Gay Torino · Kaupunkiopas

Gay Torino · Kaupunkiopas

Matkustatko ensimmäistä kertaa Torinoon? Sitten homojen Torinon kaupunkioppaamme on sinua varten.

Torino | Torino

Piemonten alueen pääkaupunki. Torino on yksi Pohjois-Italian tärkeimmistä kaupungeista. Siellä asuu noin 900,000 2 ihmistä, mutta sen pääkaupunkiseudulla asuu yli XNUMX miljoonaa ihmistä.

Torinosta tuli Rooman sotilaslinnoituksena 13-luvulla Savoian talon pääkaupunki. Vuosina 1861-65 siitä tuli yhdistyneen Italian ensimmäinen pääkaupunki. Vuonna 1902 pidettiin täällä yleisnäyttely, joka johti jugendliikkeen suosioon. Liittolaiset pommittivat sitä voimakkaasti toisen maailmansodan aikana.

Sodan jälkeen autoteollisuus räjähti Torinossa ja Fiatin pääkonttori on edelleen muiden tunnettujen automerkkien joukossa. Se on ostovoimaltaan maailman 78. rikkain kaupunki, ja se on yksi Italian koulutuskeskuksista. Turisteja houkuttelevat sen häikäisevä arkkitehtuuri, upeat ravintolat ja ostosmahdollisuudet.

Homooikeudet Italiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Italiassa on osoitteessa Gay Rome City Guide -sivu.

Gay Scene Torinossa

Italian ensimmäinen homojen oikeuksia puolustava ryhmä Fiori aloitti toimintansa Torinossa vuonna 1971, joten ei ole yllätys, että kaupunki suhtautuu LGBT-yhteisöön erittäin myönteisesti. Vaikka homoskene ei ole valtava, siellä on kourallinen määrä homoja, mukaan lukien kaksi Gay saunat, The Homobaari ja useita homojen suosimia tapahtumia.

Torino isännöi kesäkuussa vuosittainen gay Pride -kulkueensa, joka on yksi Pohjois-Italian suurimmista homotapahtumista. Huhtikuussa järjestettävä Gay & Lesbo -elokuvafestivaali (alun perin nimeltään "Sodomasta Hollywoodiin") on toinen suosittu tapahtuma Torinossa.

Matkalla Torinoon

Lentokoneella

Torinon lentoasema/Turin-Casellen lentoasema/Sandro Pertinin lentoasema (TRN) sijaitsee 16 km luoteeseen Torinon keskustasta Casellen kaupungissa. Se palvelee hyvin kohteisiin Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, josta saat kaukoyhteydet kauempana oleviin kohteisiin.

Lentokentältä pääsee junalla Doran asemalle arkisin klo 5–9. Matka kestää 19 minuuttia ja sieltä pääsee bussilla kaupungin keskustaan. Dora Express -palvelu on nopeampi kuin muut bussit (15 minuuttia) ja kulkee noin klo 7-8 (maanantai-lauantai). Integroitu lippu maksaa 3 €.

Voit myös kulkea suoraa reittiä Torinon keskustaan. Matka kestää 45-50 minuuttia (riippuen liikenteestä) ja lähtee saapumisalueelta, jossa on lipputoimisto ja kone. Yksittäinen matka maksaa 6.50 € ja kuljettajalta ostettaessa hintaan lisätään 1 €.

Taksiasema löytyy saapuvien tasolta. Matka maksaa sinulle noin 30-50 €, joten voi olla hyödyllistä nähdä, tarjoaako hotellisi ilmaisen kuljetuksen tai voitko tehdä ennakkotilauksen halvemmalla. Suurilla autovuokraamoilla on toimistot saapumisloungessa ja pysäköintialueella. Ajomatka kaupunkiin kestää noin 30 minuuttia.

Junalla

Torinossa on kolme päärautatieasemaa. Porta Nuovais on moderni asema, josta voit matkustaa Pohjois-Italiasta ja Pariisiin suuntautuvista kohteista. Porto Susa ja Lingotta FS-asemat ovat sisääntulopisteesi, jos tulet etelästä.

päänäkymä San Carlo -aukiolle

Liikkuminen Torinossa

Jalka

Torinon keskustassa on helppo navigoida kävellen – hyvä tapa tutustua kaupungin lähes Pariisin bulevardeihin. Sinun tarvitsee todella käyttää julkista liikennettä vain, jos matkustat kauempana, huonolla säällä tai jos olet täynnä ostoksia.

Julkisella kulkuneuvolla

GTT operoi Torinon integroitua joukkoliikenneverkkoa linja-autoista, raitiovaunuista ja metrosta. Liput on ostettava etukäteen ennen matkaa ja vahvistettava heti matkan alkaessa. Hinnat alkaen 1.70 € 90 minuutin matkalta, mutta kannattaa hankkia 3 päivän Torino and Piemonte -kortti (29 €), sillä se tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Torinon tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Suurin osa palveluista kulkee klo 5–XNUMX, ja osa yöbusseista kulkee läpi yön. Lipputarkastajat ovat yleisiä ja heillä on maine töykeänä. Siniset bussit ovat esikaupunkilinjoja ja voivat olla kalliimpia kuin Torinon kaupunkialueella matkustaminen.

Taksilla

Taksiasemia on kaikkialla Torinossa, mutta huomaa, että kadulla ei ole tapana kutsua takseja. On myös hyvä huomioida, että jos tilaat taksin ennakkoon, mittari käynnistyy siitä hetkestä, kun taksi vastaanottaa kutsusi. Taksisovellukset, kuten Uber, ovat saatavilla täältä.

Missä yöpyä Torinossa

Saat luettelon Torinon parhaista hotelleista napsauttamalla Torino Hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä Torinossa

Myyrä Antonelliana - Torinon ikonisin rakennus. Alun perin synagogaksi vuonna 1888 rakennetussa Mole Antonellianassa on upea elokuvamuseo, jonka tornin huipulle pääsee hissillä.

Pyhän Johannes Kastajan katedraali - Vaikka tämä katedraali on varmasti houkutteleva itsessään, sen tärkein vetonaula on Torinon kuori. Valitettavasti se ei ole aina esillä, ja se esitetään yleisölle vain paavin asetuksella.

8 Galleria ja Eataly - pitkä galleria, jossa on monia kauppoja. Täällä voit maistella maailman parhaita italialaisia ​​ruokia ja upeita esimerkkejä Slow Food -liikkeestä, josta Torino on kuuluisa.

Porta Palazzo Market - yksi Euroopan suurimmista markkinoista. Täältä löydät monipuolisen kokoelman käytettyjä tavaroita ja artesaanituotteita, ja se on upea spektaakkeli.

Kuninkaallinen Venaria - Tämä kauniisti kunnostettu 17-luvun palatsi on häikäisevä esimerkki barokkiarkkitehtuurista. Tämä 10 km Torinosta koilliseen sijaitseva tämä on yksi Italian suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Museo dell'Automobile - ei vain autojen ystäville. Täältä löydät tietoa Torinon perinnöstä Italian autonvalmistuskeskuksena, mutta voit myös tutustua melko seksikkäisiin urheiluautoihin.

Valentinon puisto - Torinon suurin puisto ja sijaitsee Po-joen varrella. Täydellinen paikka piknikille ja myös sijainti Valentinon linna ja Keskiaikainen kylä.

Egyptiläinen museo - Täältä löydät yhden parhaista egyptiläisten esineiden kokoelmista Niilin puolelta. Näyttelyt ovat hyvin säilyneet ja museo on hyvin viitoitettu. Maanantaisin suljettu.

Milloin vierailla Torinossa

Pohjoisesta leveysasteesta johtuen Torino on melko kylmä talvet, mutta Alpit toimivat puskurina sateelta. Lunta on yllättävän yleistä huhtikuussa, mutta kesät ovat kuumia, ja voit odottaa outoa ukkosmyrskyä. Turistien vilkkaimmat kuukaudet ovat heinä-, touko- ja helmikuu, joten näitä kuukausia kannattaa ehkä välttää (jos mahdollista).

Siellä on erilaisia ​​festivaaleja ja tapahtumia, jotka kiinnostavat vierailijoita. Kaupungin elokuvamuseossa järjestettävä Torinon elokuvafestivaali on Italian toiseksi suurin elokuvafestivaali. Kappa FuturFest (KFF) isännöi heinäkuussa uskomattoman määrän kansainvälisiä ja paikallisia DJ:itä.

Visa

Italia on Euroopan unionin jäsen ja sellaisenaan sen viisumi vastaa sitä, mitä voit odottaa muilta Euroopan mailta. Se on myös Schengen-alueen jäsen. Tarkista Italian ulkoministeriön verkkosivuilta, jos sinulla on viisumikysymyksiä.

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (tunnetaan Italiassa nimellä "bancomat") ovat laajalti saatavilla, ja useimmat hyväksyvät Visa- ja MasterCard-kortit. Voit vaihtaa rahasi pankeissa, posteissa tai 'cambiossa' (vaihtopisteessä).

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.