Gay Venetsia · Kaupunkiopas

Gay Venetsia · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Venetsiaan? Sitten Venetsian kaupunkioppaamme on sinua varten.

Venetsia | Venetsia

Italian Veneton alueen pääkaupunki Venetsia on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista.

Mikään ei valmista sinua ottamaan ensimmäistä kuvaasi kaupungista, joka näyttää kelluvan veden päällä. Tämä dramaattinen arkkitehtoninen saavutus on inspiroinut lukemattomia kirjailijoita ja romantikkoja vuosisatojen ajan.

Eksy kiemurteleville takakatuille, aja gondolilla, tutustu historiallisiin nähtävyyksiin tai siemaile viiniä jossakin Venetsian lukemattomista kahviloista. Päätös on sinun.

 

Homooikeudet Italiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Italiassa on osoitteessa Gay Rooman kaupunkiopas sivu.

 

Piazza San Marco (Pyhän Markuksen aukio)

 

Gay kohtaus

Huolimatta siitä, että se on erittäin suosittu matkailukohde, kaupungin keskustassa ei ole erityisesti homoseksuaaleja. Itse asiassa kaupungin keskustassa ei ole juurikaan yöelämää.

Suurin osa ravintoloista ja baareista sulkeutuu ennen puoltayötä. Venetsiassa on yksi homosauna (mantereella).

 

Venetsiaan pääseminen

Ilmateitse

Venetsian Marco Polon lentoasema (VCE) sijaitsee mantereella, 4 km kaupungin keskustasta pohjoiseen.

Lentokentältä hotellillesi on kolme vaihtoehtoa - bussi, vesibussi ja vesitaksi.

Venetsian kadut eivät ole matkatavaraystävällisiä. Jos matkustat isojen matkalaukkujen kanssa, suosittelemme vesitaksia lentokentältä suoraan hotellillesi.

Bussilla

Aerobus Line 5 vie sinut Piazzale Romalle, joka on Venetsian St Lucian rautatieaseman vieressä oleva bussin pysäkki. 20 minuutin matka maksoi 8 € yhteen suuntaan tai 15 € meno-paluu.

Nouse vesibussilla Piazzale Romalta tai kävele hotellillesi. Kävely Piazzale Rome -aukiolta Rialton sillan lähellä sijaitsevaan hotelliin kestää 30–40 minuuttia.

Lentokentän vesibussilla  

On olemassa kolme Alilaguna vesibussireitit lentokentältä Venetsian keskustaan.

Sinisellä, oranssilla ja punaisella linjoilla on eri pysäkkejä kaupungin keskustassa. Tämä voi viedä sinut paljon lähemmäksi hotellia kuin maantiebussi. Se on yleensä vain lyhyt kävelymatka, kun nouset veneestä.

Jos et ole varma, mitä linjaa käyttää tai pysähtyä jäämään pois, kysy vain lentokentän lipputoimistosta.

Vesitaksilla

Nopein ja kallein tapa päästä hotellillesi.

Vesitaksit lähtevät tarkoitukseen rakennetulta laiturilta lentokentän vieressä. Kuljetukset useimpiin Venetsian keskustan hotelleihin kestävät alle 20 minuuttia. Hinnat ovat noin 100 € per vene, jos varaus verkossa tai jopa 140 €, jos maksat lentokentällä. Tämä on paras vaihtoehto, jos sinulla on paljon matkatavaroita tai olet ryhmässä tai jos sinulla on aikaa.

Junalla

Venetsiassa on kaksi pääasemaa - Venice Mestra (mantereella) ja Venetsia Santa Lucia.

Ellet oleskele mantereella, hanki juna Venetsian Santa Luciaan. Asema sijaitsee Grand Canalin vieressä. Hotellisi sijainnista riippuen voit joko kävellä tai ottaa vesibussin.

Risteilyaluksella

Sen lisäksi, että se on suosittu risteilyalusten kohde, sieltä on lauttayhteys Sloveniaan, Kroatiaan ja joillekin Kreikan saarille.

 

Grand Canal Bridge VenetsiaRialton silta Grand Canalilla

 

Venetsiassa liikkuminen

Jalka

Kävely on paras tapa tutustua kaupunkiin, sillä tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä toisiaan.

Kadut ovat hyvin sokkelomaisia ​​ja niihin on helppo eksyä. Katukartta on välttämätön, ja se tarjotaan yleensä ilmaiseksi hotellissasi. Google Maps on hieno, mutta se kuluttaa paljon verkkovierailudataa.

Vesibussilla

Venetsian vesibussijärjestelmä (Vaporetto) on 24 tunnin verkosto, joka kattaa sekä kaupungin historiallisen keskustan että saaret Venetsian laguunissa. Yksittäinen matka maksaa 7.50 € / 75 minuuttia. Päiväliput maksavat 20 €. Kävely voi voittaa vesibussin kaupungin keskustassa.

Vesitaksilla

Ei todellakaan välttämätöntä kaupungin keskustassa. Useimmiten käytetään päästäksesi lentokentältä hotellillesi kaupungissa.

Gondolilla

Gondolimatka on turistikokemus, ei keino päästä minnekään, kun päädyt takaisin lähtöpisteeseen.

Vuonna 2017 30 minuutin matka maksaa 80 euroa per vene.

Suosittelemme vuokraamaan veneen Rialton sillan läheltä. Läheiset kanavat ovat hiljaisempia ja saat mahdollisuuden nähdä sillan Grand Canalilta.

Vältä vuokraamasta venettä lähellä San Marco Plazaa / Doge Placea. Päädyt pitkään gondolijonoon, jotka voidaan yhtä hyvin sitoa yhteen ja vetää ympäri ketjua!

 

Ostokset

Venetsian kadut ovat täynnä loputonta valikoimaa putiikkeja. Lähes kaikki ajateltavissa olevat vaate- ja muotimerkit ovat edustettuina täällä. Suurin osa huippuluokan liikkeistä ja taidegallerioista sijaitsee Pyhän Markuksen aukion kaduilla.

Muodin lisäksi päänähtävyys on lasi. Paikallisesti valmistetulla Muranon lasilla on kansainvälinen maine laadustaan ​​ja hinta-laatusuhteeltaan. Alennukset ovat aina saatavilla, jos kysyt.

Tutustumisen arvoisia ovat myös käsityöläisliikkeet, jotka myyvät hämmästyttävän kauniita venetsialaisia ​​naamioita.

 

Missä yöpyä Venetsiassa

Venetsiassa on monia erinomaisia ​​hotelleja, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin. Joitakin homomatkailijoille tarkoitettuja Venetsian hotelleja löytyy meidän Gay Venetsia -hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Piazza San Marco / Pyhän Markuksen aukio - Venetsian sydän.

Pyhän Markuksen basilika - Pyhän Markuksen torilla sijaitseva upea kirkko on vaikuttava sekä sisältä että ulkoa.

Dogen palatsi - henkeäsalpaava palatsi, joka oli Venetsian tasavallan hallinnollinen keskus ja Venetsian Dogen (herttua) koti.

Canal Grande ja Rialton silta - Venetsian pääväylä ja kuuluisin luonnonkaunis silta.

Scuola Grande di San Rocco - 16-luvun taidemuseo vaikuttavan takana Basilica dei Frari kirkko

Ponte dell' Accademia - Toinen kohtaussilta keskustan eteläpuolelle.

Peggy Guggenheim -kokoelma - 20-luvun Euroopan ja Yhdysvaltojen taidemuseo.

kaukana kaupungin keskustasta...

Lido - rantalomakohde rentoutumiseen. Siellä on hyvä määrä baareja, ravintoloita ja kauppoja rentoutuaksesi kaukana Venetsian tungosta kaduilta.

burano - hiljaisempi saari, jossa rakennukset ovat kirkkaanvärisiä. Täydellinen romanttiselle kävelylle.

 

Kun käydä

Mielestämme paras aika vierailla on keväällä (huhtikuu-toukokuu) tai syksyllä (syyskuun loppu-lokakuu). Sää on näinä aikoina yleensä miellyttävä. Mutta mikä tärkeintä, ihmisiä on vähemmän.

Vältä pääsiäistä kuitenkin, sillä väkijoukkoja on melkein yhtä paljon kuin elokuussa. Venetsia on erittäin kuuma kesällä (kesäkuusta syyskuuhun) ja hieman haiseva. Tämä on sesonkiaika ja kadut ovat täynnä ihmisiä.

Talvi voi olla katkeran kylmä, mutta sumu ja lumi ovat erittäin tunnelmallisia ja lisäävät ylimääräistä ulottuvuutta.

 

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatteja (bancomat) on laajalti saatavilla ympäri Venetsiaa. Jos maksat käteisellä, pyydä alennusta (se on odotettavissa ja sinun pitäisi saada se).

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.