtevät maanantaista perjantaihin klo 6–49 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 7.15–11.40. Matkat kestävät noin 15 minuuttia.

Taksit ovat melko kohtuuhintaisia, koska lentokentät ovat lähellä kaupunkia. Lentokentällä saapuva taksi maksaa noin 15 euroa, vaikka ennakkovaraus mahdollistaa edullisemman hinnan. Taksihintoja ei säännellä, joten varmista, että saat reilun kaupan ja vältä epävirallisia taksiyrityksiä.

Lautalla

Tallinna on suosittu kohde Itämeren risteilyille. Se tarjoaa myös säännölliset lauttayhteydet Pietariin, Tukholmaan ja Helsinkiin. Tallinna–Helsinki-reitti on erityisen suosittu suomalaisten matkailijoiden keskuudessa, jotka tulevat hyödyntämään Viron halvempaa alkoholia, minkä vuoksi reitti voi olla meluisa.

Bussilla numero 2 pääsee keskustaan ​​terminaalista keskustaan. Noin 700 metrin kävelymatkan päässä terminaaleista A ja B on lähin raitiovaunupysäkki linjoille 1 ja 2. Taksit liikennöivät täällä, mutta noudata samoja varotoimia kuin missä tahansa ja ole varovainen epävirallisia kuljettajia kohtaan.

Junalla

Baltian asema (Balti Jaam) on Tallinnan päärautatieasema, josta on yhteydet Moskovaan ja Pietariin. Valgasta saa yhteyden Riikaan. Rail Baltica on vuonna 2019 alkava suurten nopeuksien rautatieverkko, joka yhdistää Tallinnan Puolaan muiden Baltian maiden kautta.

 

Lentokentältä keskustaan

Lentokentältä Tallinnan keskustaan ​​kulkee nyt raitiovaunu (linja 4). Yhden matkan hinta on 2€.

 

Tallinnassa liikkuminen

Jalka

Tallinnan vanhakaupunki, jossa useimmat turistit yöpyvät, on kompakti ja useimmat kohteet ovat lähellä toisiaan. Tämä on paras tapa todella saada tuntumaa paikasta, kun eksyt mutkaisille takakaduille. Parhaiden näkymien saavuttamiseksi on kuitenkin joitain jyrkkiä rantareittejä ja mukulakivikadut voivat aiheuttaa ongelmia liikkumisvaikeuksista kärsiville.

Julkisella kulkuneuvolla

Tarvitset julkista liikennettä vain, jos matkustat kauempana oleville kohteille tai huonolla säällä. Tallinnassa on hyvät liikenneyhteydet ja integroitu joukkoliikenneverkko busseista, johdinautoista ja raitiovaunuista. Palvelut ovat avoinna klo 6-11 (jotkin palvelut ovat avoinna keskiyöhön asti).

Lippuja on kolmea eri tyyppiä: Yksittäiset matkat (3 € ja voimassa vain kyseiselle matkalle), Smartcard (prepaid-kortti 2 € talletuksella, joka mahdollistaa alennetut matkat) ja Tallinn Card. Jos aiot vierailla monissa museoissa ja matkustaa paljon, Tallinn Card on sinua varten, sillä se tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kohteisiin ja rajoittamattoman matkan, alkaen 2 € päivässä.

Taksilla

Taksit voi tilata ennakkoon, kutsua kadulle tai löytää taksiasemilta. Hinnat vaihtelevat taksiyhtiöiden välillä, mutta ne tulee tulostaa ohjaamon ikkunaan. Rekisteröidyssä taksissa kojelaudassa tulee olla valkoinen kortti, jossa on kuljettajan kasvot ja nimi. Kuljettajan tulee myös pystyä tulostamaan sinulle kuitti (jos hän ei pysty, voit pyytää ilmaista kyytiä).

 

Missä yöpyä Tallinnassa

Suosittelemme yöpymistä kaupungin keskustassa. Katso listamme suositeltavista hotelleistamme homomatkailijoille Tallinnassa Gay Tallinnan hotellit sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Vanha kaupunki - Unescon maailmanperintökohde ja Tallinnan suurin vetovoima. Täältä löydät vaikuttavaa keskiaikaista arkkitehtuuria, mutkaisia ​​katuja, henkeäsalpaavia näköalatasanteita ja erilaisia ​​ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kaunis sekä kesällä että talvella.

Toompean mäki ja linna - Kaupungin ylle avautuu kalkkikivimäki, jossa sijaitsevat Viron hallituksen toimistot ja parlamentti. Jokainen rakennus on rakennettu erilaisella arkkitehtonisella tyylillä, joka viittaa aikakauteen, jona ne rakennettiin.

Pyhän Olavin kirkko - Väitetysti maailman korkein rakennus vuosina 1549–1625, St Olaf's on yksi Tallinnan tunnetuimmista paikoista. Vuodesta 1944 vuoteen 1991 sen tornia käytettiin KGB:n valvontapisteenä.

Kaupungintalon apteekki - yksi Euroopan vanhimmista toimivista apteekeista. Sen lisäksi, että voit hankkia käsiisi perinteisiä lääkkeitä jne., rakennuksessa on ravintola ja antiikkiliike.

KUMU - Viron taidemuseon pääosasto sijaitsee vaikuttavassa nykyaikaisessa rakennuksessa Kadriorgin puistossa. Siellä on erinomainen valikoima virolaista taidetta (erityisesti sosialistisen realistin tyylisiä teoksia) ja yhtä kiinnostava valikoima ulkomaisia ​​teoksia.

Ammattien museo - Vanhankaupungin värikkäillä kaduilla kulkiessa on helppo unohtaa Tallinnan myrskyisä menneisyys. Miehitysmuseo on informatiivinen ja silmiä avaava kertomus sekä neuvosto- että natsimiehityksistä.

DM BAAR - omituinen ja ainutlaatuinen paikka juoda. Tämä baari on omistettu syntesopopin legendoille Depeche Modelle, jossa on vain Depeche Moden kappaleita sisältävä soittolista, vain Depeche Mode -kappaleiden mukaan nimetty juomalista ja Depeche Mode -muistoesine koristeeksi. On sanomattakin selvää, että sinun kannattaa käydä täällä, jos pidät Depeche Modesta.

Viron ulkoilmamuseo - loistava tapa viettää aurinkoista päivää. Tämä museo on lyhyen ja miellyttävän bussimatkan päässä kaupungin keskustasta ja on yksi historian ystäville. Se luo uudelleen perinteisen 18-luvun kylän, jossa näyttelijät näyttelevät maanviljelijöitä ja koulumestareita.

 

Kun käydä

Miellyttävin sää on toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, mutta heinä-elokuu tuo kaupunkiin joukoittain turisteja. Tallinnan lumen pölynyttämien keskiaikaisten tornien näky on kuitenkin kaunis näky, ja täällä riittää vielä tekemistä.

Marras- ja joulukuussa järjestetään maailmankuulu Tallinnan Black Nights -elokuvafestivaali, joka tuo kaupunkiin lukuisia kulttuuriaktiviteetteja. Tallinnan lopullinen tapahtuma on Viron laulujuhla, johon tuhannet kokoontuvat laulamaan perinteisiä kuorokappaleita. Se järjestetään 5 vuoden välein ja seuraava tapahtuma on vuodelle 2019. Varaa etukäteen!

 

Visa

Viro kuuluu Schengen-viisumialueeseen. Koska se on osa Euroopan unionia, sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä useimmilta EU-mailta voi odottaa.

 

Raha

Viro on osa euroaluetta. Valittavana on hyvä valikoima pankkeja ja valuutanvaihtajia. Useimmat suuret kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät korttimaksut, mutta on aina hyvä pitää käteistä mukana varmuuden vuoksi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.