Gay Toulouse · Kaupunkiopas

Gay Toulouse · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Toulousessa? Silloin homo-Toulousen kaupunkioppaamme on sinua varten.

Toulouse

Toulouse on Ranskan neljänneksi suurin kaupunki, jossa asuu puoli miljoonaa ihmistä, ja se on yli miljoonan asukkaan metropolialueen sydän. Toulouse on myös Occitanien alueen pääkaupunki, joka on Ranskan suurin pääkaupunki.

Kaupungilla on roomalaiset juuret, ja 5-luvulla Toulouse oli Visigoottien kuningaskunnan pääkaupunki. Keskiajalla Toulouse kärsi ruttosta, uskonnollisista konflikteista ja sodista. 18-luvulla kaupunkia alettiin modernisoida. Toisen maailmansodan aikana kaupungilla oli tärkeä rooli Ranskan vastarintaliikkeessä.

Toulouse tunnetaan Euroopan ilmailukeskuksena, ja Airbusin pääkonttori on täällä. Se on myös tärkeä koulutuskaupunki, jossa opiskelee yli 100,000 XNUMX opiskelijaa. Nykyään turistit houkuttelevat tänne sen gastronomiasta, terrakotta-arkkitehtuurista, loistavista ostosmahdollisuuksista ja ystävällisestä homoelämästä.

 

Homooikeudet Ranskassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Ranskassa on osoitteessa Gay Paris City Guide sivu.

Gay kohtaus

Toulouse tunnetaan nimellä Ville Rose (Pink City) haalistuneen terrakotta-arkkitehtuurinsa vuoksi ja siitä on tullut ironinen metafora kaupungin eloisalle homoelämälle. Täältä löydät hyvän valikoiman Gay Bars, saunat ja tanssi klubi jotka palvelevat LGBT-yhteisöä.

Kuten suurin osa Ranskasta, Toulouse on erittäin hyväksyvä kaupunki, ja tätä auttaa sen suuri ja nuorekas opiskelijaväestö. Kesäkuun vuosittainen gay Pride -marssi on kaupungin suurin katujuhla.

 

Saapuminen Toulouseen

Ilmateitse

Toulouse-Blagnacin lentokenttä (TLS) sijaitsee noin 7 kilometriä kaupungin keskustasta luoteeseen. Se on Ranskan kuudenneksi vilkkain lentokenttä ja sen yhteys Pariisin Orlyyn on Euroopan vilkkain reitti. Budjetti- ja lippuyhtiöt palvelevat sitä hyvin Euroopan, Pohjois-Afrikan, Pohjois-Amerikan ja Ranskan merentakaisten departementtien kohteisiin.

Lentokenttäbussikuljetus kestää noin 20 minuuttia päästä kaupungin keskustaan. Se lähtee 20 minuutin välein klo 5–30. Yksittäinen matka maksaa 00 € ja lippuja voi ostaa bussista tai lentokentältä. Linja 15 on halpa ja mahdollistaa siirrot Andromede-Lycee-metroasemalla, mutta palvelut ovat harvinaisia.

Voit myös mennä raitiovaunulla T2 Arènesille ja siirtyä punaiselle metrolinjalle. Tämä single maksaa 1.60 € ja on voimassa tunnin. Lippuja voi ostaa lipunmyynnistä tai automaatista. Matka Arènesiin kestää noin 20 minuuttia, mutta viikonloppuisin raitiovaunuja on vähemmän. T2 kulkee klo 5.57–11.57 (viikonloppuisin klo 20 yli puolenyön).

Taksit löytyvät tuloalueelta porttien B3 ja C1 väliltä. Voit tilata taksin etukäteen saadaksesi halvemman hinnan. Matkat maksavat noin 20–25 euroa ja matka-ajat noin 20 minuuttia.

Kustannusten säästämiseksi jotkut ihmiset lentävät Beziersiin ja Carcassonneen ja siirtyvät sieltä. Vaikka lennot (monet RyanAirilla) voivat olla halpoja, siirtokustannukset voivat muodostaa lennon hinnan, mikä lisää matkaasi ylimääräistä aikaa.

Junalla

Gare de Toulouse-Matabiau sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yhteydessä joukkoliikenneverkkoon. Sillä on suorat yhteydet useimpiin osiin Ranskaa. Se tarjoaa myös suorat kansainväliset yhteydet Barcelonaan ja Madridiin.

Liikkuminen Toulousessa

Jalka

Toulouse on melko suuri kaupunki, mutta kaupungin historiallinen keskusta on kompakti. Pääset useimpiin kaupungin keskustan kohteisiin helposti kävellen, ja tämä on paras tapa tutustua kaupunkiin.

Julkisella kulkuneuvolla

Tisseo on Toulousen integroidun metro-, raitiovaunu- ja bussiverkoston operaattori. Yksittäinen matka maksaa 1.60 € tunnin matkalta ja päivälippuja on saatavilla hintaan 5.50 €. Sinun tulee muistaa vahvistaa lippusi. Ilmainen bussikuljetus kiertää historiallisen keskustan joka päivä paitsi sunnuntaisin.

Useimmat bussilinjat kulkevat vähintään kello 8 asti, kun taas yöbussit kulkevat klo 10:5 ja keskiyöhön asti. Metro kulkee arkisin klo 3–4.50, mutta kulkee perjantaisin ja lauantaisin klo 20 asti. Raitiovaunut kulkevat klo XNUMX noin klo XNUMX yli puolenyön ja päättyvät hieman myöhemmin perjantaina ja lauantaina.

Taksilla

Capitole on Toulousen ainoa lisensoitu taksiyritys, ja sillä on huono maine paikallisten keskuudessa. Taksiasemia on muutamia, mutta paras vaihtoehto on tilata taksi etukäteen. Tästä huolimatta ei ole harvinaista, että yli tunnin odotusaika on, kun kaikki muut liikennemuodot ovat pysähtyneet.

 

Missä yöpyä Toulousessa

On parasta pysyä kaupungin keskustassa. Vieraile meidän Toulousen upeissa hotellitarjouksissa Gay Toulouse hotellit sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Airbus - Voit itse asiassa ottaa opastettuja kierroksia Airbusin tiloihin, mutta sinun on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Kierros kestää tunnin ja sisältää kierroksen A380-tuotantolinjalla. Valokuvaaminen on ehdottomasti kiellettyä ja mukana tulee olla valokuvallinen henkilöllisyystodistus.

Saint-Serninin basilika - Euroopan suurin romaaninen kirkko, joka on edelleen pystyssä, ja tärkeä paikka historiallisella pyhiinvaellusreitillä Espanjan Santiago de Compostelaan. Kirkko kunnostettiin uskollisesti vuonna 1860.

Capitole - Toulousen kaupungintalo ja väitetysti paikka, jossa Pyhä Saturnius kuoli marttyyrikuolemana. Uusklassinen julkisivu on vuodelta 1750, mutta suuri osa rakennustöistä on myöhempää. Täällä sijaitsee myös Toulousen oopperatalo, johon mahtuu 1156 istumapaikkaa.

Pont-Neuf - yksi Toulousen ikonisista kuvista. Kuten kaimansa Pariisissa, "Neuf" sen nimessä on perinteistä ranskaa ja tarkoittaa uutta, eikä sillä ole mitään tekemistä numeron 9 kanssa (huolimatta siitä, että se on peräisin 16-luvulta).

Les Teurastajat - Vuonna 2000 avattu Les Abattoirs on nykytaiteen ja modernin taiteen museo, joka sijaitsee entisessä teurastamossa. Alkuperäinen rakennus on vuodelta 1823.

Canal du Midi - Unescon maailmanperintökohde, tämä 241 kilometriä pitkä kanava oli historiallisesti tärkeä tapa matkustaa Etelä-Ranskassa. Nykyään voit tehdä rauhallisia veneretkiä Toulousesta ja tarjolla on myös pidempiä jokivenelomia.

Kun käydä

Toulousen sijainnin ansiosta siellä ei ole liian kuuma kesällä tai liian kylmä talvella. Kevät ja kesä ovat parhaita aikoja vierailla, sillä sää on miellyttävä ja kaupunki herää eloon ilman parvi. Talvet ovat kylmiä, kun lämpötilat pysyvät 8 ja 12 asteen tuntumassa.

Toulousessa järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Helmikuussa kaupunki juhlii orvokkien kukintaa ja joulukuussa Place de la Capitole toivottaa tervetulleeksi joulumarkkinat. Toukokuusta elokuuhun järjestetään erilaisia ​​tapahtumia, jotka viihdyttävät sinua, mukaan lukien Pride kesäkuussa.

 

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.